AK Parti Antalya İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Antalya İl Kongresi

AK Parti Antalya İl Kongresi

Hasan Öymez - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2014 mahalli seçimleri için çalışmaya başlıyoruz."

10.06.2012 17:15

Hasan Öymez - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2014 mahalli seçimleri için çalışmaya başlıyoruz. Hemen yarın sabahtan itibaren Antalya'da mahalli seçimlerin hazırlıklarını başlatıyoruz. Kapı kapı dolaşacağız. Antalya'daki herkese, her bir kardeşimize ulaşacağız" dedi.

Erdoğan, partisinin Kepez Hasan Doğan Stadyumu'nda düzenlenen il kongresinde, bugünkü il kongresinin hemen ardından kolları yeniden sıvayarak 2014 mahalli seçimleri için çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Bu kapsamda kapı kapı dolaşacaklarını ve Antalya'daki herkese ulaşacaklarını ifade eeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her bir kardeşimize ulaşacağız. Onlara özellikle de 2009 seçimlerinde, CHP tarafından verilen vaatleri hatırlatacak, o vaatlerin nasıl boş çıktığını anlatacağız, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür, insanoğlu unutuyor. Geliyorum, acaba diyorum bu başkan bir şeyler yapmış mı diyorum Antalya'ya. Bakıyorum ki Menderes Bey neler yapmışsa, sadece onlar var, yapılan yeni bir şey yok. Bakıyorum merkezi yönetim olarak biz ne yapmışsak onlar var, bunun dışında bir şey yok. Ne yaptın sen- 2009 seçimlerinde ne gibi vaatler verilmişti CHP tarafından. Bakın ben size onların bazılarını hatırlatayım. Suyu ucuzlatacaktı ucuzladı mı- Yoksa üzerine zam mı yaptı- Bu CHP, size ne dedi- '10 bin ev hanımı ve 5 bin genci sigortalı meslek sahibi yapacağız' dedi. Yaptı mı- Ev hanımları haftada 5 gün, günde 4 saat çalışacaktı, sigortaları ödenecekti, var mı böyle bir şey- Antalya'da elektrik faturası tarihe karışacaktı, karıştı mı- Ulaşımı, yoksulluğu, çevre kirliliğini, konut sorununu, esnafın sorununu çözecekti, çözdü mü- Her sabah Antalya'da 100 bin çocuğa süt dağıtacaktı, dağıttı mı- Şimdi hakkını yemeyelim. Ama Antalya'ya çok önemli, çok anlamlı bir festival kazandırdı. Almanya'daki bira festivalinin aynısını Antalya'ya taşıdı. Hatırlayın bir gencimiz de fazla kaçırdı ve biliyorsunuz öldü. 3,5 yılda yaptığı en anlamlı, en fazla iz bırakan eseri bu oldu. İşte 2014'te Antalya'da sizlerle birlikte bu zulme son vereceğiz."

Başbakan Erdoğan, 2014'te Antalya'yı bir dünya kenti markası yapmak için yerel projelere devam edeceklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Kepez'de "Benim belediyem değil" diyerek yapması gereken yatırımları yapmadığını savunan Erdoğan, ancak buna rağmen Kepez'in bir ilçe belediyesi olarak kendi gayreti ile yapılanları başarı ile devam ettirdiğini söyledi.

-"Turizmde dünyanın parlayan yıldızı olduk"

Hükümet olarak Antalya için projelerini aynı hızla sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son 9,5 yılda her alanda olduğu gibi turizmde de dünyanın parlayan yıldızı olduk. Geldiğimizde 13 milyon turist vardı Türkiye'de; şimdi 31 milyonu aştık. Düşünün 8,5 milyar dolar turizm geliri vardı, ama şimdi hamd olsun, 23,5 milyar dolar turizm gelirine ulaştık. Antalya bu işte bir numara, turizmde bir numara. 2011 yılında dünyanın en çok turist ağırlayan 6. ülkesi olduk. Ülkemizin turizmdeki en önemli markası Antalya oldu. Bugün bütün dünya, Antalya'yı tanıyor. Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıyor. Biz bütün dünyada, ülkemizin güzelliklerinin tanıtımını yapıyoruz. Bu tanıtım çalışmalarında Antalya'nın çok özel bir yeri var. Antalya'ya dünyanın 4 bir yanından ziyaretçi geliyor, sadece deniz kıyısında tatillerini geçirmelerini yeterli görmüyoruz, inşallah uluslararası camiadan misafirlerimiz deniz kıyısındaki tatilleri yanında ören yerlerimizi, müzelerimizi yaylalarımızı gezsinler, böylece halkımız ve esnafımız daha fazla gelir elde etsin diye çalışıyoruz. Bunun için tarihi eserlerimizi, tabiatın yeşilini, denizin mavisini korumalı, tertemiz tutmalıyız. Antalya'da yaşayan, burada tatil yapan, gelip geçen bütün vatandaşlarımız, bütün esnafımız, kamu kurumlarından sivil toplum örgütlerine kadar sorumluluk sahibi herkes bu anlayışla hareket etmeli."

Antalya için hizmet üretmeye, eser üretmeye kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, bugünkü kongrenin ardından da Antalya'ya kazandıracakları 68 ayrı eserin açılışını yapacaklarını ifade etti.

-Antalya'ya stadyum müjdesi-

Antalya'ya ayrı bir müjdesi olduğunu belirten Erdoğan, şöyle dedi:

"Antalya için sözünü verdiğimiz stadyumla ilgili çalışmaları başlattık. Daha önce Büyükşehir Belediyesi bunu engellemişti, engelliği için yapılamadı. Yeni teşkilatlanma yasası ile kurduğumuz Çevre Şehircilik Bakanlığı ile artık bu iş tamamıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'mız tarafından imarı proje onayı gibi yapılacak durumda. Yani burada büyükşehir belediyesinin vesaire dahli söz konusu değil. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ, Antalya için stadyumun yer alacağı spor kompleksinin yapım protokolünü imzaladılar."

Bunun için yer ve projenin hazır olduğunu ifade eden Erdoğan, "Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait arsa üzerinde, UEFA standartlarına uygun 33 bin kişilik stadyumu Antalya'mıza kazandırıyoruz. Bu konuda gerekli talimatı Gençlik ve Spor Bakanı'mıza ve TOKİ'ye vermiş bulunuyorum" dedi.

Bunun yanında 10 bin kişilik kapalı spor salonunu da yapacaklarını bildiren Erdoğan, fevkalede bir durum olmadığı sürece 2014 gibi bunu bitireceklerini ifade etti.

Antalya'yla eğitim alanında verdikleri hizmetler hakkında da bilgi veren Erdoğan, iktidarları döneminde Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 7 fakülte, 3 enstitü, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksek okul ve 8 araştırma ve uygulama merkezinin hizmete girdiğini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi'ne 11 bin kişilik stadyum kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, bugün o stadyumun da resmi açılışını yapacaklarını bildirdi.

Erdoğan, "Fakat bir tarafı açık tribün, bugün onunda müzakeresini yaptık. Rektörümüzle arkadaşlarım görüşecekler. İnşallah o açık tribünü de süratle kapalı hale getirip istiyoruz ki Antalyaspor, bu sezon maçlarını orada oynasın" dedi.

Büyük bir kongre merkezini de Antalya'ya kazandıracaklarını dile getiren Erdoğan, "Sağlıkta attığımız adımları biliyorsunuz. Sağlıkta özellikle Antalya'mıza büyük bir şehir hastanesini kazandıracağız. Şu ana kadar 340 milyon liralık yatırım yaptık" diye konuştu.

Antalya, Alanya, Korkuteli, Manavgat adalet saraylarını bitirdiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kemer ve Kumluca adalet hizmet binalarının projeleri devam ediyor. Serik adalet hizmet binası ihale aşamasında. Sayın Bahçeli Serik'e gelmiş, orada demiş ki 'Hükümet buraya ne yaptı-' Ayıptır, ayıptır, ehli insaf olanlara bir sor, Serik'e neler yapıldı- Şu anda Serik hala keson sularından idare ediyor. Şimdi inşallah 1,5 yıl içerisinde Serik'e rahat rahat huzurla içebileceği suyu DSİ ile getiriyoruz, biz getiriyoruz.

Finike ilçesinin adalet hizmet binasını da yatırım programımıza aldık. TOKİ aracılığıyla Antalya'da bugüne kadar 3 bin 444 konut uygulaması başlattık, sahiplerine teslim ettik. Antalya, Manavgat, Konya, Kayseri'yi yüksek hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. Proje çalışmaları başladı. 2013'te projeyi bitirip inşallah diğer altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra startını vereceğiz. "

-Ulaşım projeleri-

2002 yılına kadar Antalya'da 196 kilometre bölünmüş yol olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, kendilerinin 9,5 yılda 284 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, "15 kilometresini geçmiş yıllarda tamamlayarak trafiğe açtığımız Antalya Kuzey Çevre Yolu'nun geriye kalan kısmının ihalesini yapıyoruz. Antalya'yı, Ankara ve İzmir'e bağlayacak, Afyonkarahisar, Antalya, Alanya otoyolu proje çalışmaları devam ediyor" dedi.

Doğu Anadolu-Batı Karadeniz Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak, Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri demiryolu hattını yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, inşaatı devam eden demir yolu hattını 2013 yılı içerisinde bitirip hizmete sunmayı planladıklarını bildirdi.

40 milyon liraya mal olan Demre yat limanının proje ve etüt çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra hemen inşaatına başlayacak, inşallah 2014 yılında bitirmiş olacağız. Gazipaşa'da yapacağımız yat limanının proje sözleşmesi imzalandı. İnşallah yap, işlet, devret modeli ile hayata geçireceğiz.

Terminal binası iflas etmişti, ikincisini yaptık ve Antalya'yı rahatlattık. AK Parti iktidarı bu. Orman ve su işlerinde 839 milyon TL'lik yatırım yaptık Antalya'ya. Bugüne kadar Dim Barajı başta olmak üzere 19 sulama projesi ve 25 taşkın koruma tesisini hizmete aldık. Bin gölet projesi kapsamında Antalya'da bu yıl içinde 70 bin dekar araziyi sulayacak olan 13 gölet inşaatının yapım ihalesini yapacağız. Antalya'da 2002'de 16 milyon lira tarımsal destek verilmişti. 2011'de 55 milyon verdik, 2012'de 29 milyon verdik."

-"Ekonomide nereden nereye gelindi"-

AK Parti göreve geldiğinde iktidarda, MHP, DSP ve ANAP'ın olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları belirtti:

"IMF'ye olan borcumuz 23,5 milyar dolardı. Biz devamlı ödedik, ödedik, ödedik. Şu anda IMF'ye olan borcumuz 1,7 milyar dolar. Nereden nereye geldik. Bizim Merkez Bankamızın kasasında döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Peki şimdi Merkez Bankamızın kasasında döviz rezervi 91 milyar dolar. 27 milyar dolar nere 91 milyar dolar nere. İşte biz yere onun için sağlam basıyoruz. Bununla bitmedi. Devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz- Yüzde 63. Şimdi ne oldu yüzde 8,5, yani 100 lira borçlanırken 63 lira faiz ödüyorduk. Nereden, nereye. Onun için zenginleşiyoruz. Enflasyon yüzde 30'du şimdi ne oldu- Yüzde 8'e düştü. Ama bunlar bunu görmek istemiyor. CHP'nin böyle bir idraki yok. MHP'nin yok, BDP'nin zaten böyle bir şeyi düşünmek gibi bir derdi yok. Ama biz dertliyiz, bizim derdimiz var. Daha güçlü olacağız. 230 milyar dolar milli gelire sahiptik, şu anda 772 milyar dolar milli gelire sahibiz. Nereden, nereye. İhracatımız neydi biliyor musunuz- 36 milyar dolar. 2011 sonu itibarıyla 135 milyar dolar oldu. 3 gün öncesi rakamını veriyorum 140 milyar dolara ulaştık ihracatta. Milletimizin inançlı ve kararlı duruşu ile inşallah çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Hiç endişeniz olmasın."

Bu arada, Başbakan Erdoğan'a, Antalya İl Kongresi'nde, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

(Bitti)

Muhabir: Zeynep Akyıl-Elif Koçak

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Antalya İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement