Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)ŞEHİDİN NAMAZINI KILDIRAN İMAM BABASI. HAİNLER SANMASIN Kİ OSMAN GAZİ'LER BİTER TRABZON'un Maçka ilçesinde terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde imam...

17.05.2017 15:21

1)ŞEHİDİN NAMAZINI KILDIRAN İMAM BABASI. HAİNLER SANMASIN Kİ OSMAN GAZİ'LER BİTER

TRABZON'un Maçka ilçesinde terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde imam olan babası Kerim Çetingöz'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Çetingöz, "Benim bir tanecik yavrum hayatını feda etmişse, bu vatan uğrunadır. Hainler sanmasın ki Osman Gaziler biter. işte gördüğünüz bin tane Osman Gazi burada" dedi.

İŞTE GÖRDÜĞÜNÜZ BİN TANE OZMAN GAZİ BURADA

Şehit Çetingöz için öğle vakti Sarıkaya Barbaros Ortaokulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Cenaze namazını şehidin imam olan babası Kerim Çetingöz kıldırdı. Namaz sonrası bir konuşma yapan Şehit Babası Çetingöz, "Bir gün her nefis muhakkak ölümü tadacaktır. Ben evlat yetiştirdim bu vatan için. İsmini, Osman Gazi koydum, tıpkı bu ülkeyi kuran Osman Gazi'nin neslini devam ettirsin diye. Bir tane Osman Gazi ölür, işte gördüğünüz bin tane Osman Gazi burada. O hainler sanmasın ki, Osman Gaziler biter. Biz, Yozgat'ın bağrından koşup gelen delikanlıyız. Eli kanlı değil, vatan için yürekten inanıyoruz. Biz hayatımızı feda etmişsek, benim bir tanecik yavrum hayatını feda etmişse bu vatan uğrunadır" dedi.

ŞEHİDİN ANNESİ VE ABBALARI TABUTA SARILIP GÖZ YAŞI DÖKDÜ

Şehidin imam babası Kerim Çetingöz konuşkurken annesi Huriye Çetingöz ile ablaları Yasemin ve Kübra tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Van Çatak'ta 14 Nisan'da şehit düşen Sinan Babacan'ın eşi Nur Babacan da şehidin annesi ve kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Tören sonrası şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Törene şehidin yakınları,  İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Jandarma Özel Arama ve Kurtarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şehit naaşının alana getirilişi

Şehit annesi ve ablalarından görüntü (Anne Huriye-mavi başörtülü-Şehit ablası Yasemin Karataş-Kara çarşaflı)

Şehit babasından görüntü

Detay

Cenaze namazı öncesi şehit babasının cübbe giymesi

Şehit babası Kerim Çetingöz'ün cenaze namazını kıldırması

Helallik

Şehit babasının konuşması

Tabutun taşınması

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

====================================================

2)TRUMP'UN DEAŞ ÖZEL TEMSİLCİSİ, KOBANİ'DE YPG'LİLERLE GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk başkanlığındaki ABD'li bir heyet, Suriye'nin Kobani Kenti'nde YPG, DSG ve Kobani kantonu yetkilileri ile görüştü.

ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ ile mücadele için kurulan koalisyondaki özel temsilcisi Brett McGurk başkanlığındaki heyetin, Musul ve Erbil ziyaretinden sonra Suriye'nin Kobani kentini ziyaret etti. Kürt internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan haber ve fotoğraflarda, Kobani'yi ziyaret eden McGurk başkanlığındaki heyetin YPG, DSG ve Kobani kantonu yetkilileri ile bir araya geldiği belirtildi.

4 MİLYON LİRA ÖDÜLLÜ TERÖRİST YANINDA

ABD'li heyetin görüşmesi sırasında McGurk'ın yanında, Türkiye'nin başına 4 milyon lira ödül koyduğu ve kırmızı liste ile aradığı PKK'lı 'Şahin Cilo' kod adlı Abdi Ferhad Şahin'in oturduğu dikkat çekti. Görüşmeye YPG'den Polat Can, Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, YPG'den Aldar Halil gibi isimlerin katıldığı görüldü.

Brett McGurk başkanlığındaki ABD'li heyetin görüşmelerini bugün de sürdüreceği ve görüşmelerde, DEAŞ ile yürütülen mücadele ve YPG'ye yapılması planlanan silahlandırmanın da görüşüldüğü kaydedildi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

======================================================

3)ANTALYA TOKİ KONUTLARINDA PATLAMA: 2 ÖLÜ (EK)

'SENİN DE PİMİNİ ÇEKECEĞİM' DEDİ PATLATTI

Antalya'da bir evde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Mustafa Alper ve birlikte yaşadığı Nurcan Demiröz'ün cenazeleri, polis ekiplerinin incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Polisin olay yerindeki incelemesi yaklaşık 8 saat sürdü. Patlamanın evin salon kısmında meydana geldiği dinamitten kaynaklandığını belirten polis, olayda hayatını kaybeden Mustafa Alper'in uzun süre taş ocaklarında dinamit patlatma işinde çalıştığını belirledi.  Patlama sırasında evin yatak odasında bulunan ve olaydan yara almadan kurtulan Nalan Cücülü ise ifadesine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Cücülü ifadesinde, Alper ile Demiröz'ün sabaha karşı uzun süre tartıştığını ve Alper'in, "Senin de pimini çekeceğim, kendimin de" dediğini duyduğunu ifade etti. Cücülü, patlama sonrasında ayakkabısını giymeden dışarıya çıktığını anlattı.

Aynı binada yaşayan Hatice Çetin ise üst katlarında oturduğunu belirterek, "Sabah uykuda idik. Birden büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Kendimizi hemen dışarıya attık. Ortalık harebeye dönmüş. Kendilerini çok iyi tanımıyorum. Çok samimiyetim yok. Bazen akşamdan akşama görüyordum" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Patlayan binadan genel görüntü

-Cenazelerin taşınma görüntüsü

-Hatice Çetin isimli bir komşusuyla röp

-Detaylar

'41 MB- 1 DK 17 SN'

Haber -Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==================================================

4)DATÇA AÇIKLARINDA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MUĞLA'nın Datça İlçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 14.30'da, merkez üssü Datça'nın 60 kilometre açıkları olan, yerin 18.46 kilometre altında bir deprem meydana geldi. Datça ilçe merkezinde hafif şekilde hissedilen deprem, yıkıcı bir etki yaratmadı. Ayrıca ölen ya da yaralanan da olmadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Sokaktan görüntü

Vatandaşla röp.

Genel ve Detay görüntü

haber- Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

================================================

5)CHP'Lİ AĞBABA: AKP, MUHALİFLERİ OHAL İLE TERBİYE EDİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti'nin OHAL koşulları ile muhaliflerini terbiye etmeye çalıştığını belirterek, "OHAL ile terbiye olmayanları da cezaevine atıyor. Bahçeli, artık MHP'nin lideri değil, Cumhurbaşkanlığı ve AKP'nin yardımcı başkanı ve eşbaşkanıdır. Türkiye malesef Atatürk'e küfredenler tarafından yönetilmektedir" dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da partisinin il başkanlığında İl Başkanı Mehmet Sayın ve Başkan Yardımcısı Erdem Ünal ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son gelişmeleri değerlendirdi.

"BAHÇELİ, CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCI BAŞKANI VE BEŞKANIDIR"

AK Parti'nin muhaliflerini OHAL koşulları ile terbiye etmeye çalıştığını savunan Ağbaba, "AKP, OHAL koşullarıyla kendi muhaliflerini terbiye etmeye çalışıyor. OHAL ile terbiye olmayanları da cezaevine atıyor. Devlet Bahçeli, artık Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri değil, Cumhurbaşkanlığı ve AKP'nin yardımcı başkanı ve eşbaşkanıdır. Şu anda Türkiye, 163 gazetecinin cezaevinde olduğu, dünyanın en büyük tutuklu gazetecilerin bulunduğu bir cezaevine dönüşmüştür. Dünyanın en çok tutuklu gazetecisi Türkiye'dedir. Çin'de ve Afrika ülkelerinden daha fazladır. Nerdeyse muhalif kimse kalmamıştır. Yargı tamamen hükümetin bir sopası olarak kullanılıyor. Bir taraftan tutuklanan siyasetçi, gazeteciler, tam anlamıyla bu süreç muhaliflerle mücadeleye dönüşmüştür. Adeta devlet, AKP dışındaki herkese kapatılmaktadır. Herkes biran önce emekli olmayı, devletten kaçmayı planlıyor. Çünkü yarın ne olacağı, başına ne iş geleceği belli değil" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ, MALESEF ATATÜRK'E KÜFREDENLER YÖNETİYOR"

Atatürk'ün menevi kızı üzerinden yapılan hakaretleri de değerlendiren Ağbaba, "Türkiye malesef Atatürk'e küfredenler tarafından yönetilmektedir. Atatürk'ün koltuğunda oturan omuzu kalabalık biri, Mustafa Kemal Atatürk'ün kızına küfreden kadını hastanede ziyaret ediyor, ona destek veriyor. Türkiye malasef Atatürk'e küfredenler tarafından yönetiliyor. O küfredenin birisi de kalbur gazetecisi diyoruz. Cumhurbakanlığı uçağının başköşesinde oturuyor. Bir diğerine Genelkurmay Başkanı hasta ziyareti yapıyor. Bunlarla mücadele, bu anlayışlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu,  Atatürk'ün annesine, 'genelevde çalışıyor' diyen, kızıyla ilişki kurduğunu iddia eden zihniyetin ağabeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin başkanıdır. Bir diğeri de Genelkurmay Başkanı'dır, omuzu kalabalık" diye konuştu.

SOLDA BİRLİK İÇİN İŞBİRLİĞİ SİNYALİ

Konuşmasından sonra bir gazetecinin, 2019 seçimleri için sollda birlik için girişimleri sorması üzerine Ağbaba, "Biz hayırı önemsiyoruz. Bu hayırda yeralan herkesle işbirliğimizi ve birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz bir yerel seçim var başkanlık seçiminden önce. Ancak biz tekrar bu seçimde bir başkan adayı çıkarmayacağız. Güçlü bir parlamenter demokrasiyi inşaa edecek bir adayla yolumuza devam edeceğiz. Herkesle de el ele kol kola hazır olduğmuuzu belirtmek isterim" diye yanıtladı.

SİLOPİ OLAYI İÇİN RAPOR HAZIRLANACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuşmasının son bölümünde bir grup milletvekili ve Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ile birliktey arın Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne giderek, panzerin ezerek ölümüne yolaçtığı 2 çocuğun ailesini ziyaret edeceklerini söyledi. Ağbaba, bu olayla ilgili tutuklanan polisle de görüşmeye çalışacaklarını belirterek, yapacakları görüşmelerin ardından bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------:

CHP'li Veli Ağbaba ve beraberindekiler

Ağbaba'nın konuşması

Ağbaba'nın soruları yanıtlaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, -

======================================================

İntikam cinayetinin şüphelisi yakalandı (EK)

6)"BABAMIN KANINI ALDIM, SIRA DİĞERLERİNDE"

Cinayetin şüphelisi Erhan A. emniyetteki ifadesinin ardından Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilirek adliyeye sevk edildi. Adliyeye girerken kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülümseyen Erhan A., 'Babamın kanını aldım, sıra diğerlerinde' dedi. Şüphelinin adliyedeki sorgu işlemleri başladı.

Erhan A.'nın babası Oktay A.'nın öldürüldüğü olayla ilgili Ümit Ağdere tutuklanmış, şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan 2 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bu kişilerden birinin dünkü saldırıda öldürülen Engin Soylu olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Adliyeden görüntü

-Şüphelinin polis eşliğinde getirilişi

-Adliyeye girerken söylediği sözler

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS, DHA

(56 mb)

===============================================

7)ŞANLIURFA'DA, 510 KAÇAK TELEFON ELE GEÇTİ

ŞANLIURFA'da, polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu ve 510 kaçak cep telefonu ele geçirdiği otomobilin sürücüsü gözaltına alındı.

Şanlıurfa- Mardin karayolunda kontrol noktası oluşturan polis, Nasır B. yönetimindeki 27 DG 693 plakalı otomobili durdurdu. Yapılan aramada otomobilin kapılarının içerisine gizlenmiş 510 kaçak cep telefonu ele geçirildi. Telefonlara el koyan polis otomobil sürücüsü Nasır B.'yi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Polis ekiplerinin durdurduğu otomobilde arama yapması

Gizli bölmede ele geçirilen kaçak cep telefonları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 546 MB

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement