Başkan Özcan, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Özcan, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı Değerlendirdi

Başkan Özcan, Büyükşehir Yasa Tasarısı\'nı Değerlendirdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı değerlendirdi.

01.11.2012 15:23  Güncelleme: 15:31

(1.11.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Mersin'in sınırı 21 kat büyüyecek

Özcan: Yeni yasaya hazırız

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı değerlendirdi.

Yasa ile 16 olan Büyükşehir sayısının 29'a çıkacağını ifade eden başkan Özcan, "Biz hazırız" dedi.

Büyükşehir belediyesinin yetki alanının il sınırına kadar genişletilmesinin tasarıda yer aldığını ifade eden Özcan, bu durumun olası sonuçları hakkında şunları söyledi:

"Bu, beraberinde birçok sıkıntıyı da getirecektir. Öncelikle irili ufaklı birçok belediye kapanacak ve bu belediyelik yerler mahalle konumuna gelecektir. Büyükşehir Belediyemizin sınırlarının il sınıra kadar genişlemesi çok külfetli bir iş olacaktır. Mesafe olarak düşünüldüğünde de belde belediyeleri, o beldenin hizmetlerini daha iyi görebilir. Bu yüzden belde belediyelerin kapatılmasını doğru bulmuyorum. Yasa ile sıkıntılar olacağını düşünmekteysek de sorumluluktan kaçmayız ve sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirebilmek için ne gerekiyorsa yaparız. Bu anlayışla tüm il sınırlarına en etkin şekilde hizmet götürebilmek, organizasyonel olarak hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı tamamladık."

Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) olarak hazırlık yaptıklarını belirten Özcan "Amacımız yasa kanunlaştığında hiçbir aksaklık yaşamadan hizmetlerimize devam edebilmek" diye konuştu. Sadece uzak ilçeler değil, köyler ve mezraların da sorumluluk alanlarına katılacağı bilgisini veren Başkan Özcan şöyle devam etti:

"72 bin 875 hektar alana hizmet veriyoruz. Yeni hizmet alanımız 1 milyon 551 bin 200 hektar olacak. Sınırlarımız tam 21 kat büyüyecek. İşimiz hiç kolay değil. Ancak geçmişten gelen başarı ile tamamladığımız bir hizmet sürecimiz var. 2005 yılında hizmet alanımıza eklenen belde ve köylerde tamamladığımız çalışmalarda ne kadar başarılı olduğumuz ortada. Şu an sorumluluk alanımızda eksik hizmetimiz kalmadı. Bu nedenle uzmanlığımızla, bilgi birikimimizle hizmete hazırız. Bu yasa ile birlikte, il sınırımız Yenice'den Kaledran'a kadar Türkiye'nin en uzun Büyükşehir sınırına sahip olacağız. Yaklaşık 350 km olan bu hizmet alanımızda her bir ilçemiz, bizim için kıymetlidir. Nerede bir problem olsa, bizim kalbimiz orada atacak. Yenişehir, Toroslar, Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Silifke, Erdemli, Mut, Çamlıyayla, Aydıncık, Bozyazı, Gülnar ve Anamur'la birlikte Büyük Mersin'i yöneteceğiz."

ÇEVRE YATIRIMLARINA ÖNEM VERECEĞİZ

Altyapı yatırımlarına önem verdiklerini vurgulayan Başkan Özcan, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına büyük yatırım yaptıklarının altını çizerek "Her bir ilçemize pırıl pırıl bulvarlar, caddeler, kavşaklar kazandıracağız. Mersin'in merkezde olduğu gibi, tüm ilçelerinde, çevre yatırımlarına önem vereceğiz. Yeni yasayla birlikte, temeli atılmış, bekleyen yatırımlara el atacağız, onları ilçelerimize kazandıracağız" dedi.

İÇME SUYU ÖNCELİKLİ İŞİMİZ

Başkan Özcan içme suyu şebekesi ile ilgili mevcut durum ve planlanan çalışmalar konusunda da şu bilgileri verdi:

"Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke ve Tarsus ilçelerimizin içme suyu kaynak ve şebekelerinde herhangi bir sıkıntı olmamakla birlikte, Erdemli ilçemizde içme suyunda sıkıntılarımız vardır. Bozyazı ilçemizde içme suyu şebeke hattının rehabilite edilmesi gerekmektedir. Anamur'un içme suyu isale hattının takviye edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Çamlıyayla ilçemiz gibi içme suyu şebekesi yeterli olup, ancak mevcut kaynağı terfili olan su maliyeti yüksek yerleri de cazibeli hale getirmek gerekmektedir. Gülnar ilçemizin içme suyu iletim hattının takviyesi için gereken ne ise yapılacaktır."

KANALİZASYON BÜYÜK SORUN

Başkan Özcan'ın kanalizasyon şebekelerinin son durumu hakkındaki değerlendirmesi de şöyle:

"Aydıncık, Bozyazı, Gülnar, Çamlıyayla ilçelerimizin kanalizasyon şebekeleri bulunmamaktadır. Bunların şebeke hatları ile birlikte atıksu arıtma tesisleri olmayan Anamur ve Mut ilçelerimiz ile birlikte atıksu arıtma tesislerinin de yapılması gerekmektedir. Beldelerimizle ilgili de aynı şekilde tespit çalışmalarımız mevcuttur."

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(1.11.2012)

////////////

Öğrencilere engelli yaşam semineri

ADANA'da Koç Topluluğu tarafından 'Ülkem İçin' projesi kapsamında seminer düzenlendi. Seminere Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı ve 'Ülkem İçin' projesinin Adana elçisi Ali Gizer konuşmacı olarak katıldı.

Merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'ndeki Cafer Recai Gizer İlköğretim Okulu'nda yapılan

seminerde konuşan Ali Gizer, proje hakkında bilgi verdi. Gizer, Koç Holding'in projelerinden olan 'Ülkem İçin' projesinin 6 yıl önce başladığını ve 81 ildeki Koç bayileri tarafından 6 yıldır başarıyla sürdürüldüğünü söyledi. Geçen yıl başlattıkları 'Ülkem İçin Kan Veriyorum' projesi kapsamında 83 bin ünite kan toplandığını belirten Gizer, bu yıl da engelliler adına proje ürettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

NÜFUSUMUZUN YÜZDE 12.29'U ENGELLİ

"Son nüfus sayımına göre, ülkemizde 8.5 milyon vatandaşımız engelli. Bu da nüfusumuzun yüzde 12.29'unu oluşturuyor. Fiziki kısıtlamalar nedeniyle engelli vatandaşlarımızın eğitim ve çalışma hayatına katılımları oldukça güç. Bizler de Koç çalışanları olarak 'Engellilere Doğru Yaklaşım' eğitimlerini tüm ülkemize yaymayı hedefliyoruz. Bugün de burada bunun için buradayız."

Seminerin diğer konuşmacısı Psikolog Ceren Kurtay da zihinsel ve fiziksel engellilik ile ilgili sunum yaptı. Konuşmaların ardından uzmanlar, öğrencilerin engelli yaşamla ilgili merak ettikleri konular hakkında açıklama yaptı.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(1.11.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

İş kadınının gözyaşları!

ADANA'da İş Kadınları Derneği'nin (İŞ-KAD) 'Kızlarımız girişimci olsun' projesi kapsamında bir seminere katılan Ekinfen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ferdane Bayıldıran, yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelip, nasıl iş kadını olduğunu anlatırken duygusal anlar yaşadı. Bayıldıran, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

İŞ-KAD tarafından Paksoy Lisesi'nde düzenlenen 'Kızlarımız girişimci olsun' seminerine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İŞ-KAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, Ekinfen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ferdane Bayıldıran, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Başkan Vekili Aldırmaz, yaptığı konuşmada, açtıkları iş kursları ile girişimciliği desteklediklerini söyledi. İŞKAD Başkanı Türkmen de özellikle kızların girişimci olması için çalıştıklarını vurguladı.

YOKSULLUKTAN ŞİŞMAN KALDIM!

Daha sonra söz alan iş kadını Ferdane Bayıldıran, her başarılı girişimcinin zorlukları aşarak belli bir yere gelebildiğini anlattı. Çocukluk yıllarında, ailesi yoksul olduğu için sürekli patates yemekten şişman kaldığını ifade eden Bayıldıran, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Adana'nın Kadirli İlçesi'nde doğdum. Annem ilkokul mezunu, babam ise okula hiç gitmemişti. 7 kardeşin en büyüğü bendim. Tarlalarda büyüdüm. Mama alamayınca bana devamlı patates yedirmişler. Belki de bu yüzden şişman kaldım. Ama hiç yılmadım, hep çalıştım. Okullarda hep başarılı oldum. Öğretmen olup bir çok öğrenci yetiştirdim. Ancak annem öğretmen olduğumu göremedi. Daha sonra emekli olunca öğretmen eşimle 2 odalı bir bağ evinde dershane açtım. Uzun süre burada aç susuz geç saatlere kadar çalıştık. Yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. Dershane olarak kendimizi ispat ettik. Geliştik büyüdük. Şimdi 135 çalışanımla başta eğitim olmak üzere farklı iş kollarında çalışıyoruz. Çalışanlarımızın da büyük bölümü kadın. Siz de yılmadan çalışırsanız başarılı olursunuz."

Ferdane Bayıldıran, konuşmasının ardından öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(1.11.2012/FOTOĞRAF)

//////////////

Antmen: Cumhuriyet, cumhur ile birlikte kutlanmalı

MERSİN Barosu Başkan adayı Av. Alpay Antmen, Cumhuriyetin halk ile birlikte sokaklarda, balolarda ve her yerde kutlanması gerektiğini söyledi.

Baro seçimlerine az bir zaman kala Mersin Avukatları Dayanışma Grubu üyeleri Tüccar Kulübü'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nda bir araya geldi. Baloya, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar, Yeminli Mali Müşavir Ahmet Akın, Mersin Avukatları Dayanışma Grubu Başkanı Alpay Antmen ve çok sayıda avukat katıldı. Gecede bir konuşma yapan Av. Alpay Antmen, ülkenin pek çok yerinde Atatürk anıtlarına çelenk konulmasının engellendiğini dile getirerek, "Bir hukukçu olarak bunun hukuk kuralları ve insan hakları ile bağdaşmadığını biliyorum. Şiddet içermeyen toplumsal gösteri ve yürüyüşlerin izne tabi olmadığını biliyorum. Bu yapılanlar demokratik ve hukuk devletine yakışmayan tutumlar" dedi.

Mersin Barosu'nun Cumhuriyet Bayramı'nı kokteyl düzenleyerek özde değil, sözde kutladığını savunan Antmen, " 19 Mayıs'ta da Mersin Barosu kutlama yapmazken biz avukatlar grubu olarak kutlamamızı yaptık. Ayrıca 4 Kasım'da yapılacak olan seçimlerin ardından seçilmemiz halinde Mersin Barosu'nda değişim rüzgarı esecek. Mersin Barosu avukattan yana olacak, milli birliğe ve beraberliğe önem veren bir Baro olacak. Milli bayramları Baro olarak çok daha güçlü ve katılımcı kutlayacağız" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(11.11.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Sunder Kenya'da kurban dağıttı

GAZİANTEP'ten Kurban Bayramı'nda Kenya'ya giden Sunguroğlu Lisesi Mezunları Derneği (SUNDER) üyeleri, kurban kesim ve et dağıtım işlemlerini tamamlayarak yurda döndü. Sunderlilerin kurban çalışması, Kenya basınında da yer aldı.

Kurban Bayramı'ndan bir gün önce Kenya'ya giden 20 kişilik kafile, bayram süresince kurban kesimi ve et dağıtımı yaptı. Yardım çalışması, yoksulların yaşadığı bölgeler, yetimhaneler ve camilerde gerçekleştirildi. Toplam 40 büyükbaş hayvan kesilerek, etleri dağıtıldı. Bu çalışma Kenya ulusal basınında da haber oldu.

SUNDER Başkanı Önder Öztütüncü, "Kurban bayramı süresince toplam 40 büyük baş kurban kesimi gerçekleştiren ekibimiz 12 bin 500 pay halinde öncelik yetimhaneler ve fakir insanların yaşamlarını sürdürdüğü mahalleler olmak üzere et dağıtımını tamamladı. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda sürecek" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(11.11.2012)

//////////////

Duyarlı polislerden kan bağışı

GAZİANTEP'te Toplum Destekli Polisler kan bağışında bulundu, esnaf ve vatandaşları kan bağışına davet etti. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı. Polisler toplu kan bağışında bulunduktan sonra, esnaf ve vatandaşları bilgilendirerek kampanyaya katılım çağrısı yaptı. Kızılay yetkilileri kan bağışının bekletilerin çok üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, polislere teşekkür etti.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.11.2012)

//////////////

SASA'dan kuruluş yıldönümü konseri

ADANA'da Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sasa Polyester Sanayi A.Ş., kuruluşunun 46'ncı yıldönümünü senfoni konseri ile kutlayacak. Merhum Özdemir Sabancı tarafından 1966 yılında temeli atılan Sasa'nın kuruluş yıldönümünde, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası konser verecek. Şef Mustafa Necati Karataş yönetimindeki konser, Turan Cemal Beriker Bulvarı'ndaki fabrikada, 3 Kasım günü saat 19.00'da gerçekleştirilecek. Sasa'nın 50'nci yılına yaklaşması nedeniyle her yıl düzenlenen etkinlikler kapsamındaki konser öncesi saat 18.00'de kokteyl verilecek.

ADANA,(DHA)

//////////////////

Başarıya ödül

RUSYA'nın St. Petersburg kentinde yapılan Dünya Muai Thai Şampiyonası'nda 51 kiloda dünya üçüncüsü olan Mersin'in Toroslar Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi

Burhan Erden, Okul Müdürü Murat Akbaş ve sınıf öğretmenleri tarafından ödüllendirildi. Başarılı öğrenciye eşofman takımı ve spor ayakkabıları armağan edildi. Dünya şampiyonası elemelerinde ilk rakibi Güney Koreli sporcuyu yenen, daha sonra çeyrek finalde karşılaştığı Rus rakibini yenerek adını yarı finale yazdıran Burhan Erden, Özbekistanlı rakibi karşısında başarılı olamadı. Erden, bu sonuçla dünya üçüncüsü oldu.

Serkan AVCI/ MERSİN, (DHA)

(1.11.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Başkan Özcan, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nı Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement