Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Cumhurbaşkanına suikasti timi davasında tahliye yokCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada Muğla 2.

05.05.2017 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanına suikasti timi davasında tahliye yok

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ara kararında tüm tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Mahkeme, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın davaya müdahil olarak katılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonu haline getirilen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar jandarma eşliğinde getirildi. Sanıkların getirilmesinin ardından Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, ara kararı okudu. Kararda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın davaya müdahil olması kabul edilirken, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın aynı yöndeki talebi ise reddedildi. Ara kararda; dava dosyasında olay, yakalama ve el tutanaklarının, otopsi ve kriminal raporlarının, görüntü ve radar kayıtlarının, tüm soruşturma dosyası ile sanık savunmaları kapsamında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin mevcut olduğu vurgulanarak, sanıkların üzerilerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti göz önünde bulundurularak tahliye talepleri reddedildi. Ara kararı okuyan Mahkeme Başkanı Baştoğ, duruşmanın 13 Temmuz'a ertelendiğini bildirdi.

Kararın açıklanmasından sonra sanıkların yakınlarından biri, "Dosya ile ilgili araştırmalar bir an önce tamamlansın. Eşimin tahliyesini daha ne kadar bekleyeceğim. Bırakın ne olur eşimi bir kere daha göreyim" diyerek ağladı. Sanık yakınını avukatı sakinleştirip, duruşma salonundan çıkardı.

Duruşmayı AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal da izledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Sanıkların adliyeye getirilmesi

-Polisin geniş güvenlik önlemleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

============================

5 katlı boş binada yangın

BURDUR'un Gölhisar İlçesi'nde daha önce dershane olarak kullanılan 5 katlı boş binada çıkan yangın, maddi hasara neden oldu.

Pazar Mahallesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan bir dershanenin bulunduğu 5 katlı boş binanın en üst katında, saat 17.30 sıralarında yangın başladı. Yangın, Gölhisar Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen çatıya sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerin de müdahale ettiği yangın, 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Yangından detay

Ekiplerin müdahalesi

Haber: Mesut MADAN- Kamera: BURDUR,

============================

Bebeğini mağazada unuttu

SİVAS'ta bir alışveriş mağazasına giren anne G.A. çıkarken 6 aylık bebeği Fadime Erva'yı unuttu. Bir süre sonra geri dönen anne bebeği mağazadan aldı.

Olay saat 17.00 sıralarında Eski Kale Mahallesi, Osmanpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir kadın mağazasında meydana geldi. Anne G.A. ve kardeşi M.A. yanlarında Fadime Erva bebek ile mağazaya geldi. Bir süre mağazada gezindikten sonra anne G.A. bir başka dükkana taksit ödemek için mağazadan ayrıldı. Minik Fadime Erva'nın teyzesi M.A. da bir süre sonra mağazadan ayrıldı. Bu sırada arabasındaki Fadime Erva bebek mağazada unutuldu. Yaklaşık yarım saat sonra durumu fark eden mağaza müdürü Arzu Ablak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri araştırma yaptı. Taksit ödemesi yapan anne G.A. kardeşi M.A. ile çarşıda buluşunca bebeğinin olmadığını fark etti. Telaşla tekrar mağazaya gelen anne G.A., polis ekiplerinin kimlik kontrolü ve mağazanın güvenlik kameralarının incelemesinin ardından bebeğini teslim aldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mağazadan görüntü

-Uyuyan bebeğin görüntüsü

-Polis ekiplerinin incelemesi

-Annenin bebeği almak için gelişi

-Kimlik kontrolü yapılarak bebeğin verilmesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================

Kurtulmuş: İslam karşıtlığı Müslüman toplulukları arasında da yayılıyor (3)

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte Kastamonu Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ın konuşmasının ardından başlayan yağmur nedeniyle meydandaki öğrenciler ve aileleri zor anlar yaşadı. Ardından kürsüye çıkan Kurtulmuş, yağmur nedeniyle diğer konuşmaların iptal edildiğini kendisinin de kısa konuşacağını söyledi. Anne ve babaların çabalarını karşılıksız bırakmadıklarını ve mezun olmaya hak kazandıkları için öğrencileri tebrik eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bir çoğunuz ana kucağından genç yaşta ayrılarak buraya geldiniz. Bir kısmınız gurbette kaldınız, gurbetin zorluklarıyla okudunuz ve diplomanızı aldınız. Allah bu diplomanızı hayırlı etsin. Şimdi önünüzde 2 şey daha var. Diploma sahibi olduğunuz şimdi inşallah iyi bir iş sahibi olacaksınız. Hepiniz en güzel şekilde iş bulmanızı temenni ediyorum. Birde en iyi şekilde de eşler bulursunuz aile hayatınızı da en güzel şekilde kurarsınız. Bilmiyorum aranızda eş adaylarını bulmuş olanlarınız da vardır. Onlarında en kısa zamanda evlenmeyi Allah nasip etsin."

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, konuşması ardından Kurtulmuş'a çeşitli hediyeler verdi. Ardından derece giren öğrencilere ödülleri verildi. Mezuniyet töreni, halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mezuniyet töreni

-Yağmur yağması

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Detaylar

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN-Gürkan YILMAZ/KASTAMONU,

==============================

Validen turizm değerlendirmesi

Vali Münir Karaloğlu, Antalya'daki tarihi mekanların dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirterek, "Bu kadar elimizde imkan var ama Antalya'da turizm otelle havaalanı arasında cereyan ediyor" dedi.

Vali Münir Karaloğlu, Manavgat ve Side'de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut tarafından Side'de karşılanan Vali Karaloğlu, antik tiyatroyu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, tiyatronun bakım ve işletmesinin protokolle belediye devredilmesini talep etti. Vali Karaloğlu da "İki hamamı zaten belediyeye devrediyoruz. Burası için ne yapabiliriz, arkadaşlarımız bir çalışsın" dedi.

Vali Karaloğlu, tiyatro binasından çıkışta, tiyatroyu kastederek beraberindeki yetkililere hitaben, "Turizmi otelle havaalanı arasında hattın dışına çıkaramıyoruz. Bu kadar elimizde imkan var ama maalesef Antalya'da turizm otelle havaalanı arasında cereyan ediyor. Böyle bir yer kaç ülkede var, bizde kaç tane var biliyor musunuz, 400 tane var" diye konuştu.

YENİ SİDE MÜZESİ YAPILACAK

Side Müzesi için ayrılan araziyi de gezen Vali Karaloğlu, Side'nin Antalya'nın en önemli tarihi mekanlarından, ören yerlerinden biri olduğunu vurguladı. Side Müzesi'nin tarihi hamamın içerisinde olduğunu ve bütün eserlerin yer darlığı nedeniyle sergilenemediğini kaydeden Vali Karaloğlu, "Side'de yeni bir müze yapacağız. Mevcut müzemizdeki eserler buraya nakledilecek. Antalya'nın tarihi ve kültürel dokusunun turizmle buluşmasını önemsiyoruz" dedi.

TURİSTİ OTELDE ÇIKARMALIYIZ

Turistleri otelden çıkarmak için tarihi mekanların, kültürel ve sanatsal etkinliklerin, doğaya yönelik gezilerin, maceraya yönelik etkinliklerin arttırılıp paket haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Karaloğlu, "Herkes bulunduğu yerde müşteri beklerse müşteri gelmez. Biz bazen, 'Elimizde var, gelsin' diyoruz. Öyle bir şey yok. Turist Almanya'dan İngiltere'den nihayetinde bir tur operatörüyle, oteliyle anlaşıyor; uçuyor, geliyor. Onu oradan çıkarmak için bizim tahrik etmemiz lazım. Yani elimizdeki değerleri daha iyi anlatmamız, pazarlamamız lazım" diye konuştu.

Gazipaşa'dan Kaş'a kadar dünyanın hiçbir şehrinde olmadığı kadar antik tiyatronun olduğunu aktaran Vali Münir Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bunları maalesef bir değere dönüştüremiyoruz. Geçen hafta Perge'yi gezdik. Perge belki dünyada ayakta olma oranı en yüksek antik şehirlerden bir tanesi. Geçen sene giren ziyaretçi sayısı yerli yabancı toplam 60 bin. Çok komik bir rakam. Geçen sene bu şehre en kötü sezonda 6,5 milyon yabancı geldi. İyi sezonda 12 milyon yabancı geliyor, bizim Perge gibi bir antik şehre eğer 60 bin ziyaretçi götürebiliyorsak, hepimizin; bu kenti yöneten, bu kentte turizm işiyle iştigal eden, bu kentte belediye başkanlığı yapan kim varsa hepimiz turizmi yeniden tartışmamız, yeni hikayeler yazmamız gerekir diye düşünüyorum."

Vali Münir Karaloğlu ve beraberindekiler Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Ahmet Boztaş'tan bilgi aldı. Vali Münir Karaloğlu, D-400 karayolunda yapımı devam üstgeçit çalışmalarını da yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Side Antik tiyatroyu ziyaret

-Valinin açıklamaları

-MATSO'yu ziyaret

-Detay görüntüler

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

==============================

Erişiyorsam Varım sergisi açıldı

DENİZLİ'deki Otizm Derneği tarafından engellilerin hayata tam katılımını sağlamak için Türkiye'den 8, İsveç'ten de 14 engellinin yaşam hikayesinin ele alındığı 'Erişiyorsam Varım' isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Denizli'de engellilerin aktif hayatta yer almasını sağlamak amacıyla Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu'nda 'Erişiyorsam Varım' sergisi düzenledi. Türkiye'den 8, İsveç'ten de 14 engellinin portresinden oluşan sergide farklı yaş ve engelli guruplarından bireylerin hayatlarını konu alan portreler yer aldı.

Sergi öncesinde İsveç Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Suzi Erşahin, proje koordinatörü Sevgi Çiçek Hilton ve Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman, 'Hayata Eşit katılım Mümkün' konulu panel düzenledi. Panelin ardından serginin açılışı, İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi kız öğrencileri tarafından işaret diliyle şarkı söylenerek yapıldı. Bu sırada minik bir down sendromlu kız, öğrencilerin arasına girerek dans etti. İsveç Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Suzi Erşahin, İsveç'in ve İsveç Enstitüsü'nün düzenlenen sergiyi desteklediğini, serginin İsveç'ten Türkiye'ye hazır olarak geldiğini ve Türkiye'nin birçok noktasında sergiyi açmak istediklerini söyledi.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman, dernek olarak proje ortaklığı görevini yürüttüklerini, sergide ise engelli bireylerin portrelerinin yer aldığını belirterek, "Sergi engelli bireylerini hayata tam katılımını destekliyor. Engellikle ilgili hep yardım temelli hareket ediliyor. Aslında bunların hak temelli bir mücadele olması gerekiyor. İsveç engelli hakları ve hayata katılım noktasında mesafe kat etmiş bir ülke. Bu anlamda İsveç'le işbirliği yapmak bizim için de son derece sevindirici" dedi. Sergi 15 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Düzenlenen Panelden detay

Sergiden detay

Ziyaretçilerden Detay

Kız öğrencilerin işaret diliyle şarkı söylemesi

İsveç Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Suzi Erşahin röp.

Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman röp.

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

======================================

Türkiye'nin gururu Eskişehirli çocuklar Avrupa'ya müziği ve barışı götürdüler

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, daha kuruluşunun ikinci yılında Avrupa çapında büyük bir başarıya imza attı. Orkestra, ilk etapta Belçika'nın Neerpelt kentinde bulunan Dommelholf Kültür, Sanat ve Spor Merkezi tiyatro salonunda konserini gerçekleştirdi.  Çocuklar Senfoni orkestrası kategorisi E grubunda katıldıkları yarışmada ise Türk Marşı, Happy Blues, Orkestra için süit Chamambo parçalarını başarılı bir şekilde çalan temsilcimiz 21 farklı ülkeden yaklaşık 2700 katılımcı arasında üçüncülüğü elde ederek Türkiye'nin gururu oldu.

İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, ilk etapta Belçika'nın Neerpelt kentinde bulunan Dommelholf Kültür, Sanat ve Spor Merkezi tiyatro salonunda konser verdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı'nın da izlediği konserde, 86 çocuktan oluşan Senfoni Orkestrası, jüri önünde performanslarını sergiledi  Çocuklar Senfoni orkestrası kategorisi E grubunda katıldıkları yarışmada, Türk Marşı, Happy Blues, Orkestra için süit Chamambo parçalarını başarılı bir şekilde çalan temsilcimiz 21 farklı ülkeden yaklaşık 2700 katılımcı arasında üçüncülüğü elde etti.

"TEPEBAŞI ÇOCUK ORKESTRASI BİZİ GURURLANDIRDI"

AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı, Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası"nın elde ettiği başarıyla ilgili şunları söyledi: "Belçika'da düzenlenen festivalde özellikle Tepebaşı Belediyesi çocuk orkestrasının aldığı sonuç bizleri çok memnun etti. Anadolu halkı, Türk halkı Avrupa'nın bir parçasıdır ve ayrı düşünülemez. Avrupa'da bu tür etkinliklerde yer alınıp dereceye girilmesi bizim için son derece gurur verici bir olay. Hem çocukları hem de onları hazırlayanları kutluyorum." dedi.

SANAT VE BARIŞ MEŞALEMİZ BELÇİKA'YA DA ULAŞTI'

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çocukları tek tek tebrik ederken, "O kadar büyük bir iş başardınız ki hepinizle gurur duyuyorum. Tepebaşı'nda yaktığımız sanat ve barış meşalesini, Neerpelt'e, Belçika'ya kadar ulaştırdınız" diye konuştu. Çocuk Senfoni Orkestrası Neerpelt'ten Brüksel'e geçerek, Avrupa Parlamento binasında, kendilerine özel olarak düzenlenecek resepsiyona katıldı ve burada da izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

AB DAİMİ TEMSİLCİLİĞİ'NDE BÜYÜK ALKIŞ TOPLADILAR

Brüksel'e geçen Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde düzenlenen resepsiyonda, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı'nın daveti üzerine mini konser verdi. Çocuklar kendileri adına düzenlenen resepsiyonda, İstiklal Marşı'nı ve arkasından Avrupa Marşı'nı çalarak konserinİ gerçekleştirdi ve büyük alkış aldı.

Konseri, çocukları Neerpelt'te ve Brüksel'de yalnız bırakmayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye Cumhuriyeti Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve birçok davetli izledi. Konser sonrasında Başkan Ataç, Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay, AB Büyükelçisi Faruk Kaymakçı ve Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'na birer plaket verdi.

BİNLERCE UÇAK AYNI ANDA NASIL ÇARPIŞMIYOR BRİFİNGİ!

Tepebaşılı çocuklar Brüksel'de önemli merkezleri de gezme fırsatı buldu. Önce Avrupa Birliği Parlamento binasını gezen ve Avrupa Birliği Parlamentosu'nun çalışmaları hakkında bilgiler alan çocuklar, toplantıların yapıldığı büyük toplantı salonu ile parlamento binası ziyaretinden sonra Brüksel'de önemli noktalardan biri olan Euro Control Merkezi'ni de görme fırsatı buldu. Avrupa hava yolu trafiği için çok önemli bir yere sahip olan Euro Control Merkezi'nde çocuklara görevliler tarafından 'Binlerce uçak aynı anda uçarak nasıl çarpışmıyorlar' başlığı altında en anlaşılır şekilde bilgi verildi. Tepebaşılı minik müzisyenler Brüksel'deki programlarını tamamlayarak Eskişehir'e döndül.

Görüntü Dökümü

------------------------

-İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan görüntü

-Okestranın Dommelholf Kültür, Sanat ve Spor Merkezi tiyatro salonunda verdiği konser

-yarışmadan görüntü

-Orkestranın çaldığı parçalar

-yarışma sonunda sonucunu çocukların heyecan içinde beklemesi

-Çocukların sonuç açıldıktan sonra yaşadıkları sevinç

-Orkestradaki çocukları ile röp.

-Neerpelt kentinden detay görüntüleri

-AB Türkiye Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı

-Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç

-detaylar

Haber: ESKİŞEHİR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement