Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Hizmetlerini Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Hizmetlerini Yerinde İnceledi

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetlerini yerinde inceledi.

25.12.2022 10:44  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal hizmetlerini yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kenti ziyaret eden CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükşehir'in Mersin'e kazandırdığı Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi, Evimiz Atölye, Aşevi, Otogar Kadın Danışma Merkezi, Mercek ve Kıyafet Evi gibi hizmet noktalarını gezdi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.  Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Foggo, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte merkezin içindeki kreş, dershane, mesleki eğitim, emekli evi, okuma salonu ve taziye evini gezdi.

Açılışın ardından Başkan Seçer'in eşi Meral Seçer ile birlikte Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'ndeki Evimiz Atölye'yi de ziyaret eden Foggo, atölyeye katılan kadınlarla sohbet etti. Gündoğdu Mahallesi'ndeki buluşma sırasında kadın ve çocuklara verilen eğitimlere değinen Meral Seçer, "Burada çocuklara ve kadınlara mahremiyet eğitimi de veriliyor. Her eğitimde, toplantıda; su tasarrufu olsun, kadın hakları olsun, çocuk haklarıyla da ilgili pek çok konuda, kadınlarımıza bir arada olduklarından dolayı eğitimler de veriliyor" dedi.

Projenin sosyal devletin inşasında ciddi bir örnek olduğunu belirten Hacer Foggo ise şunları söyledi:

"SOSYAL DEVLETİN İNŞASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"

"Burada bugün şunu gördüm. Genel Başkanımız her sözünde 'Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek' diyor. Bunun altında sadece açlık ya da yemek yok. Aslında eğitim var, istihdam var, kadınlara yönelik aile destekleri var. Ama sokağa çıktığınızda da kreş var ki, çocukları ücretsiz olarak kreşlere bırakabilesiniz. Ama ben Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde gördüm. Gerçekten taziye eviyle, öğrencilere kursla, kreşle, sosyal belediyeciliğin ama aynı zamanda sosyal devletin inşasında çok önemli bir adım atıyor. Bizim herhalde sosyal devlete ihtiyacımız var öyle değil mi? Kadınları, gençleri, yoksulları düşünen bir devlete ihtiyacımız var. Burası bir örnek. Bence kadınlar sayesinde adım adım gelecek."

Evimiz Atölye Deposu'na da giderek kadınlarla sohbet eden ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileten Foggo, CHP'nin 'Aile Destekleri Sigortası' programı hakkında da kadınları bilgilendirdi. Foggo, şöyle konuştu:

"Sosyal devlet dediğin şey, tüm yardımları bir çatı altında toplamak ve sokağa adım attığın zaman ister ayakkabınla ister terliğinle, girebileceğin bir yeri yaratmaktır. Sosyal hizmet uzmanları evde inceleme yapacak, engelli varsa başka bir gelir, yaşlı varsa ayrı bir gelir, ama mesela engelliye bakan annelere de emeklilik hakkı tanınacak."

Daha sonra sırasıyla Büyükşehir'in Yenişehir'deki Mercek Kıyafetevi Üretim atölyesini ve Kıyafetevi'ni inceleyen Foggo, ziyaretinin ikinci gününde ise Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ile birlikte ihtiyaç sahibi yurttaşlar için sürdürülen yemek hizmetinin üretim noktası olan Aşevi'ni gezdi. 'Mahalle Mutfakları' ile '1 Ekmek 1 Çorba' hizmetleri hakkında bilgi alarak Aşevi personeliyle sohbet eden Foggo, ardından 'Süt Senin Gurur Mersin'in' projesi kapsamında Büyükşehir tarafından çocuklara dağıtılan süt ile kuruyemiş ve 'El Bebek Gül Bebek' projesi kapsamında ise dar gelirli ailelere dağıtılan bebek ihtiyaç malzemelerini inceleyerek, projeler hakkında bilgi aldı.

Son olarak Otogar Kadın Danışma Merkezi'ni ziyaret eden Foggo, burada da merkezin hizmetlerini gördü. Böyle bir merkezin otogarda olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Foggo, özellikle İstanbul gibi kalabalık bir şehirde de bu tür merkezlerin olması gerektiğini vurguladı.

Foggo, Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi'ne ilişkin, "Burası işçi ve emekçi kenti. Buradaki emekçilerin çocukları da bu kurslara gidecekler. Hem zamanlama olarak, hem de çocukların geleceği açısından çok önemli. Lise ve üniversiteye hazırlık kurs merkezi, taziye evi, okuma salonu, kreş var. Tamamıyla bir yaşam merkezi. Çocukların geleceği açısından büyük bir umut. Umarım bu proje Türkiye'nin her yerine yayılır" diye konuştu.

Foggo, Büyükşehir'in sosyal yardımlarını, şu sözlerle değerlendirdi:

"SOSYAL PROJELER, KRİZİN DERİNLEŞTİĞİ ZAMANLARDA ÇOK DAHA ÖNEMLİ HALE GELİYOR"

"Mahalle Mutfaklarına gittim, gördüm. Sağlıklı ve dengeli bir yemeğin 3,5 liraya insanlara ulaştığını gördüm. Bu bence muhteşem bir proje. Yoksulluğun bu kadar derinleştiği bir dönemde, artık açlık konuşmaya başlamıştık. Çocukların okul beslenmesini konuştuğumuz bir durumda, bu mahallelerdeki Mahalle Mutfakları ile gıdaya erişememe gibi bir sorun aslında ortadan kalkıyor. Aynı zamanda üniversitenin önünde çorba dağıtımı var. Ben de içtim, çok lezzetliydi. Hemen yanında çamaşırlarını yıkayabilecekleri bir Çamaşır Kafe olması, çamaşırlarını yıkarken ücretsiz kullanabilecekleri kamusal alanın olması çok iyi. Krizlerin derinleştiği zamanlarda, çok daha önemli hale geliyor sosyal projeler. Biz de sosyal devletiz diyorsak ve sosyal devletin önemini vurguluyorsak, güçlü bir sosyal devlet istiyorsak ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi aslında 'Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.' İşte böyle projelerle yerine geliyor bu söz."

Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi\'nin Sosyal Hizmetlerini Yerinde İnceledi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Hizmetlerini Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement