Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Hazro'da jandarma karakoluna bombalı araçla saldırıDİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı.

10.12.2016 08:32

Hazro'da jandarma karakoluna bombalı araçla saldırı

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda şehit ya da yaralı olmadığı belirtildi.

Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na, dün gece saat 23.45 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çevresine önlem amacıyla beton bariyerler yerleştirilen karakolun 300 metre yakınına kadar gelebilen teröristler, bombalı aracı infilak ettirdi, ardından da roketatarla saldırdı. Çevre köy ve ilçelerden de hissedilen patlamanın ardından bölgeye takviye güvenlik güçleri ile gece görüşlü helikopterler sevk edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Olayın ardından güvenlik güçleri, saldırıyı düzenleyen PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Yetkililer, bombalı araçla yapılan saldırılara karşı bütün karakolların çevresine beton bariyerler yerleştirildiğini ve önlemlerin artırıldığını belirtti.

Haber: Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR,

========================================

Fırat Kalkanı'nda yaralanan 10 ÖSO askeri Kilis'e getirildi

FIRAT Kalkanı Harekatı'nın sürdüğü Suriye topraklarında çatışmada yaralanan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 10 askeri, Kilis'e getirilerek hastanede tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 108 gündür sürdüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile girdikleri çatışmalarda yaralanan ÖSO'nun 10 askeri, sınır hattına ulaştırıldı. Yaralı askerler, burada ambulanslara taşınarak Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı ÖSO askerlerinin acil servisteki tedavileri devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansların gelişi

Yaralıların ÖSO askerleri

Yaralıların acile alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================

Hakkari'de PKK'ya ait sığınakta çok sayıda patlayıcı ele geçirildi

Patlayıcıların imha edilme anı

HAKKARİ'de, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipleri tarafından kırsal alanda yürütülen operasyonlarda tespit edilen sığınıkta, PKK terör örgütüne ait çok sayıda patlayıcı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzeme, jandarma ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

Hakkari Valiliği, merkeze bağlı Çimenli Köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada terör örgütüne ait bir sığınağın ortaya çıkarıldığı belirtilerek şöyle denildi: "09.12.2016 günü tespit edilen noktalara yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda tuzaklanmış halde 1 sığınak ve içerisinde, 5 adet 12 Kg'lık tüp, 2 ton amonyum nitrat, 2 adet valmara 69 tipi sıçrayan mayın, pil blokları, kablo ve çok sayıda yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

-Tespit edilen PKK sığınağı

-Sığınakta imha edilen patlmayıcılar

-İmha sırasında yükselen dumanlar

Haber-Kamera: HAKKARİ

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Kadın teröristlerin İzmir'deki yakalanma görüntüleri ortaya çıktı

İZMİR Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda, Suriye'de eğitim aldıktan sonra İzmir'e bombalı eylem için gelen kadın terörist S.B. ile kendisine yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen yanındaki N.M. isimli kadının, yolcu otobüsünden indikleri sırada yakalandığı anın görüntüleri ortaya çıktı.

İzmir'de bombalı saldırı olabileceğine yönelik istihbarat bilgisi üzerine çalışmalarını yürüten İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, iki kadın teröristin isimlerini belirledi. Kadın teröristlerin kente yolcu otobüsüyle geleceklerinin öğrenilmesi üzerine İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde önlem alındı. Teröristler, yolcu otobüsünden indikleri sırada düzenlenen operasyonla yakalandı. Teröristlerin yakalanma anın görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde iki kadının metroda, kafede ve markette polis tarafından takip edildikten sonra yakalandığı anlaşıldı. Gözaltına alınan teröristlerin tanınmamak için başörtü ve şapka takmaları da güvenlik kameralarına yansıdı.

İki kadın terörist çıkarıldıkları mahkemece "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

Kadınların yakalanma anından görüntü

Arabaya bindirilmelerinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Başbakan Yıldırım'dan MHP ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım, Valilik ziyaretinden sonra gözleme ve çay satışı yapan 39 yaşındaki Nezaket An'ın işyerine girdi. Nezaket An, Başbakan Yıldırım'a, '100 dolar bozdurup makbuzunu getirene gözleme ve çay hediye' kampanyası başlattıklarını söyledi. İkram edilen gözlemeyi yiyerek çay içen Başbakan Yıldırım, daha sonra yandaki manda yoğurdu satışı yapılan işyerine girdi. Başbakan Yıldırım'a burada, yoğurt ve yöresel ürünlerin bulunduğu sepet hediye edildi.

Yıldırım, daha sonra Başbakanlık otobüsüyle halkı selamlayarak Ak Parti İl Başbakanlığı'na geçti. Parti il yöneticileri, belediye başkanları ve milletvekilleriyle bir araya gelen Yıldırım, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan'ın daveti üzerine yan binadaki MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yıldırım, burada 10 dakika kalarak çay içti.

Başbakan Yıldırım'ın ayrılmasının ardından açıklama yapan İl Başkanı Ayan, kentin sorunları ve taleplerini ilettiklerini söyleyerek, "Yeni Anayasa yarın büyük ihtimal Meclis'e gelecek. Başbakan, MHP ile beraber sivil bir anayasanın Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu, bu anayasayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteklediğini söyledi. Bize teşekkür etti" dedi.

Başbakan Yıldırım, daha sonra 200 metre ilerideki Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) yürüyerek geçti. Yıldırım'ı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve maden işçileri, 'Madenci seninle gurur duyuyor', 'İşte madenci işte Başbakan', 'İşçi alınsın, üretim artsın' sloganları ile karşıladı. Yaklaşık yarım saat sendikada kalan Başbakan Yıldırım, ardından TIR Parkı'na geçerek helikopterle kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Binali Yıldırım'ın ziyaretinden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ZONGULDAK

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Suçlamaları kabul etmedi, görgü tanıkları teşhis etti

Hamile kadına saldıran M.T. Tutuklandı

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, dün akşam saatlerinde parkta spor yapan 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye yönelik saldırının ardından gözaltına alınan Mehmet T. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

KAYINPEDERİ FETÖ'DEN TUTUKLU

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye yönelik saldırıdan dolayı gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Mehmet T.'ye ait ayrıntılar da ortaya çıktı. Mehmet T.'nin inşaat malzemesi ticareti yapan kayınpederi Ali C., FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklandı. Mehmet T.'nin olay sırasında kullandığı otomobilin sahibi ve ev kadını olan eşi N.T.'nin bir süre önce FETÖ'den gözaltına alındığı, adli kontrol koşuluyla da serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

MOTOSİKLET MERAKLISI

Bu arada gözaltına alındığı andan itibaren Mehmet T.'nin ailesiyle birlikte sahibi olduğu tarım ürünleri ilaçları satılan işyeri bugün açılmadı.

İşleri babasından devralan Mehmet T.'in işyeri komşuları, onunu muhafazakar bir yapısı olduğunu ama motosiklet tutkusunun da bulunduğunu anlattı. Çeşitli motosiklet kulüplerine üye olan Mehmet T.'nin, motosikletiyle zaman zaman yurtdışı turlarına da katıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

M.T'nin adliyeye giriş çıkış görüntüleri

Haber-Kamera: TURGUTLU (Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================

Aladağ'da 9 aile olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu

ADANA Barosu'nun Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin hayatını kaybettiği yangında ölen ve yaralananların ailelerine hukuki yardım çalışması sürerken, ilk ifadelerinde şikayetçi olmayan yaralı öğrenciler ile ölen çocukların ailelerinin şikayetçi olup olmadıkları bugün netleşti.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, bu konuda özel bir hassasiyet gösterdiklerini farklı günlerde şikayetçi olan veya olmadıklarını beyan edenlerin sayılarında farklılıklar olduğunu belirterek, son durumu şöyle açıkladı: " 24 yaralıdan biri dışında diğerleri şikayetçi olmadı. Hatta şikayetçi olup olmadıkları sorulduğunda tereddüt eden bir tavır, tedirgin eden bir tavır gören meslektaşlarımız bu durumu da tutanak altına aldı. Avukatlarımız çocukların yaşının küçük olduğu, şikayetin sonuçlarını bilebilecek yeterlikte ve akli düzeyde olmadıklarını ifade ederek kamu adına şikayetçi oldular.

ÖLENLERİN AİLELERİ ŞİKAYETÇİ

Bu hafta soruşturmayı yürüten 2 Cumhuriyet savcısı, bizzat köylere giderek hayatlarını kaybeden çocukların aileleriyle görüştü. Şu ana kadar ifadesi alınan 9 aile de olayın sorumluları hakkında şikayetçi oldu. Kalan 2 ailenin de kısa sürede ifadesi alınacak. Adana Barosu olarak bu davanın takipçisi olacağız."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yurt binasından görüntüler

Adana Baro Başkanı Veli Küçük'ün açıklamaları

Haber: Salih ÜÇTEPE-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================

Edirne'de İmam Hatip Lisesi'nde yangın çıktı

EDİRNE'de Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Öğrenci bulunmayan okulun çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Okulun çatısının tamamen kullanılamaz hale geldiği yangını, kampüs içindeki yurtta kalan öğrenciler gözyaşlarıyla izledi.

Edirne'nin Barutluk Mahallesi'nde bulunan Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çatısında bugün saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Okulun çatısını kısa sürede saran alevlere Edirne Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının devam ettiği sırada olay yerine Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ile İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Önce bir itfaiye aracının müdahale ettiği alevlere daha sonra sevk edilen 5 itfaiye aracı da gelerek müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalarda okul çatısındaki alevler, kampüs içinde bulunan öğrenci yurduna sıçramadan kontrol altına alındı. Bu sırada bir itfaiye görevlisi rüzgarın etkisiyle alevlerin üzerine gelmesiyle birlikte zor anlar yaşadı. Yurtta kalan öğrenciler, yangını korku dolu bakışlarla izlerken, bazı öğrencilerin gözyaşları döktüğü görüldü.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yangının öğrencilerin dağılımında sonra meydana geldiği ve herhangi bir yaralanmanın olmadığı belirtildi. Okulun kalorifer görevlisi Ahmet Balta, ağlayarak itfaiyenin olay yerine geç geldiğini söyledi. Balta, "Ben bu okulda çalışıyorum, okulum gözümün önünde yanıyor. Belediye nerede? İtfaiye nerede? Bir tane itfaiye aracı göndermişler" dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, akşam saatlerinde yeni olan okulun çatısında yangın çıktığını belirterek, "Allah'a şükür can kaybı yok. Şu anda kontrol altına alındı. Yangının sebebi de araştırılıyor" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çok şükür içeride öğrencilerimizden kimse yok. Sevindirici tarafı can kaybı olmayışı. İtfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yangının neden çıktığını henüz bilemiyoruz. Elektrik kontağından çıktığı söyleniyor ama bu da araştırılıyor. Şu anda çatının üçte biri yanıyor. Alevler binaya daha fazla zarar vermeden söndürüldü" dedi.

Yaklaşık 1.5 saatten kontrol altına alınan yangında okulun çatısı tamamen yanarak kontrol altına alındı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Okulun çatısında alevlerin yükselmesi

-Yangından detaylar

-Okul görevlisinin tepkisi

-İtfaiyenin söndürme çalışmaları

-Alevlerden detaylar

-İtfaiye erinin zor durumda kalması

-Öğrencilerin yangını izlemesi

-Ağlayan öğrenciler

-Cep telefonu ile yangını çeken öğrenciler

-Belediye Başkanı Gürkan'ın açıklaması

-Vali Özdemir'in açıklaması

-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================

Sınıfta üzerine dolap devrilen 2'nci sınıf öğrencisi ağır yaralandı

KARAMAN'da 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Leylanur Taş, iddiaya göre, teneffüste sınıflarındaki malzeme dolabından eşya alırken, dolabın devrilmesi sonucu altında kaldı. Öğretmenleri tarafından dolabın altından kurtulan ve ağır yaralanan Leylanur, hastaneye kaldırıldı.

Olay saat 14.00 sıralarında Şeyh Edibali Mahallesi'ndeki Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu'nda meydana geldi. Leylanur Taş, iddiaya göre teneffüste sınıflarındaki malzeme dolabından eşya almak istediği sırada, dolap üzerine devrildi. Leylanur'un dolabın altında kaldığını gören arkadaşları çığlıklar atıp, öğretmenlerinden yardım istedi. O sırada koridorda bulunan öğretmenlerden Hacer Külcü,çığlıkları duyup, sınıfa geldiğinde Leylanur'u, dolabın altında kaldığını gördü. Panikle, koşarak diğer öğretmenlerden yardım istedi. Bu sırada gürültüyü duyup sınıfa gelen nöbetçi öğretmen Gül Kurt, dolabı bir miktar havaya kaldırıp, diğer öğretmenlerin gelmesini bekledi. Diğer öğretmenlerinde yardımıyla Leylanur, dolabından altından çıkartıldı. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan Leylanur, çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Leylanur'un, başından yaralandığı ve beyin kanaması geçirdiği, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Polis, olay yerinde inceleme yaparken sınıf öğretmeni Ahmet Taş ile yardıma koşan öğretmenlerden Gül Kurt ve Hacer Külcü, bilgisine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Leylanur'un ambulanstan indirilmesi

Acil servise alınması

Sınıftaki dolaptan detay

Polisin inceleme yapması

Okulun dışından detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı

ADIYAMAN'da, iki otomobil çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Adıyaman- Kahta karayolunun 20'nci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine doğru giden Nesimi Süzen yönetimindeki 34 RSZ 52 plakalı otomobil ile Aslan Özer yönetimindeki 02 LC 886 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücülerden Nesimi Süzen ile her iki araçta bulunan Erkan Süzen, Gazi Ömer Süzen, Sevda Süzen, Gazi Ömer Süzen, Gül Evin Özer, Atakan Özer, Hanım Özer ve Hülya Özer yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan çıkarılarak ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ambulansların acil servise girişi

Yaralıların servise götürülmesi

Yaralıların yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Elazığ'da silahlı kavga: 6 yaralı

ELAZIĞ'da, Aksaray Mahallesi'ndeki bir kahvehanede, Cücün ve Yılmaz aileleri fertleri arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada, her iki taraftan 6 kişi yaralandı. Olay yerine özel harekat timleri sevkedildi.

Aksaray Mahallesi Şirince Sokak'ta bir kahvehanede, iki aile arasında bugün saat 17.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Cücün ve Yılmaz aileleri arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar bıçak, sopa ve silahlarla bir birine girdi. Kavganın sokağa taşması üzerine iki ailenin yakınlarının da karışması ile silah ve bıçakların da kullanıldığı kavgada, 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olay yerine sevkedilen özel harekat ve asayiş polisler, kavgaya karışan tarafları sakinleştirdikten sonra, her iki aileden kavgaya karışanlar kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler polis karakoluna götürülürken, kavga ile başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Polislerden detay

-Ambulanslardan detay

-Yaralının ambulansa alınması

-Kelepçeli iki kişi yere yatırılmış

-Elerinde uzun namlulu silah olan polislerden detay

-Ambulansların gidişi

-Yaralıların sedyeye alınması

-Polisler tarafından ekip otosuna alınanlar

-Özel harekat polislerinden detay

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================

Erdemir işçisinden toplu iş sözleşmesi eylemi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (Erdemir) çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasını iş çıkışında fabrika önünde protesto etti.

Fabrikanın ana giriş kapısında gerçekleşen eyleme, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, farklı iş yerlerinde çalışan işçiler ve fabrika işçilerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde taslağın Erdemir işçileri tarafından hazırlandığını söyledi. İşçinin istemediği hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerini ifade eden Kavlak, şöyle konuştu:

"Siz 'bitti' demeden bitmeyecek. Biz 'bitti' demeden bu iş bitmeyecek. Uyuşmazlıkta onlarca madde var. Çoğu bir kalemde geçecek maddeler. İyi niyet olsa anında çözülecektir. Bazı maddeler var ki çözmek için iyi niyet yetmez. Adam akıllı güçlü bir irade de gerekiyor. Nedir bunlar? Tamamlayıcı sağlık hizmeti olsun. Promosyonlarımızı toplu sözleşmeye yazalım. Aile büyüklerinin ayrısı gayrısı olmaz. Kayınpeder, kayınvalidelerimizin vefatında 3 gün izin istiyoruz. İnsanca, hakça talepler. Bazı kafalar 'Eski köye yeni adet olmaz, böyle gelmiş böyle gider' diyorlar. Biz ne diyoruz? 'Böyle gelmiş böyle gitmez' diyoruz. Vallahi de gitmez, billahi de gitmez."

ERDEMİR İYİ NİYETİNİ GÖSTERDİ

Kavlak, iş veren adına görüşmeleri sürdüren Metal İşçileri Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yaptıkları görüşmede iyi niyetle pazarlığa oturduklarını söyledi. En son görüşmede de iş veren ile anlaşamadıklarını ifade eden Kavlak, "Sıfır zamdan başladıkları pazarlıkta 68 kuruşa çıkan Erdemir yönetimi şimdi de 1 lira 70 kuruşa yükseldi. Sıfır zamdan bu noktaya çıkmak önemli bir adımdır ama yetersizdir. Onun için 'Bu bize yetmez' dedik. Biz 'Hayır' dedik. Size soruyorum. 1 lira 70 kuruşu siz kabul ediyor musunuz? Siz etmiyorsanız biz de etmeyeceğiz. Eğri oturup doğru konuşma zamanı. Erdemir yönetimi eksik de olsa 1 lira 70 kuruşa çıkarak iyi niyetini gösterdi. Biz de samimiyetimizi göstermek için 3 lira olarak belirlediğimiz pazarlık rakamını 2 lira 70 kuruşa iniyoruz" dedi.

Kavlak, Pazartesi günü iş veren ile yapacakları görüşmede de anlaşma sağlanmazsa eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İşçilerin slogan atması

-Pevrul Kavlak'ın gelişi

-Pevrul Kavlak'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

Gittiği eski işyerinde bir kişiyi yaralayıp, intihar etti

ESKİŞEHİR'de 49 yaşındaki Ekrem Tekir, alacağı olduğunu öne sürüp gittiği eski işyerinde çıkan tartışmada, çalışanlardan Mehmet Bozkurt'u tabancayla vurup yaraladıktan sonra intihar etti.

Olay, akşam saatlerinde 75'inci Yıl Mahallesi TEKSAN Sanayi Sitesi'ndeki bir işyerinde meydana geldi. Ekrem Tekir, daha önce çalıştığı makine parçası üretimi yapan işyerine gidip, işyeri sahibi Çetin Barlas'tan alacağı olduğunu söyleyip para isteyince tartışma çıktı. Tartışma sırasında yanında getirdiği tabancayı çıkaran Ekrem Demir, Barlas'a doğru ateş etti. Barlas olayda yara almazken, bacağına kurşun isabet eden çalışanlardan Mehmet Bozkurt yaralandı. Olayın ardından dışarı çıkan Tekir, işyerinin önünde tabancayı başına dayayıp tetiği çekerek yaşamına son verdi.

Yaralı Mehmet Bozkurt, çağırılan ambulansla kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ekrem Tekir'in cenazesi ise topsi için aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Ambulansın hastaneye gelişi,

-Yaralı Mehmet Bozkurt'un sedye ile ambulanstan indirilip acil servise götürülmesi,

-İntihar eden Ekrem Tekir'in cesedinin ve polislerin ceset etrafında inceleme yapması,

-Olayın meydana geldiği işyerinin dışından,

-İntihar eden Ekrem Tekir'in sağlık fotoğrafları

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Çorlu'da AVM'de intihar

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde 28 yaşındaki Atakan Umut, çıktığı alışveriş merkezinin 5'inci katından atlayarak intihar etti.

Olay, Çorlu'nun Kazımiye Mahallesi Omurtak Caddesi'nde bulunan alışveriş merkezinde meydana geldi. Atakan Uzun, geldiği alışveriş merkezinin 5'inci katındaki terasta yaklaşık bir saat cep telefonuyla konuştu. Konuşma sırasında sinirlenen Uzun, önce telefonu fırlattı, ardından da aşağı atladı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin kalp masajı uyguladığı Uzun, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Atakan Uzun'un cesedi, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

Polis, AVM'nin güvenlik kamera kayıtlarını inceleme alma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------

-Olay yeri

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Kafede oturanlar

-Çevrede olayı izleyenler

-Polisin çevrede arama yapması

-Ambulanslar

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

Haber: Mehmet YİRUN/ ÇORLU-TEKİRDAĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Otomobil yayaya çarptı, mahalleli yolu kapattı

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı 44 yaşındaki Mehmet Kılıç, ağır yaralandı. Kaza sonrası mahalle sakinleri yolu kapatarak tepki gösterdi.

Kaza, dün akşam saatlerinde Küçük Çiğli Mahallesi Anadolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Çiğli'den Konak yönüne giden 49 yaşındaki Metin Ç. yönetimindeki 35 VS 110 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Mehmet Kılıç'a çarptı. Ağır yaralanan Kılıç, çağırılan ambulansla Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Kılıç'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Otomobil sürücüsü Metin Ç., polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Cadde üzerinde benzer kazaların yaşandığını belirten mahalle sakinleri, yolu trafiğe kapattı. Mahalle sakinleri ile sürücüler arasında gerginlik yaşanırken, bölgeye çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Yaklaşık yarım saat trafiğe kapanan yol, polislerin mahalleliyi ikna etmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

KAZA ANI KAMERADA

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı 44 yaşındaki Mehmet Kılıç'ın ağır yaralandığı kaza anı, saniye saniye bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde ışık ihlali yapan Metin Ç.'nin kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasından geçerek, yolun karşısına geçmeye çalışan Kılıç'a çarptığı görülüyor.

YAYA HAYATINI KAYBETTİ

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isterken kırmızı ışık ihlali yapan otomobilin çarptığı 44 yaşındaki Mehmet Kılıç'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

Güvenlik kamerasından görüntü

Haber: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Şırnak Valisi Su, yeni Şırnak'ı anlattı: 25 metrelik caddeler olacak

ŞIRNAK Valisi Ali İhsan Su, kapalı spor salonunda çalışma yürüten hasar tespit komisyonunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni Şırnak ile ilgili bilgi veren Vali Su, "Eskiden karmaşık ve 2 metrelik dar sokaklar vardı. Altyapısı olan, her türlü konforu olan yeni konutlar yapılacak. Caddeler 25 metre genişliğinde olacak" dedi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hünkar Keleş ile birlikte kapalı spor salonunda hizmet veren hasar tespit komisyonu çalışmalarını yerinde denetledi. Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kurduğu masaları tek tek gezen Vali Su, buradaki görevlilerden bilgi aldı.

Kendin imar çalışmaları hakkında vatandaşların sorularını da yanıtlayan Vali Su, yeni Şırnak'ı anlattı. Eskiden karmaşık ve sokağı dar olan bir imara sahip Şırnak'ın yeni imar planı ile modern ve çağdaş bir görünümü olacağını, konutların ise her türlü konforu içerisinde barındıracağını ifade eden Vali Su, "Şehir eskisinden çok daha güzel olacak. Eskiden karmakarışık bir yapı vardı. 2 metrelik dar sokaklar vardı. Şimdi burada yeni yapılan proje ile altyapısını yeniliyoruz. Projede gözüktüğü gibi böyle konutlar yapacağız. Konutların içinde her türlü imkan olacak. Caddeler 25 metre genişlikte olacak. Yeni imar planında taziye evleri, okullar, camiiler, gençlik merkezleri, kadın merkezleri, çocuk bahçeleri, çocuk ve yetişkin parkları bunların hepsinin olduğu çok güzel bir yerleşim alanı olacak. İnşallah daha güzel olacak. Şehri pırıl pırıl yapacağız. Konutların olduğu kent merkezinde 105 kilometre sıcak asfaltlı yol yapılacak. İçme suyu ve kanalizasyonunu sıfırdan, yeniden yapacağız. Eski boruları hepsini kaldırıyoruz. 30-40 yıldır döşenmiş boruları eskileri kaldırmadılar. Artık biz yapacağız. Hepsi güzel olacak" dedi.

Terör olaylarında zarar gören vatandaşlara yardımların aksamadan devam edeceğini belirten Vali Su, "Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı başvurularını hafta başından itibaren alarak, Cuma gününe kadar. Hafta sonu görevli arkadaşlar gerekli çalışmaların ardından en geç Pazartesi günü vatandaşların hesaplarına yardım paraları yatırıyoruz" diye konuştu.

Hasar tespit komisyonu masalarını gezen Vali Su, ayaklarını sigaradan dolayı kaybeden Ahmet Şan adlı vatandaşla da samimi bir şekilde sohbet etti. Sohbette ilginç diyaloglar yaşandı. Ahmet Şan, 40 yıl boyunca sigara içtiği için ayaklarını kaybettiğini söyleyince Vali Su da, "Söyle bunu herkese, sigaradan dolayı bacaklarımı kaybettim. Bunu her kes duysun ki, kimse sigara içmesin" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

================================

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, köye fırın yaptırdı

ELAZIĞ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Fırat Havzası Rehabilitasyon projesi kapsamında merkeze bağlı Sarıkamış Köyü'ne fırın yaptırıldı. Köylünün ortak kullanımı için yapılan fırının açılışını, köylü kadınlar ekmek pişirerek yaptı.

Elazığ Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje kapsamında merkeze Bağlı Sarıkamış Köyü'ne yapılan fırında toplanan köyün kadınlar, ilk kez modern ve konforlu bir fırında ekmek pişirdi. Fırında ekmek pişiren kadınlar adına duydukları memnuniyeti dile getiren Zekiye Şen, fırının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu fırından çok razıyız, Yapandan, yaptırandan da Allah razı olsun. Masrafsızdır, evlerde yapmaktan daha iyi. Kadınlarla toplanıp burada ekmek pişiriyoruz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da, 2013 yılından beri Fırat Havzası Rehablilitasyon projesi kapsamında, vatandaşa hizmet götürdüklerini belirterek, "Doğal kaynakların iyileştirilmesi, hem de soğuk havalarda yaşayan vatandaşların geçim koşullarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi, bu iki ayak üzerinde giden projede; bu köyde biz, kapama meyve bahçe, sera ahırların iyileştirilmesi, meyve fidanı dağıtımı, sulama alt yapısının yapılması, evlerin ısı yalıtımının yapılmasının yanında bu gün de bayanlarımızın talebi üzerine köyün ortasına köylünün ortak kullanımına açık olacak bir fırın yaptırdık, bu gün de açılışını yaptık. Elazığ'da iki tane yaptık. Önümüzdeki yıl da bunu 25'e çıkarmayı planladık. Diğer köylerimize de yapacağız, şu anda ilk olarak Sarıkamış Köyümüz'de açtık" diye konuştu.

Köy Muhtarı Cimşit Şen ise, köylerine yapılan fırından dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Fırat havzası rehabilitasyon projesi kapsamında sera, ısı yalıtımı, bağ direği, damlama sulama, soba güneş enerjisi gibi yatırımlar aldık. Son olarak da fırın yapıldı. Bundan dolayı Orman Bölge Müdürümüze ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Ekmek pişiren kadınlardan detay

-Yapılan konuşmalar

-Köyden detay

-Bağ ve sera

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

============================

Ak Partili gençler Aylan bebeği andı

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında, Bodrum'da, umuda yolculukta yaşamını yitiren Aylan bebeği, cansız bedeninin bulunduğu sahilde andı.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mesut Özdemir, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü öncesinde AK Partili gençlerle birlikte, Eylül 2015'de cansız bedeni Akyarlar Mahallesi Ali Hoca Burnu Mevkii'nde kıyaya vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeği andı.

MKYK Üyesi Mesut Özdemir, AK Parti Muğla İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fatih Kızılkaya, Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa Orman'ın da eşlik ettiği Muğla ve ilçelerinden gelen gençlik kolları üyeleri, 9 faklı dilde 'Ben Aylan'ım', Türkçe ve İngilizce olarak 'Burası insanlığın karaya vurduğu yerdir' yazılı pankartlar taşıdı. Grup basın açıklaması sırasında, 'Hepimiz Aylan'ız, dünyaya karşıyız', 'Dünya uyuma insanlığa sahip çık' sloganları attı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 68'inci yıldönümünü buruk bir şekilde kutlayacaklarını anlatan Özdemir, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya insanlarının doğuştan ve eşit biçimde sahip olduğu hakları belgelemesi ve bütün dünyanın kabulüne sunması bakımından insanlık tarihi açısından oldukça önemli bir belgedir. Dünya ölçeğinde yaşanan her olayda ve her geçen yılda insan haklarının önemi ve korunmasının uluslararası ortamda tüm devletlerce sağlanmasının zarureti daha fazla hissedilmektedir. Son 30 yılda katliamların, işkencelerin hiçbir azalma belirtisi göstermeden devam ettiği mazlum coğrafyalar, bütün insanlığın gözü önünde bir kan deryasına dönüşmekte ve yaralar gün geçtikçe sarılamaz hale gelmektedir. Bütün dünyanın gözleri önünde devletler eliyle işlenen bu cinayetlere uluslararası toplum kuruluşları kınamaktan öte tavır geliştirmemekte ve aktörler savaşı sonlandıracak adımlara zorlanmamaktadır. Dikta rejimleri, müttefiklerini ve bu zülme yeterli ses çıkarmayan uluslararası kuruluşları en sert şekilde kınıyoruz! Çözümsüzlüğün pençesine mahkum edilen mazlumların yanında olduğumuzu ifade ediyor, kan ve gözyaşının son bulması için, ulusal ve uluslararası sivil toplum inisiyatiflerini bu zulüm karşısında tek yürek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Mesut Özdemir, her gün sivil insanların katledildiğini belirterek, "İçinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde mücadelemiz, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulanması için dünyada ve ülkemizde tüm gücümüz ile devam edecektir. Bizler AK gençlik olarak mazlumun her zaman yanında duracağımıza, zalimle hep savaşacağımıza yılmadan, bıkmadan son nefesimize kadar tüm dünyanın barış ve adaletle yaşamasını sağlayacak medeniyetimizin ihyası ve inşası için çalışacağımıza yemin ederiz! Dünyanın ve özellikle batının ikiyüzlü insan hakları uygulamalarına karşı bizler Aylan bebeği asla unutmayacağımızı haykırıyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından, Aylan bebeğin cansız bebenin bulunduğu noktaya, gençler çiçek bıraktı. Daha sonra dua eden grup sahilden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), -

========================================

Türk ve Suriyeli gençlerin 'Kardeşlik Turnuvası' başladı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi'nin (IMPR) ortak yürüttüğü 'Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Projesi' kapsamında düzenlenen 'Kardeşlik Turnuvası Antalya'da başladı.

Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin, spor aktiviteleri ile etkinliğinin arttırılmasının hedeflendiği 'Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Kardeşlik Turnuvası' açılış töreni ve kura çekimi, Belek Turizm Merkezi'ndeki Limak Atlantis Otel'de yapıldı.

Törene, IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu katıldı.

Törenin açılışında konuşan IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, projedeki hedeflerinin yetenekli sporcuların keşfedilip, spor camiasına kazandırılması ve gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Veysel Ayhan, Suriyeli gençlerin toplumsal adaptasyonuna öncülük etmek istediklerini söyleyerek, "Bir diğer hedefimiz ise bu gençlerin ulusal ve uluslararası alanda futbol oynayan profesyonel futbol kulüpleri tarafından keşfedilebilmelerine olanak sunmaktır. Bu kapsamda bugün Antalya'da başlayan futbol turnuvası için ülkemizde bulunan tüm futbol kulüplerine çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu gençleri izleyin" dedi.

'KAZANAN KARDEŞLİK OLSUN'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ise ülkelerindeki savaş nedeniyle vatanlarından kaçan Suriyelileri misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. İnsanlık dramından kaçan Suriyelilere, sosyal ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmanın çabası içinde olduklarını kaydeden Özekinci, "Türk ve İslam coğrafyasına çökertilen kara basanla kardeşi kardeşe düşürmek istiyorlar. Bizler bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu turnuvada kardeşliğin ve dostluğun gelişmesini umut ediyorum. Kazanan kardeşlik olsun" diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol tarafından fikstür çekimi gerçekleştirildi. Arcadia Sport Center sahalarında oynanacak turnuvanın finali 19 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. Şampiyon takım ileri bir tarihte TBMM Futbol Takımı ve TFF Süper Lig'de yer alan profesyonel bir futbol takımıyla dostluk maçı oynayacak.

15 Ağustos 2016 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen turnuvaya Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Batman ve Mardin'den takımlar katılıyor. 18 kişilik kadrodan oluşan her takımda 9 Türk ile Suriye'nin çeşitli illerinden gelen 9 genç bulunuyor. Takımlar, yaklaşık 4 aydır profesyonel antrenörler gözetiminde turnuvaya hazırlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Sporcuların genel görüntüsü

-Protokolden görüntü

-Saygı duruşundan görüntü

-Suriyeli gençlerden görüntü

-Sinevizyon gösterisinden görüntü

-Veysel Ayhan konuşurken

-İbrahim Özekinci gençlerle karşılıklı konuşurken görüntü

-Kura çekiminden görüntü

-Plaket töreninden görüntü

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement