Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir? - Son Dakika
Dini

Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?

Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?

Kur'an-ı Kerim'in en çok okunan surelerinden birisi Mülk Suresi'dir. Mülk (Tebareke) Suresi mevlit günlerinde, kandil gecelerinde vb. dini günlerde okunması çok sevaptır. Sizler için Mülk Suresi okunuşunu ve Arapça yazılışını paylaşacağız. Peki, Mülk Suresi nasıl okunur? Mülk Suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfada bulunuyor? Mülk Suresi Türkçe meali nedir? İşte Mülk Suresi ve detayları...

22.08.2023 01:00  Güncelleme: 01:14

Mülk Suresi en çok okunan ve internette araştırılan surelerin başında gelmektedir. Mülk Suresi Kur'an'ı Kerim'de yer alan 67. suredir. Sure ismini birinci ayetinde geçen "el-Mülk" kelimesinden almıştır. Vatandaşlar tarafından en çok araştırılan ve okunan surelerin başında Mülksuresi gelmektedir. Peki, Mülk suresi okunuşu ve Arapça yazılışı nasıldır? Mülk suresi Türkçe meali oku, Mülk suresi dinle! Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?

MÜLK SURESİ HANGİ SAYFADA, HANGİ CÜZDE?

Mülk Suresi Kur'an-ı Kerim'de 561. sayfada bulunmaktadır. Surenin 1. sayfası 561. sayfada, 2. sayfası 562. sayfada ve 3. sayfası ise 563. sayfada yer alıyor. Mülk Suresi toplamda 2 buçuk sayfadan oluşmaktadır. Mülk Suresi 29. cüzde yer almaktadır. 29. cüzün ilk suresi Mülk (Tebareke) Suresi'dir. Mülk Suresi halk arasında genellikle "Tebareke" olarak bilinir.

Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen "elMülk"kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, Allah'ın azameti, Allah'ın birliğinindelilleri ve öldükten sonra dirilmeyi inkâr edenlerin akıbetleri konuedilmektedir

MÜLK SURESİ KONUSU

Sûre genel olarak Allah Teâlâ'nın varlığı ve birliğini, azametini, evrendeki hükümranlığını, tek tanrı ve tek yaratıcı olduğunu, hayatın ve ölümün var ediliş amacını ve öldükten sonra dirilmeyi konu edinmektedir. Sûrede ayrıca insanlığın ilâhî vahyin uyarıcılığına muhtaç olduğuna işaret edilmekte, bunu kabul etmeyenlerin karşılaşacakları kötü sonuçla ilgili uyarılar yapılmaktadır.

MÜLK (TEBAREKE) SURESİ OKUNUŞU NASILDIR? (ARAPÇA YAZILIŞI)

Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?
Mülk Suresi 1. sayfa
Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?
Mülk Suresi 2. sayfa
Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?
Mülk Suresi 3. sayfa

MÜLK (TEBAREKE) SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU

1- Tebârakellezî bi yedihil mulku ve huve alâ kulli şey'in kadîr(kadîrun).

2- Ellezî halagal mevte vel hayâte li yebluvekum eyyukum ahsenu amelâ(amelen), ve huvel azîzul ğafûr(ğafûru).

3- Ellezî halaga seb'a semâvâtin tibâkâ(tibâkan), mâ terâ fî halkır rahmâni min tefâvut(tefâvutin), ferciıl basara hel terâ min futûr(futûrin).

4- Summerciıl basara kerrateyni yenkalib lieykel basaru hâsien ve huve hasîr(hasîrun).

5- Ve lekad zeyyennâs semâed dunyâ bi mesâbîha ve cealnâhâ rucûmen liş şeyâtîni ve a'tednâ lehum azâbes saîr(saîri).

6- Ve lillezîne keferû bi rabbihim azâbu cehennem(cehenneme), ve bi'sel masîr(masîru).

7- İzâ ulkû fîhâ semiû lehâ şehîkan ve hiye tefûr(tefûru).

8- Tekâdu temeyyezu minel gayz(gayzi), kullemâ ulkıye fîhâ fevcun seelehum hazenetuhâ e lem ye'tikum nezîr(nezîrun).

9- Gâlû belâ gad câenâ nezîrun fe kezzebnâ ve kulnâ mâ nezzelallâhu min şey'in entum illâ fî dalâlin kebîr(kebîrin).

10- Ve gâlû lev kunnâ nesmeu ev na'kılu mâ kunnâ fî ashâbis saîr(saîri).

11- Fa'terefû bi zenbihim, fe suhkan li ashâbis saîr(saîri).

12- İnnellezîne yahşevne rabbehum bil gaybi lehum magfiratun ve ecrun kebîr(kebîrun).

13- Ve esirrû kavlekum evicherû bihî, innehu alîmun bi zâtis sudûr(sudûri).

14- E lâ ya'lemu men halag, ve huvel latîful habîr(habîru).

15- Huvellezî ceale lekumul arda zelûlen femşû fî menâkibihâ ve kulû min rızkıhî, ve ileyhin nuşûr(nuşûru).

16- E emintum men fîs semâi en yahsife bikumul arda fe izâ hiye temûr(temûru).

17- Em emintum men fîs semâi en yursile aleykum hâsıbâ(hâsiben) fe se ta'lemûne keyfe nezîr(nezîri).

18-Ve legad kezzebellezîne min kablihim fe keyfe kâne nekîr(nekîri).

19-E ve lem yerav ilât tayri fevkahum sâffâtin ve yakbıdne, mâ yumsikuhunne illâr rahmân(rahmânu), innehu bi kulli şey'in basîr(basîrun).

20- Em men hâzâllezî huve cundun lekum yansurukum min dûnir rahmân(rahmâni), inil kâfirûne illâ fî gurûr(gurûrın).

21- Em men hâzâllezî yerzukukum in emseke rızkahu, bel leccû fî utuvvin ve nufûr(nufûrın).

22- E fe men yemşî mukibben alâ vechihî ehdâ em men yemşî seviyyen alâ sırâtın mustakîm(mustakîmin).

23- Gul huvellezî enşeekum ve ceale lekumus sem'a vel ebsâra vel ef'idete, kalîlen mâ teşkurûn(teşkurûne).

24- Gul huvellezî zeraekum fîl ardı ve ileyhi tuhşerûn(tuhşerûne).

25- Ve yegûlûne metâ hâzâl va'du in kuntum sâdikîn(sâdikîne).

26- Gul innemâl ilmu indallâhi ve innemâ ene nezîrun mubîn(mubînun).

27- Fe lemmâ raevhu zulfeten sîet vucûhullezîne keferû ve kîle hâzâllezî kuntum bihî teddeûn(teddeûne).

28- Gul e raeytum in ehlekeniyallâhu ve men maıye ev rahımenâ fe men yucîrul kâfirîne min azâbin elîm(elîmin).

29- Gul huver rahmânu âmennâ bihî ve aleyhi tevekkelnâ, fe se ta'lemûne men huve fî dalâlin mubîn(mubînin).

30- Gul e raeytum in asbaha mâukum gavran fe men ye'tîkum bi mâin maîn(maînin).

NOT : Mülk Suresini tecvid ve talim kurallarına göre okumak için lütfen Arapça halinden okumaya çalışınız. Arapça bilmiyorsanız sesli şekilde dinleyebilir ve takip edebilirsiniz. Allah razı olsun...

Yasin Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Yasin Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Yasin Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir?

MÜLK (TEBAREKE) SURESİ TÜRKÇE MEALİ

1. Ayetin Meali : Hükümranlık elinde olan Allah, yücedir. O, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

2. Ayetin Meali : O, hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır.

3. Ayetin Meali : O, yedi göğü tabaka tabaka yaratandır. Rahmân'ın yaratışında hiçbir uyumsuzluk göremezsin. Bir kere daha bak! Hiçbir çatlak (ve düzensizlik) görüyor musun?

4. Ayetin Meali : Sonra tekrar tekrar bak; bakışların (aradığı çatlak ve düzensizliği bulamayıp) âciz ve bitkin halde sana dönecektir.

5. Ayetin Meali : Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve (ahirette de) onlara alevli ateş azabını hazırladık.

6. Ayetin Meali : Rablerini inkar edenler için cehennem azabı vardır. Ne kötü varılacak yerdir orası!

7. Ayetin Meali : Oraya atıldıklarında, onun kaynarken çıkardığı korkunç uğultuyu işitirler.

8. Ayetin Meali : Neredeyse cehennem öfkeden çatlayacaktır! Oraya her bir topluluk atıldıkça oranın bekçileri onlara, "Size bir uyarıcı gelmemiş miydi?" diye sorarlar.

9. Ayetin Meali : Onlar da şöyle derler: "Evet, bize bir uyarıcı gelmişti. Fakat biz onu yalanlamış ve 'Allah hiçbir şey indirmemiştir. Siz ancak büyük bir sapıklık içindesiniz' demiştik."

10. Ayetin Meali : Yine şöyle derler: "Eğer kulak vermiş veya aklımızı kullanmış olsaydık, şu alevli ateştekilerden olmazdık."

11. Ayetin Meali : İşte böylece günahlarını itiraf ederler. Artık alevli ateştekiler Allah'ın rahmetinden uzak olsun!

12. Ayetin Meali : Görmedikleri halde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükafat vardır.

13. Ayetin Meali : Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

14. Ayetin Meali : Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır.

15. Ayetin Meali : O, yeryüzünü sizin ayaklarınızın altına serendir. Haydi onun üzerinde yürüyün ve Allah'ın rızkından yiyin. Dönüş ancak onadır.

16. Ayetin Meali : Göktekinin sizi yere geçirivermeyeceğinden emin mi oldunuz? (O zaman) bir de bakarsınız yer yüzü şiddetle çalkalanıyor.

17. Ayetin Meali : Yahut göktekinin, üzerinize taş yağdıran rüzgar göndermeyeceğinden mi emin oldunuz? O zaman, uyarım nasılmış bileceksiniz!

18. Ayetin Meali : Andolsun, onlardan öncekiler de yalanlamıştı. Beni inkar etmenin sonucu nasıl oldu!?

19. Ayetin Meali : Üstlerinde kanat çırparak uçan kuşlara bakmazlar mı? Onları (havada) ancak Rahmân tutuyor. Şüphesiz O her şeyi hakkıyla görendir.

20. Ayetin Meali : Yahut Rahmân'dan başka size yardım edecek şu ordunuz (taraftarlarınız) kimlerdir? İnkarcılar ancak bir aldanış içindedirler.

21. Ayetin Meali : Peki, Allah rızkını keserse, kimdir size rızık verecek olan? Hayır, onlar azgınlık ve nefretle direnip durdular.

22. Ayetin Meali : Şimdi, yüzüstü kapanarak düşe kalka yürüyen mi daha doğru gider, yoksa dosdoğru bir yolda dimdik yürüyen mi?

23. Ayetin Meali : De ki: "O, sizi yaratan ve size kulaklar, gözler ve kalpler verendir. Ne kadar da az şükrediyorsunuz!"

24. Ayetin Meali : De ki: "O, Sizi yeryüzünde yaratıp çoğaltandır. Ancak onun huzurunda toplanacaksınız."

25. Ayetin Meali :"Eğer doğru söyleyenler iseniz, bu tehdit ne zaman gerçekleşecek?" diyorlar.

26. Ayetin Meali : De ki: "O bilgi, ancak Allah katındadır. Ben ise sadece apaçık bir uyarıcıyım."

27. Ayetin Meali : Onu (azabı) yakından gördükleri zaman inkar edenlerin yüzleri kötüleşir ve onlara, "İşte bu, (alaylı bir biçimde) isteyip durduğunuz şeydir" denir.

28. Ayetin Meali : De ki: "Söyleyin bakalım: Diyelim ki Allah beni ve beraberimdekileri helak etti, yahut bize acıdı. Peki, ya inkarcıları elem dolu bir azaptan kim koruyacak?"

29. Ayetin Meali : De ki: "O, Rahmân'dır. O'na iman ettik, yalnızca ona tevekkül ettik. Siz, kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu yakında öğreneceksiniz!"

30. Ayetin Meali : De ki: "Söyleyin bakalım: Suyunuz çekiliverse, size kim temiz bir akar su getirir?"

MÜLK (TEBAREKE) SURESİ FAZİLETİ

Hz. Peygamber, Mülk sûresinin onu okuyanları kabir azabından koruyacağını ifade buyurmuşlar (Tirmizî, "Fezâilü'l-Kur'ân", 9; Şevkânî, V, 296), bu sebeple cenazelerin ardından bu sûrenin okunması âdet olmuştur. Bu hadisi, "sûreyi okuyup amel edenlerin, kabir azabını gerektiren günahlardan uzak duracağı ve böylece azaptan kurtulacağı" şeklinde anlamak da mümkündür.

Son Dakika Dini Mülk Suresi okunuşu ve Arapça yazılışı! Mülk (Tebareke) Suresi hangi sayfada, kaç sayfa? Tebareke Mülk Suresi nasıl okunur, Türkçe meali nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement