Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor

Meteoroloji'nin açıklamasına göre 12.00'ye kadar İstanbul'un her iki yakasında etkili olması beklenen yağışlar, öğleden sonra sadece Anadolu Yakasında sürecek. Öte yandan Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat için soğuk hava, kar yağışı ve sağanak yağış bekleniyor.

25.10.2018 07:43  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece de devam etti. Bazı vatandaşlar yağmura yağmurluk ve şemsiye ile önlem alırken bazı vatandaşlar ise hazırlıksız yakalandı. Meteoroloji'nin açıklamasına göre 12.00'ye kadar İstanbul'un her iki yakasında etkili olması beklenen yağışlar, öğleden sonra sadece Anadolu yakasında sürecek. Öte yandan Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat için soğuk hava, kar yağışı ve sağanak yağış bekleniyor.

KAR YAĞIŞI VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre saat 12.00'ye kadar İstanbul'un her iki yakasında etkili olması beklenen yağışların öğleden sonra sadece Anadolu yakasında süreceği, saat 18.00 itibari ile de İstanbul'u tamamı ile terk edeceği öngörülüyor.

Öte yandan Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat için soğuk hava, kar yağışı ve sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor

ÜLKEMİZ GENELİ YAĞIŞLI GEÇECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Trakya hariç ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, zamanla İç Ege'nin, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların; Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun, Trabzon'un doğusu, Rize, Artvin'in kıyıları, Adana'nın doğu kesimleri, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 12 DERECE DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak gece de devam etti. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamanın ardından, İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak, gece saatlerinde de devam etti. Akşam saatlerinde Avrupa yakasında etkili olmaya başlayan yağış, gece saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'nda da etkisini arttırarak devam ediyor. Sağanak yağış bazı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

ANKARA'DAKİ, ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR HAYATI FELÇ ETTİ

Ankara'da gece boyu süren şiddetli yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin pek çok yerinde caddeler dere yatağına dönerken, kökünden sökülen bir ağaç, park halindeki otomobilin üzerine devrildi.

Ankara'da gündüz başlayan yağışlı hava, gece saatlerinde rüzgarla birlikte yerini fırtınaya bıraktı. Aralıklarla şiddetini artırarak devam eden yağış nedeniyle, hem yayalar hem de sürücüler zor anlar yaşadı. Şehir genelinde süren yağış yüzünden caddeler dere yatağına dönerken, su alarak arızalanan araçlar yollarda kaldı. Yağmurun etkisiyle kayganlaşan yollarda görüş mesafesinin de 50 metrenin altına kadar düşmesi sonucu kimi yerlerde trafik kazaları yaşandı.

Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor

DEV AĞAÇ PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Sağanak yağışın yanı sıra etkili olan rüzgar da hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgarda kopan ağaç parçaları araçlara zarar verdi. Emek Mahallesi 19. Sokak'ta bulunan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki ağaç, fırtına nedeniyle kökünden sökülerek devrildi. Dev ağacın gövdesi, park halindeki 06 DR 2758 plakalı otomobilin üzerine düşerken, dalları da yolu trafiğe kapattı.

Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor

BAHÇESARAY'A KAR YAĞDI

Van ve çevresinde kış kendini hissettirmeye başladı. Van'ın Bahçesaray İlçesi karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu.

Van'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte dün akşam etkili olan yağmur, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Yağan kar ile birlikte yüksek dağlar beyaza bürünürken Van'ın Bahçesaray İlçesi karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Zaman zaman sisin de etkili olduğu yolda sürücüler zor anlar yaşadı.

Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor
Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor

Son Dakika Güncel Türkiye Kışa Uyandı! Sağanak Yağış ve Kar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement