Bng, 10. Yılını Onlıne Alışveriş Sitesiyle Kutladı - Son Dakika
Güncel

Bng, 10. Yılını Onlıne Alışveriş Sitesiyle Kutladı

Bng, 10. Yılını Onlıne Alışveriş Sitesiyle Kutladı

Kurulduğu günden bu yana başarı grafiğini sürekli yükselten, Türkiye hazır giyim sektöründe ilklerle adından söz ettiren BNG, online alışveriş sitesini, kuruluşunun 10. yılını taçlandırmak üzere faaliyete geçirdi.

21.12.2017 08:39

20 Aralık Çarşamba günü faaliyete geçen "shop.bng-design.com", BNG'nin geleceği olan ikinci kuşak temsilcisi Buğçe Gülen'nin ev sahipliğinde markanın Hasköy'deki genel merkezinde tanıtıldı. 10. yaş kutlaması ve e-ticaret sitesinin lansmanına aralarında Nebahat Çehre, Arzum Onan, Mehmet Aslantuğ, Sinem Güven, Özlem Kaymaz, Ceylan Çapa, Müge Sırmabıyık, Ecem Erkek, Ayşegül Hotiç, Burak Yavuz Kayacı, Melis Aygen, Melis Özaltın ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat gibi medya ve iş dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

10 yıl önce İstanbul'da Bülent ve Nilgün Gülen tarafından kurulan BNG, kısa sürede hazır giyim sektöründe dikkatleri üzerine çekti. Tasarımlarını Nilgün Gülen'in yaptığı marka, özellikle birkaç değişik şekilde giyilebilen fonksiyonel ürünleriyle, rahatlığı ve işlevselliği bir arada arayan kadınların tercihi oldu. Kuruluşunun ilk yıllarında yurtdışı fuarları aracılığıyla müşteriyle buluşan BNG, son altı yılda yoğun olarak mağazalaşmaya başladı.

Marka, bu önemli atılımı BNG'nin geleceği olan ikinci kuşak temsilcisi Buğçe Gülen'e emanet ederken, eğitimini Amerika Birleşikleri Devletleri'nde Parsons Üniversitesi'nde tamamlayan Buğçe Gülen ise anne ve babasının mağazalaşmada yakaladığı başarıyı e-ticaret ile daha da yukarıya taşımayı hedefliyor.

Tünel'de açılan ilk şubenin ardından İstanbul'un her iki yakasında şube sayısı sayısını çoğaltan, Ankara, İzmir, Bodrum, Adana, Antalya, Alanya, Karadeniz Ereğlisi gibi Türkiye'nin farklı şehirlerinde 17 konsept mağaza açan BNG, yurtdışında Meksika ve Hong Kong dahil 20 farklı ülkede, 25'e yakın seçkin butikte satılıyor.

İlk yıllardan beri hedefledikleri dünyaya açılma politikasını da başarıyla yürüten Bülent ve Nilgün Gülen çifti, bu hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Japonya'da BNG, İsetan ve Takashimaya'da galeri konseptinde satılan üç markadan birisi konumunda. Kuruluşundan bu yana geçen 10 yılda mağaza zincirlerine Meksika, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs'ı da ekleyen BNG, yıllık üretiminin yüzde 30'unu yurt dışına ihraç ederken önümüzdeki 5 yılda bu oranı yüzde 50'ye çıkartmayı planlıyor.

Özel malzemelerin teknolojik kumaşlara eşlik ettiği, siyah rengin hâkim olduğu BNG koleksiyonlarında deri-triko kombinasyonları dikkat çekerken koton gömlekler, şifon tunikler, ipek-yün karışımı kabanlar ve özel üretim aksesuar grubu, markanın özel ürün yelpazesini oluşturuyor.

Marka, Hasköy'deki genel merkezinde Nilgün Gülen'in tasarımlarını güçlü bir imalat ekibiyle hayata geçiriyor. BNG, yıllık cirosunun yüzde 30'unu yurtdışında yaparken, 2018'in ilk yarısında yurtdışı konsept mağazalar zincirine Berlin ve Londra'yı eklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Buğçe Gülen: "Her ilde mağazalaşmak yerine e-ticaret ile büyümeyi hedefliyoruz"

2007 yılı aralık ayında kurulan hem Türkiye'de hem de farklı kıtalarda BNG markasını gururla müşterilerine sunan Bülent ve Nilgün Gülen, başarı grafiğini sürekli yükseltirken, bu süreçte önce marka algısını tam ve eksiksiz oluşturmak üzere çalışmalarını yürüttü.

BNG şimdi de kuruluşunun 10. yılını online sitesini faaliyete açarak kutlamaya başlıyor. Bu önemli atılım markanın ikinci kuşak temsilcisi Buğçe Gülen tarafından hayata geçiyor.

BNG kültürünü online siteye taşıyan Buğçe Gülen, ekibiyle birlikte altyapısı sağlam, kullanımı kolay, fonksiyonel ürünlerin fotoğraflarının yanı sıra videolar sayesinde anlaşılabilir olduğu, ödeme kolaylığı sunan bir site hazırlayarak müşterilerine alışkın olduğu hizmet kalitesini sunarken, markayla yeni tanışacak her yaştan ve bedenden kadınlar için Türkiye'nin her yerinde marka sadakati yaratmayı hedefliyor. Şimdilik Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hizmet verecek olan site, 2018'in ikinci yarısında yurtdışı satışlarını da başlatmayı amaçlıyor.

10. yıl kutlamaları için başlangıç noktası da oluşturan online alışveriş sitesi için Buğçe Gülen her ilde mağazalaşmak yerine e-ticaret ile büyümeyi hedeflediklerini belirtirken; "BNG olarak her yerde mağazalaşmayı planlayan ve yatırımlarını bu doğrultuda yapan bir marka değiliz, daha niş kalmak istiyoruz. Bu sayede müşterilerimiz seçimleriyle kendilerini özel hissediyorlar. Online satışa geçişimizin en önemli sebebi fiziksel olarak gündelik hayatlarına ulaşamadığımız müşterilerle iletişimimizi daha sıcak tutmak. Özellikle sosyal medyanın hayatımızda bu kadar etkin rol oynadığı son yıllarda, markamızı giymek isteyen ama bulundukları ilde şubemiz olmadığı için ulaşamayan kadınlardan fazlasıyla mesaj alıyoruz. Böylece daha fazla kitleye ulaşma, markamızı tüm yönleriyle tanıtma imkanına sahip olacağız" dedi.

Koç Lisesi'ni bitirdikten sonra Parsons Üniversitesi'nde Stratejik Tasarım ve Yöneticilik bölümünü bitiren Buğçe Gülen, ülkemizde 30 yaş altı genç yöneticilerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Henüz 23 yaşında olan Gülen, BNG'de 1 yıldır Stratejik Danışmanlık görevini başarıyla sürdürürken ulusal ve uluslararası platformlarda markanın sözcülüğünü üstleniyor.

İkinci kuşak olarak ailesiyle birlikte BNG'nin geleceğini şekillendiren genç isim, eğitim hayatını da bu yönde planlamış. Eğitimine devam ederken köklü uluslararası şirketlerde stajlarını tamamlayan Buğçe Gülen; Hong Hong LI& FUNG şirketinde Marka Yönetimi pozisyonunda; İstanbul'da Soho House'da Pazarlama bölümünde; Tokyo Matsuo International'da Halka İlişkiler departmanında; ve Instyle dergisinde Moda Yayıncılığı alanlarında FMCG şirketleri ve niş strateji izleyen firmalardan edindiği tecrübelerle bugünlere hazırlandı. Buğçe Gülen şimdi de online alışveriş sitesiyle BNG'yi geleceğe taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bng, 10. Yılını Onlıne Alışveriş Sitesiyle Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement