Gündem Özeti / 17 Ekim 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 17 Ekim 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı ve KKTC Su Temin Projesi Geçitköy Barajı'nın açılış törenlerine katılacak.

17.10.2015 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı ve KKTC Su Temin Projesi Geçitköy Barajı'nın açılış törenlerine katılacak.

Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Mersin/11.00- Girne/13.00-14.30)

2 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ceyhan, İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek, esnaf ziyaretinde bulunacak.

İş dünyasının temsilcileriyle görüşecek Kılıçdaroğlu, Esnaf Odaları Birliği başkanlarıyla da bir araya gelecek.

(Adana/10.30-17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'daki Ordulular Buluşması'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Gölhisar, Altınyayla, Ağlasun ve Çavdır'da vatandaşlarla buluşacak, Çavdır Belediyesini ziyaret edecek.

(Burdur/11.30-19.15)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akçabat'ta STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle kahvaltı edecek, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, TSO yönetimi ve muhtarlarla toplantı yapacak, Arsin Yatırım Adası için planlanan alanı ziyaret edecek.

Bakan Işık, Gümüşhane Şiran'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle öğle yemeği yiyecek, Belediye yeni hizmet binasının temel atma törenine katılacak, Köse esnafını ve Valiliği ziyaret edecek, STK temsilcileri, işadamları ve muhtarlarla bir araya gelecek.

(Trabzon/09.20-11.30/Gümüşhane/13.30-18.30)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Alaca ve Çorum Belediyesini, Valiliği ziyaret ederek, açılış ve temel atma törenine katılacak.

(Çorum/10.30-13.30)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, teleferik açılışına, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumunca alınan 760 bisikletin okullara dağıtılması törenine katılacak.

İki bakan, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışı törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Laodikya Ören Yeri'nde incelemelerde bulunacak, DSİ Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Denizli/10.00-16.30)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, mahalle muhtarları ve AK Parti mahalle başkanları toplantısına katılacak, Sarıabad köyünü ziyaret edecek, Merkezefendi'de toplu açılışa katılacak.

(Denizli/13.00-19.30)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da toplantı ve etkinliklere katılacak.

(Berlin)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Valiliği ziyaret edecek, Güzelbahçe Balıkçı Barınağının açılışı ile su ürünleri kontrol botunun hizmete alınması törenlerine katılacak.

(İzmir//10.00/12.00)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çatalca Devlet Hastanesi ile Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılış törenlerine katılacak.

(İstanbul/12.00/14.00)

10- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Barış Mitingi Katliamının 7. Gün Anma Töreni"ne katılacak ve Ankara'daki terör saldırısında yaralanan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Uğur Yaman'ı ziyaret edecek.

Emek Partisi ve Halkevlerine taziye ziyaretinde bulunacak Yüksekdağ, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ile görüşecek.

(Ankara/10.04-15: 00)

11- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Kadıköy İlçe Merkezi'nde gündeme ilişkin basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin'in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara yönelik hava saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır parlamento seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi başlıyor.

(Kahire)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta, Bursaspor- Antalyaspor, Galatasaray-Gençlerbirliği, Torku Konyaspor- Gaziantepspor maçlarıyla başlayacak.

(Bursa/16.00/İstanbul/Konya/19.00)

2- Yenimahalle Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. tur ilk maçında THF Spor Salonu'nda Avusturya temsilcisi Dornbirn Schoren ile karşılaşacak.

(Ankara/17.00)

3- Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı, Challenge Kupası 2. tur ilk maçında, Nülüfer Belediyesi Spor Salonu'nda İngiltere temsilcisi Leeds Hornets 2011 ile karşı karşıya gelecek.

(Bursa/17.00)

4- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2. haftanın ilk gününde Pınar Karşıyaka- Türk Telekom, Demir İnşaat Büyükçekmece-İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakaları oynanacak.

(İzmir/16.00/İstanbul/17.00)

5- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2015-2016 sezonu, Yakın Doğu Üniversitesi-Basketbolu Geliştirenler Derneği, Orduspor-Galatasaray, Adana ASKİ- Canik Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/Ordu/14.00/Adana/16.00)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmaları oynanacak.

7- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 4. haftanın ilk maçında Muratpaşa Belediyespor ile Sivas Belediyespor karşılaşacak.

(Antalya/15.00)

8- PTT 1. Lig'de 8. haftanın ilk gününde, Denizlispor- Balıkesirspor,

Kardemir Karabükspor-Karşıyaka, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor- Boluspor, Alanyaspor- Samsunspor müsabakaları oynanacak.

(Denizli/13.30/Karabük/15.30/Gaziantep/Antalya/18.30)

9- Spor Toto 2. Lig'de 7. haftanın ilk maçında Beyaz Grup'ta Hacettepe ile Bandırmaspor karşılaşacak.

(Ankara/19.00)

10- Spor Toto 3. Lig'de 10. haftanın ilk maçında 2. Grup'ta Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Sultanbeyli Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Manisa/15.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement