Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'da Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığına trafik tim ekipleri, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis minibüslerini denetledi.

26.09.2012 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: HEM Müdürü Harun Topay, Ayşe Atalay

===

Servislere sıkı takip

ANTALYA'da Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığına trafik tim ekipleri, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis minibüslerini denetledi. Taşımalı sistemle Bozova Şehit Öğretmen Metin Kaynar İlköğretim Okulu'na öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik olarak okul önünde uygulama yapan trafik timi ekipleri, evrak kontrolü yaptı.

Uygulamada sırasında, başta okul servis minibüslerinde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Kontrollerde ayrıca araç içerisinde sivil kişilerin olup olmadığını, fazla öğrenci taşınıp taşınmadığını da bakan ekipler, özellikle aracın arka bölümünde okul taşıtı ibaresinin yazılı olup olmadığını, araçların cam ve pencerelerinin kilitli durumunu ve sürücü tarafından aracının kapılarının otomatik açılıp açılmadığını denetledi.

Denetimde araçlarda bakım ve onarım takip formu, özel izin belgesi, yangın tüpü, sağlık çantası, emniyet kemeri, yetkili sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi bulunup bulunmadığını da kontrol edildi. Trafik ekipleri, evrak eksiği görülen sürücülere cezai işlem uygulayarak, eksikliklerin biran önce tamamlanması konusunda süre tanıdı. Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Zeki Kaygusuz, "Amacımız öğrencilerimizin güvenli araçlarda ve sağlıklı ortamlarda taşınmasını sağlamaktır" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Denetim

===

İtfaiye Haftası kutlanıyor

İTFAİYE Haftası Fethiye'de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kutlamalara, Fethiye, Karaçulha ve Göcek itfaiye görevlileri katıldı. Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürü Sait Avcı yaptığı konuşmada, "Yangına karşı halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için, çeşitli tanıtıcı, eğitici programların hazırlanması, halka ulaşılması şart" dedi.

Basının desteğinin gerekli olduğunu vurgulayan Avcı, "Nitekim Avrupa ülkelerinde 'Yangın Koruma Haftası'na basın tarafından çok büyük önem verilmekte. Televizyonda sürekli yangın güvenliğiyle ilgili yayınlar yapılmakta. Türkiye'de de böyle bir destek bekliyoruz. İnsanlar bilinçlendikçe yangın olaylarında azalma olacaktır" dedi. Ekinlikler, itfaiye ekiplerinin kent meydanında oluşturduğu konvoy geçişiyle sona erdi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

Üniversite-polis işbirliği devam edecek

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Or'a hoş geldin ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Numan Tamer, Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve SDÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Nadir Eker de hazır bulundu.

Rektör İbicioğlu, Emniyet Müdürü Or'a görevinde başarılar dileyerek Isparta halkının ve üniversite öğrencilerinin güvenliği için sağlanan üniversite- emniyet işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi. Emniyetin teşkilatının fedakarlıkla görev yaptığını belirten Prof.Dr. İbicioğlu, huzurun sağlanmasında, özgürlük ve güvenliği dengede tutan emniyet teşkilatına önemli görev düştüğünü kaydetti.

Öğrenci sayısı bakımdan Türkiye'de ilk sıralarda yer alan SDÜ'nün emniyet teşkilatı ile oluşturduğu başarılı projelerin devam edeceğini vurgulayan Emniyet Müdürü Mehmet Or ise, güvenlik ve asayişin sağlanması için teşkilat olarak çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu günün anısına Emniyet Müdürü Mehmet Or'a Üniversite Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan seramik hediye etti.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotoları

===

SDÜ Camii'nin kapıları belediyeden

ISPARTA Belediyesi'nin Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi'nde yapımı devam Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Kampus Camii'nin kapıları tamamlanma aşamasına geldi. Camide 2'si ana giriş, biri de bayanların girişini sağlayacak toplam 3 kapı, kündekari yöntemiyle yapılıyor. Kapılarda çivi kullanılmazken, üzerine işlenen gül motifleri ve yapraklarıyla da Isparta'nın simgesi 'gül' ön plana çıkarıldı. Her kapı 1771 parçadan oluşuyor.

Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi'nde yapımı süren SDÜ Kampus Camii kapısını inceleyen ve ustalardan bilgi alan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, "Türk sanatının kaybolduğu noktaları geri kazanıyoruz. Isparta Belediyesi olarak ihalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde yapım çalışmalarına başlanacak olan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi'nin kapı ve pencereleri de kündekari yöntemiyle yapıldı" dedi.

Kündekari sanatını gül motifleriyle bezediklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Atölyemizde atalarımızın yapmış olduğu sanatı tekrar canlandırmak amacıyla çıktığımız yolda bugün yetişmiş 22 ustaya ulaştık. Kaybolan el sanatlarımızı tekrar günümüze kazandırıyoruz. Ustalarımız artacak, yeni elemanlar yetişecek. Türklük ve Türk el sanatları açısından mutluyum. Bu örneklerimiz çoğalacak. Kültürümüz ihraç noktasına gelecek" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Atölyeden fotolar

===

ATSO üyelerine finansal seminer

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Balıklı Academy'nin desteğiyle üyelerine 'Uluslararası Finansal Raporlama Standartları' konusunda seminer verdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan ATSO Genel Sekreteri Süleyman Ünsoy, "Üst üste mevzuat değişimleri var. Buna kimse tek başına yetişemez. Bu iş için uzmanlaşmak lazım. Değişiklikleri takip etmek zorundayız. O yüzden uzmanlaşma ve uzmana danışma konuları çok önemli. Uzmanlarla işbirliği halinde olmak mecburiyetindeyiz" dedi.

TÜRKİYE, YATIRIMCI İÇİN CAZİP

Balıklı Academy'de görev yapan Tuğba Balıklı ise Türkiye'nin yabancı yatırımcı için gözde bir ülke haline gelmeye başladığına dikkat çekti. Balıklı, "Uluslararası alanda finans sistemiyle uyuma ne kadar hazırsınız. Bunu görmek lazım. Türk Ticaret Kanunu olmasa da artık uluslararası mevzuat da önem kazanıyor. Türkiye giderek yatırım için gözde ülkeler arasına giriyor" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Seminerden

===

'Sigortanı acenteden yaptır' kampanyası

AFYONKARAHİSAR Sigorta Acenteleri Derneği tarafından düzenlenen 'tavla turnuvası' büyük ilgi gördü.

Etkinliğe katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Sadık Başeren, sigortacılık ile ilgili önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Başeren, "Sigortacılıkta reklamlar yapılıyor. Biz de 'Sigortanı acentede yaptır' diye bir reklam kampanyası başlattık. Acente müşterinin yanında olan, müşteriden ekmek yiyen kuruluş. Onun için acente önce müşterinin menfaati düşünür" dedi.

60 MİLYON LİRALIK PAZAR PAYI

Türkiye'de sigortacılık bilincinin gelişmeye başladığına dikkat çeken Başeren, "Sigortacılık bilinci Türkiye'de gelişmemiş olsaydı bütün sigorta şirketlerini yabancılar almazdı. Yabancıların gelmesiyle birlikte sigorta sektörü daha ileriye gidecek. 2023 vizyonunda 60 milyon lira gibi bir pazar payına ulaşacağız" diye konuştu. Bankaların da sigortacılık yaptığını kaydeden Başeren, bankaların sigorta yapmasına karşı olmadıklarını ancak baskı yapmalarına karşı olduklarını söyledi.

BANKALARIN SİGORTA YAPMASINA KARŞI DEĞİLİZ

Bankaların sigorta poliçesi yaparak sektöre katkıda bulunduğunu vurgulayan Başeren, "Sigorta yaptıranlar bir sonraki sene acentelere dönüş yapıyor. Bu da sektöre katkı koyuyor. Ancak her şeye rağmen bankalar rekabet koşullarına uymak zorunda aksi halde yaptırım yapma yetkimiz var" dedi. Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem ise sigorta acenteleri arasında birlik ve dayanışmayı artırmak için turnuvayı düzenlediklerini kaydetti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Sigortacılardan

===

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

KUMLUCA Eğitim ve Kültür Derneği (EKDER) ve Kumluca Belediyesi işbirliğiyle 2011-2012 eğitim-öğretim yılında etüt merkezinde eğitim gören ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarılı olan 32 öğrenci ödüllendirildi. Yunus Emre Kültür Evi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, EKDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ören, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan EKDER Başkanı Ömer Ören, 2009-2010 öğretim yılında birkaç gönüllü öğretmenin bir araya gelmesiyle kurulan EKDER'in 'eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' ilkesiyle hizmet verdiğini söyledi. Başkan Ören, "EKDEE, tüm sorunların eğitimle çözülebileceğine düşünen, problemlerin ana kaynağının cehalet ve sefalet olduğunu bilen, bu problemlerin sevgi, şefkat, yardımlaşma ile çözüleceğine inanan bir sivil toplum kuruluşudur" diye konuştu.

EKDER'in esas misyonunun, ihtiyaç sahibi olan, çocukları için okuldan başka ek bir eğitim aldıramayan ailelerin çocuklarına her türlü eğitim desteği vermek olduğunu belirten Başkan Ören, "Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelerek Kumluca'ya yerleşen, imkanları yetersiz olan, dershaneye gidemeyen ailelerin 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencilerine ücretsiz okula destek kursu veriyoruz. Seviye Belirleme Sınavı'na hazırlıyoruz" dedi.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER DERS VERİYOR

Etüt merkezinde gönüllü öğretmenler tarafından 5 branşta düzenli dersler verildiğini aktaran Başkan Ören, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında etüt merkezine düzenli devam eden 12 öğrencinin tamamının istedikleri okulları kazandıklarını kaydetti. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında etüt merkezine 8'inci sınıflardan 40 öğrencinin devam ettiğini hatırlatan Ören, bu öğrencilerden 32'sinin çeşitli okullara yerleştiğini anlattı.

140 ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR

Şuan itibariyle etüt merkezinde 80 öğrenciye ders vermeye başladıklarını belirten Ören, bu yıl 140 öğrenci hedeflediklerini söyledi. Konuşmanın ardından 2011-2012 eğitim -öğretim sezonunda etüt merkezinde eğitim alarak girdikleri sınavlarda başarı elde eden öğrencilere Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, EKDER Başkanı Ömer Ören tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Finike'nin yüzü değişiyor

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde başlatılan çalışmalar kapsamında 220 bin metrekare parke taşı döşendi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediyesi Başkanı Nail Dülgeroğlu, yolların estetik görünüme kavuşturulması amacıyla İlçe merkezindeki cadde ve sokakların tamamını kapsayan parke çalışması yaptıklarını kaydetti.

Eski Mahalle, Kale, İskele, Yeni Mahalle, Kızılca Mahallesi ve Karşıyaka Mahallesi'nde son 2 yılda 220 bin metrekare parke, 44 bin metre bordür döşendiğini anlatan Başkan Dülgeroğlu, ayrıca 2011 yılında Karşıyaka ve İskele Mahallesi'nde bazı sokakların yanı sıra baraj yoluna toplam 13 bin 675 metrekare asfalt yapıldığını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

Birlik başkanı değişmedi

GAZİPAŞA Sulama Birliği Başkanı Ali Çelik, yapılan seçimden güven tazeleyerek çıktı. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan seçimde, Sulama Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve başkanı seçildi. Sulama Birliği'nin en yaşlı üyesi ve delegesi olan Kerim Şirin başkanlığında yapılan seçime tek listeyle gidildi. 29 delegeden 27'sinin oy kullandığı seçimde, oyların tamamını alan Ali Çelik, başkan seçildi.

Yönetim kurulu üyeliğine ise Kemal Koç, Eyüp Hatipoğlu, Halit Tuncer Erdal Karabulut seçildi. Katip üyeliğe, Celal Adaçay ve Ömer Özel, Denetim Kurulu Üyeliği'ne Yaşar Uğur, Mustafa Şahiner, İsa Kılınç ve İbrahim Uğuz seçildi. Güven tazeleyerek 4 yıllığına yeniden Sulama Birliği Başkanlığına seçilen Ali Çelik, genel kurula katılan delegelere teşekkür etti ve kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Seçimden, Başkandan

===

Kızılay 'kurban' kampanyası başlattı

TÜRK Kızılay Derneği Gazipaşa Şube Başkanı Zafer Tan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamada, vatandaşlara kurban bağışı çağrısında bulundu. Muhtaç insanlara yardım yapılması için Kızılay'a Kurban Bağışı yapılmasını isteyen Tan, bu yıl Kurban Bayramı'nın 25-28 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını kaydetti. Kurban Bağışı Kampanyası başlattıklarını kaydeden Tan, alınan kurban bağışlarının, noter, imam, kasap ve Kızılay yetkililerinin gözetiminde kesildiğini kaydetti.

Hijyenik şartlarda kavrulan kurban etinin paketler haline getirilip, 81 il ve bağlı ilçelerde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydeden Tan, "Prensibimiz önce Türk halkının fakirlerini sevindirmek. Geçen sene ağırlık Somali'ye verildi. Van depreminin ardından bu bölgeye yardım yaptık. Gazipaşa'da ise 420 kutu kavurma ihtiyaç sahiplerine dağıttık" dedi. Kurban fiyatlarının 675 lira, 380 dolar ve 310 Euro olarak belirlendiğini anlatan Tan, isteyen kişilerin makbuz karşılığında bağış yapabileceğini söyledi.

Gelen bağışlara göre kurban alımı yapılacağını kaydeden Zafer Tan, "Bağışlar aynı zaman da 2868 PTT Posta çeki hesabı, www.kizilay.org.tr bağış sayfasından ya da Ziraat Bankası Kızılay Şubesi 39009026-5039 nolu hesaptan yapılabilir. Ödemeler bağış merkezinden kredi kartıyla 3 taksitle de yapılabiliyor" dedi. Kurban Bayramı'nda vekaleten 28 bin kurbanlık kesmeyi hedeflediklerini belirten Kızılay Derneği Şube Başkanı Tan, vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Zafer Tan

===

Erken seçime erken aday

DOĞRU Yol Partisi (DYP) Isparta eski Gençlik Kolları Başkanı Hasan Akay, 27 Ekim 2013'te yapılacak yerel seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. DYP'den başkan adayı olduğunu açıklayan Hasan Akay, Ispartalılardan oy istedi. Isparta'da sivil toplum kurumları ve siyaset arasında ayrışma olduğunu vurgulayan Akay, "Biz bu ayrışmayı ortadan kaldırıp bütünlük sağlamaya talibim" dedi.

Isparta siyasetinde bir boşluk olduğunu ve bu boşluğu da belediye başkanının doldurması gerektiğini kaydeden Hasan Akay, seçimlere kadar Isparta'nın tamamını gezeceğini söyledi. 1992-1997 yılları arasında İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığını kaydeden Akay, 1994-1999 yılları arasında da belediye meclis üyeliği yaptığını söyledi. Akay, Türkiye'nin en genç meclis üyesi seçilmişti.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)

Foto: Hasan AKAY

===

Çadır kentleri AFAD kuracak

AFYONKARAHİSAR İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) görevli 7 kişilik bir ekip, Suriye'den gelen mülteciler için Adıyaman'da kurulacak konteynır kentte görev yapmak için bu ile gönderildi. AFAD Müdürü Mehmet Buldan, Suriye'de yaşanan iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan mültecilerin misafir edilmesinde AFAD'a görev verildiğini belirtti.

Adıyaman'da kurulacak konteynır kentin sorumluluğunun Afyonkarahisar'a verildiğini kaydeden Buldan, Suriye'den gelen sığınmacılar için Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye'de kurulmuş veya kurulma hazırlıkları devam eden konteynır kent ve çadır kentlerdeki her türlü iş ve işlemlerin koordinesiyle AFAD personelinin görevlendirildiğini söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Adıyaman'da kurulan ve kurulacak olan konteynır kent ve çadır kentlerin her türlü iş ve işlemlerin koordinasyonunu sağlamak üzere Afyonkarahisar AFAD'ın görevlendirildiğine değinen Buldan, "Bu kapsamda müdürlüğümüz Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik personelimizden 7 kişilik ilk ekip Adıyaman'a gönderildi. Ekibimiz bölgede göreve başladı" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: AFAD ekibi

===

Emekli öğretmenlere vefa

TÜRK Eğitim-Sem Serik Temsilciliği tarafında Serik'teki okullarda görev yapan ve bu yıl emekli olan öğretmenler teşekkür plaketi verdi. Sendika binasında düzenlenen etkinliğe Türk Eğitim Sen Serik Temsilcisi Yusuf Işık, yönetim kurulu üyeleri ve öğretmenler katıldı. Törende konuşan Işık, yaptıkları çalışmalarda sendikalı-sendikasız ayırımı yapmadıklarını söyledi.

Eğitim-öğretimde kalitenin artması ve eğitimcilerin daha iyi koşullarda görev yapması için çaba gösterdiklerini anlatan Işık, "Bugün burada üyemiz olsun ya da olmasın emekli olan öğretmenleri bir araya getirmeye çalıştık. Kendileri eğitim camiasına yıllarca hizmet verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.. Konuşmanın ardından emekli olan öğretmenlere plaketleri verildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Törenden

===

Tiyatro festivali başlıyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Yeşilköy Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 'Likya Seyirlik Oyunları Festivali', 27 Eylül Perşembe günü başlıyor. Daha önce 'Köy Seyirlik Oyunları Şenliği' adıyla Yeşilköy Beldesi'nde düzenlenen etkinlik, bu yıl Kalkan ve Yeşilköy beldeleri ile Patara Köyü'nde gerçekleştirilecek.

Festivalde, 28 Eylül'de Yeşilköy Halk Tiyatrosu Yeşilköy Beldesi'nde 'Komşu Köyün Delisi', Eftal Gül Budak Tiyatrosu Kalkan'da 'Ben, Sen O, Biz Siz, Onlar', Patara Köyü'nde 'İnadına Yaşamak' adlı oyunları sahneye koyacak. Festivalin üçüncü gününde ise Antalya Devlet Tiyatrosu Yeşilköy'de 'Toros Canavarı' Merdiven Tiyatrosu Kalkan'da 'Theodora', Eftal Gül Budak Tiyatrosu ise Patara'da 'Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar' adlı oyunları sergileyecek.

Festivalin kapanışı ise Kalkan Beldesi'nde 30 Eylül'de Antalya Devlet Tiyatrosu'nun 'Toros Canavarı' adlı oyunuyla yapılacak. Yeşilköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, festivalin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkan ve Yeşilköy belediyeleri ile Patara Köyü Muhtarlığı'nın desteğiyle düzenlendiğini söyledi. Karagül, festival sayesinde belde ve köylerde yaşayan vatandaşları tiyatroyla buluşturacaklarını söyledi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Festivalden fotolar

===

Başkan Sözen, turizmcileri dinledi

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği(KITUYAD) ve Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB)üyesi turizmcilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Öğleden önce KITUYAD üyesi turizmcilerle Clup Alibey'de bir araya gelen Başkan Sözen, öğleden sonra da TİSOYAB üyesi otelcilerle bir araya geldi. Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu ve İmar Müdürü Mustafa Gök de hazır bulundu. Başkan Sözen, toplantı öncesinde otel yöneticilerine sosyal etkinliklerde verdikleri desteklerden dolayı plaket verdi.

Başkan Sözen, yaptığı konuşmada, yaptıkları tüm çalışmaları turizme katkı sağlamak adına yaptıklarını söyledi. Göreve geldiği günden beri turizmin sorunlarını çözmek için projeler üretmeye çalıştığını anlatan Başkan Sözen, Manavgat Belediyesi'nin 'turizm dostu'belediye olarak görülmesini istedi. Turizmden esnafın daha çok faydalanmasını istediklerini belirten Başkan Sözen, "Turisti nasıl bölgeye çekebiliriz düşüncesi ile hareket ediyoruz" dedi.

Başkan Sözen ve belediye ekibi ile birlikte öğleden sonra ise TİSOYAB üyesi turizmcilerle birlik binasında bir araya geldi. Başkan Sözen, burada yaptığı konuşmada ise bölgeyi merkeze bağlayan Herford Caddesi'nde çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre sonra tamamlanacağını söyledi. Turizmcilerin sorunlarını yakından takip ettiğini de kaydeden Başkan Sözen, daha sonra turizmciler tek tek sorunlarını dinledi. Başkan Sözen, sorunların çözümü için gereken çalışmaları yürütüleceğini kaydetti

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantılardan fotolar

===

İtfaiyeciler hatalı parktan şikayetçi

İTFAİYE Teşkilatı'nın 298'inci kuruluş yıldönümü Burdur'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ve İtfaiye Müdürü Hasan Özban Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek ile Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti. Vali Vekili Özgödek, itfaiye teşkilatının polis ve jandarma kadar önemli olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise Burdur İtfaiye Müdürlüğü'nün 7 araçla hizmet verdiğini söyledi. Kent genelinde çıkan yangınlara anında müdahale edilmesi için modern araç ve gereçler aldıklarını kaydeden Başkan Akkaya, bu anlamda bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. İtfaiye Müdürü Hasan Özban ise itfaiye teşkilatı olarak kent merkezindeki yangınların yanında ilçe ve köylerdeki yangınlara da müdahale ettiklerini belirtti.

Merkezde 18 mahallenin birinci derece yangın tehlikesi altında olduğunu kaydeden Özban, "En büyük sıkıntı sokak aralarına usulsüz park eden araçlar. Burdur'da yıllık 200 yangına müdahale ediyoruz. Asılsız yangın ihbarları yüzde 8 civarında. Burdur'un en uzak bölgesine ulaşmamız 5 dakikanın altında. Ekiplerimiz özverili şekilde çalışıyor" diye konuştu.

Onur ÖZKAN/BURDUR,(DHA)

Foto: ziyaret - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement