Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

MERSİN Milli Eğitim Müdürü Hasan Gün, son yıllarda eğitim alanında başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi.

04.05.2013 15:27

///////////

mersin'in eğitim hamlesi

MERSİN Milli Eğitim Müdürü Hasan Gün, son yıllarda eğitim alanında başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonu'nda, lise ve dershane müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Gül "Eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde hem bir değerlendirme yapmak hem de sorunları yerinde dinlemek istedik. Mersin eğitim alanında birçok başarılara imza atmıştır. Hemen her alanda kendimize hedefler koyduk. Bu hedeflerin birçoğunu da ulaştık" dedi. Müdür Gül şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mesela TÜBİTAK projelerinde 2010 yılında oldukça gerilerdeydik. Bununla ilgili hedeflerimizi belirledik. Sonraki 2 yılda üst sıralara tırmanarak TÜBİTAK Bölge Merkezini Adana'dan Mersin'e getirecek bir başarıya ulaştık. 2013 yılının mart ayı içerinde ilk kez bölge sergisi Mersin'de yapıldı. 2013'de de bütün bölgeler içerisinde 9 proje ile en fazla projeyi Mersin gönderdi. Okul öncesi eğitim ise diğer bir başarı örneği oldu. Ülke genelinde 2010 yılında 49'uncu sıradaydık. 2012 yılında ilk 10'a girme hedefi koyduk. 5 yaş grubunda Türkiye birincisi olarak büyük bir başarı sağladık. YGS'de ise bu sene Türkiye'de ilk 5'e girme hedefi koyduk."

MERSİN, (DHA

(4.5.2013)

//////////////////////////////

MESKİ heyeti Tarsus'ta

MERSİN Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü yöneticileri, yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile hizmet alanına girecek ilçelerde başlattığı çalışmalar kapsamında, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

MESKİ Genel Müdür M.Kamil Ülgen başkanlığındaki heyet, yeni yasa hakkında Başkan Kocamaz'la görüş alışverişinde bulundu.

Genel Müdür Ülgen, 6360 sayılı yasa kapsamında 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olacak ilçe, belde ve köylerin su, kanalizasyon altyapısı ve atık sularının bertaraf konusunda bir çalışma başlattıklarını, bu kapsamda Tarsus'u ziyaret ettiklerini söyledi. Müdür

Ülgen, yeni büyükşehir sınırlar içerisinde MESKİ olarak kendi teşkilat yapılarını oluşturmak, gerekli hizmetleri verebilmek için bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Tarsus'un içme suyu ile ilgili bir sıkıntısı olmadığını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yeni çıkan yasayla vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalara hız verilmesini ve köy ile beldelerin su sıkıntısının giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

MERSİN, (DHA)

(4.5.2013)

/////////////

Anneler Günü'ne özel yarışma

MERSİN'de Palm City Alışveriş Merkezi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Anneler Günü'ne özel 'Annemle Doğaya Dokunuyoruz' yarışması düzenleniyor.

İl genelindeki okulların katılacağı yarışmada, çocuklarla anneler atık malzemeleri geri dönüştürerek yaratıcı ve faydalı objeler üretecek. 4-10 yaş grubu ve 11-16 yaş grubu çocukların katılımına açık olan yarışmada ilk üçe giren anne ve çocuklar hediyelerle ödüllendirilecek. Yarışmaya katılacak olan anne ve çocukların eserlerini 10 Mayıs günü saat 18: 00'e kadar Palm City Mersin Alışveriş Merkezi yönetimine teslim etmesi gerekiyor.

Sanat eleştirmeni Celal Soycan'ın başkanlığındaki jürinin değerlendirmesi sonucunda her iki kategoride ilk 3'e giren anne ve çocuklar 12 Mayıs'ta belirlenecek ve Palm City Mersin AVM'de düzenlenecek törenle hediyeleri verilecek. Yarışmada derece elde eden eserler bir hafta boyunca alışveriş merkezinde sergilenecek.

Serkan AVCI/MERSIN,(DHA)

(4.5.2013)

///////////

Anamur'da bilim fuarı

MERSİN'in Anamur ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrenciler ilginç projelerini sergiledi. Anamur'da ilk olarak gerçekleştirilen fuarda, 25 Fen ve teknoloji, 20 de matematik olmak üzere toplam 45 proje sergilendi. Malaklar Ortaokulu'ndaki fuarın açılışına, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ile eğitimciler, öğrenciler ve velileri katıldı. Okul Müdürü Ali Ceren, TÜBİTAK Bilim Fuarı'na Anamur'da gönüllü olarak katıldıklarını ve öğrencilerin başarılı projeler sergilemesinin veliler kadar kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ali Kısaalioğlu ile

Matematik öğretmeni Mehmet Malzum'un danışmanlık yaptığı projeler, okul bahçesinde öğrencilerin kurduğu stantlarda izlenime sunuldu.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin),(DHA)

(4.5.2013).

///////////

Merzeci'nin devamı 3 ayda hazır

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Okan Merzeci Bulvarı'nın devamı niteliğindeki yolun 3 ay içerisinde hizmete gireceğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, şu bilgileri verdi:

"İkinci Çevre Yolu olarak da bilinen Okan Merzeci Bulvarı bilindiği üzere, üniversite yol ayrımında sona ermektedir. Daha önce yatırım programı içerisine aldığımız proje kapsamında mevcut bu yolu, Mezitli istikametinde devam ettirmek için çalışmaları başlatmıştık. Gerekli olan istimlak çalışmalarını hallederek söz konusu devam yolunu açtık. Toplam 2 kilometre uzunluğundaki devam yolunun son aşamalarındayız. Bazı sulama kanalları ve derelerin üzerine köprü atarak devam ettirdiğimiz ve bir noktadan asfaltlama çalışmalarına başladığımız devam yolunun önemli bir kısmında kaldırım çalışmaları sona erdi" dedi.

Söz konusu yolun Mezitli Köprüsü'ne kadar gelip daha sonra kuzeye yönelerek otobanla birleşeceğini kaydeden Özcan, şöyle devam ett: "Yaptığımız planlamaya göre 3-4 ay sonra bu yolu otobanla birleştirerek hizmete sunacağız. Böylece otobandan Mezitli'ye, dolayısıyla Mersin'e bir giriş yolu daha kazandırmış olacağız."

Özcan, 2'nci Çevre Yolu'nun devamı olan yol sayesinde Mersin-Mezitli istikametinde GMK'daki trafik yoğunluğunun daha da azalacağını sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)

(4.5.2013)

/////////////

Kanlıdivane'de tarih ve lezzet yolculuğu

MERSİN'in tanınmış ören yerlerinden Erdemli'nin Ayaş beldesindeki Kanlıdivane'de baharın gelişi kutlandı. Mersin Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteği ile Mersin Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu (MART) ve Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği (Ekolog) tarafından "Antik Dönemde Günlük Yaşam, Üretim ve Yemek Kültürü" temalı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Akdeniz'in eskiçağlardan itibaren tarımsal üretimi ve ticari hayatında önemli yer tutan Altınsuyu zeytinyağının önemi vurgulandı. Katılımcılar bölgede çevre düzenlemesi çalışmalarının da bir an önce başlatılmasını istedi.

Etkinliğe Türkiye Genç İşadamları Derneği Çukurova Şubesi de destek verdi. Şube Başkanı Armağan Öner, çevre düzenlemesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2013 programına alındığını anımsatarak, "Yeni turizm sezonunun başladığı şu günlerde Kanlıdivane'ye biraz daha ağırlık ve öncelik verilmesi kent turizminin menfaatine olur" dedi.

Kanlıdivane'nin çevre düzenlemesi çalışmalarına katkı sunan proje danışmanlarından Yrd.Doç.Dr.Nida Naycı ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mersin'in keşfedilmeyi bekleyen zengin bir tarihsel ve arkeolojik birikimi var. Kanlıdivane bunun önemli örneklerinden biri. Yapılacak doğru koruma ve sunum projeleri ile bir taraftan kendi tarihsel geçmişimizin unutulmasını ve yok olmasını önlerken diğer taraftan Mersin'in kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlayacak 'yaratıcı' etkinliklerin geliştirilmesine olanak veren bakir bir bölgemiz var. Bunların bilimsel ve uygun yöntemlerle değerlendirilmesi gerekir."

MERSİN, (DHA)

(4.5.2013)

/////////

Adolf seyirciyle buluşacak

ADANALI oyuncu ve yönetmen Levent Özdilek'in yönettiği tek kişilik 'Adolf' adlı oyun, 10-11 Mayıs'ta Adana Devlet Tiyatrosu'nda (ADT) seyirciyle buluşacak. Pip Utton'un yazdığı, Sinan Gürtunca'nın çevirdiği ve Burak Sergen'in rol aldığı oyunun kostümlerini Hatice Kübra Erişir hazırlarken, reji asistanlığını Yasemin Yıldız üstlendi. Alman diktatör Adolf Hitler'in 2'nci Dünya Savaşı'nda Berlin'deki sığınağında geçirdiği son 12 saati konu alan tek kişilik oyunun biletleri ADT gişesinde satılıyor.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(4.5.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Bıçakçı'dan seramik sergisi

MÜNEVVER Bıçakçı'nın seramik sergisi Adana Çimento Sanat Galerisi'nde açıldı. "Eller, Yüzler, Kuşlar" adını verdiği sergisinin açılışında konuşan Bıçakçı "İnsan hayatının acı, mutluluk ve umut dolu benzersiz serüveninin eller ve yüzlerdeki yansımaların peşinden giderek bu sergiyi açmaya karar verdim" dedi. Bıçakçı sergideki eserlerinde, kadınların ve Cumartesi annelerinin öyksünü yansıtmaya çalıştığını söyledi. Sanatçı, sergilerindeki eserlerin birçoğunu Ankara İnsan Hakları Derneği'ne bağışladığını belirtti. Sergi 13 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Sadullah KIZĞIN Adana, (DHA)

(4.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Kocamaz'ın Avrupalı konukları

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinden bir grup öğrenci, Gençlik Değişim Projesi kapsamında Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti. Başkan Kocamaz, İtalya, Polonya, Romanya, İngiltere ve Bulgaristan'dan gelenlerin yanı sıra Türk öğrncilerin de bulunduğu ziyarette, konuklarına Tarsus hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, dünya genelinde süren çatışmalara dikkat çeken Kocamaz "Bu evrende hayat sadece dünyada var. İnsanların da dünyanın dışında gidebileceği başka bir yer yok. Dolayısıyla kavgayla, dövüşle bu kaynakları yok etmekten ziyade hiçbir şekilde israf etmeden ortaklaşa kullanma mecburiyeti vardır. Yeni nesil inşallah kendilerinden öncekiler gibi kavgayla, dövüşle uğraşmadan bu dünyayı barış içerisinde paylaşır" dedi.

Türk öğrencilerden İpek Gamze Kılınç ve Cem Akkaya da proje kapsamında farklı ülkelerde yaşayan gençlerin, birbirlerinin kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(4.5.2013)

///////////

Doğa Rutkay Adana sahnesinde

TİYATRO, sinema ve televizyon dizilerinin tanınmış oyuncusu Doğa Rutkay 'Bi Oyun Varmış' adlı tiyatro oyunu ile Adanalı sanatseverlerin karşısına çıkacak. Oyun, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 15 mayıs'ta izleyici ile buluşacak. Uğur Uludağ'ın yazıp yönettiği oyunda, ses ve ışık tasarımı Barış Atay'a ait. Eserde Doğa Rutkay ile beraber Uğur Uludağ da rol alıyor. Oyunun biletleri Büyükşehir tiyatro gişesi, Enderpark ve Latino Bar'da satışa sunuldu.

ADANA,(DHA)

/////////////

Benetton'u Aldırmaz açtı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Benetton mağazasının Atatürk Caddesi'ndeki şubesinin açılışına katıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, açılış kurdelasını kesen Başkan Aldırmaz, şubenin 'hayırlı olmasını' diledi. ARC Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alıravcı, Benetton Genel Müdürü Mehmet Alemdaroğlu, Satış Direktörü Yavuz Tosun ve Satış Mümessili Hilmi Polat'ın da katıldığı açılış sonrası Zihni Aldırmaz mağazayı gezerek, bir süre çalışanlarla sohbet etti.

ADANA,(DHA)

/////////////

Başkent Hastanesi'ne organ nakli teşekkürü

SAĞLIK Bakanlığı, Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne, organ naklindeki başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Alpay Koç ve Kamu Hastaneleri Şube Müdür Reyhan Mazı, Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Turgut Noyan'ı ziyaret ederek, bakanlıkça gönderilen teşekkür belgesini teslim etti.

Vali Yardımcısı Gencer, beyin ölümlerinin ardından gerçekleştirilen organ bağışı, donör sayısı ve organ çıkarımındaki artış nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nca teşekkür belgesi verildiğini söyledi. Organ naklinin önemine dikkat çeken Gencer "Herkesin bu insani davranışa katkı sağlamasını bekliyoruz. Başkent Üniversitesi hastanemizin bu örnek çalışması inşallah başka kurumlara da örnek olur" dedi.

Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özel ise, organ nakli konusunda donörlerin bulunması ve uygun olan hastalara transferi ile ilgili 9 ilin bağlı olduğu koordinatör merkez konumunda bulunduklarını bildirdi. Dr. Özel, hem ülke genelinde hem de Adana'da, son yıllarda organ bağışı hassasiyetinin giderek arttığını görmenin memnuniyetini yaşadıklarını ancak, yeterli olmadığını söyledi. Dr Özel, "Bölgemizde şu anda böbrek, karaciğer ve kemik iliği nakilleri başarıyla yapılyor. Bunu diğer organ nakilleriyle artırmayı istiyoruz. İnşallah üniversitemizin, kamu hastanelerimizin ve özel hastanelerin katılımıyla bunu başaracağımıza inanıyoru. Ben burada bu konuda büyük gayret sarf eden tüm sağlık çalışanlarını kutluyorum" diye konuştu.

Merkez Müdürü Dr. Turgut Noyan da şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'de ilk böbrek naklini, ilk karaciğer naklini yapan kişi üniversitemizin kurucusu Prof. D r. Mehmet Haberal'dır. Başkent Üniversitesi'nin temelinde de diyaliz ve organ nakli çalışmaları yatar. Sayın hocamız, Türkiye'ye bu konuda başarılı bir çok uzman yetiştirmiştir ve Türkiye'de nakil işi ile uğraşan çok sayıda hekimin öncüsüdür" dedi.

Organ naklinin önemine de dikkati çeken Dr. Noyan, Adana Hastanesi'nde diyalize giren 480 kronik böbrek hastası bulunduğunu, bu hastaların organ nakli beklediğini kaydetti. Noyan, halkın organ nakline ilgisinin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız da organ bağışıyla ilgili bunun dinen hiçbir sakıncası olmadığına dair defalarca beyanatta bulunmuştur" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

/////////

'Hürrem Sultan' Osmaniye'ye geliyor

ANKARA Devlet Tiyatrosu Hürrem Sultan oyununu Osmaniye'de sergileyecek. Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü- Sanat Teknik Bürosu tarafından sergilenecek oyunun, 27-28 Mayıs tarihlerinde saat 20.00'de Cebelibereket Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluşacağını söyledi. Oyunun biletlerinin Valilik Binası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde satıldığını belirten Tabur, biletlerin öğrenci için 3, siviller için 5 lira olduğunu kaydetti.

Orhan Asena'nın yazdığı ve Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği oyunda; Miraç Eronat Erbil, Sinan Pekinton, Oktay Dal, Orhan Özyiğit, Caner Kadir Gezener, Çağrı Turan, Uğur Nak, Emre Ercil, Şahap Sayılgan,Gülşah Çomuoğlu, Erengül Öztürk, Bülent Türkmen, Cihan Kaymak, Korhan Enis Yavuz, Sinan Hürkardeş, Tuba Akten, Ali Sütbaş, Atıl Akbaş, Batuhan Belhan, Burak Aksoy, Cengiz Aydoğan, Çağrı Bayrak, Eray Yılmaz, Fatih Ozdemir, Ferdi Yüce, Hasan Üreten, Hüseyin Ozdemir, Kemal Anıl Gündüz ve Sercan Özgen görev alıyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(4.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Başkan Tozluklu, gençleri askere uğurladı

OSMANİYE'nin Hasanbeyli İlçesinde, Belediye tarafından asker uğurlama programı düzenlendi. Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, askere uğurlanan 1993 doğumlu gençlere Türk Bayrağı hediye etti. Askerlik görevinin önemine dikkat çeken Başkan Tozluklu "Vatanın her karış toprağında görev yapan askerlerimiz sayesinde huzur içinde yaşıyoruz" dedi. Hasanbeyli Lisesi bahçesindeki programda konuşan Başkan Tozluklu gençlerin askere düğün havasında gitmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(4.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////////

32 yıl sonra buluştular

ADANA Ticaret Lisesi 1981 yılı 6-B sınıfı mezunu öğrenciler 32 yıl sonra sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla iletişime geçerek buluştu. Edebiyat öğretmenleri Muazzez Erdemtok, öğrenciler Bekir Alpkaya, Ayşegül Başel, Hüseyin Uskaner, Ali Karakuş, Metin Öcal, Ramazan Özezen, Fatma Türkan, Ferhunde Şimşek, Türkan Özcan ve Tufan Döğer, lise yılları hakkında bol bol sohbet etti. Lise yıllarında çekilen fotoğrafların sinevizyonla gösterilmesi sırasında duygusal anlar yaşandı.

ADANA, (DHA)

DHA (EŞ)(4.5.2013 FOTOĞRAF)

//////////

Yaşamı kolaylaştırma projesi

MERSİN'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Örgütü Parti Okulu 'Yaşamı Kolaylaştırma' projesini hayata geçiriyor. Danışmanlığını Selvi Akdoğan'ın yaptığı, Mehmet Ateş, Kamer Gülbeyaz, İbrahim Yücesoy, Leyla Ballı ve Şükran Keklik'ten oluşan proje grubu, Bahçe Mahallesi'nden seçilen bir ailenin evine banyo, mutfak ve tuvalet yaptırdı. Çalışmanın maliyetinin, proje grubunun üyeleri tarafından karşılandığı açıklandı.

MERSİN, (DHA)

(4.5.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement