Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Bodrum'da 4.9 büyüklüğünde deprem (2)HALKI TEDİRGİN ETTİMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem halkı tedirgin etti.

08.08.2017 12:36

Bodrum'da 4.9 büyüklüğünde deprem (2)

HALKI TEDİRGİN ETTİ

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem halkı tedirgin etti. Bodrumlular ve tatilciler depremle birlikte sokağa fırladı. Gaziantep'ten tatile gelen iç mimar 22 yaşındaki Beste Eyikoçak, "Şimdiye kadar böyle bir deprem yaşamamıştım. Çok sallandık, hemen dışarı çıktık. Allah'tan çabuk geçti" dedi.

Torba Mahallesindeki yazlığında yaşayan bankacı 49 yaşındaki Şule Teker ise "Evde kahvaltı yapıyorduk, birden sallanmaya başladık. Büyük bir uğultu vardı. İlçede evlerin iki katlı olması büyük şans. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 6.5'luk sarsıntıdan sonra hissettiğimiz bu deprem en etkilisiydi. Tabii ki korktuk, heyecanlandık ve bahçeye çıktık" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi zabıta ve itfaiye ekipleri ile jandarmanın zarar tespiti için Pınarlıbelen Mahallesi'ne hareket etti. Şu ana kadar depremde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sokağa çıkan Bodrumlular ve vatandaşlarla röp'ler

Evlerin bahçelerinde oturanlar

Beste Eyikoçak ve Şule Teker ile röp

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=======================================

(ÖZEL) - Ölümden kıl payı kurtuluş kamerada

GAZİANTEP'te, 2 otomobilin çarpıştığı kazada yolun karşısına geçmek için kaldırımda duran bir kişi ölümden döndü. Otomobillerin hurdaya döndüğü kazada, erkek yayanın ölümden kıl payı kurtuluşu ve sonrasında yaşadığı panik ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza, geçen 29 Temmuz günü Güvenevler Mahallesi'ndeki kavşakta meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir adam Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde yolun karşısına geçmek için orta refüjdeki kaldırıma geldi. Bir iki adım atan vatandaş, trafik akışını görünce geri gelerek refüjdeki kaldırımda durdu. Bu sırada Mustafa B. yönetimindeki 46 KV 997 plakalı otomobil Müslüm U.'nun kullandığı 27 VT 208 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan Mustafa B.'nin otomobili refüjdeki vatandaşın yanından savruldu. İlk otomobilin altında kalmaktan birkaç santim ile kurtulan vatandaş, diğer otomobilin de refüjdeki trafik levhasına çarpıp durmasıyla ezilmekten son anda kurtuldu. Ölümden kıl payı kurtulan ve büyük şok yaşayan vatandaş, daha sonra koşarak kaza yerinden uzaklaştı. Otomobillerin çarpışması ve vatandaşın ölümden kıl payı kurtuluşu ise bölgedeki güvenlik ve mobese kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görenlerin, 'ölüm teğet geçmiş' yorumunu yaptığı kazada otomobil sürücüleri ise birbirlerini ışık ihlali yapmakla suçladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Vatandaşın kaldırıma yürümesi

Vatandaşın kaldırımda beklemesi

Otomobillerin çarpışması

Vatandaşın otomobilin altında kalmkaktan kurtulması

İkinci otomobilin levhaya çarpması

Vatandaşın koşarak uzaklaşması

Mobese kamerası görüntüleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP -DHA)

=============================================

17 yıldır eşinden görmediği şiddet kalmadı, 11 parmağı kesildi

GÖRÜCÜ usulü ile 17 yıl önce dini nikahla evlendirildiği eşinden sürekli şiddet gören ve bunun sonucunda 11 parmağı kesilen 5 çocuk annesi 35 yaşındaki Gülfidan Sepil, Ankara'daki evinden kaçarak Van'daki ağabeyine sığındı. Savcılığa başvuran Gülfidan Sepil işkenceci eşinden şikayetçi oldu.

Şanlıurfalı Gülfidan Sepil, 17 yıl önce 18 yaşındayken görücü usulu ile Gaziantepli Tayfur Çeliktop ile evlendi. Evlendikten sonra Ankara'nın Dikmen semtine yerleşen aile hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya başladı. En büyüğü 16 yaşında 5 çocukları olan Gülfidan Sepil, iddiaya göre evliliğin ilk yıllarından itibaren şiddet görmeye başladı. Yaşadığı şiddeti ilk zamanlar kimseye anlatamayan Sepil, şiddet uygulayan eşi tarafından ailesiyle de görüştürülmedi. Çocuklar da zaman zaman baba Tayfur Çeliktop'un şiddetine maruz kaldı. Birçok kez eşinden şikayetçi olan Gülfidan Sepil, kocasının asker kaçağı olduğunu ve sahte kimliklerle gezdiğini söyledi.

VÜCUDUNA ELEKTRİK VERMİŞ

Evlendiği günden beri sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Gülfidan Sepil, kocasının başına silah dayayarak istemediği şeyleri söylemesini ve yapmasını istediğini belirterek şunları anlattı:

"18 yaşında evlendim. Eşim Gaziantepli. 17 senedir sürekli şiddet görüyorum. Beni dövüyor, kavga ediyoruz. Bir gün iyi, bir gün kötü günümüz geçiyordu. 5 çocuğum var. Evlendikten sonra Gaziantep'ten Ankara'ya gittik. Eşim burada hurdacılık yapmaya başladı. Beni sürekli dövüyordu. En son 5 ay önce parmaklarımı ve ellerimi bağlayarak vücuduma elektrik verdi. Kafama da sert bir cisimle vurduğu için bayılmışım. Bu sırada korktuğu için annesini ve ailesini aramış. Onlar da beni apartopar alarak Gaziantepe getirip özel bir hastaneye yatırmışlar. Gördüğüm işkence nedeniyle de burada el ve ayaklarımdaki 11 parmağım doktorlar tarafından kesildi."

TEHDİT EDİNCE, BİRLİKTE YİNE ANKARA'YA DÖNMÜŞ

Hastanede tedavi görürken gelen polislere kocasından gördüğü işkenceyi anlatığını belirten  Gülfidan Sepil, kocasının bu sırada kaçmayı başardığını söyledi. Hastaneden taburcu olup, Gaziantep'te yaşayan kayınvalidesinin evinde bulunurken kocasının tehditlerine maruz kaldığını, silahla tehdit edildiği için kendisini soran yakınlarına iyi olduğunu söylediğini belirten Gülfidan Sepil, iyleştikten sonra kocası ve çocukları ile birlikte Ankara'ya döndüklerini anlattı.

'CEZAEVİNE GİRERSE BEN ÇOCUKLARIMA BAKARIM'

Burada da şiddet görmeye devam ettiğini ve bir fırsatını bulup Van'a kaçmayı başardığını kaydeden Sepil, şöyle konuştu:

"Ankara'ya döndükten sonra her zamanki gibi yine beni dövmeye başladı. Dövdükten sonra kızım da 'Anne git kendini kurtar' dedi. Çocuklarım da korkuyor polisleri arayamıyor, çünkü çocuklarıma da şiddet gösteriyordu. Eşim beni dövüp evden çıktıkan sonra kapıyı açtım, kendimi sokağa attım. Kulağım patlamıştı, kulağımdan kan akıyordu, bayılmışım. O sırada sokaktan geçen bir kadının ambulansı araması sonucu gözümü hastanede açtım. Beni Numune Hastanesi'ne yatırdılar ve 1 gece hastanede kaldım. Sabah olunca Yıldız Karakoluna gittim. Daha sonra avukat geldi. Avukata bütün olanları, beni 5 ay boyunca odada bağladığını, gördüğüm şiddeti, işkenceyi anlattım. Karakoldan ayrılıncada eve gitmek yerine Van'a geldim. Van'ndaki abime sığındım. Kocamın ömür boyu sürünmesini istiyorum. Cezasını çeksin istiyorum. Davacıyım, şikayetçiyim. O cezaevine girerse ben çocuklarıma bakarım."

AĞABEY: DEVLETE SIĞINDIK

Ağabeyi tarafından Van Adliyesine götürülen Gülfidan Sepil burada da suç duyurusunda bulundu. Gülfidan ve ağabeyi Lami Sepil savcılığa verdikleri ifadenin ardından Van Yaşam, Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'ne (Yaka-Koop) başvurdu.

Kardeşinin gördüğü şiddetten kısa süre önce haberdar olduğunu belirten ağabey Lami Sepil de, "Devlete sığındık, inşallah devlet bu işin peşini bırakmaz" dedi.

'BİR İNSAN BÖYLE BİR DURUMA GETİRİLİR Mİ?'

Gülfidan Sepil'in başvurduğu Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi aktivisti Gülmay Gümüşhan, 15 yıldır kadına yönelik şiddet alanında çalışma yaptığını, bugüne kadar böylesi bir olayla karşılaşmadığını söyledi. Gümüşhan, şöyle dedi:

"Gülfidan'ı gördüğümde resmen aklım tutuldu. Bir insan böyle bir duruma getirilir mi? Gülfidan'ın davasını Yaka Koop olarak biz takip edeceğiz. Yaka Koop'un gönüllü avukatları Helin Özgökçe ve Deniz Işık ile beraber olayın takipçisi olacağız. Bu adamın yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Şiddete maruz kalan Gülfidan Sepil

-Ellerindeki ayaklarındaki işkence izleri

-Gülfidan'la yapılan röphortaöj

-Ağabeyi Lami Sepil ile röp.

-Yaka-Koop Aktivisti ile röp.

-Detaylar

Haber: Orhan AŞAN- Arif KARAKAŞ/ VAN, -

===========================================

Çeşme'de 60 kaçak yakalandı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 60 kaçak, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Çeşme Körfezinde geçici görev yapan TCSG 109 Sahil Güvenlik Gemisi, bugün saat 07.00'de, Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik bot belirledi. Bota müdahale eden ekipler, Suriyeli 60 kişilik grubu yakalayarak Çeşme İskelesi'ne getirdi. Aralarında çok sayıda küçük yaşta çocuğun da bulunduğu kaçaklara su ve yiyecek dağıtılarak ihtiyaçları karşılandı. Bir bebeğin, denizde ıslanmaması için folyoya sarılması dikkat çekti. İç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldikten sonra yeni bir hayat kurabilme umuduyla ölümü göze alarak çıkılan umut yolculuğunda yaşananlar ve küçük yaştaki çocukların yaşadıkları sıkıntılar ise insanlık dramını gözler önüne serdi. Kaçaklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaçakların Çeşme İskelesindeki görüntüsü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

=======================================

Ahırda ineklerin ezdiği kadın hastanede yaşam mücadelesi veriyor

KARAMAN'ın Kazımkarabekir İlçesi'nde bakımını yaparken ürken ineklerin ayaklarıyla ezdiği 57 yaşındaki Şerife Gezen ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan kadın yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Olay saat 09.15 sıralarında Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde meydana geldi. 57 yaşındaki Şerife Gezen, yakınları ile birlikte kendilerine ait besi ahırında ineklerin bakımını yapmaya başladı. İneklerin ürkmesi sonucu yere düşen Şerife Gezen hayvanların ayaklarının altında kaldı. Feci şekilde ezilen Gezen, ahırdaki diğer yakınları tarafından ineklerin arasından çıkarıldı. Kazımkarabekir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şerife Gezen, ilk müdahalenin ardından Karaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan ve başından aldığı darbe sonucu bilincini kaybettiği öğrenilen Gezen'in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Ambulansın hastaneye gelişi

-Yaralı kadının indirilmesi

-Acil servise alınması

-Hastaneden detay

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN,

===========================================

Ölü doğan bebeğin 'başı delik' iddiasına gasilhanede polis incelemesi

ADANA'da ölü doğan erkek bebeği gasilhanede yıkanırken, kafasında delik olduğunu ileri süren Suriyeli baba 31 yaşındaki Muhammet Aşur polisi alarma geçirdi. Mezarlığa gelen polisin yaptığı incelemede başında delik olmadığı anlaşılan bebek, baba da şikayetçi olmayınca toprağa verildi.

Suriye'deki iç savaştan 2014'de kaçarak Bursa'ya gelen 24 yaşındaki Suat Nalis, 3'üncü çocuğuna hamile kaldı. Eşi Muhammet Aşur ile Adana'ya yakınlarını ziyarete gelen 9 aylık hamile Suat Nalis sancılanınca dün akşam Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölü olarak dünyaya gelen erkek bebeğin, anne karnında tam gelişmediği anlaşıldı. İşlemlerinin ardından Suriyeli bebek defnedilmesi için ölüm raporuyla babasına teslim edildi.

Defnedilmek üzere Küçükoba Mezarlığa getirilen bebek, görevliler tarafından gasilhanede yıkanırken baba bebeğin başında delik olduğunu iddia edip polise haber verilmesini istedi. Mezarlığa gelen ekipler, bebeği inceleyip babasının ifadesini aldı. Bebeğinin 9 aylık ve sağlıklı doğduğunu iddia eden baba Aşur, "Ben doktor değilim ama bebeğin başında bir delik var" dedi. Ölüm raporunu inceleyen polisler, bebeğin başında da bir delik olmadığını görünce babaya bilgi verdi.

Suriyeli baba şikayetçi olmayacağını söyleyince, yıkanıp kefenlenen bebeğin cenazesi toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin mezarlığa gelmesi

Yıkama odasına girmeleri

Yıkama odasından görüntü

Babanın konuşması

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

========================================

Anız yangınında 2 milyon arı telef oldu

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde tarladaki anız yangını yanındaki barakayı küle çevirirken, milyonlarca arıyı telef etti.

İnegöl'ün Akhisar mahallesi Egehan sokak üzerinde bulunan hasadı yapılmış buğday tarlasında henüz bilinmeyen nedenle anız yangını çıktı. Anız yangını kısa sürede büyüyerek, yanında bulunan Mümin Kışlalı'ya ait çitlerle çevrilmiş barakaya ve arı kovanlarına sıçradı. Alevleri görenlerin haber vermesi üzerine kısa sürede  gelen itfaiye ekipleri, yangına dört bir yandan müdahale etti. Hem buğday tarlasındaki, hem de barakadaki yangın ekipler tarafından yoğun çalışmalar sonucunda söndürüldü.

Yangında baraka ile birlikte bahçede bulunan 15 dolu, 10 boş kovan ile 50 kovanlık malzeme tamamen yandı. Yaklaşık 2 milyon arı telef olurken, 50 bin liralık zararı olduğunu ifade eden Mümin Kışlalı, 2 yıl önce de aynı şekilde bir yangın sonucunda yine kovanlarının yandığını söyledi.

Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Alevli yangın görüntüleri

Genel görüntü

Söndürme çalışmaları

Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), -

==========================================

Kavurucu sıcaklarda da yardım eli

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlere, kış aylarının aşırı soğuklarında olduğu gibi yazın kavurucu sıcağında da kucak açıyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ndeki serin ortamda konuk edilen evsizlere, banyo ve temiz giysi olanaklarının yanında sağlık hizmeti de veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle hava sıcaklıklarının oldukça arttığı şu günlerde sokaklarda yaşayan kimsesizlere sahip çıkıyor. Özellikle kışın dondurucu soğukları sırasında barınma olanağı olmayan evsizleri Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde konuk eden Büyükşehir Belediyesi, yazın aşırı sıcaklarında da onlara el uzattı. Ailevi, ekonomik ya da ruhsal nedenlerle sokakta yaşamaya başlayan; parkları, bahçeleri, köprü altlarını, kaldırımları ve bankamatikleri kendine mesken edinenler, bunaltıcı sıcaklar sırasında da Güçsüzler Evi'ne sığındı.

Sokaktaki kimsesiz erkeklere yılın 12 ayı hizmet veren Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, yazın aşırı sıcaklarında ortalama 52 kişiyi ağırlıyor. Güçsüzler Evi'ne gelenlerin sağlıktan giyime kadar her türlü ihtiyaçları gideriliyor.

ÇALIŞACAK DURUMDA OLANLARA İŞ BULUNUYOR

18-60 yaş arası evsiz erkeklere kucak açan Örnekköy'deki bu merkez, öncelikle banyo olanağı ve temiz giysi olanağı sağlıyor. Ardından yemek ve yatak gibi temel ihtiyaçları karşılayıp sağlık hizmeti veriyor. Eşrefpaşa Hastanesi'nde sağlık kontrolleri yapılan vatandaşlar, Güçsüzler Evi'nde 3 ay süreyle misafir edilebiliyor. 60 yaş üzerinde olanlar, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma sonucunda Huzurevi/Bakımevi merkezlerine yerleştiriliyor. Huzurevi sırası için bekleyenler, 3 ayı geçse de Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde kalmaya devam ediyor. Çalışmaya uygun olanlar ise İş ve İşçi Bulma Kurumu'na yönlendirilerek iş bulmaları sağlanıyor.

"BURADA YAŞAMA TUTUNDUK"

Güçsüzler Evi'nde 2 aydır kalan 64 yaşındaki Mehmet Boyacıoğlu, "Burada üç öğün yemek yiyoruz; sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği hepsi de çok güzel. Çalışan elemanlar çok iyi. Çamaşırımız yıkanıyor, temiz yaşama imkanı buluyoruz. İçerde klima çalışıyor. Gece-gündüz bu sıcaklarda sokaklarda bırakmadılar bizi" diyerek herkese teşekkür etti.

Geçirdiği trafik kazasından sonra Güçsüzler Evi'ne gelen İsmail Mahsunyanar ise "Temmuz'un 6'sında bir trafik kazası geçirdim. Bacaklarım ve kolum kırık. Akrabam yok, kimsem yok! Tek başına yaşayan bir insanım. Hastaneden buraya gönderdiler. Öncelikle yönetim çok iyi.. Buradaki arkadaşlar bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Barınma, giyinme; hastaysanız hastane ihtiyaçlarınız karşılanıyor. Çayımız, kahvemiz var. Traşımızı yapıyorlar. Masa tenisi oynuyoruz. Kısaca burada yaşama tutunuyoruz. Büyükşehir'e çok teşekkürler" diye konuştu.

BU NUMARALARI KAYDEDİN

Sokakta yaşayan kimsesizleri bildirmek isteyen İzmirliler, 361 00 82- 361 71 51 numaralı telefondan Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ne ulaşabiliyor. Burada verilen hizmetten, kendi işini yapabilir derecede sağlıklı, akli dengesi yerinde olan ve sürekli tedavi gerektiren hastalığı bulunmayan kimsesiz erkekler yararlanabiliyor. Sokakta kalan kadınlar ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından konuk ediliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'nde kalanlardan görüntü, tıraş edilmeleri, masa tenisi oynamaları

Röpler

Genel ve detay görüntü

HABER-KAMERA: İZMİR,

=============================================

Tüfekle şakalaşırken arkadaşını öldürdü

ŞANLIURFA'nın Bozova İlçesi'nde 16 yaşındaki Mehmet Aydın, şakalaştığı elinde tüfek olan arkadaşının yanlışlıkla tetiğe dokunması üzerine saçmalara hedef olarak yaşamını yitirdi.

Olay, dün gece Bozova'nın Şanlıavşar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Aydın ile adı öğrenilemeyen arkadaşı evlerinin avlusunda tüfekle oynamaya başladı. İddiaya göre şakalaşan arkadaşlardan elinde tüfek olan yanlışlıkla tetiğe basınca, ateş alan tüfekten çıkan saçmalar Aydın'ın göğsüne isabet etti. Silah sesini duyanların kanlar içerisinde bularak hastaneye götürdüğü Aydın, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Mehmet Aydın'ın cesedi otopsi için morga konulurken, arkadaşı gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Adli tıp kurumu

Cenaze aracın gelmesi

Cenazeyi cenaze aracından indirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===============================================

TIR tarlaya devrildi

NEVŞEHİR'in Avanos ilçesine bağlı Göynük köyü yakınlarında tarladan yüklediği buğdayı Konya'ya götüren 41 yaşındaki Naim Liman yönetimindeki 42 ALF 48 plakalı TIR Avanos – Nevşehir yolunda devrildi.

TIR sürücüsü Naim Liman, Avanos Devebağırtan mevkiinden aldığı buğdayı Konya'ya götürmek için yola çıktı. Yol güzergahında arkadan gelen araçlara yol vermek için aracı sağa yanaştırdığını bu esnada TIR'ın tarlaya uçtuğunu söyledi.

Kaza da yara almadan kurtulurken, tarlaya devrilen TIR çekici tarafından kurtarıldı.

Avanos Nevşehir karayolu yaklaşık 30 dakika trafiğe kapatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Tarlaya devrilen Tırdan genel ve detay görntü

-Tarya dorseden saçılan buğdayın kepçe ile başka bir kamyona yüklenmesinden genel görüntü

-TIR Sürücüsü Naim Limanın açıklaması

-Avanos Nevşehir karayolu üzerinde yolun açılmasını bekleyen otomobil,kamyon ve yolcu otobüslerinden genel görüntü

Haber - Kamera: Sinan  KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

=========================================

Gaziantep'te, narkotik denetimi  sürüyor

GAZİANTEP'te, polis uyuşturucu satışının yoğun olduğu Hacıbaba Mahallesi'nde narkotik denetimi başlattı. 1 Temmuz'dan bu yana devam eden denetimlerde şu ana kadar 8 bin 781 kişi sorgulandı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 1 Temmuz'dan itibaren 'Alan Denetimi Projesi' kapsamında narkotik denetimlerine başlandığı hatırlatıldı. Gaziantep'te de proje kapsamında Hacıbaba Mahallesi Farabi Caddesi olarak belirlenen bölgenin birçok kişi tarafından uyuşturucu alım-satımının merkezinde olduğunun bilindiği belirtilen açıklamada, mahalle ve çevresinde yaşayan vatandaşların bu olaylardan dolayı yoğun şekilde şikayetçi olduğuna değinildi. Bölgede narkotik, özel harekat, çevik kuvvet, asayiş ve trafik şube polislerinin katılımıyla denetim yapıldığına değinilen açıklamada şöyle denildi:

"Bu bölgede, uyuşturucu kullanıcılarının bu bölgeden men edilmesi, sokak satıcılarına engel olunması, uyuşturucu tacirlerine fırsat verilmemesi, gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın uyuşturucuyu alması ve bulundurması ile satımının engellenmesi gibi narkotik suçları başta olmak üzere terör ve asayiş suçlarından suç unsurlarının ve suçluların yakalanması ile bölgede huzur ortamının sağlanması amaçlanarak uygulamalara başlandı. Uygulamalara başlandığı tarihten bu zamana kadar; 164'ü Suriye uyruklu olmak üzere toplamda 8 bin 781 şahıs sorgulandı. Uygulamalarda 21 şahıs gözaltına alınarak şahıslara gerekli adli işlemler yapıldı. 2 çalıntı araç, 1 çalıntı motosiklet, 1 tüfek ve 1 kurusıkı tabanca ile 4 bin 417 araç plakası sorgulandı. Sorgulanan araçlardan 216'sına cezai işlem yapıldı, 124 araç ise trafikten men edilerek toplamda 122 bin 143 lira trafik cezası kesildi. Yapılan uygulamalarda esrar, metamfetamin ve eroin ele geçirildi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Polislerin araçları araması

Narkotik köpeğinin arama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP -DHA)

===================================================

Hazro'da hint keneviri ekili tarla bulundu

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsal alanında İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin düzenlediği operasyonda, 613 bin 405 adet kök kenevir ekili tarla bulunarak imha edildi. Operasyonda ayrıca, 20 kilo toz, 15 kilo da kubar olmak üzere toplam 35 kilo esrar ele geçirildi.

Hazro İlçesi'ne bağlı Meşebağları Mahallesi yakınlarında düzenlenen operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hazro İlçesi Meşebağları Mahallesi mülki sınırları içerisinde yasadışı kenevir ekimi olaylarının tespit edilmesi, şüpheli şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla 07 Ağustos 2017 Pazartesi günü operasyonel faaliyet icra edilmiştir.  Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen unsurlarca icra edilen operasyon neticesinde; (613.405) adet kök kenevir bitkisi ile (20) kg. toz esrar, (15) kg. kubar esrar olmak üzere toplam (35) kg. esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince ele geçirilen kenevir bitkileri numune alınmayı müteakip usulüne uygun olarak yerinde imha edilmiştir.   Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

-Tarlada ekili hint kenevirlerinin askerlerce biçilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

===================================================

Hastanede 'otomasyon' kuyruğu

SİVAS'ta Numune Hastanesi'nin otomasyon sisteminin değişmesi, polikliniklerde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Servisler önünde bekleyen ler duruma tepki gösterdi.

Sivas Numune Hastanesi geçtiğimiz hafta otomasyon değişliği yaptı. Ancak otomasyon sistem değişikliği, yaklaşık 1 haftadır sistemin yavaş çalışması nedeni ile tıkanıklığa neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren tedavi ve kontrol amaçlı hastaneye gelenler poliklinik önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Otomasyonda sistemin yavaş ilerlediği ve ağ sorununun yaşandığı öğrenildi. Sırada bekleyen vatandaşlar arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandığı görüldü. Servisler önünde uzun kuyruklar oluşturanlar, duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar randevu aldıkları halde sistemde randevuların görülmediğini ve tekrar randevu almak için uzun süre beklediklerini söyledi.

Hastane yönetimi ise yeni sistemin entegre edilmesi için çaba gösterildiğini ve kısa sürede sorunun ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görnütüler

-Servis ve polikliniklerdeki kuyruklar

-Konuşmalar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================

Yüz nakilli Recep Sert, eşiyle kafe açtı

BURSA'da temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen ve Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüz ve çene nakli yapıldıktan sonra tedavi gördüğü hastanede tanıştığı Esma Akyurt ile evlenen Recep Sert, eşi Esma Sert ile birlikte İnegöl'de kafe açtı.

İnegöl İlçesi'nde temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert'e 18 Temmuz 2013 tarihinde, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından yüz nakli yapıldı. Beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüz ve çenesi, Sert'e, başarılı bir operasyonla nakledildi. Türkiye'de yüz naklinde 5'inci, çene naklinde ise ilk olan Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre tedavisi sırasında, bu hastanede çalışıp böbrek nakli olan ablasına refakat eden Esma Akyurt ile tanıştı. Sert ile Akyurt arasındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüşünce, hastaneden taburcu edilen Recep Sert, Esma Akyurt ile 21 Aralık 2014 tarihinde İnegöl'de evlendi. Recep Sert düğünden bir süre sonra, İnegöl Belediyesi tarafından taşeron firma üzerinden işe alındı. Çiftin dünyaya gelen ve Hila Emine adını verdikleri kızları geçen 26 Ocak tarihinde bir yaşını doldurdu.

AK PARTİLİ VEKİL AÇTI

Recep Sert'in eşinin adını verdiği İnegöl Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki Esma Waffle Kafe, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından hizmete açıldı. Açılışa Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti Yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Recep Sert'in eşi Esma Sert, "Eşimle beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Milletvekilimize ve protokol üyelerine teşekkür ediyorum. Eşimle zor süreçler geçirdik. Ama çok şükür Allah'a bu günleri bize nasip etti. Hayalimizde böyle bir kafe açmak vardı. Allah nasip ettiö dedi.

Recep Sert ise, açılışa katılanlara teşekkür ederek, "Güzel bir hayat yaşıyoruz. Her şey istediğimiz gibi gidiyorö diye konuştu.

'SİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Bizde çok güzel bir söz vardır; 'mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar paylaştıkça azalır.' Recep bizim için çok özel bir insan. Yaklaşık 4 yıllık süreçte tüm Türkiye onu takip ediyor. Tıp dünyası onu takip ediyor. Recep'e destek veren, yanında olan eşi Esma Sert'i yürekten kutluyorum. Esma ve Recep bu işyerinden ekonomik kazanç elde edeceklerdir. Bereketli helal kazançlar diliyorum. Sizleri desteklemeye devam edeceğizö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İşyeri açılışı

Milletvekili, Esma ve Recep Sert'in açıklaması

Dualar

Açılış

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), -

============================================

Turistlere buzlu ve köpüklü havuz partisi

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde yerli ve yabancı tatilciler buzlu ve köpüklü havuz partisiyle bir yandan eğlenirken bir yandan da bunaltıcı sıcağın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

Manavgat'ın Titreyengöl mevkiinde bulunan Nashira Resort Hotel'de yerli ve yabancı turistler için animasyon ekipleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Nemle birlikte öğle saatlerinde hissedilen hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı bölgede, turistleri serinletmek amacıyla havuzda buz ve köpük partisi düzenlendi. Su sıcaklığının 28- 30 dereceyi geçmesiyle buz kütleleri havuza bırakılırken, bir yandan da köpük makinesiyle havuza köpük atıldı. Turistler ise kucakladıkları buz kütleleriyle serinlemeye çalışırken, eğlendi.

Nashira Resort Hotel & SPA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu sene sezon başından itibaren buz partisi düzenlediklerini anlatarak, "Misafirlerimiz buz partilerine büyük ilgi gösteriyor. Buraya denize ve güneşe gelenler hava sıcaklığını görünce sanırım soğuğu özlüyor. Misafirlerimiz havuza bıraktığımız buz kütlelerini eriyinceye kadar üzerlerinden ayırmıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Otelin dış plan görüntüsü

Havuz kenarında toplanan turistler

Buz kütlelerinden görüntü

Buz kütlelerini tutan turistler

Buzlu eğlenceden detaylar

Havuza köpük sıkılması

Havuzdaki turistlerden detay

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

=========================================================

Roma İmparatoru, Gallienus'un mektubu müzede sergileniyor (2) (Geniş Haber)

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 2 yıl önce bir inşaatın temel kazısı sırasında bulunan Roma İmparatoru Gallienus'a ait taş üzerine yazılı mektubun orijinali, bakım ve restorasyon işlemlerinin ardından Side Müzesi'nde sergilenmeye başladı.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Side'de uygulamaya konulan koruma amaçlı imar planı doğrultusunda hazırlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi kapsamında mevcut binasını yıkarak yerine işyeri yapmak isteyen Haluk Şen'in arsasında Mart 2015'te yapılan arkeolojik sondaj kazılarında Roma İmparatoru Gallienus'a ait taş üzerine işlenmiş mektup ortaya çıkarıldı. MS 266 ve 267 yılları arasında yazıldığı ve o dönem taşa işlendiği belirlenen mektup bakım ve restorasyon çalışmaları için Side Müzesi'ne götürüldü. Burada yapılan çalışmanın ardından mektup ziyaretçiler için sergilenmeye başladı.

İMPARATORDAN MEKTUPLA YARDIM İSTEDİLER

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı başkanlığındaki kazı ekibi tarafından ortaya çıkarılan mektubun, Roma İmparatoru Gallienus'un babası İmparator Valerius'un Persler tarafından kaçırılmasıyla ülkede yaşanan kaosun göstergesi olduğu belirtildi. O dönemde Anadolu'daki bütün kentlerin Roma ordusuna yetiştirdikleri ürünlerin bir kısmını vergi olarak gönderdiği, tahıl üretilen Side'den de orduya tahıl gönderildiği ancak bir süre sonra Side'de yaşayanlara yetecek kadar tahıl kalmayınca kent yönetiminin imparator Gallienus'a durumu bir mektupla bildirerek yardım istediği kaydedildi.

SİDE'YE TAHIL MUAFİYETİ

Side kent yönetiminin isteğine İmparator Gallienus'un kayıtsız kalamadığı ve Sidelileri açlıktan korumak için ödemekle yükümlü oldukları tahıl vergisinin bir kısmından muaf tuttuğu ve bu muafiyeti bir mektupla Sidelilere bildirdiği belirtildi. İmparatordan aldıkları bu mektuba sevinen Side kent yönetiminin ise bu resmi mektubu taşın üzerine yazdırarak o dönem kent meydanında sergilediği kaydedildi. Aradan geçen sürede yerinden alınan mektubun bir evin avlusunda döşeme taşı olarak kullanıldığı ve MS 1200'lü yıllarda Side'nin terk edilmesinin ardından zamanla toprak altında kaldığı tahmin ediliyor.

MEKTUBUN ÇEVİRİSİ

Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Elif Burcu Özkan'ın yaptığı çeviriye göre, İmparator Gallienus Side halkına yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı:

"Uğurlu olsun! 15 yıldır halk vekilliği yetkesine sahip, 7 kere konsül olmuş, İmparator Publius Licinnius Gallienus dindar ve mutlu Augustus, yüce başrahip, Germanicus Maximus (Almanların en yüce gazisi), Persicus Maximus (Perslerin en yüce gazisi), Side yöneticilerini, meclisini ve halkını selamlıyor. Ülkenizin kendi kendine yeterli olduğuna kesinlikle inandığım için bu kötü durumun ortaya çıkışıyla ilgili ülke dışından bir yardıma ihtiyacınızın olabileceğini hiç düşünmedim. İhtiyacınızı karşılamaya yönelik bir çözüm buldum ve kentin kullanımı için gönderilen buğdayın vergi ödemelerinden muaf tutulmanızı emrettim. Çünkü eğer buğdayı dışarıdan makul fiyata temin ederseniz, bundan elde edeceğiniz kazanç size tahsis edilen ürününki kadar kısa sürede olmayacaktır. Eğer tüccarlarla uzlaşmaya varabilirseniz, tahıl taşıyan gemilerin karaya daha rahat yanaşacağına inanıyorum. Vergi ödemelerinden muaf olmanızın ve (kentinizin) güvenilir olmasını (olacağını) düşünüyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Side Müzesi girişi

Side kazılarında yeni bulunan başsız kadın heykeli

Roma imparator mektubu (peşpeşe 3 plan)

Side Müzesi'nden görüntüler

Mektubun bulunduğu işyeri

Mektubun bulunduğu işyerinde kopyasının cam bölmede sergilenmesi

Mektubun bulunduğu işyerinin kazısı sırasında çekilen fotoğraflar

Zeminde avlu döşeme taşlarının bulunması (çamurlu hali)

Birkaç gün sonra yağmur yağınca taşlardan birinin farklı olduğu ve üzerinde yazı bulunduğu anlaşılıyor

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement