Başka Altay: ' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da Güçlendirdik' - Son Dakika
Belediye

Başka Altay: ' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da Güçlendirdik'

Başka Altay: \' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da Güçlendirdik\'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir'in otobüs filosunu doğalgazlı, çevreci 53 yeni otobüsü daha da güçlendirdiklerini söyledi. Otobüslerin tanıtımını yapan Başkan Altay, "Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle birlikte yeni otobüs sayımız 180'e çıkarak, toplam güncel maliyeti de 1 milyar 311 milyon lirayı bulmuş oldu.

12.02.2024 09:54  Güncelleme: 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otobüslerimiz Türkiye'de üretilen yerli otobüsler. En kalitelisini şehrimize kazandırmak için çabalarımızın sonucunda bu 53 otobüs de hizmete sunulmuş oldu. Konyalılar her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Konya'da güzel işler yapılıyor hamdolsun. Konya'nın kazancı bu. Hizmete girecek bu 53 otobüsümüzün Konya'mız için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başka altay: ' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım filosunu güçlendirecek 53 yeni otobüsün tanıtımını gerçekleştirdi.

Büyükşehirlerdeki en önemli gündem maddelerinden birisinin toplu ulaşım olduğunu anımsatan Başkan Altay, "İnsanların günlük olarak kullandıkları toplu ulaşım, Büyükşehirlerin en önemli sorunlarından birisi. Bu manada çözümler üretmek için çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz yıl toplu ulaşımda 111 milyonbiniş sayısına ulaştık. Bunun yaklaşık 41 milyon binişi raylı sistemle, 70 milyonu da otobüslerimizle oldu"ifadelerini kullandı.

Başka altay: ' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir'

"Türkiye'nin En Ucuz Ulaşım Hizmetini Sunuyoruz"

Başkan Altay, Konyalıların daha konforlu bir ulaşıma kavuşmaları, sefer sayılarının artırılması ve ulaşımdaki seyahat sürelerinin kısaltılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu manada geçen yıl 127 otobüsümüzü şehrimize kazandırmıştık. Şu an itibariyle 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendiriyoruz. Bunlardan 30 tanesi CNG Hibrit Solo, 20 tanesi CNG Hibrit Körüklü, 3 tanesi de yarı seyahat tipi. Otobüslerimiz doğalgazla çalışan çevreci otobüsler. Güncel maliyeti 449 milyon lira. Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle birlikte yeni otobüs sayımız 180'e çıkarak, toplam güncel maliyet de 1 milyar 311 milyon lirayı bulmuş oldu. Otobüslerimiz Türkiye'de üretilen yerli otobüsler. En kalitelisini şehrimize kazandırmak için çabalarımızın sonucunda bu 53 otobüs de hizmete sunulmuş oldu. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir taraftan da Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar büyük bir coğrafyada Türkiye'nin en ucuz ulaşım hizmetini sunuyoruz. Öğrenci biletimiz 4 lira, sivil biletimiz 8,5 lira, öğrenci abonmanımız 220 lira. Dolayısıyla bu konforu vatandaşlarımıza en ucuza sunma konusunda da Türkiye'ye örnek olmaya devam ediyoruz" dedi.

Başka altay: ' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da güçlendirdir'

Toplu Ulaşımda Teknolojinin Tüm İmkanları Kullanılıyor

"Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla teknolojinin tüm imkanlarını toplu ulaşım hizmetlerinde de kullandıkları ifade eden Başkan Altay, "Her gün 10 binlerce hemşehrimiz tarafından kullanılan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemimiz ATUS, Konya Kent Bilgi Sistemi, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi, Merkezi Trafik İşletim Sistemi, Akıllı Otopark Uygulaması, Yapay Zeka Destekli Hat Optimizasyon Uygulaması, Akıllı Durak Ekranları ve yine Türkiye'de ilk kez Türkiye Kart veMaas Platformu'nu gerçekleştiren belediye olarak da bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz Engelsiz Konya Mobil Uygulamamız ile Uluslararası AUS Zirvesi kapsamında; 'Ulaşımda Aklın Yolu Belediyecilik' kategorisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan bizzat bir ödül aldık" dedi.

" En Kısa Sürede Yeni Raylı Sistem Müjdelerini de Şehirlerimize Vermeyi Planlıyoruz"

Başkan Altay, öncelikli hedeflerinin otobüs filosunu yenilerken raylı sistemle taşınan yolcu sayısını artırabilmek olduğunu belirterek, "Onun için şu an için devam ettiğimiz projelerimizi, Ulaştırma Bakanlığı ile yapmış olduğumuz çalışmaları da kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede yeni raylı sistem müjdelerini de şehrimize vermeyi planlıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu 53 yeni otobüsün hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konyalılar her şeyin en güzeline en iyisine layık. Biz de bunu sağlamak adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"Konya'da Güzel İşler Yapılıyor"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Konya Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım filosuna büyük önem verdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bu şehre gece gündüz demeden hizmet eden değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onunla birlikte yol yürüyen kıymetli meclis üyelerimize ve kurum çalışanlarımıza Konyalılar adına teşekkür ediyoruz. Her yıl gerçekten toplu ulaşımda bir yenilenmeyi, yeni filoları dahil etmeyi artık gelenekselleştirmiş bir yapı var. Bu şehrin geniş coğrafyasına hizmeti götürmeyi, bir taraftan raylı sistemler üzerindeki yeni çalışmaların yanında otobüslerimizi de modern bir hale getirip hem hemşehrilerimizin konforlu yolculuğuna hem de çevreye etkisini azaltacak yeni modellere yöneliyor. Konya'da güzel işler yapılıyor hamdolsun. Konya'nın kazancı bu. Hizmete girecek bu 53 otobüsümüzün Konya'mız için hayırlı olmasını diliyorum."

Son Dakika Belediye Başka Altay: ' Otobüs Filomuzu 53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Daha da Güçlendirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • aydın karateke: haber başlığındaki imla hatalarını hiç mi görmediniz. Bunu yazan da yayınlayanın da işini ne kadar ciddiye aldığı ortada. Hiç mi okumuyorsunuz, kontrol etmiyorsunuz yayınlamadan önce. 12 2 Yanıtla
  • Oktay KUŞÇU: 4 lira öğrenci biletiyken 220 lira abonman saçma değil mi? İstanbul'da zaten öğrenci abonman 250 lira hidrojenli araçlar da yok 10 3 Yanıtla
    TC Tabak: bence ögrencilere verilen kartlar ile okul günleri 2 biniş ucretsiz olmalı. 6 1
  • Selim Kayisi: Uygun fiyata yazım kuralları hakkında ve haber içeriklerinin kontrolü ve yazımı konusunda size destek olurum. Mail adresim sizlerde var. bana ulaşın :) 7 4 Yanıtla

Advertisement