Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Adana'nın belde iken mahalleye dönüştürülen Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nin ilçe olması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

11.12.2012 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

//////////

CHP'den Doğankent'in ilçe olması için kanun teklifi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Adana'nın belde iken mahalleye dönüştürülen Yüreğir İlçesi'ne bağlı Doğankent Mahallesi'nin ilçe olması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Tekin, kanun teklifinde, Yüreğir İlçesi'ne bağlı 14 mahalle ve 6 köyün Doğankent'e bağlanarak "Doğankent" adında bir ilçe kurulmasını istedi. Teklifi CHP'li Adana milletvekilleri Ali Demirçalı, Faruk Loğoğlu, Turgay Develi ve Ümit Özgümüş de imzaladı.

Adana il sınırları içerisinde en büyük ilçelerden olan Yüreğir'in nüfusunun 500 bin, yüzölçümünün

858 kilometrekare olduğunu, ilçede 100'e yakın mahalle ve 6 köy bulunduğunu ifade eden Gürsel Tekin "Mevcut nüfus ve diğer faktörler göz önüne alınarak kamu hizmetlerinin daha yaygın, eşit ve nitelikli olarak verilebilmesi, mevcut belediyenin yükünün azaltılarak, bu alanlarda yaşayan vatandaşlarımıza daha hızlı ve verimli hizmet ulaştırılması açısından, Adana Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içinde Doğankent adında bir ilçe kurulması amacıyla yasa teklifi hazırlanmıştır" dedi.

ADANA,(DHA)

////////////

Akkuyu'ya Endonezya ilgisi

ENDONEZYA Ulusal Nükleer Enerji Ajansı heyeti, Akkuyu Nükleer Santral Projesi ile ilgili tecrübelerden yararlanmak için Mersin'e geldi.

Ülkelerinde ilk nükleer santral için yer seçimi çalışmaları yürüten Endonezya Ulusal Nükleer Enerji Ajansı heyeti, Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde yapılacak Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu'nun coğrafi özelliklerini inceledi.

Endonezya Ulusal Enerji Ajansı Nükleer Enerji Geliştirme Merkezi Başkanı Yarianto Budi Susilo başkanlığındaki 8 kişilik heyet heyeti, Akkuyu NGS inşaat ve montaj bölümü başkanı Dmitriy Litvinenko, şantiye teknik müdürü Aleksey Petrov ve Büyükeceli Toplum Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı ağırladı. Heyet ilk olarak Bilgilendirme Merkezi'ne gelerek burada yapılan çalışmalar hakkında Merkez Müdürü Lütfi Sarıcı'dan bilgi aldı. Endonezya heyeti daha sonra Akkuyu NGS sahasına gitti. Heyete haritalar üzerinde ünitelerin yapılacağı yerler hakkında bilgi verildi.

Konuk heyetin başkanı Susilo, Endonezya olarak ülkelerinde yapacakları ilk nükleer santralin yer seçimi çalışmalarını yürüttüklerini, bu konuda Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(11.12.2012)

////////////////

Satrancın altın çocukları

SEYHAN Rotary Kulübü'nün Satranç İl Temsilciliği ile birlikte düzenlediği Adana Küçükler Satranç İl Birinciliği, 359 lisanslı sporcunun katılımıyla yapıldı. Turnuvada derece yapan sporcular satranç milli takımında yer alabilmek için Türkiye elemelerine katılacak.

Turnuvayı değerlendiren Seyhan Rotay Kulübü Başkanı Cenk Uğurses, satranç sporuna ilginin arttığını görmekten mutlu olduğunu söyledi. Ailelere seslenen Uğurses, "Çocuğunuzun küçük yaşlarda satranç eğitimi almasını, kendisini geliştirmek için de sık sık pratik yapmasını sağlamalısınız. Beyin sporu olan satranç, kişinin hayatını disipline etmesini sağlamaya da yardımcı oluyor" dedi.

Derece yapan sporcular madalya ve ödülleri Satranç İl Temsilcisi Ahmet Büyükpolat, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Cenk Uğurses, kulüp genel sekreteri Tolga Akman ve Murat Yıldırım tarafından verildi. Kategorilerde birinci, ikinci ve üçüncüler şöyle sıralandı:

7 yaş kızlar: Elif Özkan, Defne Işıl Güneşer, Merve Alasırt.

7 yaş erkekler: Yalın Olcay, Berke Tuna Kükrer, Muhammed Mirza Avşar.

8 yaş kızlar: Bahar Zeynep Buğay, Ikra Özpolat, Eda Zöhre.

8 yaş erkekler: Enes Buğra Arnas, Ege Tüfekçi, Deniz Yıldırım.

9 yaş kızlar: Müge Elma, Doğa Kaya, Fatma Naz Oral.

9 yaş erkekler: Mete Dönmez, İsmet Tolga Yılmaz, Demir Kavas.

10 yaş kızlar: Gülce Bakır, İnci Sırlıbaş, Firdevs Aşcıoğlu.

10 yaş Erkekler: Can Bakır Özkale, Hüseyin Eren Yerden. Yusuf İşidoğru.

11 yaş kızlar: Simay Nisanoğlu, Bilge Uz, Sena Cengiz.

11 yaş erkekler: Ömer Amir Akdağ, Atakan Kavas, Yaşar Tuğberk Ünsal.

12 yaş kızlar: Şeyma Zeynep İncecik, İlayda Elif Karcıoğlu, Şevval Özkale.

12 yaş erkekler: Arda Yalçınkaya, Ekin Harman, Mustafa Esad Şahin.

ADANA,(DHA)

/////////////

Çukurova Rotary'den Kalın'a ödül

ÇUKUROVA Rotary Kulübü, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi İkbal Kalın'a 'Meslek hizmetleri ödülü' verdi. Seyhan Oteli'nde düzenlenen ödül törenine, Çukurova Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Erel, kulüp üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kulüp tarafından, her yıl alanında başarılı ve meslek etiğine uygun davranan kişilere verilen 'Meslek hizmetleri ödülü' bu yıl Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi İkbal Kalın'a verildi.

Çukurova Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Erel, törende yaptığı konuşmada, İkbal Kalın'ın Adana'yı dünyaya tanıttığını belirterek, "Kalın, olgunlaşma enstitüsü ile bu güne kadar 10 bin kişinin iş ve meslek sahibi olmasını sağlamıştır. Olgunlaşmayı Adana'nın markası haline getirmiştir. Yöreye özgü tasarım çalışmalarıyla Adana ve Çukurova'yı tüm dünyaya tanıtmıştır. Tüm bu özverili çalışmalarından dolayı İkbal Kalın'ı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem başkanı Erel'den ödülünü alan Kalın, kulüp üyelerine teşekkür etti.

Törende Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan özel tasarım kıyafetler defile ile tanıtıldı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(11.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Yeniden yeşerecek

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Dalakderesi Köyü civarında geçtiğimiz ağustos ayında çıkan yangınında tahrip olan orman alanı, dikilen fidanlarla yeniden yeşerecek. Yanan alanda Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği'nce (MEBİDER) oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanı Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu dikti.

MEBİDER'in çalışmasında 7 hektarlık alanda 'Doğaya Hayat, Hayata Doğa' sloganıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nce tahsis edilen alanda ilk fidanlar toprakla buluştu. Törene Mersin Valisi Güzeloğlu'nun yanı sıra Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, MEBİDER Başkanı Özgür Karaaslan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, ağaç dikmenin önemine dikkat çekerek "Ancak, ağaç dikmekten önemli olan bir şey var ki, o da yeşil nimetleri bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Mersin'in yeşil bir örtüye bürünmesinde Orman Bölge Müdürlüğümüz personelinin önemli çalışmaları bulunmaktadır. Mersin'de büyük bir başarıyı yaşıyoruz. Son 5 yılda en fazla fidan diken il olduk. Bunu geleceğe aktarmak temel hedefimizdir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu tarafından projeye katkıda bulunan Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB) Başkanı Emin Ucuz'a plaket verildi.

MERSİN, (DHA)

(11.12.2012)

//////////

12.12.2012'de 12 çifte toplu nikah

EVLİLİKLERİNİ daha anlamlı ve unutulmaz kılmak isteyen müstakbel gelin ve damatlar, 12.12.2012 tarihinde nikahlarını kıydırmak için aylar öncesinden belediyelerin evlendirme dailerine başvurdu.

Dünyaevine girdikleri tarihin özel olmasını isteyen çiftler, Adana'nın merkez Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçe belediyelerinin nikah müdürlüklerinde işlemlerini tamamlayıp, özel tarihte "evet" demek için beklemeye başladı.

Merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nin Optimum Outlet Adana Alışveriş Merkezi'nin işbirliğiyle organize ettiği törende ise 12 çiftin nikahı 12.12.2012 günü saat tam 12.00'de kılıyacak. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan evlilik tarihini unutulmaz kılmak isteyen çiftlerin nikahını kıyıp, evlilik cüzdanlarını verecek. Tören halka açık olacak.

ADANA, (DHA)

(11.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Tüfekçi: Hatay muz merkezi olacak

HATAY Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi Hatay'ın muz merkezi olacağı söyledi. Müdür Tüfekçi, Hassa ilçesi Akbez beldesi Pınarbaşı mevkiinde Nuri Gündoğdu tarafından kurulan 10 dekarlık muz bahçesindeki hasat törenine katıldı. Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile ilk muz hasadını gerçekleştirdiklerini söyleyen Müdür Tüfekçi, yakın gelecekte üretim alanlarının artacağını söyledi. Tüfekçi muz üretiminde Türkiye'de Hatay'ın 3'üncü sırada yer aldığını belirterek, "Kırsal Kalkınma Stratejik Planı ile ilimizde muz yetiştiriciliği'nin bugün için 268 dekar alanda yapılmaktadır. Gelişmeler ümit vericidir. Yakın gelecekte Hatay'ın muz merkezi olma potansiyeli bulunmaktadır" dedi.

HATAY,(DHA)

(11.12.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

TAC kampusu genişliyor

MERSİN'in Tarsus ilçesindeki Amerikan Koleji'nin (TAC) kampus alanı Sağlık Eğitim Vakfı'nın (SEV) yapacağı çalışma ile genişletilecek. Projeyle ilgili toplantı ve temel atma töreni düzenlendi. Amerikan Koleji konferans salonundaki törene CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Adana Amerikan Konsolosu John L. Espinoze, SEV Mütevveli Heyet Başkanı Prof.Dr. lter Turan, SEV Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Dumanlı, okul yönetici, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan konuşmalardan sonra, eskiden Kozacıoğlu çırçır fabrikasının bulunduğu alan ile Sadık Paşa binası ve bahçesinin birleştirilmesinden oluşan 9 bin 400 metrekarelik alana kurulacak yeni binaların temeli atıldı. Proje ile Tarsus Amerikan Koleji'nde yatılılık olanağından yararlanan kız ve erkek öğrenci sayısının 140'a çıkacağı belirtildi. Tesislerde spor salonu, yemekhane, 600 kişilik konferans salonu ve kütüphane bulunacak. Sadık Paşa binası restore edilerek kullanıma sunulacak. Ayrıca Tarsus SEV İlköğretim Okulu 1-4 sınıf öğrencileri için bir bina inşa edilecek. Çalışmaların 2013-2014 öğretim yılı başında tamamlanması hedefleniyor.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(11.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Sazlı sözlü aşure günü

MERSİN'de Alevi Kültür Dernekleri'nin Mezitli şubesi geleneksel aşure günü etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan konuklar, dualar, şiirler ve sazlar eşliğinde aşure yedi. Mezitli Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Dedeler Kurulu eski Başkanı Dede Hasan Kılavuz, açılışta yaptığı konuşmada "Aşure bizim için dostluk, kardeşlik ve barış aşıdır. Bizler evrenin merkezine insanı koyarız. Amacımız insana hizmettir. İnsanlar bir gül ve dünya gül bahçesidir. İnancımızda din, dil, ırk, mezhep ve cins ayrımı yoktur" dedi.

Alevi Kültür Derneği Mezitli Şube Başkanı Ferdi Koç ise "Muharrem ayı şükretmenin, bereketin, paylaşmanın adıdır. Bu ayın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine vesile olmasını dilerim" diye konuştu. Etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Arslan, İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN, (DHA)

(11.12.2012)

//////////

Ağaoğlu Fotoğrafya'nın konuğu

BELGESEL fotoğrafçı Özcan Ağaoğlu Adana'da Fotoğrafya'nın konuğu oluyor. Ağaoğlu, Fotoğraf Günleri kapsasmında 15 Aralık günü saat 18.00'de Fotoğrafya'da söyleşiye katılacak. Sanatçı 'Fotoğraf ve Değeri', 'Belgesel fotoğrafçılık' ve 'Projeler' konulu sunumlar yapacak. Ağaoğlu, etkinlikte 'TRen', 'Sokakların Sesi Küba' ve 4 yılda tamamladığı son projesi 'İranabak'ın gösterimi ile söyleşisini de gerçekleştirecek. İran'ın sosyal hayatını, uyuşturucu problemlerini ve 2009 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsayan 'İranabak' çalışması Türkiye ve bir çok ülkede fotoğraf dünyasının dikkatini çekmiş, sergi geçtiğimiz günlerde Adana'da yapılan 13.Kare Sanat Festivali'nde de büyük ilgi görmüştü.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement