Demokrasi ve Şehitler Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.

07.08.2016 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce, Bolu, Zonguldak ve Bartın'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alanlarda toplandı.

Düzce'de belediye meydanında bir araya gelen Vali Ali Fidan, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü.

Mehteran takımının da yer aldığı yürüyüşte vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara ve FETÖ aleyhine slogan attı. Meydanda toplanan vatandaşlar, Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni dev ekranlardan takip etti.

Bolu

Bolu'da binlerce vatandaş, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için bir araya geldi.

Vali Aydın Baruş, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da 40 yıldır ilmik ilmik bir "örümcek ağı" gibi dokunan büyük bir ihanet oyununun son perdesinin yaşandığını söyledi.

Yapılan saldırının milletin iradesine yapıldığını vurgulayan Baruş, "Milletin iradesini hazmedemeyenler, 15 Temmuz'da bu iradeyi tank, top, uçak ve silahla esir almak istedi. Şer emelleri uğruna bizleri kendilerinin ve işbirlikçilerinin kölesi yapmak, aramıza nifak sokup ülkemizi bir iç savaşa sokmak istediler. Türkiye'yi; bir Suriye, Irak, Mısır yapmak, bin yıldır uğruna yüz binlerce canlar feda ettiğimiz, bu aziz vatanı bölmek istediler. Son 40 yıldır uğruna binlerce şehit verdiğimiz, Güneydoğu ve Doğu Anadolumuz'u, bu vatandan kopartıp PKK'ya peşkeş çekmek istediler." diye konuştu.

Bu arada, 15 Temmuz'dan beri elindeki Türk bayrağıyla demokrasi nöbetini sürdüren 82 yaşındaki Ahmet Söğütoğlu da Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için alana geldi. Söğütoğlu, halay çekerek, slogan atarak tepkisini dile getirdi.

Etkinliğe AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda erken saatlerde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Meydanda toplanan vatandaşlar, "Arkandayız reis, sen merak etme", "Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan" ve "Pazara kadar değil, mezara kadar" dövizleri taşıdı.

Vali Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Belediye Başkanı Cemal Akın, meydanda toplanan vatandaşlara hitap etti.

Alanda toplanan vatandaşlar, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"inde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Karaman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasını dev ekrandan takip etti.

Zonguldak

Zonguldak Valisi Ali Kaban, "Bu yapılmak istenenleri sizler Türk milleti olarak vatana, millete ve toprağa sahip çıkmak suretiyle oynanan oyunu bozdunuz." dedi.

Kaban, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" dolayısıyla kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Son 24 gün içerisinde Türkiye'nin çok şey yaşadığını anlatan Kaban, "Yaklaşık bin yıldır var olmak için mücadele verdiğimiz bu topraklarda tekrar bir oyun oynanmak istendi. Bu oyunla 'tek vatan, tek toprak ve tek millet' kavramları bölünmek istendi. Bu yapılmak istenenleri sizler Türk milleti olarak vatana, millete ve toprağa sahip çıkmak suretiyle oynanan oyunu bozdunuz. 24 gündür bu nöbeti tutuyorsunuz. Dönem dönem bir araya geldik. Sabahlara kadar tuttunuz. Bu anlamda ben de bu ilin valisi olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerin bu dik duruşuyla yapılmak ve oynanmak istenen kötü oyun bozulmuş oldu. Sizler var oldukça böylesi kötü oyunlara fırsat verilmeyecek." ifadelerini kullandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da 15 Temmuz darbe girişiminin hep birlikte püskürtüldüğünü belirterek, tarihin bu milleti altın harflerle yazdığını kaydetti.

Öte yandan, darbe girişiminden bugüne kadar meydanlardan ayrılmayan görme engelli Dilaver Demircioğlu ve Hatice Eryiğit'e, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni alana kurulan dev ekranlardan takip eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sırasında "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "İdamı geri istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi ve Şehitler Mitingi' - Son Dakika


Advertisement