Arınç: ''Asayişi bozabilecek hiç bir davranışa müsade edilmeyecektir '' - - Son Dakika
Politika

Arınç: ''Asayişi bozabilecek hiç bir davranışa müsade edilmeyecektir '' -

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, cumhurbaşkanı kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de 28 Ağustos'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içerek, Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasıyla yayımlanması gerektiğini söyledi.

25.08.2014 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, cumhurbaşkanı kesin seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de 28 Ağustos'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içerek, Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasıyla yayımlanması gerektiğini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, Bakanlar Kurulu gündeminde böyle bir konunun olmadığını belirterek, ''Bunların daha sonra, başka zeminlerde konuşulabileceğini" ifade etti.

Arınç, "Sayın Erdoğan'ın yemin ettikten sonra, yeni Başbakan'a, Sayın Davutoğlu'na görevi devredeceği süreye kadar bir vekalet mekanizması işletilecek mi? Sizin vekalet edebileceğiniz veya Sayın Davutoğlu'na doğrudan vekaletin verilebileceğine dair haberler var" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"28 Ağustos'ta ant içme ve devir teslim töreninden sonra yeni hükümeti kuracak kişiye, yani Sayın Ahmet Davutoğlu'na muhtemelen, hem büyük kongreyi yapmadan hem genel başkan seçilmeden ihtiyatlı konuşmamız lazım, dünyanın binbir türlü hali var, arada bir zaman olacak. Bu zamanın çok kısa olacağını düşünüyoruz. Sayın Başbakanımız, Başbakanlık görevini vereceği kişi aynı zamanda bakanımız olduğu için bu süre içindeki vekalet görevini Sayın Ahmet Davutoğlu'na verecektir, çok doğru ve çok haklı olarak. Ama basında bir şeyler yazılıyor, sonra onun üzerinden spekülasyonlar yapılıyor. Sonunda biz böyle bir durumla karşılaşıyoruz. En son yazılan da birisinin aklına gelen bir şey, '15 gün kadar Bülent Arınç vekalet edecek.' Şimdi olmayınca da 'Bak, gördünüz mü? Adamı tamamen sildiler. Bak, o bile Başbakan Vekili olamadı' denilecek. Biz, bunları yıllardan beri biliriz, tanırız. Başka yapacak işi olmayanlar böyle senaryolar üzerine birtakım şeyler üretirler. Yani 24 saatten bile az sürebilecek bir vekalet için esasen, Başbakan olması düşünülen ve kararlaştırılan bir kişinin vekaletinden daha doğal bir şey olamaz. Ben, üzgün değilim. Çok doğru olan yapılıyor, ta baştan bu yana. İnşallah vekalet görevi Sayın Davutoğlu'nda olacaktır. Biz, 28'i akşamı bir görevlendirme bekliyoruz. Ama o gün yurt dışından şu ana kadar 73 devlet başkanı, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, grupları temsilen kişiler gelecektir. Dışişleri Bakanlığımızın verdiği son bilgiye göre. O güne kadar bunun yüzü geçeceğini tahmin ediyoruz. Akşam yeni Cumhurbaşkanımızın belki bu konuklara yemek ikramı veya bir başka toplantısı da olabilir. Ama 29'undan itibaren yeni başbakanımız, kısmet olursa hükümet kurma görevini almış olacaktır."

-Cumhurbaşkanlığı kesin seçim sonuçlarının yayımlanması

Arınç, "YSK seçim sonuçlarını gönderdiği halde Resmi Gazete'de yayımlanmaması muhalefet tarafından hukuksuzluk olarak nitelendiriliyor. Yayınlanmama gerekçesi nedir?" sorusu üzerine, "Bu konuda muhalefetimizde saplantı içinde olan bazı arkadaşlarımız var. Onları şahsen çok seviyorum ama saplantılarından bir türlü kurtulamıyorlar" ifadesini kullandı.

Bunlardan birinin CHP Konya Milletvekili Atilla Kart olduğuna değinen Arınç, şöyle devam etti:

"Hukuk bilgisi olduğunu zannediyorum, tahmin ediyorum. Böyle bir arkadaşımızdır. Ama Kılıçdaroğlu'da bir zamanlar olan birtakım huylar kendisine geçti. Mesela Kılıçdaroğlu ne yapardı? Eline bir çekiç alır, herkesi çivi gibi görür, ondan sonra çakmaya başlar. Bu, ne demek? Elinde bir kova var, onun üstünde yolsuzluk yazıyor, AK Parti'den kimi görürse onun üzerine yolsuzluk çamurunu sıçratmaya çalışıyor. Bizim Atilla Kart'ımız da eksik olmasın, çok değerli bir arkadaşımızdır, her gün mahkemelerin kapısını aşındırmaya çalışır. '15'inden sonra bitti, bu adamı görevden alın. 15'i oldu, bak, 16'sındayız. Hala atama yapıyor, şöyle yapıyor. Bak işte Resmi Gazete'de de yayımlanmadı. Allah, Allah, ne olacak sorumlular hakkında'... Her gün en az 5 tane dilekçe veriyor. Yanına Mahmut Tanal'ı da alıyor, maşallah, o da onun gibi. Her birisi mahkeme kapısında, YSK kapısında. Biraz aklınızı kullanın, biraz doğru olana bakın. Bırakın siyasetçi gibi veyahut da politikacı gibi davranmakta. Bak bunun doğrusu nedir? YSK 15 Ağustos'ta, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'ndaki süreye uygun olarak kesin seçim sonucunu açıklamıştır. Onun işi bitmiştir. Bu seçim sonuçlarıyla bir mazbatayı da TBMM Başkanı'na vermiştir. Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'ndaki prosedür aynen devam ediyor. Başbakanlık Resmi Gazete'de bunun ne zaman yayınlaması lazım? 28 Ağustos'ta, mevcut Cumhurbaşkanının görev süresinin bittiği günde, ant içerek yeni görevine başlayacak olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile eş zamanlı olarak bunun yayınlanması gerekir. Bu tarih, birilerinin iddia ettiği gibi 15 Ağustos olsaydı, 15 Ağustos'ta ant içme töreninin olması ve mazbatanın verilmesi gerekirdi. Ama Anayasa'nın 101. maddesinin son fıkrası, 103. madde, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'ndaki hükümler dikkate alındığında, Cumhurbaşkanımızın görev süresi 28'inde bitiyor, yeni Cumhurbaşkanı da yemin ederek görevine başlıyor. O gün mazbatayı TBMM Başkanımız kendilerine takdim edecekler, bir taraftan da kesin seçim sonuçları Resmi Gazete'de yayımlanmış olacak."

Arınç, bugünün 25 Ağustos olduğuna dikkati çekerek, "Bugün hala bu arkadaşların 'Bak 15'i geçti, ne oldu?' diye bağırmasının bir faydası var mı? 10 gün geçmiş aradan. Bırakın artık aynı şeyleri söylemekten, aynı şeylerin üzerine yeni yeni planlar kurmaktan. Bugün Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkında da bir düşüncenin iletildiğini biliyorduk. 28'inde Anayasa Mahkemesi ne diyecek? 'Konusu kalmayan işlemin reddine' diyecek. Bunu hukuka başlayan ilk insan, hukuk başlangıcı derslerinde bile öğrenir. Ama saplantı çok kötü bir şey, Allah kurtarsın onları" diye konuştu.

(Sürecek)

-Bakanlar Kurulu toplantısı

-Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç: (2)

-"Sayın Ahmet Necdet Sezer köşkün kapılarını kapatmış ve bir devir teslim töreni yapmamıştı. Bu, 7 seneden beri içimizde bir ukdedir, seçilen bir cumhurbaşkanına bir karşılama ve ant içme töreninin yapılmaması demokrasimiz adına da millet iradesi adına da fevkalade ayıplanacak bir davranıştı. Bugün hem onu telafi etmek hem de 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmış bir değerli insana karşı vefa borcumuzu göstermek üzere Köşk'te güzel, fevkalade dikkati çekici bir devir teslim töreni yapılacaktır"

-"Sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın dikkatinde olacak bir olağanüstü genel kurul yapacağız ve sadece genel başkanlık seçimi yapılacak ve inanıyoruz ki ittifakla, oy birliğiyle Sayın Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak o gün seçilmiş olacaktır"

-"( Botan Çayı'ndaki ani su yükselmesi)Enerji Bakanlığımız olayla ilgili inceleme yapmaktadır, ayrıca Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli ve valilik tarafından da idari soruşturmalar başlamış bulunmaktadır"

ANKARA Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sayın Ahmet Necdet Sezer köşkün kapılarını kapatmış ve bir devir teslim töreni yapmamıştı. Bu 7 seneden beri içimizde bir ukdedir, seçilen bir cumhurbaşkanına bir karşılama ve ant içme töreninin yapılmaması demokrasimiz adına da millet iradesi adına da fevkalade ayıplanacak bir davranıştı. Bugün hem onu telafi etmek hem de 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmış bir değerli insana karşı vefa borcumuzu göstermek üzere Köşk'te güzel, fevkalade dikkati çekici bir devir teslim töreni yapılacaktır"

Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugünkü toplantının 61. hükümetin 69. ve son Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu, daha önceki toplantının 24 Temmuz'da yapıldığını hatırlatan Arınç, araya cumhurbaşkanı seçiminin girmesi nedeniyle yeni bir toplantı yapılamadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçimini, birinci turda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52'ye yakın bir oyla kazandığını anımsatan Arınç, şöyle devam etti:

"İki Bakanlar Kurulu toplantısı arasında geçen dönem içerisinde en önemli olaylardan birisi ilk defa halkımızın doğrudan kullandığı oylarla bir cumhurbaşkanımızın seçilmiş olmasıdır. Birinci turda yüzde 52 gibi yüksek bir oy oranıyla Sayın Başbakanımızın seçimi yapılmış oldu, bundan dolayı kendilerine tebriklerimizi iletmiş olduk. Tabii bugünkü toplantının son Bakanlar Kurulu toplantısı olması, bir taraftan da iki gün sonra AK Parti'nin genel kurul toplantısının yapılacak olması, 28 Ağustos'ta da Sayın Cumhurbaşkanımızın ant içme töreninin yapılması Meclis'te ve Sayın Abdullah Gül'le devir teslim törenlerinin yapılacak olması da gündemimizde görüşülen konular içerisindeydi."

-"Davutoğlu'na tebriklerimizi ilettik"

AK Parti içerisinde yapılan değerlendirme ve istişare toplantıları sonucunda, AK Parti Genel Kurulunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığa aday gösterilmesine karar verildiğini ifade ettiğini hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Bu, neredeyse bütün toplantılarda, istişare sonuçlarında ve yetkili organlarımızda yapılan çalışmaların bir sonucuydu. Hepimiz tarafından büyük bir takdirle ve büyük beğeniyle karşılandı. Sayın Dışişleri Bakanımızın genel başkanımız olarak seçilmesi ve daha sonra da kendisine başbakanlık görevinin verilecek olması hepimizde büyük bir sevinç meydana getirdi. Sayın Davutoğlu'na tebriklerimizi ilettik, daha önce de esasen görüşmüştük ama bugünkü toplantımızda da bütün arkadaşlarımız Sayın Davutoğlu'na, hem Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı için hem de daha sonrası muhtemelen Başbakan olarak da en kısa sürede atanacak olmasından dolayı tebriklerimizi, başarı dileklerimizi de ifade ettik."

Arınç, 27 Ağustos'ta yapılacak AK Parti Olağanüstü Kongresi'nin, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle genel başkanlık koltuğunun boşalacak olmasıyla ilgili olduğunu belirterek, Erdoğan'ın ant içerek görevine başlamasıyla hem milletvekilliği hem de partiyle olan ilişiğinin de kesilmiş olacağını söyledi.

Kongre çalışmalarının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu başkanlığındaki bir ekip tarafından koordine edildiğine değinen Arınç, "Aldığımız sonuçlar da gösteriyor ki bütün Türkiye'den gelecek binlerce insanla sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın dikkatinde olacak bir olağanüstü genel kurul yapacağız ve sadece genel başkanlık seçimi yapılacak ve inanıyoruz ki ittifakla, oy birliğiyle Sayın Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak o gün seçilmiş olacaktır. Buna ilişkin çalışmalar değerlendirildi. Bir aksama görünmüyor. Esasen basının da bütün dikkati 27 Ağustos'ta Ankara Arena'da yapılacak AK Parti Olağanüstü Genel Kurul toplantısında olacak" değerlendirmesinde bulundu.

-"7 seneden beri içimizde bir ukdedir"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 28 Ağustos'ta Meclis'i ant içme törenine ilişkin olağanüstü toplantıya çağırdığını, bunun öncesinde Erdoğan'a mazbatasının takdim edileceğini ve Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimin kesin sonuçların açıklamasının da muhtemelen aynı gün olacağını aktaran Arınç, törenin ardından da Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde bir devir teslim töreninin gerçekleştirileceğini belirtti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, bu dönem için ilklerden birisidir ve fevkalade önemlidir. Çünkü bildiğiniz gibi Sayın Abdullah Gül'ün 2007 28 Ağustos'ta yapılan toplantıda seçilmesini müteakip Sayın Ahmet Necdet Sezer köşkün kapılarını kapatmış ve bir devir teslim töreni yapmamıştı. Bu, 7 seneden beri içimizde bir ukdedir, seçilen bir cumhurbaşkanına bir karşılama ve ant içme töreninin yapılmaması demokrasimiz adına da millet iradesi adına da fevkalade ayıplanacak bir davranıştı. Bugün hem onu telafi etmek hem de 7 yıl cumhurbaşkanlığı yapmış bir değerli insana karşı vefa borcumuzu göstermek üzere Köşk'te güzel, fevkalade dikkati çekici bir devir teslim töreni yapılacaktır."

Törene ait ayrıntıları da görüştüklerini anlatan Arınç, Ahmet Davutoğlu'nun, genel başkan seçilmesinin ardından, tören akşamı ya da 29 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 62. hükümeti kurmak üzere görevlendirileceğini söyledi.

Arınç, "Sonraki süreçte bildiğiniz gibi hükümetin kurulması, onaylanması, açıklanması Meclis'te okunması, hükümet programının okunması ve arkadan yine iki günlük, birer günlük aralarla güven oylamasına gidilmesi de takriben 1 Eylül'den itibaren yapılmış olacaktır. Yani bugün hem bugüne kadar bakanlık görevinde bulunan arkadaşlarımızın Sayın Başbakanımızla birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptığı ve hemen hemen pek çok arkadaşımızın da söz alarak bu dönem ve gelecek döneme ilişkin düşüncelerini, temennilerini, arzu ve isteklerini bildirdiği bir toplantı olarak da değerlendirebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Son günlerde bazı üzücü gelişmelerin yaşandığını ve bunların da toplantıda değerlendirmesinin yapıldığını dile getiren Arınç, "Çok değerli şairlerimizden adeta 'milli şairimiz' diyebileceğimiz Bekir Sıtkı Erdoğan vefat etmişti. Bugün sanıyorum cenazesi kaldırıldı ve defnedildi" dedi.

Bekir Sıtkı Erdoğan'ı "Kara Gözlüm Efkarlanma Gül Gayrı", "Hancı" şiirlerinden veya 50. Yıl Marşı olarak bestelenen şiirlerinden çok iyi hatırladıklarını ifade eden Arınç, "1926'da doğmuştu, bugüne kadar da hayatını fevkalade nezih bir şekilde sürdürmüştü. Hem şiirleriyle hem şarkıya dönüşen bestelenmiş şiirleriyle hepimizin gönlünde yaşayan bir değerli şairimizdi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan yakınlarına ve şüphesiz milletimize başsağlığı dileklerimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Arınç, Siirt'te Alkumru Barajı kapaklarının açılmasının ardından meydana gelen olayla ilgili valilik ve ilgili kurumlardan aldıkları bilgiye göre, durumdan 12 kişinin etkilendiğini, bunlardan 6'sının kurtarıldığını ancak 5'inin hayatını kaybettiğini, 10 yaşlarında 1 kız çocuğunun ise aranmasına devam edildiğini söyledi. Olay nedeniyle dolayı fevkalade üzgün olduklarını dile getiren Arınç, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Olayın Limak Holding tarafından işletilen bir barajda meydana geldiğini ve elektrik üretimi için aynı anda 2 ünitenin çalıştırılması talimatı verildiğini aktaran Arınç, "Her zamanki uygulamalardan birisi yapılıyor ve kapakların açılmasından takriben 15 dakika önce uyarı sirenleri çalınıyor. Buna rağmen alan ya farkında olunmadığı için veyahut da bir anda suların gelebileceği düşünülmediği için 15 dakika sonra su kapaklarının açılmasıyla da olaydan yurttaşlarımız etkileniyorlar. Tabii bütün bunlara rağmen Enerji Bakanlığımız olayla ilgili inceleme yapmaktadır, ayrıca Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da adli ve valilik tarafından da idari soruşturmalar başlamış bulunmaktadır" dedi.

(Sürecek)

Arınç: \'\'Asayişi bozabilecek hiç bir davranışa müsade edilmeyecektir \'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç: ''Asayişi bozabilecek hiç bir davranışa müsade edilmeyecektir '' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu
    16:13 Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu

    Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken zibidiler' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dernek başkanı, Özel'in haddini aşan açıklamalarını kınayarak özür dilemesini beklediklerini belirtti.

  • Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık
    16:06 Hamza Dağ: Aday belirlerken yapay zeka değil, insan zekası kullandık

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, aday belirleme sürecinde yapay zeka yerine insan zekasını kullandıklarını belirtti. Dağ, adaylarının ilçelerde çok önde olduklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor
    16:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'ya yeni meydanlar ve yeşil alanlar kazandırıyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni eski ihtişamına kavuşturacak bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Bursa'ya 3 yeni meydan, 9 bin metrekare yeşil alan, 12 bin 500 metrekarelik yeraltı kapalı otoparkı kazandıracaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca, Bursa'ya yapılan diğer yatırımları da anlattı.

  • Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    16:03 Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 'Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi. İlçede 128 sandıkta 36 bin 689 seçmen oy kullanacak ve seçim günü 90 emniyet, 40 jandarma personeli görev yapacak. Kaymakam Öztürk, Karapınarlıların özgürce oy kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu
    16:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Tekkeköy ilçesinde Kutlukent Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Karaaslan, esnaf ziyareti ve Asarağaç Yaşam Merkezi'ni de ziyaret ederek mahalleleri önemsediklerini belirtti. Tekkeköy'de aday gösterilen Mustafa Candal ve Büyükşehir Belediyesi adayı Halit Doğan'a destek çağrısı yaptı. AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar da programa katıldı.

  • Recep Tayyip Erdoğan'a Bursa morali
    16:00 Recep Tayyip Erdoğan'a Bursa morali

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günkü seçim öncesi Bursa'da binlerce Bursalı tarafından karşılandı. Atatürk Caddesi'nden başlayarak Setbaşı ve Yeşil'e kadar yürüyen kalabalık, Erdoğan'ın otobüsüne karanfil attı. Erdoğan da çocuklara oyuncak dağıttı. Gökdere mitinginde 90 bin kişiye hitap eden Erdoğan, öncesinde otobüsle şehir turu attı ve Bursa'da moral buldu.

  • Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek
    15:58 Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek

    Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Başkanı Ali Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı. Zengin, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetildiğini ve büyüdüğünü belirterek, Milli İrade Platformu olarak Afyonkarahisar'da istikrar, özgürlük, güven, huzur ve ilerlemeden yana iradelerini sandığa yansıtacaklarını ifade etti.

  • Bakan Özhaseki:
    15:58 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak"

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem gibi afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmanın önemine değindi. Özhaseki, kentsel dönüşümün gerekliliğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin ayrılık olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

  • Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:57 Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Hatay'da Vali Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, güvenlik, seçim süreci ve oyların sayımı konularında alınacak tedbirler ele alındı. Toplantıda, il genelinde asayiş, güvenlik ve diğer alanlarda alınan önlemler ve atılması gereken adımlar görüşüldü.


Advertisement