Elektrikler Neden Kesildi? - Son Dakika
Teknoloji

Elektrikler Neden Kesildi?

Türkiye'yi vuran kesintiler hakkında ilginç açıklamalar geliyor.

31.03.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, bugüne eletrik kesintisiyle başladı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok ilde yaşanan kesintiler, şu an itibarı ile devam ediyor.

Kesinti yaşandığı bildirilen diğer iller şu şekilde: Bursa, Antalya, Kocaeli, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Uşak, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun...

Metro ulaşımının yapılamamasına, trafik ışıklarının çalışmamasına kadar pek çok alanda hayatı olumsuz etkileyen kesintilerin neden kaynalandığı hakkında net bir açıklama bulunmuyor ancak her kafadan bir ses gelmeye başladı.

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, kesintinin Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin sisteminde yaşanan bir sorundan kaynaklandığı söylendi. Başabakan Ahmet Davutoğlu ise, "İletim hatlarında sorun olduğunu düşünüyoruz. Her türlü ihtimali araştırıyoruz. Terör saldırısı olabilir mi, onu da araştırıyoruz o yönde araştırmalarımız var. Her türlü ihtimali araştırıyoruz." diyerek, konuya farklı bir boyut katmayı başardı.

Bir diğer ilginç açıklama ise, Elektrik Mühendisleri Odası'ndan geldi. Açıklamada, "elektrik kesintilerinin bazı özel santrallerin 'fiyat düşüklüğü' nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceği" söylendi.

Kesintilerin neden kaynaklandığı halen gizemini korurken, neredeyse tüm Türkiye'yi etkileyen durumun ne zaman giderileceği de belli değil.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Elektrikler Neden Kesildi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement