Gündem Özeti / 14 Kasım 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 14 Kasım 2013

Gündem Özeti / 14 Kasım 2013

ANADOLU AJANSI

14.11.2013 00:02

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

Gül, güven mektuplarını sunacak Guatemala Büyükelçisi Lars Pira ve Fiji Büyükelçisi Robin Nair ile Uluslararası Diyabet Federasyonu Başkanı Micheal Hirst, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz ve beraberindeki heyeti ardından da Suriye Türkmen Meclisi üyelerini, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/14.45/11.00/16.00/16.45)

2- Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplanacak.

Çiçek, Avustralya medya kuruluşlarının temsilcileri ile Pakistan Yasa Geliştirme ve Saydamlık Enstitüsü heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/13.30/11.00/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Birinci Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi başlıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen kongrenin açılışında konuşma yapacak, "Çocuk Delege Sunumları" başlıklı oturumun başkanlığını yapacak.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, RTÜK tarafından hazırlanan "Türkiye'de Çocukların Medya Kullanma Alışkanlıkları Araştırması"nın sonuçlarını açıklayacak.

(İstanbul/09.15/14.10/11.00)

2- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'ye hareketi öncesi Esenboğa Havaalanı'nda, Filipinler'deki temasları ve KKTC gezisi hakkında basın açıklaması yapacak.

Atalay, KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşecek.

(Ankara/14.45/Lefkoşa)

3- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks, Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ile görüşecek.

- AİHM HUDOC Türkçe internet sitesinin açılış törenine katılacak Ergin, AİHM Türkiye Yargıcı Işıl Karakaş ve Türk divizyon şefleri ile bir araya gelecek, Strasbourg'da görevli Türk hakimlerin onuruna verdiği akşam yemeğine katılacak.

(Strasbourg)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CNR EXPO'da Home & Tex Dekorasyon ve Ev Tekstili Fuarı'nın açılışına katılacak, Ortaköy ofisinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu heyetini kabul edecek.

(İstanbul/11.00/14.30)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğu ve beraberlerindeki heyetleri ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/14.00/15.00)

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve İİT Rohingya Temas Grubu üyesi bazı ülkelerin temsilcileriyle temaslarda bulunmak üzere Myanmar'a gidecek.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının bütçe görüşmelerine katılacak.

(TBMM/14.00)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulusal KOP Bölgesi Kalkınma Sempozyumu'na katılacak, valiliği ziyaret edecek.

Bakan Yılmaz ayrıca Anadolu Jet "Türkiye Uçuyor Buluşmaları" ile AK Parti Çumra İlçe Başkanlığı Siyaset Akademisi'ne katılacak.

(Konya/10.00-19.00)

9- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Azerbaycan'da altıncısı düzenlenen,  "İpekyolu Ülkeleri Arasındaki Ticaretin Kolaylaştırılması ve Geliştirilmesinde Gümrük İdarelerinin Rolü" konulu İpekyolu Forumu'nda konuşma yapacak.

Yazıcı, daha sonra başkent Bakü'de mağaza açılışı yapacak ve Türk işadamları ile bir araya gelecek.

(Gebele/Bakü)

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Sürmeli Otel'de düzenlenen "Geleceğimizi Diyabetten Koruyalım" programına ve "Sigarayı Bırakma Kampanyası"nın açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.30/TBMM/15.00)

11- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Omurilik Felçlileri Derneğini ziyaret edecek, Piri Reis konulu yarışmanın ödül töreni ile Deniz Ticaret Odasının kasım ayı olağan meclis toplantısına katılacak.

(İstanbul/12.00/16.00/18.00)

12- TBMM'den

Genel Kurul'da seçim malzemeleri alımının Kamu İhale Yasası dışına çıkarılmasını içeren yasa teklifi görüşülecek.

(14.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ekonomi Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2014 yılı bütçeleri ele alınacak.

(10.00)

13- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya Türk Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Frankfurt)

14- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/13.15)

15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, KKTC Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneğini ziyaret edecek.

(Lefkoşa)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygo'nun Mısır resmi ziyaret sürüyor.

(Kahire)

4- İsrail'in, Gazze'ye "Bulut Sütunu Operasyonu" adıyla başlattığı saldırının yıl dönümünde tepki etkinlikleri düzenlenecek.

(Gazze/Ramallah)

8-Filipinler'i vuran Haiyan tayfununun ardından bölgedeki gelişmeler izleniyor.

9- Paris Boğaziçi Enstitüsünde düzenlenen programda 2014 seçimleri öncesinde Fransa-Türkiye ilişkileri tartışılacak.

(Paris)

EKONOMİ

1- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Meclisi'nin kasım ayı toplantısına katılacak.

(İstanbul/16.00)

2- Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri Conrad Otel'de yapacağı basın toplantısı ile değerlendirecek.

(İstanbul/10.30)

3- COMVEX 4. Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayacak.

(İstanbul/11.30)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin süt ve süt ürünleri, kümes hayvancılığı üretimi ile 2013 yılı 3. çeyrek kırmızı et üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, yedincisi düzenlenen "Konuşan Kitap Şenliği" etkinliğine katılacak.

(Mersin/11.00)

2- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek, Nur Cami inşaatında incelemelerde bulunacak, Kırıkkale Üniversitesi merkez yerleşkesindeki caminin açılışını yapacak ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız'la görüşecek.

(Kırıkkale/10.00-16.00)

3- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi'nde 5. Dünya Lale Zirvesi'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/08.30)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu 5. hafta maçında, Fenerbahçe Ülker ile Fransa'nın Nanterre takımları Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.15)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 2. hafta maçında Kayseri KASKİ, deplasmanda İtalya'nın Beretta Famila takımıyla karşılaşacak.

(Schio/TSİ 21.30)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Türk takımları gruplarda 2. hafta maçlarını oynayacak.

A Grubu'nda Adana BOTAŞ, Rusya'nın Dinamo Kursk takımını ağırlayacak, Homend Antakya Belediyesi, deplasmanda Belarus'un Tsmoki takımıyla karşılaşacak. C Grubu'nda Tarsus Belediyesi, Rusya'nın Dinamo

Novosibirski, D Grubu'nda İstanbul Üniversitesi BGD, yine Rusya'nın

Dinamo Moskova ekipleriyle evinde karşı karşıya gelecek.

(Mersin/18.00/Minsk/18.00/İstanbul/18.30/Adana/19.00)

4- Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında deplasmanda Avusturya temsilcisi Neulengbach ile karşılaşacak.

(Neulengbach/TSİ 20.00)

5- Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta deplasmanda Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

(Viyana/TSİ 19.00)

6- A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile oynayacağı özel maç için Adana'ya gidecek. Milli takım hazırlıklarını 5 Ocak Stadı'nda yapacağı idmanla tamamlayacak.

Kuzey İrlanda Teknik Direktörü Michael O'Neill ile kaptan Steven Davis, Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. Konuk ekip, 5 Ocak Stadı'nda antrenman yapacak.

(İstanbul/12.00/Adana/19.00/15.00/17.45)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 14 Kasım 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement