Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)ADANA'DA GDO'LU SOYA ÇIKAN KATKI MADDESİ ALARMIADANA'da ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkmasının ardından, kentteki fırın, market, ekmek fabrikası ve pastanelerin tamamına yakınından numuneler alındı.

20.03.2017 13:35

1)ADANA'DA GDO'LU SOYA ÇIKAN KATKI MADDESİ ALARMI

ADANA'da ekmek katkı maddesinde GDO'lu soya çıkmasının ardından, kentteki fırın, market, ekmek fabrikası ve pastanelerin tamamına yakınından numuneler alındı. Numune sonuçlarının 3-4 gün içinde çıkacağını belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, "İddia edildiği gibi bir sonuç çıkarsa bakanlığımızın mevzuatları gereği cezai yaptırımlar ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.Adana'da üretilen "P..." marka ile satılan ekmek katkı maddesinin analizinde GDO'lu soya maddesi çıktığına ilişkin olarak Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan haber üzerine İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri alarma geçti. GDO'lu soyanın insan beslenmesinde kullanımının yasak olması nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren kent merkezi ve ilçelerde 30 ayrı ekip, tüm fırın, market, ekmek fabrikası ve pastanelerden numune aldı. Uzman ekiplerin aldığı numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Fırıncılar, ekmek katkı maddelerini dışarıdan temin ettiklerini söylerken kesinlikle pide ve somun gibi ekmeklerde bu tür katkı maddelerini kullanmadıklarını ileri sürdü. Bu arada, aynı katkı maddesinin bazı marketlerde de satılmakta olduğu öne sürüldü.

NUMUNELER ALINIYOR, SONUÇ BEKLENİYOR

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ise iddia üzerine Adana'da yaklaşık 30 ekip olarak tüm fırınlar ve işyerlerinden numuneler alındığını açıkladı. Ayrıca, bu ürünü kullanan ekmek fabrikaları, pasta ve poğaça üretilen yerlerden, kapalı paket olarak bu ürünün satıldığı marketlerden de numune alındığını kaydeden Ali Tekin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Şu an müdürlük olarak ekmekte kullanıldığı iddia edilen ürünle ilgili saha çalışmalarımız sürüyor. Sabahtan itibaren arkadaşlarımız şehrin her yerinde hem marketlerden, hem fırınlardan hem de o tür maddeleri üreten işyerlerinden numuneler alıyoruz. Numuneler alınıp sonuçlar çıkmadan herhangi bir açıklama yapmak doğru olmayabilir. Bu yüzden numunelerin sonuçlarını beklemek gerekiyor. Özellikle bahsi geçen ürününün piyasada ekmek geliştirici olarak var olduğu iddia ediliyor. Konuyla ilgili de özellikle hem mamül konusunda hem de ürünün sağlandığı, soyayla ilgili bir iddia var, soyayla ilgili ürünün geriye doğru izlenebilirlik yönüyle şu an takibi yapılıyor. Çok erken 'şudur' demek bizi ve kurumumuzu ve ilgili firmayı sıkıntıya sokacağından numunenin tamamen sonuçlanmasını beklemek durumundayız. Numunelerin 3-4 gün içinde sonuçlarına ulaşırız. İddia edildiği gibi bir sonuç çıkarsa da bakanlığımızın mevzuatları gereği cezai yaptırımlar ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

Sözkonusu ekmek katkı maddesinin kırmızı renkli paketinin üzerinde "Ekmek ve çeşitleri için enzim karışımı", sarı paketin üzerinde ise "İkmek geliştirici" yazıyor. İddiayya göre bu katkı maddeleri ekmeği hacimli göstermenin yanısıra bayatlamasını da geciktiriyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adana İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ile röp.

Unlu mamüllerin görüntüleri

Fırıncıların ekmek yapması

Görevlilerin unlu mamüllerden örnekler alması

DHA Muhabiri Yusuf BAŞTUĞ'nun anonsu

SÜRE: 05'46" BOYUT: 645 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

2)HASTANEDE TEMİZLİK GÖREVLİSİ KADIN, EŞİNİ SEDYEDE GÖRÜNCE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

KARAMAN'da 53 yaşındaki inşaat işçisi Hüseyin Gökçe, çalıştığı sırada inşaatın 4'üncü katından dengesini kaybedip toprak zemine düştü. Kanlar içinde kalan Gökçe, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gökçe'nin hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan eşi Selda Gökçe, eşini sedye üzerinde kanlar içinde görünce sinir krizi geçirdi. Hüseyin Gökçe, acil serviste doktorlar tarafından yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 09.50 sıralarında Hacı Celal Mahallesi 540'ıncı sokakta bulunan bir inşaatta meydana geldi. Hüseyin Gökçe, 4 katlı inşaatın son katında çalıştığı sırada iddiaya göre dengesini kaybedip toprak zemine düştü. Gökçe, durumu fark eden arkadaşları tarafından çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gökçe, ambulanstan indirilip, acil serviste alındığı sırada hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Selda Gökçe de, sağlık görevlilerine yardım etmek istedi. Ancak sedyede kanlar içindeki yaralının eşi olduğunu fark edince şoke oldu. Daha sonra sinir krizi geçiren Selda Gökçe, mesai arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalıştırıldı. Bu sırada Hüseyin Gökçe, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Gökçe, acı haberin ardından ikinci şokunu yaşadı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

Ambulansın gelişi

Yaralının ambulanstan indirilmesi

Selda Gökçe'nin yardım etmek istemesi ve eşini fark etmesi

Yaralının acil servise alınması

Selda Gökçe'nin ağlaması

Sakinleştirilmeye çalışılması

Hastaneden genel ve detay

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

======================================================

3)ADİL ÖKSÜZ'ÜN PROFESÖR YEĞENİ FETÖ'DEN TUTUKLANDI

HATAY'da FETÖ/PDY'nin 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz'ün meslekten ihraç edilen profesör yeğeni Hüseyin Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 10 şüpheli tutuklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz 8 Mart'ta 11 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 104 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen 104 şüpheliden, aralarında Adil Öksüz'ün meslekten ihraç edilen profesör yeğeni Hüseyin Öksüz'ün de yer aldığı 10 kişi tutuklanırken, 94 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, -

=======================================================

4)FETÖ SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINAN 14 ESKİ POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 eski emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 14 gün önce Adana merkezli İstanbul, İzmir, Kayseri, Osmaniye, Antalya ve Hatay'da gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında emniyet müdürleri ve polislerin de olduğu 23 kişiyi gözaltına almıştı. Terör örgütünün haberleşme ve yazışma programı ByLock kullandıkları iddiasıyla 7 ilde gözaltına alınarak Adana'ya getirilen zanlıların sorgusu tamamlandı. Aralarında 2 emniyet müdürünün de bulunduğu 1'i kadın 14 eski polis, adliyeye sevk edildi.

Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen FETÖ/ PDY üyeleri soruşturmayı yürüten savcının karşısına çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli Tıp Birimi önündeki çevik kuvvet polisleri

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis otosuna bindirilmesi

Polis otosundan görüntü

Adli Tıp Birimi tabelası

SÜRE: 01'04" BOYUT: 120 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

========================================================

5)EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

KARAMAN'da 3 aydır eşinden ayrı yaşayan 36 yaşındaki Ferrahi Songür, yakınları tarafından evinde ölü olarak bulundu.

Olay, bugün saat 10.30 sıralarında Hürriyet Mahallesi 1598 Sokaktaki evde meydana geldi. Ferrahi Songür, iddiaya göre 3 ay önce eşinden ayrılıp, yalnız yaşamaya başladı. Ferrahi Songür'den 5 gündür haber alamayan yakınları bugün eve geldi. Kapıyı açan olmayınca yedek anahtarla eve giren yakınları genç adamı cansız bedeniyle karşılaştı. Songür'ün cesedi otopsi için Karaman Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Sorgür'ün ne zaman öldüğü ve ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------

-Evin dışından detay

Cesedin evden çıkartılıp cenaze aracına konması

Genel ve detay

Haber- kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=====================================

6)ORTAOKUL 7'NCİ SINIF ÖĞRENCİSİ ÖLÜ BULUNDU

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Sıla Karaoğlu bir sitenin bahçesinde yerde kanlar içinde ölü olarak bulundu. Polis, aynı mahallede evi ve okulu bulunan Sıla'nın, 9 katlı apartmanın 5'inci katındaki merdiven boşluğundaki balkondan atlamış olabileceği üzerinde dururken, olayın intihar mı, yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor.

Olay, bugün saat 08.00 sıralarında Ereğli İlçesi Şinasi Mahallesi Şinasi Caddesi üzerinde bulunan bir sitede meydana geldi. Site sakinleri sabah işe gitmek için evden çıktıklarında yerde kanlar içinde bir kızın yattığını fark etti. Bunun üzerine polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yerde yatan kızın öldüğü belirledi. Polis, yaptığı incelemede ise kızın olay yerinin yakınındaki Mithat Paşa Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Sıla Karaoğlu olduğunu belirledi. Evleri de olay yerine yakın olan Karaoğlu'nun cesedi otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, Sıla'nın apartmanın 5'inci katındaki merdiven boşluğundaki balkondan atlamış olabileceği üzerinde dururken, olayın intihar mı, yoksa cinayet mi olduğunu araştırıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

Sağlık görevlilerin müdahelesi

Polisin inceleme yapması

Çevredekiler ve binadan detay

Röportajlar

-Genel ve detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

======================================================

7)KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN ADLİ GÖRÜŞME ODASI UYGULAMASI BAŞLIYOR

ADALET Bakanlığı tarafından çocuk ve kadınlar başta olmak üzere diğer kırılgan grupların ifade ve beyanlarında ikinci bir mağduriyet yaşamasını önlemek amacıyla Adli Görüşme Odası uygulaması hayata geçirildi. Bu amaçla 31 pilot oda hazırlandı. Uygulama önümüzdeki ay başlayacak.

Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından özel ortamlarda ifade ve beyanının alınması gerektiği veya faille yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğu değerlendirilen başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere adli süreçte yer alan ve diğer kırılgan grupların ifade ve beyan alma işlemlerinde etkin şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla faaliyete geçirilmesi planlanan 'Adli Görüşme Odası' konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi. Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki Akka Antedon Otel'de 8 Nisan'a kadar sürecek UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) destekli toplantıya Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile 22 ilin cumhuriyet başsavcı vekilleri, cumhuriyet savcıları ve akademisyenler katıldı.

'ÖNEMLİ BİR İŞLEV YERİNE GETİRECEK'

Adalet Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Yusuf Önçırak, 2012-2014 yılları arasında 'Çocuklar İçin Adalet Projesi' kapsamında Çocukla Adli Görüşme Odası'nın (ÇAGO) kurulduğunu hatırlatarak, projenin kapsamının kadın, engelli, göçmen gibi adli süreçlerde mağdur olmaları olası tüm kırılgan grupları kapsayacak şekilde genişletildiğini ve Adli Görüşme Odaları şeklini aldığını anlattı. Adli Görüşme Odalarının kuruluş amacının adli sisteme bir şekilde dahil olan kırılgan grupların soruşturma ve kovuşturma aşamasında ikincil mağduriyetlerini önlemek ve uygun fiziksel ortamda, onları örselemeden, psikolojilerini gözeterek ifadelerini almak olduğunu kaydeden Önçırak, Adli Görüşme Odalarının önemli bir işlevi yerine getireceğine inandığını söyledi.

31 PİLOT ODA HAZIR

UNICEF Çocuklar İçin Adalet ve Çocuk Haklarının İzlenmesi Sorumlusu Göktan Koçyıldırım, 31 pilot Adli Görüşme Odası'nın hazır olduğunu belirtti. Türkiye'de 2015 yılında savcılık ve polis merkezlerine gelen mağdur çocuk sayısının 142 bin 179 olduğunu, 180 bin dolayında da hakkında dava açılan çocuk olduğunu kaydeden Koçyıldırım, buna kırılgan grupların da eklendiğinde hacmin daha arttığını vurguladı. Bu açıdan bakıldığında Adli Görüşme Odalarının çok önemli olduğuna işaret eden Koçyıldırım, "Hepimiz farkındayız, Adalet Bakanlığı da bizler de sizler de. Hiçbir reform kendiliğinden mükemmel şekilde hayata geçirilemiyor. Elbette ki bir sürü aksaklık yaşayacağız, bir sürü sorunumuz olacak ama ben en azından bugüne kadar ki tecrübelerimden söyleyebilirim; bu konuda ülke olarak iyi bir yoldayız ve bu sorunların da zaman içerisinde aşılabileceğini düşünüyorum" dedi.

UYGULAMA 3 NİSAN'DA BAŞLIYOR

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adil Görüşme Odası uygulamasının 3 Nisan'da başlayacağını anlattı. Adli Görüşme Odası hakkında bilgi de veren Solmaz, "İfade ve beyan verecek çocuklardan suça sürüklenen, mağdur ve tanıkların beklediği bekleme odası, adli görüşmeci ve çocuğun görüştüğü görüşme odası, video konferans sistemiyle SEGBİS kurulu olan savcı, avukat ve çocuğun ailesinin görüşmeyi izlediği teknik oda olarak düzenlenmiştir" diye konuştu.

'YENİ DELİLİN KALİTESİ ARTACAKTIR'

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir de "Bu sistemin iyi işlemesi etkin işbirliği ve farkındalık gerektirmektedir. Öncelikli olarak Hakim ve Savcılarımız bu odaları kulanım amaçlarına uygun şekilde kullanmaları yönünde teşvik edilmelidir. Burada alınan ifadeler maddi hakikatin ortaya çıkmasına, adaletin sağlanmasına üst düzey katkı sağlayacaktır. Yeni delilin kalitesi artacaktır. Bu amaca ulaşmak için sosyal çalışma görevlilerinin yani uzmanların etkin, sürdürülebilir ve verimli bir hizmet üretmesi çok önemlidir" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Adalet Bakanlığı logosu ve eğitimin yazılı olduğu billboard

UNICEF Çocuklar içim Adalet ve Çocuk Haklarının İzlenmesi Sorumlusu Göktan Koçyıldırım konuşma

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın sahneye gelişi ardından konuşması

Toplantı salonu genel

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Muhittin Özdemir konuşma

Salondan detay

141 MB/// 04: 25

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

==================================================

8)UÇURUMA DÜŞEN OTOMOBİLDE YARALANDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, otomobiliyle virajda yoldan çıkarak 25 metrelik uçuruma düşen otomobilin sürücüsü, Muay Thai sporcusu 35 yaşındaki Ferhat Aydınlık, kazayı hafif sıyrıklarla ciddi bir yara almadan atlattı.

Kaza, bugün saat 09.00 sıralarında, Güvercinlik Mahallesi çıkışındaki virajda meydana geldi. Milas İlçesi'nin Boğaziçi Mahallesi'nde yaşayan, Muay Thai sporunda çeşitli il birincilikleri ve dereceleri bulunan Ferhat Aydınlık, Bodrum'a gelirken, Güvercinlik Mahallesi çıkışındaki virajda, 48 U 5960 plakalı otomobilinin direksiyon hakimiyetini yitirdi. Yoldan çıkan otomobil, takla atarak 25 metrelik uçuruma yuvarlandı. Aydınlık'ın 6 metre aşağıdaki denize uçmasını çalılık ve makilik bitki örtüsü önledi. Vatandaşlar kazayı sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Kendi imkanıyla araçtan çıkan Aydınlık, kız arkadaşı İrlandalı 34 yaşındaki Paula Corr'u telefonla arayarak durumu anlattı. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri, Aydınlık'ın sağlık durumunu kontrol etti. Hafif sıyrıklarla kazayı atlatan Aydınlık, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere Güvercinlik Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

KIZ ARDAKAŞI ÜZÜNTÜ YAŞADI

Kaza yerine gelen Paula Corr ise şaşkınlık ve üzüntü yaşadı. Aydınlık'a ciddi bir şey olduğunu sanan Corr'u çevredekiler de ikna edemedi. 12 yıldır Milas ve Bodrum'da yaşayan ve iyi derecede Türkçe konuşan Corr, telefon açtığı Aydınlık'ın jandarmada ifade verdiğini öğrenince rahatladı. Corr, "Milas- Bodrum Karayolunun her yerinde, uçurum kenarında bariyer var. Sadece buradaki 150 metrelik bölümde, bariyer yok. Anlam veremedim. Aşağıda başka otomobillerin parçalarını da gördüm. Daha önce de buradan birçok kez otomobil aşağıya uçmuş. Tedbir alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinde otomobil uçurumun dibinde

Paula Corr kaza yerinde şok4 içinde ve uçuruma inerken

Kaza yerinden virajdan insanlardan genel detay görüntü

(KJ Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

================================================

9)KATOLİKLERİN RUHANİ REİSİ ROBERTO FERRARİ HAYATINI KAYBETTİ

MERSİN'de Latin İtalyan Katolik Kilisesi ruhani reisi 95 yaşındaki Roberto Ferrari yaşamını yitirdi.

Uzun yıllar Mersin'de görev yapan Roberto Ferrari, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanınca özel bir hastanede tedaviye alındı. Yaşlılığa bağlı rahatsızlığı bulunan Ferrari dün hayatını kaybetti. Halk arasında son derece sevilen bir kişiliğe sahip olan Ferrari'nin ölümü kentteki Katolik cemaatini yasa boğdu.

Mersin'de Müslüman ve diğer din mensuplarının toprağa verildiği Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilmesi yönünde vasiyeti bulunduğu bildirilen Roberto Ferrari'nin cenazesi, ailesinin isteği üzerine İtalya'da toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Roberto Ferrari konuşma yaparken

Roberto Ferrari'nin (sağ başta) diğer papazlar ve imamla birlikte görüntüleri

Ferrari, şehit mezarlarına karanfil bırakırken

Kilisede tütsü yaparken

Ferrari'nin (sol basta) ayin sırasında görüntüsü

Ferrari'nin otururken ve ayakta görüntüleri

Görev yaptığı kilisenin binası ve giriş görüntüsü

(BOYUT: 88,66 MB) (SÜRE: 01,57 DK)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

======================================================

10)SİLİFKE'DE FESTİVAL COŞKUSU

MERSİN'in Silifke Belediyesi'nce bu yıl 2'incisi düzenlenen Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un da katıldığı şenlikte vatandaşlar, çeşitli etkinliklerle coştu. Yarışmalar, tiyatro gösterileri, Aşuk Maşuk ve Fasıl grubu gibi etkinliklerin yer aldığı festivalde sahne alan Ayşe Dinçer, Silifkelileri coşturdu. Dinçer, yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde ayağına lastik pabuç ve üzerine şalvar giyerek dans etti.

'En iyi çağla yarışması' da yapılan festivalde konuşan Belediye Başkanı Turgut, yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Turgut, "Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkanı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke'nin gerçekleşmesi hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Ankara'lı Ayşe Dinçer'in konser görüntüsü

-Ayşe Dinçer'i izleyen kalabalık

-Ayşe Dinçer'e sevgi gösterisi

(Boyut: 940 MB) (Süre: 02: 42dk)

Haber-Kamera Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

========================================================

11)KAYSERİ POMEM'DE MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

KAYSERİ Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) mezuniyet heyecanı yaşandı. Merkezde düzenlenen törenle, 604 öğrenci mezun oldu. Merkez Müdürü Metin Tanrıver, "Devlete el kaldıranın kolunu keseceksiniz. Devlete laf söyleyenin dilini koparacaksınız. Devlete yan bakanın gözünü çıkaracaksınız. Devlete isyan edeni topyekun imha edeceksiniz. Gücünüzü hukuk ve kanunlardan alacaksınız" dedi.

POMEM Spor Salonu'nda yapılan törende konuşan Merkez Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Tanrıver, "Sevgili gençler, değerli genç meslektaşlarım, okulumuzda bulunduğunuz süre içerisinde kendinizi en güzel şekilde geliştirdiniz. Size sağlanan tüm imkanlardan olabildiğince yararlandınız. Artık, çalışacağınız illere atandınız. Okulumuzda almış olduğunuz bilgi ve beceriler size, meslek hayatınız süresince yeterli olmayabilir. Meslek hayatınız boyunca sürekli kendinizi geliştirecek, devamlı okuyacaksınız. Sizlere görev, yetki ve sorumluluk veren tüm kanunları en iyi şekilde bilecek, meslek hayatınıza uygulayacaksınız" diye konuştu.

Tanrıver, genç meslektaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, "Gerek meslek, gerekse sivil hayatınızda asli görevlerinizden olan yoksula, düşküne, garibana, yardıma muhtaç olanlara, hizmet etmeyi, kendinize düstur edineceksiniz" dedikten sonra şunları kaydetti:

"Sevgili gençler, herkesin bir hedefi olmalı! Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle meslek hayatınızda kendinize doğru hedefler belirleyin. Hedefe ulaşmada; aldığınız eğitim, iradeniz, azminiz ve kararlılığınız size yol gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek, fakat asla yılmayacak, pes etmeyeceksiniz. Başarılı olma adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacaksınız.

Dürüst olacaksınız, kimsenin hakkını yemeyeceksiniz, kimsenin hakkını da kimseye yedirmeyeceksiniz. Hakkınızı da haddinizi de bileceksiniz. Amirlerinize, üstlerinize, meslektaşlarınıza, ailelerinize ve halkımıza saygılı olacaksınız. Hiç kimse ya da hiçbir kuruma bağlı olmayacaksınız. Bağlı olacağınız tek bir yer vardır, o da devlettir, devlet.

Devlete el kaldıranın kolunu keseceksiniz. Devlete laf söyleyenin dilini koparacaksınız.

Devlete yan bakanın gözünü çıkaracaksınız. Devlete isyan edeni topyekun imha edeceksiniz. Gücünüzü hukuk ve kanunlardan alacaksınız. Size sığınanlara kapınızı, kucağınızı ve kalbinizi daima açık tutacaksınız. Çıktığınız yolu, taşıdığınız yükü bileceksiniz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Orta Asya bozkırlarından Viyana'ya, Kırım'dan Yemen'e kadar yüzyıllarca Türklüğün ve Müslümanlığın istikbali için canlarını veren; 1071' de Malazgirt'te, 1453'te İstanbul'da 1915'te Çanakkale'de, 1921'de Çaldağ'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da, 1974'de Kıbrıs'ta ve 1984'ten beri son kalemiz Anadolu ve çevresinde destanlaşan; 15 Temmuz'da vatan sevgisinin ne demek olduğunu bütün dünyaya gösteren; sadece bizim değil, bütün mazlumların da umudu olan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah dünyayı Türksüz, Türkleri Vatansız bırakmasın. Sevgili gençler, sefer sizden, zafer Allah'tan olsun. Allah görevinizi hayırlı kılsın. Hayatın tüm başarıları sizlerle olsun. Gazanız mübarek olsun. Allah sizleri ve Müslüman Türk neslini korusun."

Konuşmaların ardından genç polisler, silah bayrak ve kanunlar kitabı üzerine el koyarak hep birlikte yemin ettiler. Mezuniyet heyecanı yaşayan gençler, daha sonra hep birlikte şapkalarını fırlattılar.

Görüntü Dökümü

----------------------

-POMEM Müdürü Metin Tanrıver'in konuşması

-Genç polislerden detay görüntüler

-Genç polislerin yemin etmesi

-Dönem birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması

-Polislerin şapkalarını fırlatmaları

-Detay görüntüler

Haber: Zafer BARIŞ-Kamera: POMEM/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 6 dakika, 50 saniye/218 MB

=======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement