Dha  Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha  Yurt Bülteni-4

TIR'LA ÇARPIŞAN TANKER PATLADI: 3 ÖLÜ, 1 KAYIP, 10 YARALI1)ÖLÜ SAYISININ BELİRLENEMEDİĞİ KAZADA, DNA ÖRNEKLERİ TOPLANDIDENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde TIR ile çarpışan tankerin büyük bir gürültüyle patladığı, arkadaki bir cipin de alev alarak yandığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3...

04.07.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TIR'LA ÇARPIŞAN TANKER PATLADI: 3 ÖLÜ, 1 KAYIP, 10 YARALI

1)ÖLÜ SAYISININ BELİRLENEMEDİĞİ KAZADA, DNA ÖRNEKLERİ TOPLANDI

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde TIR ile çarpışan tankerin büyük bir gürültüyle patladığı, arkadaki bir cipin de alev alarak yandığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, kayıp 1 çocuğun bedeni bulunamadı, 10 kişi ise yaralandı. Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında, Denizli- İzmir karayolunun Sarayköy Mevkii'nde meydana geldi. Aydın'dan Denizli yönüne giden Merih Diğrek yönetimindeki 45 AJ 241 plakalı LPG tankeriyle, Sarayköy'deki yangına müdahale için iş makinesi götüren evli ve iki çocuk babası Hüseyin Avcı (41) yönetimindeki, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (DESKİ) ait 20 YS 346 plakalı TIR çarpıştı. Kazada LPG yüklü tanker büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle, tankerin arkasında bulunan, İbrahim Şama yönetimindeki CD 259 JP yabancı plakalı bir cip de alev aldı. Cipte bulunan ve Fransa'dan geldikleri belirtilen 5 kişilik aileden baba, anne ve bir çocuk yaralı olarak çıkartıldı. Kazada TIR şoförü Hüseyin Avcı ve tanker şoförü Merih Diğrek ile cipte bulunan ve henüz ismi belirlenemeyen bir kız çocuğu öldü.

PATLAMA SONRASI 1 KIZ ÇOCUĞU KAYIP

Sarayköy Cumhuriyet Savcılığı saat 08.00'e kadar kaza yerinde çalışma yürüttü. Olay yeri inceleme ekipleri, kazaya karışan araçların içinde ve sulama kanalında ceset aradı. CD 259 JP plakalı araçta yaralanan 3 kişinin kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldıkları öğrenildi. Cipte olduğu belirtilen bir kız çocuğunun bedeni ise bulunamadı. Cipin bazı parçalarının savrulduğu sulama kanalının suyu kesilerek, kanal boyunca kız çocuğunu arama çalışması yapıldı.

TOPLAM 10 YARALI

Tankerdeki yangına müdahale eden üç itfaiye erinin, tankerin patlamasıyla yaralandığı öğrenildi. Çevrede bulunan bazı kişiler de dahil toplam 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yabancı plakalı cipte bulunan sürücü babanın durumunun ağır, vücudunun büyük bölümünde yanık olduğu belirtildi. Yaralılardan birinin Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde görevli, TIR'ın arkasında yüklü olan dozerin operatörü Zafer Demir olduğu anlaşıldı. Ağır yanık yarası bulunan Demir'in de ambulans uçakla İstanbul'daki bir hastaneye götürülerek tedaviye alındığı bildirildi.

Bu arada patlama sonucu tankerden 600 metre uzağa fırlayan tanker parçasının yol kenarında bulunan ağıla düşmesiyle, 5 koyunun da telef olduğu ortaya çıktı. Savcılık ve polis ekipleri olayla ilgili adli soruşturmayı sürdürüyor.

Kazanın, üzerinde dozer yüklü olan TIR'ın, yangın bölgesine ulaşmak için ana yoldan tali yola geçiş yapmak isterken, Aydın'dan Denizli yönüne giden LPG yüklü tankerin çarpmasıyla meydana geldiği tahmin ediliyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerinden detay,

Olay yeri ekiplerinin ceset parçalarını toplamaları,

Metal yığınına dönen otomobilden,

Yolun temizleme çalışmasından

Osman Nuri BOYACI-Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================================

2)TÜRKİYE'Yİ ORMAN YANGINLARI KONUSUNDA GELECEKTE BEKLEYEN TEHLİKE

ORMAN yangınlarının yoğunlaştığı şu günlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Adana Çukurova Üniversitesi bilim insanları iklim değişikliğinin Türkiye'deki orman yangınları üzerindeki etkisiyle ilgili önemli araştırmaya imza attı. YYÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Onur Şatır, "Ülkemizde 2070-80 yılları arasında orman yangınları artacak. En büyük artış yüzde 60 oranında Van Gölü Havzası ormanlarında olacak" dedi. YYÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Onur Şatır, Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öğretim üyesi Prof.Dr. Süha Berberoğlu ve Araştırma Görevlisi Ahmet Çilek tarafından yürütüler araştırma 1 yıldır sürüyor.

SICAKLARLA BİRLİKTE ORMAN YANGINLARI DA ARTACAK

Araştırmada, Türkiye'nin orman yangınları konusunda gelecekte yaşayacağı riskleri ön plana çıkarmayı amaçladıklarını belirten YYÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Onur Şatır, 2070-2080 yılları arasında Türkiye'deki orman yangınları sayısının bugüne oranla yüzde 21 artacağını söyledi. Gelecekte hava sıcaklıklarının ortalama 2 ile 4 derece artacağına dikkat çeken Şatır, yağışların da azalacağını ifade etti.

5 HAVZA BÜYÜK RİSK ALTINDA

Araştırmada Türkiye'deki ormanlık 26 büyük havzayı temel aldıklarını belirten Şatır, "Orman yangınları yüzde 60'la en çok Van Gölü Havzası, ardından yüzde 42 ile Dicle, yüzde 40 ile Hatay, yüzde 35 Seyhan ve Ceyhan, yüzde 30 ile de Doğu Karadeniz havzası ormanlarında görülecek. En az orman yangını artışı ise yüzde 10 ile Gediz havzasında olacak" dedi.

YANGINLARI ÖNLEMEDE TEKNOLOJİ KULLANILMALI

Türkiye'yi orman yangınları konusunda gelecekte bekleyen tehlikeyi bu araştırma ile gözler önüne serdiklerini belirten Yrd.Doç.Dr. Şatır, alınması gereken tedbirleri de anlattı. Yrd.Doç.Dr. Onur Şatır, şöyle devam etti:

"Şu anda Ege ve Akdeniz kıyılarında belirli bölgelerde orman yangınları var. Bu yangınlar hem sıcaklık hemde insan kaynaklı. Türkiye orman yangınlarıyla mücadele konusunda başarılı bir ülke. Ancak bu yangınları önlemek için teknolojiyi daha etkin kullanabiliriz. İnsansız hava araçlarıyla orman yangınları riski bulunan bölgelerde izleme yapılabilir, yangınlar başlamadan yada başlatıktan kısa bir süre sonra müdahale edilerek zararın önüne geçilebilir."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yrd.Doç.Dr.Şatır koruluk alanda dolaşırken detaylar

-Şatır ile röportaj

-Risk haritaları

Osman BEKLEYEN/VAN,(DHA

========================================================

(ÖZEL)

3)HASTALAR İÇERİDE, YAKINLARI BAHÇEDE KONAKLIYOR

HAVA sıcaklığının gölgede 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesi, hasta yakınları tarafından açık otele dönüştürüldü. Hastalar odalarında yatarken, yakınları ise 'Hastane Palas' olarak adlandırılan bahçeye serdikleri halı ve kilimlerin üzerinde uyuyor. Esentepe Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çevre il ve ilçelerden tedavi amacıyla hastalarını getiren vatandaşlar, ekonomik nedenlerle otele gidemeyince,  hastane bahçesinde konaklıyor. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla hastane bahçesinde açık alanlara serdikleri halı, kilim, battaniyelerin üzerinde hastalarını bekleyen vatandaşlar, burada uyuyarak zaman geçiriyor.

YEMEKLER İMECE USULÜ

Panayıra dönen bahçede konaklayan hasta yakınları, yemek ihtiyaçlarını da aralarında para toplayarak yaptırdıkları yemeklerle imece usulüyle gideriyor. Sıcak havadan korunmak için halı ve kilimle bahçede gölgelik bir alan yaptığını belirten Ahmet Fırat, "Benim babam 10 gündür yoğun bakımda yatıyor. Bizler de ailece burada beklemek zorunda kalıyoruz. Acil bir durumda, ilaç veya farklı ihtiyaç olduğunda hastane görevlileri bizi çağırıyor. Otele gidecek maddi durumuz olmadığı için bu şartlarda kalmaya devam ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Hastane bahçesinde uyuyanlar

Hastane bahçesinde bezlerle gölgelik yapanlar

Yemek yapan kadınlar

Hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlarla röportaj

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 458 MB

======================================================

4)3 ÇOCUK BABASINI ENSESİNDEN VURUP YOL KENARINA ATTILAR

GAZİANTEP'te 3 çocuk babası 37 yaşındaki Recep Çınar, ensesinden ve sırtından tabancayla vurulup öldürüldükten sonra yol kenarına atıldı.

Olay, gece geç saatlerde Onat Kutlar Mahallesi'nde meydana geldi. Gece yoldan geçen araç sürücüleri polise yerde hareketsiz yatan bir kişinin olduğu ihbarında bulundu. Belirtilen yere giden polis ekipleri, Recep Çınar'ı kanlar içerisinde bularak sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Çınar'ın öldüğünü belirledi. Sırtından ve başının arkasından tabancayla ateş edilerek öldüğü tespit edilen Çınar'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Cinayet bürosu ekipleri evli 3 çocuk babası Recep Çınar'ı öldüren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Otopsi merkezi

Otopsi merkezi önündeki araçlar

Öldürülen Çınar'ın yakınları

Çınar'ın vesikalık fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN- Kamera: Ahmet ÖZER - GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 63 MB

=====================================================

5)ARABASI VAR AMA YOLU YOK

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesi, Cunda Adası'nda yaşayan yüzde 90 bedensel engelli Mustafa Şimşek (47), evinin bulunduğu yolun taşla kaplı olması nedeniyle akülü arabasıyla dışarı çıkamadığını söyledi. Yol SİT alanı kapsamında olduğu için önce Anıtlar Kurulu'na başvuran Şimşek, çözüm bulamayınca evde yaşamaya mahkum olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

Ayvalık'ın Cunda Adası'nda yaşayan yüzde 90 bedensel engelli Mustafa Şimşek, oturduğu evin kentsel SİT alanı kapsamındaki yolunun engelli aracının geçmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlemesini istiyor. Sokağın yapılması için önce Bursa Anıtlar Kurulu'na başvuran Şimşek, 1 yıldır bir çalışma yapılmayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Yürüyemeyen, konuşamayan ve ellerini kullanamayan Şimşek, zekası ve azmi sayesinde zoru başararak ayak parmakları ile klavye kullanıyor.  Şimşek 1 yıl önce kendisine verilen akülü aracıyla sokaklarda gezmek istiyor.

800 METRELİK YOL İÇİN YARDIM İSTEDİ

Cunda Adası Mithatpaşa Mahallesi Bakkal Sokağı'nda annesi Hanife Şimşek ve babası Orhan Şimşek ile birlikte yaşamını sürdüren Mustafa Şimşek, ellerini kullanamadığı için ayak parmaklarıyla yazdığı dilekçeyi önce Anıtlar Kurulu'na gönderdi. Mustafa Şimşek, "Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği bana akülü araç verdi ama ben daha hiç kullanamadım. Çünkü bizim Cunda'nın yolları buna müsait değil. SİT alanı olduğundan bir tane bile taşının sökülmesi mümkün değilmiş, Ayvalık Belediyesi hiçbir şey yapamıyor. Sokağımın uzunluğu en fazla 700 veya 800 metredir. Lütfen bana yardım edin" dedi.

AZMİYLE HAYRAN BIRAKTI

Anıtlar Kurulu ekibinin incelemesi sonrası Ayvalık Belediyesi'nden de bir ekibin gelerek yolda inceleme yaptığını anlatan Mustafa Şimşek, yolun halen düzeltilmemesi üzerine Cumhurbaşkanına derdini yazdı. Yazdığı mektupta 1 yıldır yolun yapılmasını beklediğini belirten Şimşek, "Biz engellilerin sokağa çıkma hakkı yok mu?" diye sordu. Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, Mustafa Şimşek'in yaşama sıkı sıkı bağlı olduğunu hatırtarak "Azmine hayran kaldık. Bence herkesin de örnek alması gerekiyor. Ayaklarıyla klavye kullanıp sesini duyuruyor. Konuşup derdini anlatamadığı için sosyal medya aracılığı ile her kesime ulaşıp irtibata girebiliyor. Dernek olarak belirli günlerde özel araçlarımızla imkanlarımız dahilinde Şimşek'i evinden alıp sosyal hayata adapte etmeye çalışıyoruz. Onun talebine en kısa sürede yanıt verilmesini bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Mustafa Şimşek'in ayak parmaklarıyla yazı yazarken görüntüsü,

-Anne ve babası ile birlikte Mustafa Şimşek'ten detay görüntü,

-Annesi Hanife Şimşek'in konuşmasından görüntü,

-Akülü arabasıyla evin önünden görüntü.

Haber - Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

===================================================

6)YASAĞA RAĞMEN SAPANCA GÖLÜ'NDE MOTORLA EŞİNİ GEZDİRDİ

TÜRKİYE Kano Federasyonu'nun Sapanca Gölü kenarındaki tesislerinde teknisyen olarak çalışan Zeki Çotur, motorlu araçların girmesi yasak olmasına rağmen eşini motorlu tekne ile gölde gezintiye çıkardı. Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'nde Türkiye Kano Federasyonu'nun kullandığı tesiste teknisyen olarak çalışan Zeki Çotur yasağa rağmen eşini motorlu tekne ile gezintiye çıkardı. Kano yarışlarında parkur hakemlerinin kullandığı motorlu tekneye eşi ile binen teknisyen gölde uzun bir süre tur attı. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar teknisyene tepki gösterdi. Yakıt motorlu araçların girmesinin yasak olduğu Sapanca Gölü'nde yalnızca Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne ait kontrol tekneleri ve kano müsabakaları sırasında hakem tekneleri kullanılıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Zeki Çotur'un tekneyi hazırlaması

Eşini tekne ile gezintiye çıkarması

Detaylar

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

======================================================

7)ADANA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 KARDEŞ TUTUKLANDI

ADANA'da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda 820 gram esrar, 10 kök hintkeneviri, 1 pompalı tüfek ve 6 bin lira ele geçirildi, 2 kardeş cezaevine gönderildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, uyuşturucu satışı yapıldığını belirlenen, merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki adreslere baskın yaptı. Polis kamerası tarafından kaydedilen baskın anında, narkotik köpeği 'Kanas' ile evlere giren polisler, koltuk ve kanapelerin arasına gizlenmiş halde ve bir çanta içerisinde 820 gram esrar, 1 pompalı tüfek ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 6 bin lira ele geçirdi. Evin damında isei saksılara ekilmiş 10 kök hintkeneviri bulundu. Ekipler, 45 yaşındaki  Ertan Y. ile kardeşi 39 yaşındaki Hakan Y.'yi gözaltına aldı.

Emniyet müdürlüğüne götürülen şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Polis Kamerası)

Zanlıların evleri önünde elleri kelepçeli görüntüleri

Polislerin evde narkotik köpeği ile arama yapması

Köpeğin narkotik madde bulması

Koltuğa gizlenmiş narkotik maddenin görüntüsü

Çantadan çıkan narkotik maddelerin açılması

Evin damında saksılara ekilmiş kenevirlerin görüntüsü

Zanlıların polis aracına bindirilmesi

Narkotik maddelerin görüntüsü

SÜRE: 02'25"    BOYUT: 148 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=====================================================

8)EVET'E KARŞI ÇIKAN BBP ESKİ İL BAŞKANI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

KAHRAMANMARAŞ'ta FETÖ/PDY operasyonunda, aralarında Genel Başkan Mustafa Destici'nin referandumda 'Evet' kararına karşı çıkan BBP eski İl Başkanı Hasan Kızıldağ'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında BBP eski İl Başkanı Hasan Kızıldağ'ın da bulunduğu 7 kişi  gözaltına alındı.

Hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Hasan Kızıldağ, gazetecilerin 'Neden gözaltına alındınız?' sorusuna, "Muhsin başkanın adalet platformuyla ilgili bir şey oldu da" diye cevap verdi. Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Hasan Kızıldağ, referandum sürecinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 'Evet' diyeceklerini açıklamasına tepki göstermiş, tekrar il başkanlığına seçildiği 25 Aralık 2016'da yapılan olağan kongrenin ardından, seçilen yönetim kurulu listesini İl Dernekler Masası'na zamanında teslim etmediği gerekçesiyle parti tarafından il teşkilatının hükümsüz olduğu açıklanmış, ardından da BBP İl Başkanı olarak Bilal Odunkıran atanmıştı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kızıldağ'ın hastaneye getirilişi

Kızıldağ'ın hastaneden çıkarılması

Kızıldağ'ın konuşması

Polis otosunun gidişi

Şüphelinin hastaneye getirilmesi

Hastaneden çıkarılması

Polis tosunun gidişi

Hastane önü

(Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 63 MB

=======================================================

9)HAREKET HALİNDEKİ KAMYON YANDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, hareket halindeyken ön bölümü alev alan ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürülen kamyon kullanılamaz hale geldi.

Siverek- Karacadağ karayolunda Mehmet Aydınçakan yönetimindeki 47 AC 487 plakalı kamyon, hareket halindeyken ön bölümünden dumanlar yükseldi. Dumanları fark eden sürücü Aydınçakan kamyonu durdurarak itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede kamyonu saran alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kamyonun kullanılamaz hale geldiği ve bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Yanan kamyon

Çevredekiler

Yangın anı

itfaiyenin müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 769 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement