Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)RİZE'DE İŞKUR ÖNÜNDE MEVSİMLİK İŞ BAŞVURUSU İZDİHAMIÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda daha önce ertelenen ve çay bölgesi illerinde ikametgah şartı getirilen mevsimlik işçi alım başvuruları bu sabah yeniden başladı.

09.05.2017 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)RİZE'DE İŞKUR ÖNÜNDE MEVSİMLİK İŞ BAŞVURUSU İZDİHAMI

ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda daha önce ertelenen ve çay bölgesi illerinde ikametgah şartı getirilen mevsimlik işçi alım başvuruları bu sabah yeniden başladı. Rize'de İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) önünde gece sıraya girenler sabah kapıların açılması ile içeriye hücum etti, izdiham yaşandı.

Başvuru için İŞKUR binası önünde gece sıraya giren vatandaşların oluşturduğu kuyruk sabahın ilk ışıkları ile Cumhuriyet Caddesi boyunca uzandı. Başvuru için bekleyenler İŞKUR binası girişi önünde yoğun kalabalık oluşturdu. Saat 07.30 sıralarında gelen İŞKUR güvenlik görevlileri, kapıları açarak bekleyenleri birinci kattaki kurumun merdivenlerinde sıraya alacağını duyurdu. Bunun üzerine kapıya yönelen kalabalık nedeniyle güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı. Kapının açılmasıyla içeri girmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar kısa süreli izdihama neden oldu. İŞKUR çalışanlarının gelmesiyle başvurular alınmaya başlandı.

BAŞVURU ERTELENMİŞTİ

ÇAYKUR'un bölgedeki 47 yaş çay işleme fabrikasında 1500 mevsimlik işçi alımı yapılacağı  duyurulmuş, 4 Nisan sabahı başlayacağı açıklanan başvurular için İŞKUR önünde gece sıraya girenler, sabah saatlerinde başvuruların ertelendiğini öğrenince adeta şok yaşamıştı. Erteleme sonrasında  ÇAYKUR'un 4 ildeki fabrikalarına yapılacak işçi alımı için yönetmenlik değiştirildi,  Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerini kapsayan bölgesel işçi alımı için bu illerde ikametgah şartı getirildi. Değişikliğe ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlanınca iş başvuruları illerdeki İş Kurumu Müdürlüğü'ne yapılmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İşkur önünde toplanan kalabalık

Yaşanan tartışmalar

Binaya girmeye çalışanların izdihamı

İş kuyruğundan detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre: 3.38 dk.    Boyut: 115 Mb

================================================

2)TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISINDA RADYASYON PANİĞİ

Gürcistan'a açılan Ardahan'ın Posof İlçesi'ndeki Türkgözü Sınır Kapısı yakınında devam eden Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) hattındaki kaynak çalışmalarında radyasyon salınımı olduğu ihbarı üzerine Türiye Atom Eneriji Kurumu (TAEK) heyeti bölgede inceleme başlattı. 4 Mayıs günü radyasyon salınımını Gürcistan sınır kapısındaki cihazların algılaması üzerine Tiflis'den gelen ekip, sınır kapısını yaklaşık 2.5 saat kapattı. Salınımın Türkiye tarafından kaynaklandığının tesbit edilmesi üzerine Türkiye uyarıldı. Bunun üzerine Ardahan İl Afet Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme başlattı. Ankara'ya durumun bildirilmesi üzerine gelen TAEK heyeti, kaynak çalışmalarının yapıldığı borularda radyasyon ölçümü gerçeleştirdi. Çevreye güvenlik şeriti çekildi, üzerinde 'dikkat radyasyon var' yazılı uyarı levhaları asıldı. Sınır kapısı açılırken, olayla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Türk Gözü Sınır kapısı genel görüntü

-Boru hattı çalışmaları

-Gürcistan tarafından görüntü

-Gürcü petrolcü işletmecinin konuşması

-TANAP yetkilileri ve Taek yetkililerin alanda incelemesi

-TAEK yetkililerinin ölçüm cihazı ile inceleme yapması

-Güvenlik şeridi ve dikkat radyasyon var tabelaları

-Posof belediye başkanı Cahit Ulgar ile röp

Haber-Kamera: Alper TURGUT/ ARDAHAN/ POSOF,

===========================================================

3)ŞİZOFREN GENÇ, KOMŞULARININ OTOMOBİLLERİNİ KUNDAKLADI

ADANA'da şizofreni hastası 23 yaşındaki Emin T., kendisiyle aynı apartmanda oturan komşularının otomobillerini kundakları. İki otomobil yandı, bir otomobil de hasar gördü.  Olay, saat 04.45 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Beyazevler Mahallesi 80030 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, şizofreni hastası Emin T., gece evden çıkarak yakındaki bir akaryakıt istasyonundan bir bidon benzin aldı, ailesini arayıp evi yakacağını söyleyip telefonu kapattı. Telaşlanan aile polise durumu polise bildirdi ancak birkaç dakika sonra Emin T., oturdukları apartmanın karşısında komşularına ait park halindeki iki lüks otomobili üzerlerine benzin dökerek ateşe verdi. Alev topuna dönen 01 NA 204 ve 01 DJG 20 plakalı otomobillere kısa sürede gelen itfaiye müdahale etti. İtfaiye alevleri söndürürken, yanan otomobillerin yanında bulunan 01 EMH 54 plakalı otomobil de hasar gördü. Otomobillerinin kundaklanmasıyla şoke olan komşular, Emin T.'nin daha önce de oturduğu evi yakmaya çalıştığını ve evlerinin kapılarını zorlayarak kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Olayın ardından Emin T. ve ona benzin veren akaryakıt istasyonu çalışanını gözaltına alan polis, soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Otomobillerden yükselen alevler

İtfaiye erlerinin alevlere tazyikli su sıkarak müdahale etmesi

Alevlerin sönmesinin ardından oluşan yoğun duman

İtfaiye erlerinin araçların içine su sıkması

Otomobil sahibinin itfaiye eri ile konuşması

Otomobil sahibinin Emin T. hakkında iddialarda bulunması

Otomobil sahibinin ağlayan yakını

İtfaiye aracından görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509012

==============================================

4)TEKSTİL ATÖLYESİ ÇALIŞANLARINDA GIDA ZEHİRLENMESİ

ÇORUM'da bir tekstil atölyesinde çalışan 30 kişi, öğle yemeğini yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.  Olay, Çorum'un Üçtutlar Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil atölyesinde meydana geldi. Burada çalışan 6 işçi, dün yedikleri öğle yemeğinden sonra rahatsızlandı. Bunun üzerine 112 acil servisi aranıp yardım istendi. Gelen ambulanslara alınan 6 işçi, Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir süre sonra atölyedeki diğer bazı işçilerin de rahatsızlandıklarını söylemesi üzerine işveren çalışanlarını 2 minibüsle hastaneye getirdi. 30 kişi tedavi altına alındı. İşçilerden bir kısmı tedavilerinin ardından taburcu edilirken, bir kısmının tedavisine devam edildiği belirtildi. Atölyede öğle yemeğinde et yemeği ile pilav yedikleri belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hastaneye getirilen çalışanların görüntüsü

Ambulans görüntü

İşveren açıklama

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508198

================================================

5)ALAPLI'DA DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde yağmurla birlikte dolu yağışı etkili oldu.

İlçede dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Ardından ceviz büyüklüğünde yağan doludan vatandaşlar şemsiyeleriyle korunurken, birçok kişi ise binaların saçaklarının altına ve pasajlara sığındı. Dolu yağışı, kısa süre sonra etkisini kaybetti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sera'da bulunan vatandaş

-Dolu yağışının başlaması

-Aracın kasasına dolan dolu

-Yağmur yağması

-Dolu yağışı

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/ ALAPLI(Zonguldak),

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508229

==================================================

6)TARTIŞTIĞI ESKİ ORTAĞINI PARKTA ÖLDÜRDÜ

TEKİRDAĞ'da aralarında alacak verecek meselesi olduğu belirtilen 27 yaşındaki Ayhan Demiralp, parkta tartıştığı eski iş ortağı 31 yaşındaki Yalçın Güler'i tabanca ile vurarak öldürdü. Tekirdağ'da ortak olarak araç kiralama ve kahve işletmeciliği yaptıktan sonra ayrılan Ayhan Demiralp ile Yalçın Güler, aralarında bulunan alacak verecek meselesini konuşmak üzere dün akşam saatlerinde merkez Süleymanpaşa İlçesi'ndeki Cengiz Topel Meydanı'ndaki bir parkta bir araya geldi. İkili arasındaki konuşma kısa sürede tartışma ardından da kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Aydın Demiralp,  üzerinde taşıdığı tabancayı çıkarıp, Güler'e 5 el ateş etti. Çevredekilerin korkulu bakışları arasında Güler, kanlar içinde yere yağılırken, Demiralp olay yerinden yaya olarak kaçtı. Çevrede bulunanlar tarafından olayın yakınında bulunan özel bir hastaneye kaldırılan ve vücuduna 3 kurşun isabet eden Güler, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olayı duyarak hastaneye gelen Güler'in eşi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Soruşturma başlatan polis, kaçan Ayhan Demiralp'i yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerinden detaylar

Polisin incelemesi

Numaratörler

Yerdeki mermi kovanlar

Polisin çalışması

Hastane acil servisi

Yakınlarının feryatları

Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509003

====================================================

7)İNŞAATTA ERKEK ARKADAŞI İLE BONZAİ İÇEN GENÇ KIZ ÖLDÜ

KIRIKKALE'de bir inşaatın zemin katında bir erkek arkadaşı ile gizli olarak aşırı derecede sentetik uyuşturucu bonzai içen 23 yaşındaki Fatma Ceylan öldü. Olay, Kırıkkale'nin Bahçelievler Mahallesi 2082'nci Sokak'ta bulunan bir inşaatın zemin katında meydana geldi. Boş bir inşaatın zemin katına girdiği tespit edilen Fatma Ceylan ile erkek arkadaşı 23 yaşındaki Günay Tolubilek, iddiaya göre bonzai içmeye başladı. Bu sırada Günay Tolubilek'in bakkala giderek bir şeyler aldı. Günay Tolubilek, döndüğünde arkadaşı Fatma Ceylan'ın öldüğünü görmesi üzerine durumu emniyete haber verdi.  Sevk edilen polis ekipleri, aşırı derecede bonzai aldığı tespit edilen Fatma Ceylan, otopsisi yapılmak üzere Yüksek İhtisas Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceylan'ın erkek arkadaşı Günay Tolubilek ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerinden detay görüntü

Emniyet güçleri olay yerinde

Mahalle sakinlerinden görüntü

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508206

=======================================================

8)KONFEKSİYONU BASIP SAHİBİNİ DARP EDEN SURİYELİ GRUPTAN 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

KONYA'da konfeksiyoncu İsmail Yaşkıran, çırağı Suriye uyruklu Muhammed Hellak'ı döven gruba tekpi gösterip kavgayı ayırdı. Kısa süre sonra tekrar konfeksiyona gelerek Yaşkıran'ın darp edip işyerine zarar veren Suriyeli gruptan 2 şüpheli polisin operasyonu ile yakalandı.Olay, 6 Mayıs günü saat 08.10 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi Kazım Ayvaz Sokak'ta meydana geldi. İsmail Yaşkıran'a ait konfeksiyon atölyesinde çırak olarak çalışan Suriye uyruklu Muhammed Hellak'a, iddiaya göre bir grup Suriyeli gencin saldırısına uğradı. Grubu ayırmaya çalışan Yaşkıran'da da saldırgan grup tarafından darp edildi.

Kısa bir süre sonra sanayi sitesi içerisindeki işyerlerinde çalışan diğer Suriyelileri de, "Suriyelilere saldırıyorlar" diyerek örgütlediği idiia edilen şüpheliler kalabalık bir grup olarak tekrar Yaşkıran'ın işyerine geldi. Konfeksiyon atelyösine zarar veren Suriyeli grup, Yaşkıran'ı da sandalye, tekme ve yumruklarla darp edip kaçtı. Kafasına aldığı darbelerle yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yaşkıran'a 14 dikiş atıldı. Yaşkıran tedavisinin ardından taburcu edilirken, saldırı anı ise işyerinin güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

SURİYELİ 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olaydan sonra çalışma başlatan polis, kamera görüntülerini incelemeye aldı. Ekipler sanayi sitesi içerisindeki işyerlerinde çalışan Suriyelilerle de görüşerek grubun elebaşılığını yaptığı 3 şüpheliyi belirledi. Polis, 18 yaşındaki Muhammed El Muhammed Beha ve 20 yaşındaki Hamza Neccar Kabbeni'yi, merkez Meram ve Karatay ilçelerindeki adreslerinde yakaladı. Suriyeli 2 saldırganın polisteki sorgusu sürerken, olaya karışan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509007

===================================

9)BAYKAL'IN İŞ MERKEZİNDEN MALZEME ÇALAN DİĞER ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait yapımı devam eden 3 katlı iş merkezinden yaklaşık 150 bin TL değerinde malzeme çalan 2 şüpheliden firari olan 42 yaşındaki A.Ö. de yakalanarak tutuklandı. 28 yaşındaki V.A. ise daha önce tutuklanmıştı. Muratpaşa İlçesi Gebizli Mahallesi, Termessos Bulvarı'ndaki Baykal'a ait yapımı tamamlanmamış 3 katlı iş merkezine 28 Nisan'da giren kişiler, krom olan ve maddi değeri yüksek asansör kapıları da dahil tüm tesisatın bakır kablolarını çaldı. Bununla yetinmeyen hırsızlarr, asansöre ait elektronik beyni de alarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayı yan komşunun gece balkonda iki kişiyi görmesiyle ortaya çıktı. Baykal'ı arayan komşusu, olaydan haberdar etti. İnceleme yapan polis ekipleri, binadan yaklaşık 150 bin TL değerinde çeşitli ebatlarda toplam 5 bin 800 metre elektrik ve telefon kablosu 500 priz, 200 elektrik anahtarı, 16 pano, asansör kapısı ve benzeri malzemenin çalındığını tespit etti.

SABIKALI ÇIKTILAR

Parmak izi çalışması yapan ekipler, şüphelileri yakalamak için çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olayını daha önceden çeşitli suçlardan kayıtları bulunan 42 yaşındaki A.Ö. ve V.A.'nın gerçekleştirdiğini belirledi. Polis, şüphelilerden V.A.'yı 30 Nisan'da Muratpaşa İlçesi Yüksekalan Mahallesi'ndeki evinde yakaladı. V.A. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

SOKAK AYDINLATMA VE ELEKTRİK KABLOLARINI ÇALMIŞ

Diğer şüpheli A.Ö.'nün de yakalanması için çalışma yapan polis ekipleri, şüpheliyi, önceki gün Kepez İlçesi Yenimahalle civarında olduğunu belirledi. Devriye ekiplerini fark eden A.Ö.,  yaya olarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonunda A.Ö., yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen  A.Ö.'nün Yenimahalle'deki sokak aydınlatma ve elektrik tesisat kablolarını da çaldığı tespit edildi. İşlemlerinin ardından  adliyeye sevk edilen A.Ö, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Görüntü Dökümü (ARŞİV)

-----------------------------------------

İşyerinden görüntü

Olay yeri incelemenin bina içindeki çalışması

Ahmet Paksoy ile röp

Bina içerisinden detay görüntüler

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI-Süleyman EKİN/ ANTALYA,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509009

========================================

10)BANKADAN ÇIKANLARI SOYMAK İSTERKEN YAKALANDILAR

KAHRAMANMARAŞ'ta bankadan çıkan kişileri, araçlarının lastiklerinin havasını indirerek dikkatini dağıtıp paralarını çalmak isteyen 2 kişi, polis tarafından yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik, Dolandırıcılık ve Hırsızlık Büro Amirliği, banka takipli gerçekleşebilecek hırsızlık olaylarına karşı il merkezindeki tüm bankaların şubelerine sivil polis görevlendirildi. Bankadan çıkan vatandaşları takip eden şüphelilerin olup olmadığını uzaktan kontrol eden polis, dün akşam saatlerinde bir bankanın sanayi şubesi önünde park halinde olan aracın lastiğinin havasını indirip camını zorlamaya çalışan 2 kişi olduğunu fark etti. Şüpheliler, yanlarına yaklaşan polisi görünce 06 sahte plakalı lüks bir araçla kaçmaya başladı. 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilerle polis arasında kovalamaca başladı. Güneşevler Mahallesi'nde aracı bırakarak yaya kaçmaya çalışan şüphelilerden 20 yaşındaki Mesut B. boş bir arazide yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüpheli 19 yaşındaki Gökhan K. ise aynı bölgede bir tarlada yakalandı. Olayda kullanıldığı belirlenen ikinci araç ise ekili arazide ele geçirildi. Çalışmalarını arazi üzerine yoğunlaştıran polis, bir çift plaka ile araç camını açmakta kullanılan aparat ele geçirdi.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan şüphelilerin 2 otomobille Kayseri'den geldikleri, bankadan para çeken vatandaşları araçlarının lastiklerini indirmek, camına taş atıp dikkatlerini dağıttıktan sonra para çantalarını alıp kaçmaya çalıştıkları belirlendi. Çevre illerde de benzer olaylara da karıştıkları iddia dilen şüphelilerden Mesut B.'nin 20, Gökhan K.'nın ise 6 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis otosundaki şüpheli

Otonun gidişi

Olayda kullanılan araçta inceleme yapılması

Polisin çöpte delil araması

Şüphelilerin polis otosuna bindirilmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508214

===================================================================

11)BARBUNYANIN İÇİNE MONTE EDİLMİŞ 2.5 KİLO AFYON SAKIZI YAKALANDI

VAN'da bir kargo şirketine düzenlenen operasyonda barbunyanın  içine monte edilmiş 2 kilo 463 gram Afyon sakızı ele geçirildi. Kargoyu yollayan kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Van Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün saat 18.00 sıralarında bir kargo şirketine operasyon düzenlendi. Polis ekiplerinin, Şila isimli dedektör köpekle yaptığı aramada Kanada'ya gönderilmek üzere içerisi fasulye dolu kutuda barbunyanın içine monte edilmiş 2 kilo 463 gram Afyon sakızı ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kargoyu gönderen kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

(POLİS KAMERASI)

-Dedektör köpek Şila'nın kargoları araması ve bulması

-Polisin kargoyu açması ve fasulyenin içindeki afyon sakızını bulması

-Van İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sergiden görüntüler

Haber: Çağatay KENARLI-Muhammed KILIÇ/ VAN-İSTANBUL,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509006

==================================

12)EDİRNE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

TÜRKİYE genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında Edirne'de bazı ev ve iş yerlerine baskınlar düzenlendi. Gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı. Edirne Emniyet Müdürlüğü 81 ilde başlatılan operasyonlar kapsamında kent genelinde sokak satıcılarına yönelik belirlenen 14 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 13 kişinin yakalanmasına yönelik yapılan aramalarda 187 gram bonzai, 25 uyuşturucu hap, uyuşturucudan elde edildiği değerlendirilen 1675 lira, 1 kuru sıkı tabanca, 20 cinsel içerikli hap ele geçirildi. Operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan M.F ve K.Z tutuklandı, H.Y 'nin ise gözaltı işlemleri sürüyor.

Operasyonların devamında 120 polis memurunun 11 noktada yürüttüğü çalışmada 501 kişi sorgulandı, 169 araç ve 27 iş yeri arandı. Aramalarda 1 el yapımı tabanca, 1 kesici alet, 3 yivsiz av tüfeği, 9 milimetre çapında fişek ele geçirildi.

SİVAS'TA NARKOTİK OPERASYONU

SİVAS'ta polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda, bir miktar esrar ve bonzai ile çok sayıda bıçak ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu madde bulundurduğu belirlenen şahısların adreslerine dün sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. 15 ekip ve 55 personelle 11 eve ve 4 iş yerine yapılan eş zamanlı operasyonda, 4 kilogram esrar maddesi, 3.5 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 1 ecstasy hap ve 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkında kanun kapsamında taşınması ve bulundurulması yasak olan 1 sustalı bıçak, 2 bıçak, 2 pala ve 1 orak ele geçirildi. Operasyonda 2 kişiye 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 3 şüpheliye de uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçlarından işlem yapıldı. Operasyonların ikinci aşamasında ise 14 ekip ve 134 personel ile dün akşam saatlerinde 18 ayrı noktada eş zamanlı uygulama yapıldı. Umuma açık iş yerleri, parklar ve İnönü Bulvarı ile Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen uygulamada, 503 kişi ve 74 araç sorgulaması yapıldı. Uygulamada 1 adet glock marka 9mm ruhsatsız silah ve bu silaha ait 14 adet fişek ve 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Ayrıca dolandırıcılık suçundan aranan 1 kişi de gözaltına alındı

ADANA' DA EMNİYET MÜDÜRÜ AK'TAN KAHVEHANEDE UYUŞTURUCU UYARISI

NARKOTİK Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği uygulamaya katılan  Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, ziyaret ettiği kahvehanedeki vatandaşlarla sohbet edip, "Bu çocukları zehirlemeyin. Biz izin vermeyeceğiz, siz de vermeyin" uyarısında bulundu.

Terör Örgütü PKK'nın en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu ile bağımlılık yapan maddelerle mücadele için aralıksız düzenlenen operasyon ve uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Narkotik Daire Başkanlığı'nca, 81 vilayette, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uygulama, Adana'da 37 ayrı noktada, 1000 polisin katılımıyla gerçekleştirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanında, Özel Hareket, Terörle Mücadele ve Asayiş şubelerinden polislerin de katıldığı uygulamaya polis helikopteri de havadan destek verdi. Uygulamanın merkez Yüreğir İlçesi Çamlıbel ve Şehit Erkut Akbay mahallelerindeki bölümüne Adana Emniyet Müdürü Osman Ak da katıldı. Gelincik Caddesi'nin giriş ve çıkışlarını tutan NTP timlerinin durdurdukları araçlardaki aramaları denetleyen Emniyet Müdürü Osman Ak, yol üzerindeki esnafları da ziyaret etti. Ziyaret ettiği bir kahvehanede, mahallenin güvenlik sorunları hakkında bilgi alan ve etrafını saran çocuklarla şakalaşan Ak, sohbet sırasında mahalle sakinlerine "Bu çocukları zehirlemeyin. Biz izin vermeyeceğiz, siz de vermeyin. Bunlar bizim geleceğimiz" diye uyarıda bulundu.

Tablet üzerinden GBT sorgusunun yapıldığı 2 saatlik uygulamada, 26 kilo esrar, 20 uyuşturucu  ve uyarıcı özelliği olan hap ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, arananlar listesinde bulunan 20 kişi de yakalandı.

ADIYAMAN'DA UYUŞTURUCU  OPERASYONU

ADIYAMAN'da kent genelindeki kafelerde huzur operasyonu düzenlendi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde kent merkezinde bulunan kafelere baskın düzenlendi. Kafelerde bulunan vatandaşlar tek tek aranıp kimlikleri kontrol edildi. Yapılan aramalarda bir işyerinde kuru sıkı tabanca ile bir şüphelinin üzerinden bir miktar esrar çıktı.

TEKİRDAĞ'DA UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKİRDAĞ'da polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 13 şüpheliden, adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda, 124 gram bonzai, 11 gram eroin, 1,5 gram kokain, 9,5 gram marok, 51 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen bin 310 lira ele geçirildi. Polis ekipleri, uyuşturucu sattığı ileri sürülen 13 şüpheliyi de gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6'sı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 7 kişinin ise emniyetteki soruşturmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------EDİRNE

-Polis noktasında arama

-Araçların aranması

-Kişilerin aranması

-Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/ EDİRNE,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508228

Görüntü Dökümü

--------------------------------SİVAS

-Uygulamadan görüntüler

-Polisin yaptığı aramalar

-Ele geçirilen malzemeler

Haber: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508230

Görüntü Dökümü

--------------------------------ADANA

Polis helikopterinin görüntüsü

Özel harekat polisleri

Araçların aranması

İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın görüntüsü

Osman Ak'ın vatandaşlarla sohber etmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI-Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508226

Görüntü Dökümü

--------------------------------ADIYAMAN

Polislerin kafelere girmesi

Kafedekilerin üzerini araması

Kuru sıkı tabanca çıkması

Esrar çıkması

Kimlik sorgulaması

Üst araması yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508217

Görüntü Dökümü

-------------------------------TEKİRDAĞ

-Operasyonun emniyet kamerası görüntüleri

-Operasyona giden polis araçları

-Özel harekat ve kom ekiplerinin evlere baskın yapması

-Evlerdeki aramalar ve bulunan uyuşturucular

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509004

=======================================================

13)ASTRONOTLAR İÇİN EGZERSİZ KIYAFETİNE ULUSLARARASI ÖDÜL

GELECEĞİN Havacılık ve Uzay mühendislerini yetiştirmek için eğitime başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), astronotlar için geliştirilen egzersiz kıyafeti uluslararası tasarım yarışmasında altın madalya almaya hak kazandı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Mehmet Ergül tarafından bitirme projesi olarak tasarlanan egzersiz kıyafeti, İtalya'da yapılan ve dünyanın 80 farklı ülkesinden 10 bin projenin başvurduğu '2017 A'Design Yarışması'nda, Altın madalya kazandı. Ergül, ödülünü 6 Haziran'da Milano'da gerçekleştirilecek törende alacak. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, Ergül'ün tasarımını inceledi.

Ergül, NASA Johnson Space Center ile yürüttüğü bilgi alışverişi ve astronot antrenörlerinin yönlendirmesiyle 'Orpheus' adını verdiği giyilebilen bir egzersiz aleti yaptı. Ergül, Vücuda giyilebilen bu egzersiz aleti sayesinde yerçekimsiz ortamda, dünya üzerinde yapılabilen pek çok egzersiz hareketini gerçekleştirebilmekteyiz. Ürünü tasarlama aşamasında NASA'dan araştırmacılar ve bilim insanlarıyla iletişim halinde olarak daha doğru ve teknik anlamda verimli bir konsepte ulaştım. Gelecekteki uzay misyonlarını da düşünerek konuyu yeniden ele aldım. Böylelikle egzersiz kıyafetini tasarladım ve ödül almam beni bu konuda da çalışmaya teşvik etti dedi.

'KUSURSUZ ERGONOMİ'

Yer çekimsiz ortamda yer ve yön duygusunun önemini kaybettiğini, bu nedenle aletlerin vücuda entegre edilerek kullanılması gerektiğinden yola çıktığını belirten Ergül, Kıyafetin dış iskeletin eklemlerinde bulunan elektrik motorları, egzersiz yapılırken bir direnç oluşturuyor. Bu sayede egzersiz tamamlanıyor. Ürünün dış iskelet şeklinde tasarlanması vücuda kusursuz oturarak ergonomi anlamındaki eksiklikleri gideriyor diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Ödül alan kıyafetten genel ve detay görüntüler

Haber İZMİR,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508211

=====================================================

14)KAYMAKAM, KAHVEDE KİTAP OKUDU

KASTAMONU'nun Tosya İlçesi'nde Kaymakam Deniz Pişkin, 'Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın' kampanyasının kapsamını genişleterek, gittiği kahvedekilerle birlikte kitap okudu. Kaymakam Deniz Pişkin, ilçede öğrenciler ve gençler arasında okuma kültürünü artırmak için kitap okuma kampanyası başlattı. Kaymakam Pişkin, kampanyanın ilk ayağında her hafta bir okula giderek öğrencilerle birlikte kütüphanede kitap okudu, ayrıca bir öğrencinin evini de ziyaret edip aileyle aynı şekilde kitap okudu. Kampanyanın kapsamını genişleten Kaymakam Pişkin, ikinci bölümü ilçede bir kahvehaneye giderek önce orada oturan ve oyun oynayan vatandaşlarla sohbet etti, sonra da onlara kitap dağıtıp birlikte okudu.

Kaymakam Pişkin, kampanyanın okul ayağının daha kolay olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Kampanyamızın en önemli ve zor kısmına geldik. Öğrenci her halükarda kendini okumaya şartlandırmış. Belki bu alışkanlığı kazanmakta zorlanmış ama yardımcı olunca da oturan bir mekanizması var. Kitap okumak vatandaşın kendisi için yapabileceği en önemli şeydir. Hem de dinlendirici bir yönü var. Bu anlamda Tosyalı vatandaşlarımızın duyarlılığına çok teşekkür ediyorum."

Eskiden kahvelerin kıraathane olduğuna işaret eden Kaymakam Pişkin, "Kıraathaneler çok kitap okunan yerlermiş. Zamanla işlevi değişmiş. Biz istiyoruz ki kitap okumak isteyenin de kitap okuyabileceği, buna imkan tanıyan kahvehaneler olsun. Kahvehanelerde bir kitaplık ve okuma kısmı olsun. Orada belirli sayıda kitap bulunsun. Okullardaki kitap eksikliğini tamamladıktan sonra inşallah sıra kahvehanelere de gelecek. İlçedeki bütün kahvehanelere küçük bir kitaplık seti yapıp hediye edeceğim. Benimle birlikte kitap okuyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Kaymakam kitap kampanyasını anlatıyor

- Çay dağıtımı

-Garnizon komutanı kitap okuma

-Kaymakam kitap okuma

-Emniyet Müdürü kitap okuma

-Kaymakam açıklama

-Vatandaş Açıklama

Haber-Kamera: Emre ÇİLOĞLU/ TOSYA(Kastamonu),

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508233

===================================================

15)İTFAİYE ARACI GELİN ARABASI OLDU

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde yaşayan itfaiye memuru Emin Sezgin en mutlu gününde, gelin Pelin Ünsal'ı almaya, çiçeklerle süslediği itfaiye aracıyla gitti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş İtfaiye Birimi ekipleri, gelin arabası gibi süsledikleri itfaiye aracı ile bu kez yangın yerine gelin almaya gitti. Ödemiş itfaiyesinde görevli memur Emin Sezgin(27), 23 Eylül 2016 tarihinde yüzük takarak nişan merasimi yaptığı, bir elektrik şirketinde abone sorumlusu olarak çalışan Pelin Ünsal (27) ile önceki gün hayatını birleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli izinleri alan Sezgin, itfaiye aracını gelin arabası yerine kullandı. Ödemiş'in İnönü Mahallesi Tütüncüler Sokak üzerinde bulunan gelin evine gelen itfaiye aracı, meraklı bakışları üzerinde topladı. İtfaiyenin siren seslerini duyan vatandaşlar, aracın gelin arabası olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı.

Mesai arkadaşlarıyla birlikte kız evine gelen damat Emin Sezgin, gelin Pelin Ünsal'ı aldıktan sonra alkışlar eşliğinde düğünün yapılacağı düğün salonuna doğru yol çıktı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Damat Emin Sezgin gelin Pelin Ünsal'ı almaya gelirken görüntü,

-Gelin ve damadın oynamasından görüntü,

-Süslenen itfaiye aracından görüntü.

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ ÖDEMİŞ(İzmir),

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508203

=========================================================

16)ELEKTRİKLİ ÇİTİN AKIMINA KAPILAN RAKUN İYİLEŞTİ

ESKİŞEHİR Hayvanat Bahçesi'nde elektrikli çitin akımına kapılan koati cinsi rakun, özel odada yapılan tedavisinin ardından iyileşip tekrar yaşam alanına bırakıldı.

Sazova Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde geçen 4 Nisan'da meydana gelen olayda elektrikli çite temasta bulunan bir rakun, akıma kapıldı. Çitin yanından uzaklaşamayan rakun elektik şokuna maruz kaldı. Ziyaretçiler tarafından cep telefonuyla kayda alınan ve sosyal medyada paylaşılan rakun, görevliler tarafından kurtarılıp tedavi için özel bir bölüme götürüldü. Gerekli bakım ve kontrolleri yapılan rakun tekrar, hayvanat bahçesindeki yerine konuldu. Rakun, bakıcısının verdiği haşlanmış yumurtaları yedi.

Yaşam alanındaki ip köprüde ve ağaçta diğer hayvanlarla dolaşan rakunun sağlıklı olduğunu gören vatandaşlar onları ilgiyle izledi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği standartları doğrultusuna önlemlerle donatılan Eskişehir Hayvanat Bahçesi'nde talihsizlik sonucu yaşadığı kısa süreli şok sonrası, veterinerler tarafından gözetime alınan koati, arkadaşlarıyla buluştu. 48 saat müşahede altında tutulan koati, hayvanat bahçesindeki yaşam alanına salındı."

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Hayvanat Bahçesi görevlilerinin rakunu kafes içerisinde hayvanat bahçesine getirmesi,

-Kafesin açılıp rakunun çıkması,

-Ziyaretçilerin alkışlaması,

-Rakunun arkadaşlarının yanına gitmesi,

-Rakunların görüntüsü,

-Rakunlara yiyecek verilmesi,

-Ziyaretçilerin görüntüsü,

-Yemek kabını üzerine çıkan bir rakunun görüntüsü,

-Elektrikli çitte akıma kapılan rakunun cep telefonuyla çekilmiş olan arşiv görüntüsü

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

08.05.2017 - Haber Kodu : 170508199

======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement