Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Elazığ'da emniyete saldıran şüpheli Diyarbakır'da gözaltına alındıDİYARBAKIR'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada 18 taburdan oluşan 10 bin 73 güvenlik görevlisinin katıldığı müşterek birlik operasyonu kapsamında dün 5 köyde yapılan aramalar sırasında, geçtiğimiz yıl Elazığ Emniyet...

02.06.2017 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da emniyete saldıran şüpheli Diyarbakır'da gözaltına alındı

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada 18 taburdan oluşan 10 bin 73 güvenlik görevlisinin katıldığı müşterek birlik operasyonu kapsamında dün 5 köyde yapılan aramalar sırasında, geçtiğimiz yıl Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısının şüphelilerinden birinin de aralarında olduğu 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, çok sayıda el yapımı patlayı ve uyuşturucu madde ile tarlaya ekili olarak hint keneviri ele geçirildi.

6 ilçe ve bu ilçelere bağlı 104 köy ve mezrada 28 Mayıs günü başlayan ve 18 komando taburu, bin 200 polis özel harekat personeli ve bin 457 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00'dan itibaren Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu devam ediyor

Operasyona ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "01 Haziran 2017 Perşembe günü icra edilen operasyon kapsamında; Adli makamlardan alınan kararlara istinaden 5 köy ve mezrasında toplam 109 ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmiş, aralarında 18 Ağustos 2016 tarihinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik patlayıcı yüklü araç saldırısı olayının şüphelisinin de bulunduğu 12 şahıs göz altına alınmış, tesis edilen 31 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde; 114 araç ve 314 şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 3 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmış, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 sığınak ve 2 mağara ile çevresinde yapılan detaylı aramada; yapımında kullanılan 8 çuval içerisinde toplam 400 kilogram amonyum nitrat, 1 adet mutfak tüpü, 200 metre kablo, 2 adet pil bloğu, 1 adet el telsizi, 6 takım terörist kıyafeti, 5 çift spor ayakkabı, 1 adet uyku tulumu ve 1 adet video kamera ele geçirilmiş, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince tespit edilen sığınak ve mağaralar kullanılamaz hale getirilmiş, sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiş, Diyarbakır- Bingöl Karayolu üzerindeki Lice İlçesi Alikahya Köyü mevkinde karayolunun kenarına teroristlerce yerleştirilmiş 3 adet 12 kilogramlı tüp içerisinde yaklaşık 150 kilogram amonyum nitrat ile 3 adet dolu mutfak tüpü ile güçlendirilerek hazırlanmış olan el yapımı patlayıcı düzeneği ve ayrıca, Yukarı Turalı Köyü mücavirinde 20 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 1 adet el yapımı düzeneği olmak üzere toplam 2 adet el yapımı patlayıcı, patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiştir. Narko-terörizmle mücadele kapsamında; 52 bin 642 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, kenevir bitkisi numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, 3 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yola döşenen patlayıcıların bulunması

Patlayıcıların etkisiz hale getirilmeye çalışan güvenlik güçleri

El yapımı patlayıcının imha anı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

==================================================

Devlet övünç madalyalı gaziye trafikte dayak iddiası

ŞIRNAK Beytüşşebap kırsalında 2012 yılında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada sol diz altından yaralanan ve Devlet Övünç Madalyası ile ödüllendirilen gazi Piyade Komando Uzman Çavuş 31 yaşındaki Özer Bay, trafikte 'yol verme' tartışmasında 3 kişi tarafından eşi ve çocuğunun yanında dövüldüğü iddiasıyla polise şikayette bulundu.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerinde meydana geldi. 17 Mart 2016 tarihinde Bolu Valisi Aydın Baruş'un makanında düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası takdim edilen gazi Özer Bay, eşi 35 yaşındaki Gülşah ve kızı 3 yaşındaki Leyla ile evine gittiği sırada trafikte 'yol verme' meselesi yüzünden M.K. adlı sürücü ile tartıştı. Bacağında platin bulunduğu için tek koltuk değneği ile aksayarak yürüyen Özer Bay, iddiaya göre M.K. ve iki arkadaşı tarafından dövüldü. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen polis, olaya müdahale etti. Hastaneden 3 gün iş göremez raporu alan Özer Bay ile M.K., birbirlerinden karşılıklık şikayetçi oldu. Taraflar, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken soruşturma sürdürülüyor.

'KORNAYA BASTIM, KÜFÜR ETTİ'

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde memur olan Özer Bay, iş çıkışı ailesiyle eve giderken önüne direksiyon kıran sürücü M.K.'ya korna bastığını, onun ise küfürle karşılık verdiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"Camı açıp bana küfür etmeye başladı. Araçtan inip yanına doğru gittim. O da indi aracından. Bana tekrar küfür etmeye başladı ve üzerime doğru geldi. Elini kaldırınca ben ondan önce davranarak bir tane vurdum. Olayın olduğu yer, o kişinin işyerinin önüymüş ve işyerinden 2 kişi daha geldi, 3 kişi oldular. 3 kişi beni araya alıp darp etmeye başladılar. O sırada eşim 'O gazi, onun ayağına vurmayın' diye bağırırken bana saldıran kişi 'Gaziyse gazi bana ne diye' bağırdı. O sırada kalabalık toplandı ve polis geldi. Polis geldiğinde de polisin arkasından bana vurmaya devam ettiler. Bu kişiden şikayetçi oldum. Gereken cezayı almasını istiyorum."

Gazinin eşi Gülşah Bay ise "Ben o sırada eşimin bacağındaki platinlerden korktuğum için korumaya çalıştım. 'Eşim gazi, yapmayın' diye yalvarıp bağırdım ama beni hiç dinlemediler. Çok fazla engel olamadım. Ben eşimi tutmaya çalıştım, benim üzerimden eşime bir kaç defa vurdular. Eşimin bacağında iki tane platin, 15 vida var. Şikayetçi olduk, sonuna kadar hakkımızı arayacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Özer Bay ve eşi Gülşah Bay'ın caddede yürürken görüntüsü

-Darp raporundan görüntü

-Özer Bay ve eşiyle röp

HABER-KAMERA: Ersin ERCAN-Mutlu YUCA/BOLU

============================================

Uyuşturucu kaçakçıları 'X-RAY'e takılıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri, Gürbulak Sınır Kapısı'nda birer gün arayla yürüttükleri 3 farklı operasyonda toplam 230 kilogram uyuşturucuya el koydu.

SEHPA TABLALARININ İÇİNE ÖZEL OLARAK HAZIRLANMIŞ ZULALAR

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan risk analizi doğrultusunda İran'dan gelerek İngiltere'ye gitmek üzere Gürbulak Gümrük Sahasına giren, sürücülüğünü İranlı J.A.S isimli şahsın yaptığı mobilya taşıyan TIR X-Ray'e sevk edildi. Yapılan taramada araç yükünde şüpheli yoğunluk belirlenmesi üzerine araç arama hangarına yönlendirildi. Şüpheli yoğunluğun tespit edildiği bölgede bulunan sehpa tablalarına 'Ari' isimli Narkotik Detektör Köpeğin yoğun tepki vermesi üzerine ekiplerce tablalarından birinde yapılan incelemede uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde tespit edildi. Alınan numunenin analizi sonucu, şüpheli maddenin afyon sakızı olduğu tespit edildi. TIR'da yapılan arama neticesinde toplam 35 adet sehpa içinde paketlenmiş 36 kilo 125 gram afyon sakızı ele geçirildi.

ARAÇLARIN BÜTÜN BOŞLUKLARINDAN FAYDALANMAYA ÇALIŞIYORLAR

İkinci olayda ise, İran'dan Almanya'ya gitmek üzere gümrük sahasına gelen, sürücülüğünü İran'lı G.S. isimli şahsın yaptığı TIR, risk analizi kapsamında X-Ray'e sevk edildi. Taramada şüpheli yoğunluk belirlenmesi üzerine arama hangarında detaylı kontrolden geçirilen TIR, öncelikle LORA isimli Narkotik Detektör Köpeği ile arandı. LORA'nın dorsenin lastiklerini birbirine bağlayan silindir şeklindeki dingil tabir edilen bölgesine tepki verdiğinin görülmesi üzerine yapılan aramada, dingilin içerisine gizlenmiş 86 kilo eroin ele geçirildi.

Dün meydana gelen olayda ise saat 10: 55 sularında İran'dan Slovakya'ya gitmek üzere Gürbulak Gümrük Sahası'na gelen İranlı E.R. idaresindeki TIR, riskli görülerek X-Ray'e sevk edildi. Taramada şüpheli yoğunluk görülmesi ve sürücünün tedirgin tavırları üzerine harekete geçen ekipler, yine dingile gizlenmiş toplam 105 paket içerisinde 106 kilo eroin ele geçirdi.

ÜÇ OLAYDA 20 MİLYON TL KAÇAKÇILIK ORTAYA ÇIKARILDI

Gümrük Muhafaza Ekiplerince bir gün arayla yürütülen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu yaklaşık 230 kilo olurken, maddelerin piyasa değerinin 20 milyon TL olduğu belirlendi. Özellikle afyon ve türevi cinsi uyuşturucu madde yakalamalarının gerçekleştiği Gürbulak Sınır Kapısı'nda, yılbaşından bugüne Gümrük Muhafaza Ekiplerince yürütülen operasyonlarda ise toplam 120 milyon TL değerinde 1 ton 210 kilo uyuşturucu maddeye el kondu.

X-RAY'LERİN ROLÜ BÜYÜK

Başta uyuşturucu maddeler olmak üzere her türlü yasadışı maddenin kaçakçılığı ile mücadelede beşeri kapasitenin geliştirilmesinin yanında teknik altyapının iyileştirilmesine de ciddi yatırım yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gerek kaçakçılıkla mücadele gerekse gümrük kontrol sürelerinin kısaltılmasında en önemli enstrümanlardan olan ve 'fiziki müdahalesiz kontrol teknolojileri' olarak bilinen Araç ve Konteyner Tarama Sistemlerinin sayısını her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda kara sınır kapıları ve limanlar, işlem hacmi ve kaçakçılık riskine göre farklı türde ve sayıda araç ve konteyner tarama sistemleri ile donatılıyor. Tarama sistemleri, araç ve konteynerlerin bir nevi röntgenini çekerek, TIR veya konteynerlerin doğal boşluklarına veya yasal yük arasına yapılan kaçak eşya zulalarının anında tespit edilmesini sağlıyor. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından, sitemlerin yaygınlaştırılması ve alanında uzman x-ray operatörlerinin yetiştirilmesi çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Uyuşturucu operasyonundan görüntü

Haber: ANKARA - VAN

===============================

TIR lastiklerinden 147 kilo esrar çıktı

ADANA'da şüphe üzerine durdurulan TIR'ın lastiklerinin içine gizlenmiş 147 kilo esrar ele geçirildi, sürücü gözaltına alındı.

Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda, rutin kontrol yapan Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Mersin yönüne giden Ramazan Ç. (54) yönetimindeki TIR'ı durdurdu. Narkotik köpeği 'Şans' ile yapılan aramalarda TIR'ın lastiklerine gizlenmiş halde 147 kilo esrar bulundu. Gözaltına alınan TIR sürücüsü Ramazan Ç., esrardan haberinin olmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Esrar dolu tırın görüntüsü

'Şans' isimli polis köpeğinin arama yapması

Aracın lastiğini koklaması

Tırın lastiğinin çıkarılması

Polisin lastik içinden çıkarttığı narkotik maddeler

Narkotik maddelerin görüntüsü

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

==========================================

Otomobil, park halindeki araca çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

ADIYAMAN'da, sürücüsünün yol kenarında lastiğini değiştirmeye çalıştığı park halindeki hafif ticari araca otomobilin çarpması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, gece geç saatlerde Yenisanayi Mahallesi'nde meydana geldi. Alkollü olduğu öne sürülen Mustafa Şimşek yönetimindeki 01 TT 292 plakalı otomobil, Nuri Ataş'ın yol kenarında lastiğini değiştirmeye çalıştığı park halindeki 27 ZD 779 plakalı hafif ticari araca çarptı. Kazada, sürücüler Şimşek ve Ataş ile araçlarda bulunan Mehmet Çelik ve Mehmet Kahraman yaralandı. Yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Mehmet Çelik doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan araçlar

Polislerin çalışması

Araçlardan yola savrulan parçalar

Araçların çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=================================================

Kilisede kullanılan enstrümanlarla kurulan 93 yıllık bando takımı

BURSA'nın Mudanya ilçesinde 1924 yılında kurulan Tarihi Mudanya Belediyesi Sivil Bandosu emekli astsubay, esnaf, işçi, gemi kaptanı ile öğrencilerden oluşuyor. Mübadele yıllarında Rumların kilisedeki ayinlerde kullandıkları ve giderken götürmedikleri enstrümanlarla kurulan ve bugün 14-70 yaş arasında toplam 28 kişiden oluşan bando takımı aralarında İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ve klasik Türk Müziği dahil 100'den fazla eseri seslendiriyor.

Türkiye'de kurulan ilk sivil bando olma özelliğini taşıyan Tarihi Mudanya Belediyesi Bandosu, emekli astsubay, işçi, öğrenci, çiğköfteci, gemi kaptanı, çiftçi ve esnaftan oluşuyor. 1923-24 yılları arasında Türkiye ile Yunanistan arasındaki mübadele sonucunda, Mudanya'da yaşayan Ortadoks Rumlar, kilisedeki ayinlerde kullandıkları enstrümanları yanlarına almayarak ilçede bıraktı. Bir okulun önündeki sarnıçta bulunan enstrümanlar 1924 yılında kurulan ve o günkü ismi 'Mudanya Spor Kulübü Mızıka Takımı'na verildi. O günden bu güne kadar tam 93 yıldır hizmete veren bando takımında farklı meslek grubunda kişiler bulunuyor. Öğrenci, emekli, gemi kaptanı, esnaf ve çiftcilerin de yer aldığı bando takımı her türlü müziği rahatlıkla çalabiliyorlar.

Kendisinin 12 yaşındayken Tarihi Mudanya Bandosu'nda kurs gördüğünü, söyleyen 70 yaşındaki Bando Şefi Fehmettin Bahçuvancı, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde 25 sene Bando Astsubayı olarak görev yaptım. Sonra emekli olup kurs gördüğüm bandoya şef oldum. 18 yıldır bandonun şefliği yapıyorum. Türkiye'de kendi bandosu olan başka bir ilçe yok. Biz bu işi hobi olarak yapıyoruz. Mudanya halkı bizi seviyor ve bizde onlara güzel eserler sunmak için çalışıyoruz" dedi.

KLARNETE İLGİ ÇOK FAZLA

Bandonun sadece açılışlarda, belediye etkinliklerinde kullanılmadığını hatırlatan Bahçuvancı, "Yaz ve kış döneminde bando kursları açıyoruz. Buraya staj yapmaya gelenler var. Gelenler en çok klarnet, saksafon ve trampete ilgi gösteriyor. Çünkü ilerde kendileri için bu enstrümanlar kazanç kaynağı oluyor" şeklinde konuştu.

TARLADA ÇAPA BANDODA DAVUL

Kendisinin zeytin ağaçları olduğunu ve çiftçilik yaptığını anlatan 69 yaşındaki Hüseyin Çelebi, "Tarlada çapa yapıyorum. Zeytin zamanı hasat yapıyorum. Etkinlik olunca da bandoda davul çalıyorum. Bando benim için bir aşk, bir sevda. Ne mutlu bana ki böyle bir bandoda yer alıyorum" ifadelerini kullandı.

ÇİĞKÖFTECİ TROMPET ÇALIYOR

1964 yılından beri bandoda çalıştığını dile getiren 67 yaşındaki çiğköfteci Cengiz Altınışık, "Bir kablo fabrikasında işçi olarak çalışıyordum. Bir yandan çalışırken bir yandan da bandoda trampet çalıyorum. Şimdi emekli olunca çiğköfte dükkanı açtım. Etkinlikler olduğu zaman da bandoda görev yapıyorumö dedi.

DENİZCİ, SAKSAFON ÇALIYOR

Tam 12 yıldır bando takımında yerini alan Deniz Astsubayı emeklisi Adnan Ataerkil, saksafon çaldığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Bando etkinliği olmadığı zamanlarda gemi kaptanlığı yapıyorum. Denizlere uzak bir adam değilim çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Deniz Astsubay olarak görev yapıyorum. Bando şefimiz çağırdığı zaman da takımda yerimi alıp saksafon çalıyorum"

BELEDİYE BAŞKANI BANDOMUZ ÇOK ÖZEL

Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise Türkiye'nin ilk sivil bandosunun ilçelerinde bulunduğunu belirtip, "bandomuz çok özel ve güzel. Bizi çok mutlu ediyorlar. Tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bando takımının Mudanya mütareke binası önünde çalması

Mudanya'daki tarihi binaların önünde bando takımının gösterisi

Bando takımından gösteri yaparken farklı detaylar

Vatandaşların bando takımını izlemesi

Takım şefi Fehmettin Bahçuvancı'nın konuşması

Çiftçi Hüseyin çelebinin bando takımında çalarken konuşması

Hüseyin Çelebi'nin çiçeklerin önünde konuşması

Ataberk Göktürk'ün konuşması

Cengiz Altınışık ve Adnan Ataerkil'in konuşması ve iş hayatından görüntü

Rumlardan kalan enstrümanların görüntüsü

Kilisede kullanılan enstrümanlarla kurulan bando takımı

Haber-Kamera: Edip TEKİN - Faruk KAHRAMAN/ MUDANYA (Bursa), -

=====================================================

4 üniversiteli, hurda otomobili parçalayıp arazi aracı yaptı

KARABÜK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü'nden 4 öğrenci, bitirme tezi çalışmasında 1984 model hurda otomobili parçalayıp kendi tasarladıkları arazi aracını üretti. Öğrenciler, 100 tam puan aldıkları tez çalışmasında yaptıkları aracı satışa çıkardı.

Öğrenciler Furkan Şener, Halil İbrahim Savaş, Atacan Tansu ve Talip Bektaş, bitirme tezi çalışmasında 1984 model hurda otomobili sanayiden aldı. 4 öğrenci, oturdukları binanın bahçesinde otomobili parçalara ayırıp kendi tasarladıkları arazi aracını yaptı. Öğrenciler, yeniledikleri motor ve temin ettikleri diğer parçaları bir araya getirip 6 ay süren çalışmayla projeyi tamamladı. Öğrenciler, saatte 90 kilometre hız yapabilen, 'start stop' özelliği bulunan araç ile tez çalışmasında 100'er puan alarak mezun oldu.

Projede yer alan öğrencilerden Furkan Şener, aracı yapmak için belli bir bütçe ayırdıklarını, ancak çalışma sırasında bu bütçeyi aştıklarını söyledi. Aracı yaparken bazı aksaklıklar olduğunu anlatan Şener, şöyle konuştu:

"Çalışmayan, elimizde kalan parçalar oldu. Diğer arkadaşlarımız 100 liraya mal ettiyse proje çalışmasını bizimki 3.5-4 bin lirayı buldu. Hepimiz bunu paylaşarak cebimizden yaptık ama bize çok büyük bir deneyim kazandırdı. Birçok şey öğrendik. Okulda öğretilenleri uygulama fırsatımız oldu. Kafasında soru işareti olan arkadaşlarımız bu arabada daha iyi öğrendiler. Hepimiz tam anlamı ile otomotiv mühendisi kıvamına geldik diyebiliriz. Bu araç bizi hocaların gözünde de daha değerli kıldı. İnsanların bize bakışı değişti. Herkes bize daha saygı dolu baktı. Böyle bir şey yapacağımızı beklemiyorlardı."

Aracı satmak istediklerini belirten Şener, "Aslında başlangıçta hatıra kalsın istiyorduk. Çünkü dördümüzün bir araya getirip harika yaratığı bir proje. Fakat trafiğe çıkarmakta problem yaşayacağımızı düşündük. Bu yüzden aracı satacağız. En azından aracın maliyetini çıkarmak istiyoruz" dedi.

Görüntü dökümü

--------------------------------

-Öğrenciler araç üzerinde çalışırken

-Araçtan detay görüntü

-Öğrenciler araçla birlikte caddede gezerlerken

-Öğrencilerden Furkan Şener'in açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=============================================

İngiliz milyarder Marmaris'te

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'un patronu ve aynı zamanda ülkenin beşinci zengini olarak bilinen Joe Lewis, ailesiyle birlikte 150 milyon dolarlık 'Aviva' isimli motor yatıyla Bodrum'dan sonra Marmaris'in Hisarönü Körfezindeki Soğucak Koyu'na demir attı.

Geçen pazar günü özel jetiyle Milas- Bodrum Havalimanı'na gelen ve tatiline başlayan Tottenham Hotspur'un eş başkanı, İngiltere'nin en zengin beşinci kişisi 77 yaşındaki milyarder Joe Lewis, kızı Vivienne Lewis ve torunları ile birlikte dün (perşembe) de Marmaris koylarına geçti. Hisarönü Körfezinde Kisebükü Koyu'na demir atan tekne, buranın gezi teknelerince çok sık ziyaret edilmesi nedeniyle hemen yandaki Soğucak Koyu'na geçti. Lewis ailesi, öğleden sonra koyun biraz daha boşalmasını fırsat bilerek denizde yüzdü, kürek sörfü ve su kayağı yaptı.

GEZİ TEKNELERİNDEN SELAMLAMA

Hisarönü Körfezi'nde günlük tura çıkan gezi tekneleri, 100 metre uzunluğunda 150 milyon dolar değerindeki süper lüks yat 'Aviva'nın yakınından geçerken, düdük öttürerek teknedekileri selamladı. Saat 15.00'ten sonra koydan gezi teknelerinin ayrılmasını ve tenhalaşmasını fırsat bile Lewis ailesi de hareketlendi. Teknenin güvertesinde hem güneşlenip hem de bilgisayarıyla meşgul olan Joe Lewis'in kızı Vivienne, su kayağı yapmaya başladı. 5-6 kez düşmesine rağmen kayakta başarılı olduğunu gösteren Vivienne yine çevreden geçen tekneler tarafından selamlandı.

Yattaki bir kişi ise, uzaktan bakıldığında deniz üzerinde yürüyor hissi veren 'kürek sörfü' ile saatlerce kıyı boyunca gezinti yaptı. Ailenin Marmaris koylarının ardından Göcek koyları ve peşinden de Rodos'a gideceği tahmin ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Aviva isimli motor yatın Hisarönü Körfezindeki Soğucak Koyunda görüntü

Çevresindeki gezi tekneleri ve Aviva

Yatta güneşlenen ve bilgisayarla ilgilenen Vivienne Lewis

Joe Lewis kürek sörfü yaparak uzun uzun dolaşması

Vivienne Lewis'in su kayağı yapması, düşmesi, tekrar kayağa devam etmesi

Haber- Kamera: Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS (Muğla),

==============================================

İskenderun sahilinde iftar sofrası

İskenderun Belediyesi'nin desteği, işadamlarının da katkısıyla düzenlenen iftar yemeği büyük ilgi görüyor.

İftar saatinin yaklaşmasıyla aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu vatandaşlar, çocukları ile birlikte sahilde Atatürk Anıt Alanı arkasında bulunan iskele girişinde bekliyor. Ezanın okunmasına kısa süre kala geçişlerine izin verilmesi nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanıyor. İşadamlarının da maddi desteğiyle kurulan sofralara ulaşan vatandaşlar oruçlarını açıyor.

Her gün gerçekleştirilen iftar yemeğine katılan vatandaşlar destek verenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

İskeleye iftara doğru gidenlerin görüntüsü

İskele girişinde bekleyenler

İskelede kurulu sofralar ve hazırlanmış yemeklerin görüntüsü

Geçişlere izin verilmesiyle koşuşturan insanlar

Yer tutanlar ve oturanların görüntüsü

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

===================================================

Yapıcıoğlu: Suriye'de insanlar bir lokma ekmek bulamıyor

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin düzenlediği iftar programında Suriye'deki insanların bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. Kuran okunan ve ilahiler seslendirilen programda konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan ayında Suriye'deki insanların oruçlarını açacak bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi. Gaziantep'in Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kucak açtığı için ensar bir şehir olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Gaziantepliler siz daha iyi biliyorsunuz, sınırın öteki tarafında iftar edecek lokmaları ve iftar edecek temiz suyu bulamayan kardeşlerimiz var. İslam coğrafyası çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, biz ise çoğu zaman sadece bakmakla yetiniyoruz. Birbirimize adaletle davranmayı öğrenebilirsek o zaman kardeşlik hukuku da tecelli edecek zulümler son bulacaktır. Sadece kardeşliğin edebiyatını yaparak varabileceğimiz bir yer yok. Birbirimizin hukukuna riayet edersek aramızdaki ihtilafların gerçekten de hak ve hukuk çerçevesinde, adalet temelinde çözülebileceğine olan inancı yeniden toplumumuza, çevremize, etrafımıza verebilirsek evlatlarımızı bu inanç ve şuurla yetiştirebilirsek aramızda herhangi bir sorun çıktığında hemen silaha, şiddete ve savaş yöntemlerine başvurmayacağız. Bizim ihtiyacımız olan budur. Huzura muhtacız, huzuru bulmak için adil olmak zorundayız. Kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek zorundayız. Allah bize Ramazan ayı hürmetine adil olmayı, nasip eylesin."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

İftar programına katılanlar

Kuran tilaveti

İlahi grubu

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Naylon poşete 'dur' diyorlar

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi Sakarya Mahallesi'nde naylon poşet kullanımının azaltılması amacıyla bir firma ve Suriyeli göçmen ailelerin de katkısıyla hazırlanan 5 bin adet bez torba, semt pazarlarında vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Ayvalık'ta geçen mart ayında Sakarya Mahallesi'ni güzelleştirmek amacıyla bir araya gelip 'Pirüpak' ekibini kuran çevre gönüllüleri, eski tenekeleri boyayarak saksılara dönüştürmüştü. Görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla mahalleyi güzelleştiren ekip, TEMA ve denizcilerin desteği ile bu kez çevre ve insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturan naylon poşetlerin ilçede kullanımını azaltmak için harekete geçti. İstanbul'dan bir firma kumaş, Suriyeli bazı göçmen aileler ise işgücü desteği verdi. Hazırlanan rengarenk torbalar ilk olarak perşembe günü kurulan semt pazarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Ayvalık TEMA sorumlusu Haluk Aysu, hazırlanan stantta dağıttıkları 250 bez torbanın 2 saat içinde tükendiğini söyledi. Haluk Aysu, 4 aydır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirterek "İstanbul'dan Uğurteks firması bize 14 top kumaş verdi. Biz farklı illerde yaşayan göçmen 20 çocuğa her ay kişi başı 250 lira eğitim yardımı yapıyoruz. Bu desteği her ay sürdürüyoruz. Bu aileler de bize bu desteğimiz karşısında bir yardımda bulunmak istedi. Sürekli irtibat halinde olduğumuz iki göçmen aile bu kumaşları dikti ve 5 bin torba elde ettik. Belediyemiz de pazar yerinde bize yer temin etti. Standımızda her hafta 250 torbayı ücretsiz dağıtarak yaz sonuna kadar 5 bin torbayı bitirmeyi hedefliyoruz. İnsanların kullanım alışkanlıklarını değiştirerek plastik kullanımını azaltmak istiyoruz" dedi.

"PLASTİĞİ YİYORUZ"

Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Çevre Kulübü danışman öğretmeni ve TEMA eğitmeni Aynur Çiftçi, öğrencilerin plastik atık konusunda çok duyarlı olduğunu söyleyerek, "Bu plastik torbalar granül haline geliyor, hayvanlar yiyor, insanlar yiyor, su kaynaklarına karışıyor dolayısıyla biz plastikleri yiyoruz. Yani sorun yalnızca çevre kirliliği değil. Ortalığı plastikle, poşetle doldurmaya devam edersek en başta insanlar zarar görecek. Biz bunu insanlara fark ettirirsek sonuç alırız, diye düşündük ve bunun üzerine proje hazırladık. Hem öğrencilerimize hem Ayvalık halkına bu gerçekleri anlatarak insanlarda bu alışkanlığı sağlamaya çalışacağız" dedi.

Kendilerine bez torba hediye edilen vatandaşlar, "Doğaya zarar vermek istemediğimiz için biz de destek veriyoruz. Kirlilik konusu ile bir türlü baş edemiyoruz. Bez torba uygulaması çok güzel bir uygulama" dedi. Kafe işletmecisi Damien Dessane de üyesi olduğu Pirüpak grubuna, 'Kahve içene bez torba hediye' kampanyası ile destek verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Pazarda bez torba dağıtımından görüntü,

-Haluk Aysu ile röp,

-Aynur Çiftçi ile röp,

-Vatandaşlar ile röp.

Haber - Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement