Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'da, Anadolu Yatırımcılar Derneği'nin şube açılışında AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelen Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tarkan Tüzken, milletvekilinin soruları karşısında zor anlar yaşadı.

03.12.2012 16:15

Foto: Eylemden foto

===

Müdürün zor anları

ANTALYA'da, Anadolu Yatırımcılar Derneği'nin şube açılışında AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya gelen Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tarkan Tüzken, milletvekilinin soruları karşısında zor anlar yaşadı. Antalya'nın golf turizmi konusunda bir dünya markası olduğunu anlatan İl Müdürü Tüzken, Antalya'da kaç golf sahası bulunduğu, kaç tane planlandığı sorularına yanlış cevaplar verdi.

Merkezi Ankara'da bulunan 117 üyeli Anadolu Yatırımcılar Derneği'nin Antalya ofisi, törenle açıldı. Açılışa Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tarkan Tüzken, Anadolu Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kadayıfcı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Raşit Keklik, Akdeniz Bölge Koordinatörü Mehmet Temiz ve dernek üyesi işadamları katıldı.

Açılışta gündem, Antalya spor'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren Mersin İdmanyurdu maçı ile Antalya'da düzenlenen ve Türkiye'nin şampiyonluğuyla biten Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası oldu. Milletvekili Çavuşoğlu, Antalya'nın spor turizmi konusunda önemli adımlar attığını söyledi. Bu noktada 6 Aralık'ta ihale edilecek 33 bin kişilik stadyumun çok önemli bir boşluğu dolduracağını belirten Çavuşoğlu, Tarkan Tüzken'e Antalya'da spor turizmini geliştirmek için atılan adımların akıbetini sordu.

GOLFTE ÇUVALLADI

Soruya karşılık çok net rakamlar veren İl Müdürü Tüzken, bu yılın ilk 5 ayında 1062 futbol takımının Antalya'da kamp yaptığını, 3 binin biraz üzerinde hazırlık maçı oynandığını söyledi. Tüzken, golf turizminin de Antalya için önemli olduğunu anlatmaya başladığı anda araya giren Milletvekili Çavuşoğlu, "Antalya'da kaç golf sahası var'ö diye sordu. Önce Türkiye'nin 21 delikli en büyük golf sahasının Antalya'da olduğunu söyleyen İl Müdürü Tüzken, 7 golf sahası bulunduğunu söyledi.

Milletvekili Çavuşoğlu, il müdürünü "16 golf sahası var, ama yetmezö diyerek düzeltti. Milletvekilinin sorusuna yanlış cevap veren İl Müdürü Tarkan Tüzken, durumu düzeltmek için Çavuşoğlu'nun da memleketi olan Alanya'da bir golf sahası daha yapılacağını söyledi. Fakat sayıyı yine tutturamayan İl Müdürünü, Milletvekili Çavuşoğlu, "5 taneö diyerek yeniden düzeltti.

Tarkan Tüzken, Alanya'ya bir tane pist bisiklet yarışlarının yapılacağı veledrom planlandığını aktardı. Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu da çok önemli bir çalışma. Antalya'da her yıl yaklaşık 100 bisiklet takımı kamp yapmak için geliyor. Gelen ekipler genellikle dağ bisiklet ekipleri oluyor. Onlar içindeki pist yarışçıları alan olmadığı için Antalya'yı tercih etmiyor. ve üstelik bu takımların kamp süreleri 3 aya kadar uzayabiliyor. Veledromla birlikte pist yarışmacıları da Antalya'ya gelirse turizmin 12 aya yayılması konusunda önemli bir adım daha atılmış olacakö diye konuştu.

'İBBB'YE DÖNERİZ'

Açılışta 6 Aralık'ta ihalesi gerçekleştirilecek stadyuma ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çavuşoğlu, Antalyaspor'un maçlarını oynadığı 7 bin 500 kapasiteli üniversite stadının dolmamasından yakındı. Mersin İdman Yurdu maçında ancak 6 bin seyirci bulunduğunu, Beşiktaş maçında dahi stadyumun tam kapasiteye ulaşmadığını söyleyen Milletvekili Çavuşoğlu, "Takım şampiyonluğa oynuyor ve stadın yarısını dolduruyorsun, bu noktada bir sıkıntı var. Bu kentin sakinleri, işadamları Antalya'ya sahip çıkmalı. 33 bin kişilik stadı yapar oraya yine bu kadar seyirci gelirse Olimpiyat Stadı'nda maçları oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dönerizö diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış kurdele kesimi, salondan

Açılış fotosu isimler: Anadolu Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Raşit Keklik, Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Kadayıfcı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Bölge Koordinatörü Mehmet Temiz

===

Engelsiz coşku

Antalya'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen törende engelli çocuklar gerçekleştirdikleri ritim, dans ve cimnastik gösterisiyle beğenildi.

Antalya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen törene Antalya ve ilçelerindeki engelli öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Altınokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi, Türkiye'deki yaklaşık 9 milyon engelli vatandaştan 1 milyon 800 bin civarında kişinin iş hayatında yerini alabildiğini belirtti.

'BİRLİKTE YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Kamu kurumlarında 44 bin boş kontenjandan 20 bininin dolu olduğunu ifade eden Esgi, "Engellilerin tercih dönemini bekleyecek dermanı kalmadı. Engelli vatandaşların evine ekmek götürmek için iş bulma imkanı az. Engellilerin eşit yurttaş olarak haklarının sağlanması gerekir" diye konuştu. Esgi, engelli bireyler ile engelsiz bireylerin birlikte yaşama olanağının artırılması gerektiğini söyledi.

SES SİSTEMİNDE ARIZA

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de engelli bireylerin gündelik yaşamda zorluklarla karşılaşmaması için çalışmalar yaptıklarını anlattı. Törende işitme engelli vatandaşların da konuşulanları anlayabilmesi için işaret dili tercümanı görev yaptı. Konuşmalar yapıldığı sırada salondaki ses sistemi arızasına engelli vatandaşlar alkışlarıyla tepki gösterdi.

YETENEKLERİYLE BÜYÜLEDİLER

Törende engelli öğrenciler, gerçekleştirdikleri ritim, dans ve cimnastik gösterinde yeteneklerini sergiledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları da törende gösteri yaptı. Törene Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da katıldı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinliklerden foto

===

Kadınlar kadınlara karşı

ANTALYA Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde 'Kadın Meclisine Emek Verenler' adıyla örgütlenen bir grup kadın, konseydeki diğer kadınlara bayrak açtı. Güllük Postanesi önünde basın açıklaması yapan grup, Antalya Kent Konseyi'nde antidemokratik uygulamaların olağan hale geldiğini savundu. Grup adına açıklama yapan Kadın Meclisi eski sekreteri Mükerrem Gökçe, Antalya Kent Konseyi'nde son dönemde konseye emek veren kadınların dışlanması, bilgilendirilmemesi ve karar mekanizmalarında anti demokratik uygulamalar gibi sorunlarla karşılaşıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı ve Danıştay kararları gerekçe gösterilerek bugüne kadar çalışma grubu ve meclislerde çalışan üyelerin ve seçilmişlerin üyelik hakkının elinden alındığını savunan Gökçe, "Yıllardır Kadın Meclisi'nde çalışan üyelere ve yönetime bilgi verilmeksizin 12 Kasım 2012'de Kadın Meclisi Genel Kurulu yapılmıştır. İlk kez kadın meclisine katılan sivil toplum örgütleri ve kurum temsilcileri ile yapılan genel kurul iç yönergeye uygun yapılmamış, seçim sırasında divanın tutanak tutmadığı görülmüştür" iddiasında bulundu.

Kent Konseyi Genel Sekreterlik makamımın da üstüne düşen görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmediğini belirterek iddialarını sürdüren Mükerrem Gökçe, "Antalya Kent Konseyi'nin, kimsenin arka bahçesi olmasına izin verilmeyecektir" diye konuştu. Açıklamanın ardından Kadın Meclisine Emek Verenler grubu, Kent Konseyi Genel Sekreterliği'ne hitaben Bilgi Edinme Kanunu mapsamında 5 soruluk dilekçelerini postaladı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Eğitim İş'ten engellilere

'Eşit katılım' talebi

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Balık, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nün, bütün dünyada engellilerin toplumsal yaşamda engelsiz, ayrımcılığa uğramadan yaşayabilmesi adına toplumsal bilincin ve duyarlılığın geliştirilmesi günü olduğuna işaret ederek, "Engellere rağmen hayatı zorlamak, güçlüklere karşı koymak, mutlu ve üretken bireyler olmak büyük çaba ve destek gerektirmektedir. Ancak engellilere yönelik ayrımcılık ülkemizin önemli sorunlarından biridir" dedi.

Geçmişten günümüze görmezden gelinen, çözümlenmeyen ya da ertelenen sorunların, gündelik yaşamda engellilerin önüne engel olarak çıktığına dikkati çeken Balık, "Bugün ülkemizde engelliler en temel insan haklarından yararlanamamakta, plansız şehirleşmenin, ulaşımın, erişimin engellerine takılmakta, sosyal güvenceden, sağlık, bakım-rehabilitasyon, eğitim ve istihdam olanaklarından yoksun olarak yaşamak zorunda bırakılmaktadır" diye konuştu.

Mehmet Balık, engellileri desteklemek, ihtiyaçlarına dönük hizmet vermek, onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak ve ailelerine yardımcı olmanın sosyal devlet olmanın gereği olduğunun altını çizerek, Eğitim-İş'in, engellilerin geleceğe güvenle bakmasını ve her vatandaşın engelliler için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesini önemsediğini vurguladı.

Engellilerin istedikleri konuma gelebilmeleri, hayata tutunabilmeleri için, çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal yaşam alanlarında, insan onuruna yakışır bir düzen sağlanmasının öneminin altını çizen Balık, engellilerin hak ve özgürlüklerinin korunmasının devletin sorumluluk alanında olduğunu kaydetti. Balık, "Engellilerin toplumsal hayata tam ve eşit katılımını sağlayacak gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı" görüşünü dile getirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Mehmet Balık

===

Akaydın: Her yatırımımızda

engellileri düşünüyoruz

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Başkan Akaydın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlara ve ailelerine yemek verdi. Engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Akaydın, "İnsanların senede bir gün de olsa 3 Aralık'ta engellileri anmaları, farkındalık yaratma ve engellilerin mutluluğu için proje düşünmeleri sevindiricidir" dedi.

ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Akaydın, belediye başkanı olduktan sonra engelliler için elinden geleni yapmaya çalıştığına değinerek, "Daha çok eksiğimiz var. Antalya 3 yıldır engelli sorunlarına duyarlı bir il haline geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak Çıplaklı'daki Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni Türkiye'nin en iyisi yapmaya çalışıyoruz. Cadde düzenlemelerimizde, yaptığımız her yeni yatırımda, aldığımız her toplu taşıma aracında fiziksel engelli ve görme engeliler için tedbirler alıyoruz. Bu tek başına Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla olmuyor. Bütün kurumların ortak çalışması gerekiyor" dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Yemeğe katılan engelliler Büyükşehir Belediye Bandosu'nun şarkıları eşliğinde eğlendi. Dans eden engelliler, Engeliler Günü'nün tadını çıkardı. Öte yandan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliklerde Büyükşehir Belediyesi Özgür Yaşam Grubu bando gösterisi sundu. Ritim ve jimnastik gösterileriyle büyük beğeni toplayan engelli öğrenciler ayakta alkışlandı. Engelli öğrencilerden oluşan Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da mini bir gösteri yaptı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Engel tanımadılar

DÜNYA Engelliler Günü, Antalya'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Demre Atatürk İlköğretim Okulu'nun toplantı salonunda düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, okul müdürleri, engelliler, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende okuldaki iki özel eğitim sınıfının öğretmenleri Sibel Dikkaya, Nihan Batan ve Alper Tamer'in öğrencilerle birlikte hazırladığı çeşitli gösteriler yapıldı.

Törende, özel eğitim sınıfı öğretmeni Nihan Batan, engelli bir öğrencinin annesine yazdığı 'Merhaba Annem' adlı şiiri okudu. Ardından öğrenciler, okudukları 'Bana Engelli Diyorlar', 'Hep karanlıkta Dünyam' adlı şiirlerle salondakileri duygulandırdı. Şiir dinletisinin ardından engelli öğrenciler, Ege ve Konya yöresinden halk oyunları sergiledi.

Öğrenciler, 'Vız Vız Arı' oyununu sahneledi. 'Annemize Türkü Korosu' ise türküler seslendirdi. Etkinlikte, Demre'deki engelli öğrencileri yaptığı çalışmalar da slayt gösterisiyle salondakilere izletildi. Törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Aldal, özel eğitim öğretmenleri ve engelli öğrencilerle birlikte oyun oynadı.

Eğitimde feda edilecek hiçbir fert bulunmadığını belirten Aldal, "Engelliye verilecek en güzel hediye, onları yaşanma hazırlayacak iyi bir eğitimdir. Burada izlediklerimiz, bu çocuklarımızın aldıkları eğitimle engelleri aştığını gösteriyor. Demre'de 250 bin mavi kapak toplayarak, 15 engelli öğrenci ve vatandaşımıza tekerlekli sandalye sağladık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Törenden

===

Eski milletvekili toprağa verildi

ANTALYA'da yüksek tansiyon sonucu ortaya çıkan kalp yetmezliği sonucu geçen pazar günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski milletvekili 78 yaşındaki Remzi Yılmaz'ın cenazesi,, memleketi Serik'te toprağa verildi. 1973-1977 yıllarında Adalet Partisi döneminde Antalya Milletvekilliği yapan Yılmaz için Serik Merkez Camii'nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine, Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Çandır Belediye Başkanı Ergüven Yılmaz, MHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Kemal Çelik, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, DYP Antalya eski milletvekili Adil Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yılmaz'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeşilyurt Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Cenaze töreninden

===

CHP'nin broşürüne 'yalan rüzgarı' benzetmesi

YASANIN 4 OMURGASI VAR

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği 'Büyükşehir Yasası Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Türel, yasanın 4 ana omurgası bulunduğunu söyledi. 13 yeni büyükşehir kurulduğunu ve toplam 29 büyükşehirde belediye sınırlarının il mülki sınırlarına genişletildiğinin altını çizen Türel, büyükşehirlerde belde belediyelerinin kapatılacağını ve köylerin de mahalleye dönüşeceğini belirtti.

İl genel meclisi ve özel idarelerin de kaldırılacağına dikkati çeken Türel "Yasa bu 4 husustan ibarettir. Ancak inanılmaz derecede yalan bilgilerle yasa farklı amaçlarla çıkartılmış gibi gösteriliyor. Yasanın içerisinde ne federalizme yönelik, ne devletin yeniden yapılanmasına yönelik, ne de ekonomik bir tedbire yönelik bir düzenleme yok. Tamamıyla bir yerel yönetim reformundan ibarettir. Yasanın içinde eyalet sistemine yönelik bir harf bulsunlar, gelsinler gözümüze soksunlar" dedi.

25 MADDE KÜLLİYEN YALAN

CHP'nin, Alanya'da bazı köylerde dağıttığı bir broşürün dikkatini çektiğini dile getiren Türel, "Bu broşürde 25 tane madde yazmışlar ancak içinde 1 tane doğru yok. Hala 'muhtarlıklar kaldırılıyor' diye köylerde broşür dağıtıyorlar. Kaldırılan 1 tek muhtarlık yok. Köy muhtarlıkları mahalle muhtarlığı oluyor. Köylerde yaşayan vatandaşlar zirai faaliyetlerini aynen sürdürebiliyorlar. Biz bu yasayı köylü refaha ulaşsın diye yapıyoruz. Hiçbir yasa vatandaşa eziyet etmek için çıkarılmaz" diye konuştu.

CHP'nin hazırladığı broşürde 'Köylüler emlak vergisi ödeyecek' ifadelerinin yer aldığını kaydeden Türel, "Açın kanunu okuyun. İçinde madde var. 5 sene boyunca emlak vergisi alınmayacak. Bu kadar aleni yalanlarla halk kandırılmaya çalışılıyor. Bu yalan rüzgarını hazırlarken kanunu bile açıp okumamışlar. Bu 25 madde külliyen yalan. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" dedi. Toplantıya, Alanya Kaymakam Vekili Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.,

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement