Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Büyükerşen ile tartışan kafe sahibinin işletmeleri kapanıyorESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda bulunan kafe sahibinin işletmelerinin bir kısmı kapandı.

31.07.2017 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükerşen ile tartışan kafe sahibinin işletmeleri kapanıyor

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda bulunan kafe sahibinin işletmelerinin bir kısmı kapandı.

Başkan Yılmaz Büyükerşen, geçen Cumartesi günü Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi'nin karşısındaki Hat Boyu'nda dolaşırken, kafelerin yola koydukları masa ve sandalyelerin yayaların geçişini engellediği gerekçesiyle kaldırılmasını isteyince tartışma çıktı. Bu sırada eski bir sabıkalı olduğu belirtilen emekli polis ve işletme sahibi Mahfuz Banlı ile adamları korumasız olan Yılmaz Büyükerşen'e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti. Vatandaşlar müdahale edince saldırganlar kaçtı.

Olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden emekli polis memuru sabıkalı Mahfuz Banlı ve 3 adamı bir kurusıkı tabanca ile yakalandı. Dün Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi saldırıya tepki gösterdi. Vatandaşlara bu tür insanlara pabuç bırakmayacağını belirten Büyükerşen, kendisine saldırıda bulunan işletme sahibinin ruhsatlarının iptal edildiğini ve eşyalarını toplamaya başladığını açıkladı.

BÜFELERDEN 2'Sİ KAPANDI

YHT (Yüksek Hızlı Tren) çalışmalarında, şehir merkezinden geçen ve şehri ikiye bölen tren yolu yeraltına alındı. Eski tren yolu ise TCDD tarafından restore edilerek park haline getirildi. Yine TCDD tarafından parka 5 büfe yapıldı ve ihale ile büfelerin işletmesi 19 yıllığına Mahfuz Banlı'ya verildi. Büfelerin işletmesini yapan ve Büyükerşen'in park içerisinde masalarla yaya yolunu çok kapattıkları gerekçesiyle tartıştığı Mahfuz Banlı'ya ait işletmelerin 2 tanesi kapandı. Yaklaşık 700 metre uzunluktaki park içerisinde yer alan 5 büfeden 3'ü ise halen hizmet veriyor.

MASA SAYISI 60'TAN 10'A İNDİ

Büyükerşen'e saldırı olayından önce her birinde 50- 60'ı bulan masa sayısı da, açık olan büfelerde 8- 10'a indirildi. Masa sayısı azaltılan büfe görünümlü kafelerdeki masalar da yayaların yürüyüş yolunu engellemeyecek şekilde kenara çekildi. Özellikle bebek arabası ve engelli vatandaşların yürümekte zorluk çektiği parktaki yolu kapatan fazla masaların kaldırılmasını vatandaşlar da olumlu karşıladı. Banlı'nın avukatı aracılığıyla ruhsatının iptali ile ilgili Eskişehir 2'nci İdare Mahkemesi'ne itiraz ettiği belirtildi.

SİLAH ÇEKEN YEĞENİYMİŞ

Başkan Büyükerşen'e saldırı sonrasında polis tarafından gözaltına alınan işletme sahibi Mahfuz Banlı ve 3 adamının sorgulamaları sürüyor. Büyükerşen'e yumruk atan ve silah çeken kişinin Banlı'nın yeğeni Yunus M. olduğu belirtildi. Gözaltında olan diğer şüphelilerin kimlikleri ise açıklanmadı. Mahfuz Banlı, yeğeni Yunus M. ve 2 şüphelinin yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kafenin görüntü

-detaylar

Haber: ESKİŞEHİR, -

===========================================

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu sürüyor

EDİRNE'de Kapıkule Sınır Kapısı'nda anavatanda izinlerin geçirmek için gelen gurbetçiler ile  ihraç yükü taşıyan TIR'ların yoğunluğu bugün de sürüyor.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'ların yoğunluğu 4'üncü gününde de sürüyor. Kapıkule'de dün 20 kilometre olan TIR kuyruğu bugün 14 kilometreye kadar düşürken, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 10 olan kuyruk ise bugün 9 kilometre oldu. Türk yetkililer TIR geçişlerindeki sorunun Bulgaristan'ın yavaş alım yapmasından kaynaklandığını belirtirken, TIR sürücüleri sınırda çaresizce beklemelerinin sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaşayan gurbetçilerin izinlerini anavatanlarında geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelişleri sürüyor.

Kapıkule'de gurbetçi yoğunluğu da bugün 3'üncü gününe girdi. Hava sıcaklığını n gölgede 32 derece ölçüldüğü Edirne'de gurbetçiler, saatlerce kuyrukta beklemekten şikayetçi. Almanya'dan ailesiyle yaz tatilini geçirmek için Kırşehir'e giden Hüsamettin Ekici, "Yaklaşık 2 saattir burada işlemleri yaptırabilmek için bekliyoruz. Bu yaşadığımız rezilliğe son verilmesini istiyoruz" dedi. İngiltere'den yola ailesiyle çıkan Ahmet Duran, "Türkiye'ye gelene kadar yollar açıktı. Bulgaristan bizi sınırda bekletti. Türkiye'de araçlarımızın işlemleri için beklemek istemiyoruz. Vatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

KUYRUKTA BEKLERKEN GÖBEK ATTI

Avusturya'nın başkenti Viyana'dan ailesiyle birlikte Türkiye'ye giriş yapan Cüneyt  Metin, kuyrukta beklerken otomobilinden çaldığı müzikle göbek attı. Yaz tatilini memleketi Ankara'da geçireceğini söyleyen Metin, "Türkiye'ye giriş yaptığım için çok mutluyum. Vatanımı özlemişim" dedi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri Kapıkule Sınır Kapısı'nda küçük araç yoğunluğunun gün içinde normale döneceğini söyledi. Yetkililer son 3 günde 20 bin küçük araç geçişiyle 68 bin Türk işçisinin yurda giriş yaptığını belirtti. Yetkililer Kapıkule Sınır Kapısı'nda ön beyan ile kayıt yaptıranların kendileri için ayrılmış 2 perondan 30 saniyede geçiş yapabildiklerini hatırlatarak, gurbetçilerin kuyrukta beklememeleri için, ön beyan yaptırmalarını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

TIR kuruğu

TIR kuyruğu detay

Kapıkule tabela

Gurbetçilerin Türkiye'ye girişi

Gurbetçiler ile röp

Muhabir Ali Can Zeray anons

Kapıkule gurbetçiler detay

Cuneyt Metin kuyrukta oynaması

Cuneyt Metin ile röp

Gurbetçi yoğunluğu yukardan

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==============================================

Parka otopark yapılmasını istemeyen mahalleliye müdahale

ANTALYA'da mahallelerindeki parka, yeraltı otoparkı yapılmasına karşı çıkan vatandaşlara polis müdahale etti. Arkadaşının gözaltına alınmasını engellemeye çalışırken yere düşen kadın ambulansla hastaneye götürüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Göçmen Parkı'nı yeraltı otoparkına dönüştürmek için başlattığı proje olaylara neden oldu. Mahallede yaşayanlar, yaklaşık bir haftadır parkta oturarak inşaat çalışmalarının başlamasını engellerken, bu sabah itibariyle iş makineleri parka geldi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve çevik kuvet polislerinin hazır bekletildiği alanda, vatandaşlar iş makinelerinin parka girmesine izin vermedi. Bir grup vatandaş iş makinesinin önüne çıkarak, makinenin alana girmesine izin vermezken, bazıları da iş makinesinin önünde oturdu. Kocaeli depreminde yakınlarını kaybettikten sonra Antalya'ya yerleşen Gül Karataş, 'Fındık' adlı köpeğiyle kepçenin içine oturdu. Deprem olduktan sonra oturacakları alanlar olmadığı için Antalya'ya yerleştiğini belirten Karataş, "Şimdi de bu parkımızı betona çevirmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğim" dedi.

Polis ekipleri 3 anons yaptıktan sonra vatandaşları parkın içinden çıkarmak istedi. CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, ilçe örgütleri başkanları ve DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar da vatandaşlara destek için parka geldi. Polis, bir süre daha bekledikten sonra vatandaşlara müdahale etti. Parktan çıkmak istemeyen vatandaşlarla polis arasında arbede çıktı. Polis müdahalesi sırasında arkadaşının gözaltına alınmasını engellemeye çalışan bir kadın yere düşüp yaralandı. Yaralı kadın, ambulansla hastaneye götürüldü. Polis, alandan çıkmak istemeyen DİSK Başkanı Cemal Aybar'ı kollarından tutarak zorla çıkardı. Vatandaşların parktan çıkarılmasının ardından iş makineleri parka girerek yıkım çalışmalarına başladı. Çalışmalar esnasından çevik kuvvet ekipleri ve vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Şarampol Projesi kapsamında Üçgen Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'nde iki otopark öngörülüyordu. Vatandaşların, Üçgen Mahallesi'ndeki Giritli Parkı'nda otopark istemediğini belirtmesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla otopark için referandum yapılmış, oylamaya katılan vatandaşların çoğunluğu otoparka karşı çıkmıştı. Türel, oylama sonrasında otoparktan vazgeçildiğini kaydetmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Vatandaşların kepçe önünde yıkıma tepki göstermesi

Kadın, çocuk ve yaşlıların kepçenin üzerine çıkması

Köpeğiyle kepçenin önüne oturan kadının tepkisi

Polisten ve TOMA'dan detay

Parktan görüntü

Vatandaşların polise tepkisi

Polisin anonsla vatandaşları uyarması

Çevik kuvvet polisinin vatandaşları parktan çıkarması

Polisin vatandaşlara müdahalesi

Polisten görüntü

Arbede sırasında kadının yere düşmesi

Yere düşen kadının ağlaması ve yakınlarının tepkisi

Yerdeki kadına vatandaşların yardım etmesi

Kadının ambulansa taşınması

Kepçeyle parkın yıkımı

Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

=============================================

Küçük Gülhan, Cumhurbaşkanı'nın araması için Başbakan Yardımcısı ile not gönderdi

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde Belediye tarafından yaptırılan Kurşunlu Mahallesi Ürün toplama Merkezi açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun yanına gelen 9 yaşındaki Gülhan Aydemir, kendisine kağıta yazılı not verdi. Gülhan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmesini istediği notta, 15 Temmuz gecesi yaşanları anlatması için Erdoğan'dan kendisini aramasını istediği belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu dün seçim bölgesi Bursa'daki gezi ve incelemelerini, İnegöl ilçesi Kurşunlu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Toplama Merkezi'ni hizmete açarak tamamladı. Açılış töreninde Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'nun yanına gelen Gülhan Aydemir  kendisine bir not verdi. Bu notu okuyan ve  hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gülhan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmesi için verdiği notta, "Sayın Cumhurbaşkanım Bizlerin varlığından habersizsiniz ama ben sizi çok seviyorum. Bu notum size ulaşırsa lütfen beni bir kez arayın. 15 Temmuz gecesini size anlatmak istiyorum" diye yazdığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşğlu, cebine koyduğu notu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kızın bakana ilettiği not

Bakanın notu okuması

Genel görüntü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa), -

=============================================

Bariyeri aşan LPG tankeri, tren yolundaki direğe çarptı

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde, kontrolden çıkan dolu LPG tankeri bariyeri aştıktan sonra, yoldan 200 metre uzakta bulunan tren yolundaki yüksek gerilim hattı geçen direğe çarpıp devrildi. Kazada tanker şoförü yaralanırken, elektrik direğinin hasar görmesi nedeniyle tren seferleri aksadı.

Kaza, sabah saatlerinde Nurdağı- Türkoğlu karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. İsmail Demirkol (37) yönetimindeki 27 N 5006 plakalı LPG dolu tanker, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkıp yolun kenarındaki bariyerleri çarpıp aştıktan sonra boş araziye girdi. Arazide bir süre ilerleyen tanker, 200 metre uzaklıktaki tren yolundaki yüksek gerilim hattı geçen elektrik direğine çarpıp devrildi. Kazada elektrik direği ve tanker hasar görürken, sürücü Demirkol yaralandı. İhbarla gelen sağlık görevlileri yaralı sürücü Demirkol'u ambulansla, Gaziantep'e kaldırdı. Hastanede tedaye alınan Demirkol'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kaza nedeniyle hasar meydana gelen tren yolu nedeniyle Nurdağı ile Narlı arasındaki seferler yapılamadı.

Hasar gören elektrik direği görevliler tarafından akım kesildikten sonra onarılırken, tanker ise vinç ile kaldırılıp çekiciyle otoparka götürüldü. Kazadan 5 dakika önce olay yerinden bir trenin geçtiği ve olası facianın dakikalarla atlatıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Vincin TIR'ı çıkarması

Tren yoluna devrilen elektrik direği

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan TUNCER-GAZİANTEP-DHA)

==================================================

Soğuk ve dona dayanıklı fasulye çeşidi geliştirildi

BOLU'da uluslararası TÜBİTAK destekli proje ile soğuk stresine ve dona dayanıklı taze ve kuru fasulye çeşidi geliştirildi. 3 yıl süren çalışma ile Antalya ve benzer ekolojilerde tarlada kış mevsiminde taze ve kuru fasulye yetiştirilebilecek.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün ortaklaşa yürüttüğü projenin tanıtım toplantısı, Bolu'da Aşağısoku Mahallesi'ndeki uygulama tarlasında yapıldı. AİBÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi ile Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Kantar'ın öncülük ettiği projenin toplantısında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ile öğretim üyeleri yer aldı.

800 FASULYE GENOTİPİ İNCELENDİ

Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Türkiye'de yüksek kesimlerde çiftçilerin yıllardır yetiştirdiği yaklaşık  800 civarında yerel fasulye genotipinin toplanarak laboratuvar ve arazi çalışmalarıyla incelendiğini söyledi. Prof. Dr. Çiftçi, 3 yıl süren çalışmada fasulye sıcaklık testlerinde soğuğa karşı dayanıklılık gösteren fasulye çeşidinin eksi 4 derecede ve 10 santimetre kara rağmen gelişimini tamamladığını kaydetti. Bolu ve Antalya'daki uygulama tarlalarında gerçekleştirilen testlerin olumlu sonuç verdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Çiftçi, şöyle konuştu:

"Genel literatüre göre fasulye 8-10 derece sıcaklıktan daha düşük sıcaklıklarda çimlenip gelişemez. Onun için genelde fasulye ekimi ülkemizin her yerinde yazlık olarak ilkbaharın son donlarından sonra ekilmektedir. Kışın ise Antalya ve benzer ekolojilerde seralarda yetiştirilmektedir. Bu çalışmadan sonra Antalya ve benzer ekolojilerde tarlada rahatlıkla kışlık taze ve kuru fasulye yetişebilecektir. Bu da maliyetin önemli ölçüde düşmesi anlamına gelmektedir. Bolu ve benzer ekolojilerde ise artık ekimler 1 ay erkene alınabilecektir. Bu da daha fazla fasulye üretimini sağlayacaktır."

'TARLADA YETİŞTİRMENİN MALİYETİ DÜŞÜK'

Prof. Dr. Çitfçi, en yüksek verimi Hakkari'den topladıkları genotipte aldıklarını söyleyerek, "Projenin temel hedefi soğuğa dayanıklı fasulye çeşitleri yetiştirmek. Serada bir ürünün yetiştirilmesi masraflı oluyor. Biz bu ürünleri tarlada yetiştirerek daha ucuz masraflarla yetiştiriyoruz. Fasulye dünyada çok yetiştirilen bir tür. Bizim ülkemizde düşük olsa da dünyada 30 milyar hektar alanda kuru fasulye yetiştiriliyor. 10 milyon hektar alanda da taze fasulye yetiştiriliyor. Beslenme değeri yönünden de çok önemli bir bitki" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

-Uygulama tarlası

-Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi'nin açıklaması

-Tarladaki fasulyelerden detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

============================================

Köyde telefonla görüşmek isteyenler minareye çıkıyor

ÇORUM'a 15 kilometre uzaklıktaki, 70 haneli yaklaşık 350 nüfuslu Kuruçay Köyü'nün cep telefonu kapsama alanları içerisinde olmaması nedeniyle burada oturanlar telefon görüşmesi yapabilmek için minareye çıkmak zorunda kalıyor.

Çorum'un merkeze bağlı Kuruçay Köyü'nde cep telefonlarının GSM operatörlerinden sinyal alamaması aboneleri ilginç yöntemlere yöneltiyor. Yaklaşık 150 cep telefonu kullanıcısı, görüşme yapabilmek için bir kilometre yürüyerek köyün dışındaki tepeye tırmanıyor. Bazı kişiler de köy camisinin minaresine çıkarak zaman zaman çeken telefonlarından görüşmelerini yapmaya çalışıyor. Köy muhtarı Davut Yüksel, hiçbir GSM operatörünün sinyalini alamadıklarını belirterek şöyle dedi:

"3 yıldır köyümüzde telefonların çekmesi için uğraş veriyorum. Şuana kadar hiç kimse bu sorunumuza çare olmadı. Acil durumlarda köyde ev telefonu olan komşunun telefonunu kullanabiliyoruz. ya da köyün bir kilometre dışındaki tepeye çıkıp çeken yerden konuşabiliyoruz. Tabi bu durum herkes için zor oluyor."

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kuruçay köy sakinlerinin tepede ve diğer yüksem kesimlerde cep telefonu ile görüşme yapmaya çalışmaları

-Köyden görünüm

Köy sakinlerinden Mustafa Bağlı açıklama

Köy sakinlerinden Fatih Erdoğan açıklama

Köy sakinlerinden Dinçer Tabakçının arkadaşı ile cami minaresinde telefonla görüşmesi

Köy Muhtarı Davut Yüksel açıklama

Köylülerin ellerinde cep telefonu ile köy meydanında toplu görüntüsü

-Detaylar

Haber- Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

===============================================

Belediye görevlisinden su abonelerine 'hayali' fatura

TOKAT'ta geçmiş aylarda ortalama 50 ile 60 TL arasında su faturası gelen abonelere bu ay yüksek miktarlı fatura gitti. Abonelerin başvurusu üzerine belediyenin taşeron çalışanının daha önceden su sayaçlarını okumadan rastgele fatura yazdığı ortaya çıktı.

Tokat'ın Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan bazı aileler bu ay gelen su faturaları sonrası şoke oldu. Geçmiş aylarda 50 ile 60 TL arasında su faturası kesilen bazı ailelere, bu ay 400 ile 800 TL arasında değişen rakamlarda fatura kesildi. Yüksek fatura karşısından şaşıran kişiler Tokat Belediyesi'ne başvurdu.

GİTMEDEN FATURA KESMİŞ

Yapılan inceleme sonrası faturalarının neden yüksek olduğu ortaya çıktı. Mahallede su sayaçlarını okumakla görevli özel şirket çalışanı Davut E.'nin, yaklaşık 1 yıl boyunca su sayaçlarını okumadan abone numarasını girerek ortalama 50 ile 60 TL arasında fatura çıkardığı ve bu faturaları daha sonra evlere bıraktığı ortaya çıktı. Bu durum sonrası belediye tarafından Davut E.'nin işine son verildi.

"ARKADAŞTAN ŞİKAYETÇİYİZ"

Bu ay gelen 815 lira fatura ile şoke olan kırtasiyeci Abdullah Soydan, düzenli olarak 50-60 TL arasında su faturası ödediğini ifade ederek, "Bu ay ise 815 lira bir fatura geldi. Önceden sayaçları okuyan arkadaş evlere gelmeden su faturasını düşük yazmış. Örneğin bana 80 TL yazacağı yerde 30 TL yazmış.  Bu da ay ay birikmiş. Belediyedeki arkadaşlar durumu izah etti. Belediyeye giderek mağdur olduğumuz söyledik.  Belediye ise bu borcumu taksitlendirdi.  Bize bu mağduriyeti yaşatan arkadaştan ise şikayetçiyiz" dedi.

İşçi emeklisi 51 yaşındaki Mustafa Türkmen ise, bu ay kendisine 472 TL su faturası geldiğini söyleyerek, "Nasıl olduğunu araştırdık. Bizim sayaçlarımızı okuyan eleman evimize ve iş yerimize gelmeden kafadan fatura yazmış. Saatleri okumadan yazmış. Keşke okusaydı böyle bir problem çıkmasaydı" dedi.

Tokat Belediyesi Su İşler Müdürlüğü ise konu ile ilgili yazılı açıklama yaparak, "Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü 59 bin 694 aboneye hizmet vermektedir. Su sayaçlarını okuma ve kontrol işi hizmet alım ihalesi ile yapılmaktadır. Yapılan kontrollerde sadece 1 taşeron işçimiz okuma yaptığı bölgede bazı abonede eksik tahakkuk girişlerinin yapıldığını tespit edilmiş konu ile ilgili taşeron firma hakkında idari işlem yapılmış ve hukuki süreç başlatılmıştır. Ayrıca okuma hatasının insan kaynaklı mı, yoksa  elektronik cihazdan mı kaynaklandığı da tarafımızdan araştırılmaktadır. Saat okuma hatasından kaynaklı faturalarda belediyemiz gerekli düzenlemeyi yaparak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşanmamasına gayret göstermektedir" ifadelerine yer verdi.

Belediye bu şekilde mağdur olan abone sayısını 322 olarak açıklarken, bu rakamın daha fazla olduğu iddia edildi.

Görüntü Dökümü:

-Fazla fatura gelen kırtasiyeci

-Faturayı göstermesi

-Yaptığı açıklamalar

-Emekli vatandaşın faturası ve açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

=============================

Şehit Ömer Halisdemir'in babası Sivas'ta

SİVAS'a gelen şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Vali Davut Gül'ü ziyaret etti.

15 Temmuz'da yaşanan darbe kalkışmasında bir kahramanlık örneği göstererek Özel Kuvvetler Komutanlığına girmeye çalışan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak karargaha girmesini önleyen ve ardından darbeci askerlerin şehit ettiği Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği'nin davetlisi olarak Sivas'a geldi. Şehit babası Halisdemir Vali Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Şehit Halisdemir'in babasına başsağlığı dileyen Vali Gül, "Sizin evladınız bir kahraman. Devleti için, milleti için, bayrağı için canını feda etti. Bu açıdan da unutulmadı, unutulmayacak. Bunu siz de biliyorsunuz. Siz de o kahramanın babasısınız. Bu açıdan da sizleri Sivas'ta görmek bizi mutlu etti. 250 şehidimizin her biri kahraman, onların anneleri kahraman, babaları kahraman. Çünkü bu çocukların yetiştirilmesi ciddi anlamda bir maneviyatta veriliyor. Siz onları, o çocuklara vermeseniz bu çocuklar o kahramanlıkları yapmazdı. Dolayısı ile de anneleri, babaları, eşleri, çocukları, en az kendileri kadar kahraman" dedi.

Hasan Hüseyin Halisdemir ise "Milletime teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir kahraman olduğu için Türk milleti de aynısını bize iade etti. Bir yıl 15 gün oldu. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız oluyor. Ben hayvancılık ile uğraştığım için bazen vatandaşlarımızla görüşebiliyorum. Onun için de bazen üzülüyorum. Ama herkese teşekkür ediyorum. Ömer Halisdemir'in ismini yaşatıyorlar. Bunlardan çok mutluyum. Türk milleti onu kahraman yaptı. Çok mutluyuz. Biz de Türk milletine, sizlere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Vali Gül ziyaretin anısına Hasan Hüseyin Halisdemir'e çeşitli hediyeler verdi. Halisdemir'in kentte protokol ziyaretleri yapacağı ve Kangal ilçesine gideceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Baba Halisdemir'in gelişi ve karşılama

-Valinin konuşmaları

-Hasan Hüseyin Halisdemir'in konuşması

-Plaket takdimi

Haber-Kamera:  Hüsne AKKAYA/SİVAS,

==========================================

Akseki'de kaza: 4 yaralı

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde otomobille kamyonun çarpıştığı kazada 2'si çocuk 4 kişi yaralandı.

Akseki- Manavgat karayolunun Akarca mevkiinde saat 11.00 sıralarında Manavgat istikametine giden 38 yaşındaki Serdar Orhanlı'nın kullandığı 34 HZ 6418 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 42 yaşındaki Ayhan Özçelik idaresindeki 07 LRA 05 plakalı asfalt yüklü Tır ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsüyle aynı araçtaki eşi Hatice, çocukları 7 yaşındaki Ahmet ve 9 yaşındaki Meryem yaralandı.

Yaralılar ambulansla Akseki Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kaza yerinden görüntü

Araç kuyruğundan görüntü

HABER- KAMERA: Adem ÇETİN/AKSEKİ,

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement