Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- HÜSNÜ MAHALLİ TAHLİYE EDİLDİHaber: Ümit TÜRK İstanbul / DHAGazeteci Hüsnü Mahalli'ye tahliye kararı verildi.

20.01.2017 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- HÜSNÜ MAHALLİ TAHLİYE EDİLDİ

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye tahliye kararı verildi.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından tutuklu bulunan ve hakkında 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenen Gazeteci Hüsnü Mahalli, İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. İddianameyi kabul eden mahkeme, tahliye kararında, "kaçma ihtimalinin olmaması", "tutuklulukta kaldığı süre", "istenilen cezanın miktarı" ve "mağdur üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunulmasının olanaksız olması"nı dikkate aldığını belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hakkındaki soruşturma nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın talimatıyla 12 Aralık 2016 tarihinde Acıbadem'deki evinden gözaltına alınan Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturmayı yürüten savcılık, Mahalli hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Mahalli'nin rahatsızlığı nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında olduğu öğrenildi.

==========================

2- İTÜ'DE "FETÖ" OPERASYONU : ŞU ANA KADAR 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

FETÖ/PDY'nin İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'ndeki akademik yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunan 41 kişiden 27'si gözaltına alındı. 4 kişinin ise yurtdışında olduğu belirlenirken, 10 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ/PDY'nin İTÜ yapılanmasına yönelik soruşturma başlatılarak 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gözaltı kararı üzerine İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri kordinesinde Terörle Mücadele, Uyuşturucu ile Mücadele, Kaçakçılık ve Çevik Kuvvet polislerinin desteğiyle İstanbul merkezli, Aydın, Manisa, Ankara, Tekirdağ, Kocaeli, Samsun, Balıkesir, Tokat ve Trabzon'dan oluşan 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda İTÜ'de görevli 2 doçent, 3 yardımcı doçent, 10 araştırma görevlisi ve 12 idari personelden oluşan 27 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri 10 kişinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda Fetullah Gülen'e ait kitaplar ve örgütsel dökümanlar ele geçirdiği öğrenildi.

TÜBİTAK'A USULSÜZ PERSONEL ALDI İDDİASI

Operasyon kapsamında 4 kişinin ise yurtdışında olduğu belirlenirken, bu kişilerden birinin İTÜ eski öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Aydın olduğu öğrenildi. Emniyet kaynakları, Aydın'ın TÜBİTAK'a yönelik usulsüz işe alımlarla ilgili yürütülen bir soruşturmada kapsamında usulsüz olarak 200 kişiyi işe aldığının belirlendiğini kaydetti. Aydın'ın yoğun olarak 'ByLock' kullandığı tespit edildiği öne sürülüyor.

===========================

3- "AHMET TÜRK SERBEST BIRAKILSIN" BİLDİRİSİ

Akademisyen, sanatçı, yazar, gazeteci ve siyasetçilerden oluşan bir grup, yayınladıkları bir bildiriyle Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin tutuklu Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Bildiriye aralarında Orhan Pamuk, Arif Sağ, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli, Ercan Karakaş, Can Dündar, Aydın Engin ve Müjde Ar gibi isimlerin bulunduğu 142 kişi imza attı.

Haber - Kamera: Enver ALAS, İstanbul/ DHA

"Ahmet Türk'ün Sağlığından Endişeliyiz. Ahmet Türk Derhal Serbest Bırakılsın" başlığıyla tutuklu Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için hazırlanan bildiri, Taksim'deki bir otelde imzacı isimlerin katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıya eski bakanlardan Ercan Karakaş, CHP eski milletvekili Melda Onur, Avukat Haluk İnanıcı, gazeteci Murat Çelikkan, Avukat Kemal Aytaç katıldı.

BİLDİRİ AÇIKLANDI

Grup adına bildiriyi Kemal Aytaç, okudu.

Bildiride, "Ülke tarihimizin ve siyasetimizin önemli ismi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, görevinden alınarak tutuklanmış, önce İstanbul Silivri Cezaevi'ne daha sonra Elazığ Cezaevi'ne gönderilmiştir. Siyasetin her alanında faaliyet yürütmüş olan Ahmet Türk, bu deneyimini, şiddetten arınmış bir siyasi nezaketle yıllarca sürdürmüş saygın bir siyasetçidir. Demokrat ve barışçı kimliğiyle tanınan Ahmet Türk, yaşamı boyunca da bu ilkelere bağlı kalmış ve çok geniş, farklı çevrelerin de ilgisini, sempatisini, saygısını haklı olarak kazanmış aydın bir kişiliktir. Tutuklanma gerekçeleri belediye hizmetleriyle ilgilidir. Oysa başkanlığı süresince hakkında onlarca inceleme ve denetleme yapılmış ve sonucunda denetleyenlerce kendisine olumlu rapor verilerek teşekkür edilmiştir" denildi.

"SAĞLIK DURUMU DİKKATE ALINSIN"

Bildiride, "İlerleyen yaşı ve yaşadığı rahatsızlıklar dikkate alınmaksızın hukuksuz ve haksız yere tutuklanmıştır. Tutuksuz yargılamayı esas kabul eden bir hukuk sisteminde demokratik yollarla seçilmiş siyasetçilerin cezaevlerinde tecritte ve kötü koşullarda tutulmaları nedeniyle endişeliyiz. Ahmet Türk kalbinde pille yaşamaktadır. Cezaevi koşullarının sağlık durumunu daha da kötüleştireceği açıkça ortadayken tutuklu yargılanmasında ısrar etmenin vahim sonuçlara neden olabileceğini düşünüyoruz. Bizler, onu tanıyor, biliyor ve aşağıda imzası bulunanlar olarak, sağlık durumu da dikkate alınarak Ahmet Türk'ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İMZACI İSİMLER OKUNDU

Bildirinin okunmasının imzacılar Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için düşüncelerini ifade ettiler. Ardından imzacı 142 isim tek tek okundu. Bildiriye imza atan bazı isimler şunlar:

"Arif Sağ, Aydın Engin, Barış Atay, Baskın Oran, Belkıs Akkale, Cahit Berkay, Can Dündar, Edip Akbayram, Erol Katırcıoğlu, Fehim Işık, Tarhan Erdem, Ferhat Tunç, Fikret Kuşkan, Gencay Gürsoy, Hilmi Yarayıcı, Jülide Kural, Kemal Aytaç, Hüseyin Turan, Mazlum Çimen, Murat Belge, Nebil Özgentürk, Müjde Ar, Metin Özülkü, Orhan Pamuk, Özgür Mumcu, Rıza Türmen, Turgay Olcayto, Yılmaz Odabaşı, Zülfü Livaneli, Sezgin Tanrıkulu, Rutkay Aziz."

Görüntü Dökümü

-----------------

-Basın toplantısından görüntüler

-Katılımcılar

-Kemal Aytaç'ın konuşması

-Bildirinin okunması

-Ercan Karakaş'ın konuşması

-İmzacı isimlerin konuşması

-Genel ve detaylar

20.01.2017 - 16.54 Haber Kodu : 170120164_

=================================

(HAVADAN GÖRÜNTÜYLE)

4- İSTANBUL'UN YENİ SİLUETİNİ YILDA 4,5 MİLYON TURİST ZİYARET EDECEK

Haber: Ali AKSOYER/ İSTANBUL,

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında ilk 130 metre aşıldı.

220 metre uzunluğunda betonarme kule ve üzerine 165 metrelik anten direği ile toplam 365 metre uzunluğa sahip olacak yeni kulenin 170 milyon liraya mal olması planlanıyor. Kulenin 176'ncı ve 180'nci metrelerinde iki restoranın yanı sıra seyir terasları da bulunacak. 2017 yılı ortalarında bölgede halen yapımına devam edilen Çamlıca Camiiyle birlikte hizmete alınacak kuleyi yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret etmesi planlanıyor.

220 METRESİ BETON 165 METRESİ ANTEN TOPLAM 365 METRE OLACAK

Çamlıca Camii'nin yapımıyla birlikte gündeme gelen Çamlıca Tepesi'ndeki onlarca radyo ve televizyon vericisinin bir araya toplanması amacıyla başlayan projeye 2016 yılının Mart ayında start verilmişti. Yapılan zemin etütlerinin ardından Küçükçamlıca'da seçilen yerde başlatılan çalışmalarda önce bölgedeki ağaçlar taşınmış ardından temel için hazırlıklar yapılmıştı. Ardından kulenin betonarme kısmının yapımına geçilirken, bugüne kadar yapılan çalışmalarda betonarme kısım 130 metreyi geçti. 220 metre yüksekliğindeki betonarme bölüm, her bir katı 4,5 metre yüksekliğinde ve 4 katı yerin altında 53 kattan oluşacak. Bu betonarme bölüm tamamlandığında, üzerine 165 metre uzunluğunda bir anten yerleştirilecek. Anten'le birlikte bu kulenin yüksekliği 365 metre'yi bulacak.

KULEDE RESTORAN VE SEYİR TERASLARI BULUNACAK

300 işçi ve mühendisin gece gündüz çalıştığı projede kule sayesinde tek yerden ve noktadan televizyonlara, radyolara ve insanlara yayıncılık hizmeti verilmesinin planlandığı öğrenildi. İstanbul'un sembolü olması beklenen yeni kulede 176'ncı ve 180'nci katlarda bir restoran bulunacağı, ayrıca kulenin 150 metre yüksekliğindeki bölümünde ise iki seyir terası inşa edileceği öğrenildi. Kuleye iniş ve çıkışta ise son derece hızlı ve modern asansörlerin kullanılacağı öğrenildi.

CAMLICA CAMİSIYLE BİRLİKTE AÇILACAK

Projenin 170 milyon liraya mal olması planlanıyor. Proje tamamlandığında yerli ve yabancı 4,5 milyon turisti ağırlaması bekleniyor. Kulenin tamamlanmasının ardından Büyük ve Küçük Çamlıca Tepesi'nde hala kullanılan anten ve kulelerinin söküm işi de hızla tamamlanacak. Projenin 2017 yılının ortalarında bölgede yapımına devam edilen Çamlıca Camiiyle birlikte kullanıma açılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kulenin havadan görüntüsü

===================================

5- AVCILAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, -

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü, şehit polis ve askerler için yaklaşık bin 500 kişinin dinlediği mevlit okuturdu.

Avcılar Emniyet Müdürü Hakan Bolat, İlçe Müftülüğü ile işbirliği yaparak Merkez Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde bugün cuma namazından önce şehit güvenlik güçleri için mevlit okutturdu. Yaklaşık bin 500 kişinin dinlediği mevlitin yanı sıra Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Cami imamı Ömer Yavuz'un okuduğu Mustafa Fazıl Kartal'ın "Ağlama sen nazlı yavrum ben edeyim figanı. Vatanına milletine şehit verdim babanı" dizelerinin yer aldığı 'Şehitoğlu ve Annesi' dizeleri cemaati etkiledi. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve bazı polislerin de dinlediği mevlit ardından cemaate dua ettiren İlçe Müftüsü Ömer Erdem, Türkiye'nin üzerinde oynanmak istenen oyunların bozulmasını, şehitlerin ruhunun şad olmasını Allah'tan dilerken, "Bizleri de aynı şekilde imtihanla baş başa kaldığımızda devlet, vatan, millet, Kuran, din uğruna seve seve bizlerin de fedai can eyleyerek aynı duygu ve düşüncelerle can verebilmeyi bizlere de nasip eyle Yarabbi. Hürriyetimize kast edenlere fırsat verme Yarabbi. Camide namaz kılarken yan yana, omuz omuza, diz dize durduğumuz gibi dışarıda da aynı şekilde bir ve beraber olarak birbirimizin derdiyle hemhal olarak ömrümüzü sürdürmeyi nasip eyle" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Mevlit ve kasidelerden görüntüler

-Müftünün duası

-Avcılar Kaymakamı cemaat arasında (ortada gözlüklü)

-Cemaatten görüntüler

20.01.2017 - 17.05 Haber Kodu : 170120169_

================================

6- ESKİ ÜNLÜ MANKENLER 'HAYATA SAHİP ÇIKMAK' İÇİN PODYUMA DÖNDÜ

Haber: Orhan SENCER/ İSTANBUL,

Ünlü modacı Murat Cinpir, bu yıl 4'üncü kez gerçekleşen Fashionist kapsamında "XCLSV" koleksiyonunu eski ünlü manken, oyuncu ve sunucularla tanıttı.

Beşiktaş Akaretler'deki W Hotel Super Jazz W Lounge'da gerçekleşen defilede, 25 yılı aşkın süredir moda dünyasında birbirinden özel koleksiyonlar hazırlayan Murat Cinpir, "XCLSV" koleksiyonunu tanıttı.

Defilede, Çağla Şikel, Deniz Pulaş, Janset, Sibel Tan, Ebru Güzel, Alona, Beril Önder, Begüm Özbek, Bilge Kara, Canan Mutluer, Ceylan Saner, Ebru Ürün, Fatma Yaman, Gülay Kuriş, Güner Özkul, Hülya Yiğitalp, İpek Gümüşoğlu, İpek Tenolcay, Müge Cinman, Selda Aksoy, Sema Şimşek, "Hayata Sahip Çıkmak" temasıyla yürüdü.

Birbirinden iddialı 25 parça koleksiyonunun sunulduğu defilede transparan ve dekolte kıyafetlerin ağırlıkta olduğu görüldü.

Moda şovunun ardından eğlenceli anlar yaşandı. Podyuma mankenlerle çıkan Murat Cinpir hepsine tek tek teşekkür etti.

Cinpir yaptığı açıklamada, "Defilede podyuma taşınan koleksiyon, piyasalardaki gerilemeye ve ülke şartlarındaki gerginliğe karşı ayakta durmanın ve el ele vermenin çıkar yolu olduğuna inanan bir kadronun eseri. Ticari kaygılara kapılmadan tasarıma ağırlık verilen koleksiyonu sunan ve 'Hayata Sahip Çıkmak' için yürüyen herkese teşekkür ederim" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Defileden görüntü

-Defile sonrası mankenlerin Cinpir'i alkışlaması

-Detaylar

20.01.2017 - 16.27 Haber Kodu : 170120159

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    21:23 Almus Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Almus ilesine bağlı köy muhtarlarının katılımıyla Fatıma-Tüz Zehra Külliyesi Konferans Salonu'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi ve Kaymakam Emre Çömen, yeni seçilenlerle birlikte ilçeye hizmet etmeye gayret göstereceklerini belirtti.

  • Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    21:19 Sivas'ta düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Taha Akgül Spor Salonu'nda düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Güreş Şampiyonası'nın açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreşin Türk milleti için özel bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şimşek, Sivas'ın 8 olimpiyat madalyası kazanan tek il olduğunu belirterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için 2 bin 298 lisanslı sporcuya ev sahipliği yaptığını ifade etti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Kerim Salman ise Sivas'ın Türk güreşinde önemli bir şehir olduğunu ve 3 olimpiyat şampiyonu yetiştirdiğini söyledi. Eski olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık da organizasyonun adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, Sivas'ta uluslararası bir şampiyona düzenlenmesi için girişimde bulunacağını ifade etti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor
    21:18 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, ısınma ve pas çalışması yapıldıktan sonra geniş alandaki çift kale maçla antrenman tamamlandı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.


Advertisement