Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ZEYNELBEY TÜRBESİ TAŞINMA ÇALIŞMALARI BAŞLADIBATMAN'ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'ndeki Zeynelbey Türbesi'nin taşınması çalışmaları bugün saat 07.30'dan itibaren başladı.

12.05.2017 09:25

1)ZEYNELBEY TÜRBESİ TAŞINMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

BATMAN'ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'ndeki Zeynelbey Türbesi'nin taşınması çalışmaları bugün saat 07.30'dan itibaren başladı. Jandarmanın kontrolü altında başlayan çalışmalarda yaklaşık 150 kişi görev alıyor.Ilısu Baraj Gölü altında kalacak antik Hasankeyf İlçesi'nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Zeynelbey Türbesi'nin taşınması işlemlerine başlandı. Bugün saat 07.30'da başlayan çalışmalarda yaklaşık 50 metrelik ilerleme kaydedildi. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, çok sayıda meraklı vatandaş da cep telefonları ile bu tarihi anı görüntüleyerek, sosyal medyadaki takipçileriyle paylaştığı görüldü. Kültür Bakanlığı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nce ortak yürütülen çalışmalar kapsamında, Holanda ve Türk olmak üzere 2 firmanın üstlendiği taşıma işlemleri için 150 tekerden oluşan bir platform oluşturuldu. Zeynelbey Türbesi'nin çevresindeki taşlar itina ile tek tek sökülerek platforma yükleniyor. ve 150 tekeri bulunan bu özel platform, aldığı taşları türbenin kurulacağı yeni yerleşim alanına taşıyor. Oluşturulan özel ekibin çalışması bu saat itibariyle sorunsuz devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Türbe çevresinin sökülmesi

Sökülen parçalar platforma yüklenmesi ve taşınması

Meraklı vatandaşların görüntü alması

Hasankeyf ve Dicle nehrinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit ASLAN-Arif ARSLAN-Serdar SUNAR-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=============================================================

2)TENDÜREK'TE ÇATIŞMA; 2 ŞEHİT, 11 YARALI VAR. 8 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

AĞRI'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran İlçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 11 asker yaralandı. Çatışmada 8 terörist ölü ele geçti. Terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Tendürek Dağı'nda dün arama-tarama faaliyeti sürdüren güvenlik güçlerine, Kışlak Mevkii'nde pusu kuran teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 uzman çavuş şehit oldu. Yaralanan 11 uzman çavuştan durumu ağır olan 2'si Van'a sevk edilirken 9 yaralı Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.Bölgeye takviye timler sevk edilerek, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılırken, 5 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Tendürek Dağı'nda operasyonun operasyon devam ediyor.

VALİLİKTEN İKİNCİ AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği'nden, Tendürek Dağı'ndaki çatışmayla ilgili yapılan ikinci açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Tendürek Dağı Kışlak Mevkii'nde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Uzman Çavuşumuz intikal sırasında helikopter pervanesinin çarpması sonucu, 1 Uzman Çavuşumuz ise çatışma esnasında şehit olmuş, 2'si ağır olmak üzere 11 Uzman Çavuşumuz ise yaralanmıştır. Durumları ağır olan 2 askerimiz Van'a sevk edilmiş, diğer askerlerimizin tedavisi Doğubayazıt Devlet hastanesinde yapılmaktadır."

Ağrı Valisi Vali Musa Işın, Doğubayazıt'a giderek hastanede tedavileri süren yaralı askerlerin durumu hakkında bilgi aldı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran İlçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde 2 askerin şehit olduğu, 11 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından bölgeye sevk edilen takviye birlikler ile PKK'lı teröristler arasında çatışmalar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada operasyonda 3 teröristin daha öldürüldüğü belirtildi. Böylece bölgede öldürülen PKK'lı sayısı 8'e yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-ARŞİV

-Operasyan görüntüleri

Haber: DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511232

======================================================

3)SEYDİKEMER'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

AĞRI'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Alper Seven'in acı haberi, Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde yaşayan ailesine ulaştı.

Uzman çavuş Alper Seven'in şehit olduğu haberini, Muğla'nın Seydikemer İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık verdi. Acı haberi alan şehit uzman çavuş Seven'in babası İlhami ve üvey annesi Yasemin ile kardeşi Sıla Seven gözyaşlarına boğuldu, sinir krizi geçirdi.

'O KURŞUN BANA GELMELİYDİ'

Öz annesi 1999 yılındaki Gölcük Depremi'nde yaşamını yitiren şehit Seven'in üvey annesi, evinin bahçesinde "O kurşun bana gelmeliydi" diye feryat etti. Yasemin Seven'i yakınları teselli etmeye çalışırken, kalp rahatsızlığı bulunduğu belirtilen baba İlhami Seven ise hazır bekleyen sağlık ekiplerince kontrolden geçirildi.

'VATAN SAĞ OLSUN'

Şehit uzman çavuş Seven'in 8 ay önce göreve başladığını anlatan baba İlhami Seven, oğlunun geçen 18 Mart'ta Samsun'un Bafra İlçesi'nde düğününü yaptığını kaydetti. Son olarak önceki gün oğluyla konuştuğunu vurgulayan Seven, "Baba göreve gidiyorum dedi. Başka bir bilgimiz yok. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, "Jandarma Özel Harekatta Uzman Çavuş. Eşi şu an Samsun'da, yarın gelecek. Bu mesleği severek seçmiş. En yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştı. Ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehit uzman çavuş Alper Seven'in bugün Seydikemer Seydiler Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehit evinden genel görüntü

Evin önündeki ambulans ve jandarma aracından görüntü

Eve bayrak asılmasından görüntü

Evin önünde ağlayan yakınlarının görüntüsü

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın evden ayrılması

Kaymakam Çalık ile röportaj

Şehidin babasıyla röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER(Muğla),

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511257

=============================================

4)HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in memleketi Hatay'ın Kumlu İlçesi'ne ateş düştü.

Kumlu'nun Akkerpiç Mahallesi'nde oturan baba Hüssün Gücüyetmez'e, oğlunun şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verilirken, anne Meyrem Gücüyetmez'in 5 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehidin baba evinin olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in 2 ay önce Tuba Gücüyetmez ile evlendiği ve eşinin de Ağrı'da olduğu belirtildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez'in cenazesi, bugün Ağrı'da düzenlenecek törenin ardından Hatay'a getirilecek ve Kumlu'da törenle toprağa verilecek.

Haber: Ramazan ÇELİK/HATAY,

===============================================

5)DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPARKEN ŞEHİT HABERİ GELDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde önceki gün operasyon sırasında mayına basarak ağır yaralanan 24 yaşındaki Çorumlu Uzman Çavuş Mustafa Ünal tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Önceki gün Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Çatalca Köyü Erdemli mezrasında arama tarama faaliyetleri kapsamında yapılan operasyonda mayına basarak ağır yaralanan Uzman Çavuş Mustafa Ünal, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından ambulans uçakla Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ünal, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak dün sabaha karşı şehit oldu. Çorum'un Ortaköy İlçesi Karahacip Köyü nüfusuna kayıtlı olan şehidin ailesinin  Ankara'da yaşadığı belirtildi. Şehidin acı haberi ise memleketindeki yakınlarına ulaştı.

4 AY ÖNCE NİKAH YAPTI

Şehit Uzman Çavuş Ünal'ın 2 yıl önce göreve başladığı ve 4 ay önce de Merve Aktaş ile resmi nikah kıyıp evlilik hazırlıkları yaptıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Ünal'ın Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü olan 4 Eylül'de düğün yapmayı planladığı ifade edildi. Şehit Uzman Çavuş Ünal'ın annesi Nermiye Ünal ve kız kardeşi Ayşe Ünal'ı 1998 yılında trafik kazasında kaybettiği belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Ünal'ın cenazesi dün memleketi olan Karahacip Köyü'nde, ikindi namazına müteakip düzenlenecek cenaze töreninin ardından aile kabristanlığında toprağa verileceği ifade edildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde mayına basarak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Ünal için memleketi Çorum'un Ortaköy İlçesi Karahacip Mahallesi'nde tören düzenlendi. Şehidin cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tuğgeneral Mustafa Günel Tuğgeneral Mustafa Günel, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin babası Kahraman Ünal ve yakınları güçlükle ayakta durabildi. 70 yaşındaki anneannesi Melek Ünal, "Mustafam hakkım helal olsun. Daha düğününü yapacaktım" diyerek ağıtlar yaktı. Şehidin nikah kıydıktan sonra düğün hazırlıkları yaptığı eşi Merve Ünal ise cenaze törenine eşinin askeri üniformasını giyerek katıldı.

Törene katılan Tuğgeneral Mustafa Günel, şehidin eşi Merve Ünal'ın yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin eşi komutana 'Vatan sağolsun' diye cevap verdi. Şehidin cenazesi, Karahacip Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehidin yakınlarından detay

Helallik alınması

Şhit eşinden detay

Cenaze namazı:

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511238

==============================

6)ERZURUM'DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ERZURUM merkez Aziziye İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü merkez Aziziye İlçesi Halilkaya Mahallesi olarak saptadığı deprem, dün akşam saat 20.58'de meydana geldi. Yerin 2.7 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezinin yanı sıra bazı ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

HASAR YOK

Bu arada AFAD, depremin büyüklüğünü 4.7 ve merkez üssünü Aşkale olarak açıkladı. Depremin ardından bölgede büyüklükleri 3.1 ile 2.1 arasında değişen 6 deprem daha meydana geldi. Depremin yoğun hissedildiği Aşkale ilçesi ile bağlı köylerinde herhangi bir yıkım meydana gelmedi. Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması üzerine kayyum atanan Başkan Şenol Polat, "Büyük bir sarsıntı oldu ama herhangi bir göçük meydana gelmemesi sevindirici. Sadece daha önceden heyelan yaşanan Gölören köyümüzde iki evin duvarında hafif hasar meydana geldi. Heyelan ve ardından yaşanan depremle endişelenen Gölören köylüleri evlerine girmekten korttukları için çadır istediler. Köyümüze çadır göndereceğiz. Onun dışında herhangi korkulacak bir şey yok. Depremden hemen sonra belediye ekipleri AFAD ve Kızılay, köylerde inceleme yaptı, bir olumsuzluğa rastlanmadı" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

- Erzurum merkezden görüntüler

------------

-Belediye binasından görüntü

-Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran ile röp.

-Aşkale'den görüntüler

-Duvarında hasar oluşan evlerden görüntü

-Belediye Başkanının ev ziyareti ve vatandaşlarla sohbeti

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511260

12.05.2017 - Haber Kodu : 170512004

================================================

7)2 AYDIR KAYIPTI, ÇALIŞTIĞI İNŞAATTA CESEDİ BULUNDU

NİĞDE'de 2 aydır kayıp olarak aranan 19 yaşındaki Sebahattin Ünlü'nün cesedi, gece bekçisi olarak çalıştığı inşaatın havalandırma boşluğunda bulundu.

İlhanlı Mahallesi'nde bulunan bir inşaatta gece bekçiliği yapan Sebahattin Ünlü, 3 Mart günü eve gelmeyince, ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin arama çalışmaları sürerken, bugün inşaatta ağır bir koku alıp etrafı inceleyen işçiler, havalandırma boşluğunda cesetle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, cesedin Sebahattin Ünlü'ye ait olduğunu belirledi. Cumhuriyet Savcısı ve polisin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ünlü'nün ceseti, Niğde Üniversitesi Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Ünlü'nün kesim ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İnşaatın önünde bekleyen kalabalık

İnşaattın dış görüntüsü

İnşaatın çevresindeki polislerden görüntü

Tabut içindaki cesedin cenaze aracına konulması

Cenaze aracının gidişi

Haber-Kamera: Ali KADI/ NİĞDE,

12.05.2017 - Haber Kodu : 170512010

========================================================

8)TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN TRAKTÖRÜN RÖMORKU DEVRİLDİ: 12 YARALI

KONYA'da mevsimlik tarım işçilerini taşıyan traktörün römorkunun devrilmesi sonucu 2'si ağır, 12 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saat 20.45 sıralarında Konya- Adana karayolu üzerindeki İsmil Mahallesi'nde meydana geldi. Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan Halil A. yönetimindeki 42 EG 872 plakalı traktör viraja hızlı girince, römorku devrildi. Kazada römorkta bulunan 19 işçiden 12'si yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yaralıların ambulanslarla hastaneye getirilişi

Hastane detay

Kaza yeri detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

12.05.2017 - Haber Kodu : 170512005

===================================================

9)19 YAŞINDAKİ GENÇ SAPANCA GÖLÜ'NDE BOĞULDU

SAKARYA'nın Serdivan İlçesi'nde arkadaşlarıyla birlikte Sapanca Gölü'ne giren 19 yaşındaki Yasin Karaaslan boğularak hayatını kaybetti.

Adapazarı'nda oturan Yasin Karaaslan arkadaşlarıyla birlikte yüzmek için Sapanca Gölü Serdivan Esentepe mevkiine geldi. Yaklaşık 10 kişilik grupdan bazıları yüzmek için göle girdi. Gölde açılan gençler yüzerek kıyıya döndükleri sırada Yasin Karaaslan suya batarak gözden kayboldu. Arkalarına baktıklarında durumu fark eden arkadaşları Yasin Karaaslan'ı dakikalarca suda aradı. Arkadaşları bir süre sonra Yasin Karaaslan'ı bularak kıyıya çıkardı. Baygın halde sudan çıkartılan Karaaslan 112 Acil ekibi tarafından ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Yasin Karaaslan doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Gencin hastaneye getirilmesi

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511263

==============================================================

10)MİLLİ FÜZE 'BORA'NIN TEST ATIŞLARI SİNOP'TA YAPILDI

SİNOP'ta Eski Radar Üssü mevkiinde Türkiye'nin ilk milli uzun menzilli füzesi 'Bora'nın test atışı yapıldı. Atışları Vali Hasan İpek de takip etti.

Eski Radar Üssü'nde gerçekleştirilen test atışına Vali Hasan İpek, Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Emin Alpman, Roketsan Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Usta ve Azerbaycan Savunma Bakanlığı Topçu Komutanı Tümgeneral Zaur Hüseyinov,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Ateşoğlu katıldı.

Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Emin Alpman, test atışının başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Alpman, Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi 'Bora' hakkında Vali Hasan İpek'e bilgi verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

--------------------------

Atışın yapıldığı bölgeden detay

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/ SİNOP,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511255

=====================================

11)ÇANAKKALE ADD'DEN ATATÜRK'E HAKARET TEPKİSİ

ÇANAKKALE Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) bir TV kanalında Mustafa Kemal Atatürk'e ve Prof. Dr. Afet İnan'a yönelik ve hakareti düzenlenen basın açıklamasıyla kınadı.

İskele Meydanı'nda dün saat 18.30'da düzenlenen basın açıklamasına Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, ADD üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çanakkale ADD Başkanı Necmi Akyalçın yaptığı açıklamada, "Bundan 34 gün önce adı TVNET olan bir televizyonda derin terbiyesizlik adlı sözde bir programda tarih biliminin ve tarihçilerin değil, ruh sağlığı ve hastalıkları ana bilim dalının acilen ilgilenmesi gereken iki edepsiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyetinin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan'a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunmuştur. Bugün güzel ülkemizde Cumhuriyete ve onun büyük kurucusu Atatürk'e karşı edepsizce, şerefsizce suçlar işleniyor. Artık halkımızın, yani bizlerin sabrı taşmıştır. Bunu görmüyor musunuz? Sizleri Çanakkale iskele meydanından bütün bunları görmeye ve gereğini yapmaya, yani görevinizi yerine getirmeye çağırıyoruz. Lütfen görevinizi yapın" diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" ve "İzmir Marşı'nın" okuyup, sessiz bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

İskele meydanındaki basın açıklamasından genel ve detay görüntüler

Necmi Akyalçın açıklama görüntüsü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511252

==============================

12)YENİ DOĞAN BEBEĞİ POŞETLE SOKAĞA BIRAKTILAR

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, sokakta poşet içine koyulmuş yeni doğmuş erkek bebek bulundu.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında 4 Eylül Mahallesi 237 Sokak'ta meydana geldi. Sokakta işyeri bulunan Emrah Topmedir, poşet içinden bebek sesi duydu. Poşeti kontrol eden Topmedir, bebeği fark edince durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde bebeğin yeni doğduğu belirlendi. Ambulansla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve kuvöze koyulan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, bebeği bırakanları bulmak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bebeğin bulunduğu yerden görüntü

Bebeğin hastaneye götürülüşü

Ekiplerin müdahalesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hasan YİĞEN/ KULA(Manisa),

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511264

==================================

13)OTOBÜS TACİZCİSİ TUTUKLANDI

ADANA'da belediye halk otobüsünde bir kadına cinsel organını gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınan 36 yaşındaki M.B.  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'nde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsünde kucağında bebeği olan bir kadın çığlık atarak yanında oturan M.B.'nin cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Cinsel organını çıkartıp kadına gösterdiği iddia edilen M.B. vatandaşlar tarafından dövülüp polis çağrıldı. Kapılar kapatılarak kaçmasına izin verilmeyen M.B., olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Şüpheli ifadesinin ardından 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen M.B. tutuklandı.

ARAÇ KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ (ÖZEL)

ADANA'da belediye halk otobüsünde bir kadına cinsel organını gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınan 36 yaşındaki M.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'nde Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsünde kucağında bebeği olan bir kadın çığlık atarak yanında oturan M.B.'nin cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Cinsel organını çıkartıp kadına gösterdiği iddia edilen M.B. vatandaşlar tarafından dövülüp polis çağrıldı. Kapılar kapatılarak kaçmasına izin verilmeyen M.B., olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi.

Şüpheli ifadesinin ardından 'Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen M.B. tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

(ÖZEL)

Tacizcinin otobüse binmesi

Başörtülü kadına tacizde bulunmasından görüntüler

Tacizi fark eden yaşlı bir kadının gülmesi

Tacizcinin elini cinsel organına götürmesi

Çocuklu kadına yapılan tacizi fark eden kızın ve baş örtülü kadının konuşması

Çocuklu kadının tacizciye tepki göstermesi

Otobüstekilerin bağırması

Yaşanan arbede

Otobüsün kapısının kapatılması

Tacizcinin vatandaşlar tarafından yakalanması

Haber-Kamera: ADANA,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511239

==============================

14)SİNİR KRİZİ GEÇİREN KADIN OFİS EŞYALARINI BALKONDAN ATTI

ANTALYA'da, sinir krizi geçiren Müge Aytürk, çalıştığı işyerine ait ofisin balkonundan eşyaları, caddeye attı. Alkollü olduğu ve sinir krizi geçirdiği belirtilen Aytürk, işyerinin kapısını kırarak içeri giren polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi Konyaaltı Caddesi'ndeki 8 katlı Salur Apartmanı'nın 4'üncü katında meydana geldi. Petrol ürünleri satışı yapan bir şirkete ait apartman dairesindeki işyerinden gelen gürültü üzerine bina sakinleri ofisi kontrol etmek istedi. Vatandaşlar balkonda elinde tekli koltukla bekleyen Müge Aytürk'ü fark etti. Kadının koltuğu yola atacağını tahmin eden vatandaşlar, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi güvenlik amaçlı trafiğe kapattı. Ekipleri gören Aytürk, sinirlenerek önce koltuğu sonra da ofisteki yazarkasa, erkek ayakkabıları, ikili koltuk, bilgisayar monitörü, mutfak eşyaları ve bira şişelerini fırlatmaya başladı. Binanın önündeki cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bir taraftan da etrafa küfürler savurup, el hareketleri yapan Müge Aytürk'e polis ekipleri uzun süre yaklaşamadı.

Dairenin kapısı kilitli olduğu için ofise giremeyen polis, itfaiyeden destek istedi. Müge Aytürk binaya girmeye çalışan polis ve itfaiye ekiplerinin üzerine eşyaları atmaya devam etti. Polis,  üzerlerine atılan eşyalardan güçlükle korundu. Yaklaşık 2 saatlik çabanın ardından kapıyı kırarak içeri giren polisler, Aytürk'ü gözaltına almak istedi. Müge Aytürk'ün direnişi ile karşılaşan bir polis memuru dirseğinden hafif şekilde yaralandı. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan Aytürk'ün alkollü olduğu belirlendi. Ekip aracına bindirilen kadın, hastanedeki müdahaleden sonra ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yola atılan ofis eşyalarının belediye temizlik görevlilerince toplanmasından sonra cadde yeniden trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Çevredeki vatandaşlardan detay

-Yoldaki eşyalardan detay

-Apartmandan detay

-Kadının koltuk ve diğer eşyalardan atarken detay

-Kadının evden çıkarılması ve ekip otosuna alınması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ ANTYALYA,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511265

==============================

15)CEP TELEFONU KAPKAÇÇISI YAKALANDI

ADANA'da kapkaç yöntemiyle 2 kadının cep telefonları ile 50 lira parasını çalan, bir kadının çantasını da aynı yöntemle almak istediği ileri sürülen 27 yaşındaki Engin Ü. yakalandı.

Merkez  Seyhan İlçesi'nin Şakirpaşa, 2000 Evler ve Uçak mahallelerinde 2 kadın, kapkaç yöntemiyle cep telefonları ve paralarının çalındığı ihbar etti. Bir kadının da aynı yöntemle çantasının alınmak istenmesi üzerine bölgede çalışma başlatan polis, şüphelinin Engin Ü., olduğunu belirledi. Polis takibe aldığı Engin Ü.'yü 2000 Evleri Mahallesi'nde gözaltına aldı. İlk yakalandığında kapkaçları kendisinin yaptığını kabul eden Engin Ü., ifadesi sırasında ise, "Sarhoştum ne dediğimi bilmiyorum, kapkaçları ben yapmadım" dedi.

İfadesinin ardından kapkaç şüphelisi adliyeye sevk edildi.

Engin Ü., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Haber-Kamera: ADANA,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511243

=========================================

16)GAZİANTEP'TE, OKUL ÇEVRELERİNDE HUZUR OPERASYONU

GAZİANTEP'te, çok sayıda polisin katılımıyla okulların etrafında huzur operasyonu yapıldı.

Kentteki okulların etrafındaki işyerlerine ve şüpheli kişilere yönelik Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde görevli polislerin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişinin üst aramasını yapan polisler, okulların etrafındaki parklarda bulunanların kimliğini kontrol etti.

Bölgedekiler, uygulamadan memnun olduğunu ifade ederken, yetkililer operasyonların süreceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polis araçları

Kimlik kontrolü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER/ GAZİANTEP,

11.05.2017 - Haber Kodu : 170511246

===================================

17)MARMARİS'TE ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI YAKILDI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 'Engelliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği' (MENDER) tarafından 'Engelliler Haftası' dolayısıyla bir günlük askere gidecek 5 engelli gence asker kınası yakıldı.

Marmaris'teki NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yapacak 5 genç için  'Asker Kınası Gecesi' düzenlendi. Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği (MENDER) tarafından yapılan kına gecesine Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı Kurmay Başkanı Denizci Kıdemli Albay Ertan Engerek, Denizci Albay Ahmet Gökman, Murat Bakır, Bekir Kömür, Savaş Sayın, Yüzbaşı Denizci Meral Karaarslan Erzurum, Denizci Başçavuş Erdem Özçelik ve Denizci Astsubay Çavuş Murat Can Türk, engelli aileleri ve MENDER üyeleri eşleriyle birlikte yaklaşık 800 kişi katıldı. Gecede konuşan MENDER Başkanı İşkadını Şennur Ünlü, "Askerlik gibi kutsal bir göreve gidemeyen engelli çocuklarımızın bu mutluluğu ve onuru bir geceliğine de olsun yaşamasını istedik. Bu yıl beşincisi olan engelli asker kınası düzenledik. Bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. Katılım ve desteklerinden dolayı herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı Kurmay Başkanı Denizci Kıdemli Albay Ertan Engerek ise, "Özel çocuklarımıza bir günlüğüne dahi olsa askerlik yaptırmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. Özel çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkmalı ve korumalıyız. Etkinliği düzenleyen MENDER üyelerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

İlk olarak Sanatçı Zerrin Özer'in ablası Tülay Özer'in sahne aldığı gecede telli çalgılardan oluşan orkestranın hareketli müzikleriyle engelliler, engelli aileleri ve komutanlar birlikte oynadı. 5 engelli genç, salona ellerinde Türk Bayrağı bulunan dans grubuyla birlikte "10'ıncı Yıl Marşı" eşliğinde girdi. Piste konulan sandalyelere oturtulan engelli gençlere kınayı, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar'ın eşi Sevgi Acar ve MENDER Başkanı Şennur Ünlü yaktı. Bazı engelli yakınlarının duygulanarak ağladıkları görüldü. Kına töreni bitiminde engelli gençler asker selamı verdi. Salonda bulunanlar "En büyük asker bizim asker" ve "Her şey vatan için" diye slogan attı. Aksaz Deniz Üssü Komutanları, Belediye Başkanı Ali Acar ve davetliler sırayla takı ve para taktı. Merasimin ardından pasta kesildi, etkinlikte engelli askerler aileleriyle birlikte Muğla Zeybeği oynadı. 5 genç, bugün Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na yapılacak olan törenle bir günlük askerlik yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------

MENDER Başkanı Şennur Ünlü konuşması

Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı Kurmay Başkanı Denizci Kıdemli Albay Ertan Engerek konuşması

Geceye katılanlardan görüntü

Kına yakılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla),

12.05.2017 - Haber Kodu : 170512006

==============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement