Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Bingöl'de patlama: 1 asker şehit BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında daha önce teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilat edilmesiyle bir uzman çavuş şehit oldu.

12.06.2017 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de patlama: 1 asker şehit

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi esnasında daha önce teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilat edilmesiyle bir uzman çavuş şehit oldu.

Genç İlçesi Yeniyazı Köyü Kirişli Mezrası kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda bugün askeri aracın geçişi esnasında patlama meydana geldi. PKK'lıların daha önce tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak edilmesi araçta bulunan bir uzman çavuş şehit oldu. Aynı bölgede dün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran şehit olmuştu. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

Haber: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

================================

Aydın şehidini uğurladı

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran (24), memleketi Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesinin 8 çocuğundan biri ve bekar olan Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran, Türk bayrağına sarılı naaşı, önce İzmir Adnan Mendres Havalimanı'na, buradan da karayolu ile baba ocağının bulunduğu Aydın Sultanhisar İlçesi, Atça Mahallesi'ne getirildi. Şehit Uzman Onbaşı'nın cenazesi törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geldiğinde gözyaşları sel oldu. Cezane töreninde, efe kıyafeti giymiş olan bir grup, şehidin askerlerin omzunda taşınan tabutu getirilirken selam durdu. Anne Belkız Demirkıran ve şehidin kardeşleri tabuta sarılıp ağladı. Anne Demirkıran'ın, "Beni bırakıp nerelere gittin? Kavuşmamız böyle mi olacaktı" diyerek ağıtlar yakması yürekleri dağladı.

Cenaze törenine AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Sultanhisar Kaymakamı Ömer Faruk Günay'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin yakınları, taziyeleri kabul etti. Daha sonra Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu tarafından cenaze namazı kıldırılıp, helallik alındı. Kılınan namazın arından şehit Uzman Onbaşı'nın askerlerin omzunda taşınan naaşı, cenaze aracına konulup, konvoy eşliğinde Atça Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Kalabalık yol boyunca, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehit Uzman Onbaşı Ufuk Demirkıran'ın fotoğrafı

-Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun meydana getirilmesi

-Anne Belkız Demirkıran ve şehidin kardeşlerinin tabuta sarılıp, ağalaması, ağıt yakması

-Cenaze namazının kılınıp, helallik istenmesi

-Şehidin cenazesinin askerlerin omzunda taşınması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ SULTANİSAR (Aydın),

=============================================

FETÖ davasında gün boyu sadece iddianame okundu

EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde rol aldığı iddiasıyla haklarında 3'er kez müebbet hapis istemiyle dava açılan ve aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 asker ilk kez hakim karşısına çıktı. Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davada 230 sayfalık iddianamenin okunmasına sabah saatlerinde başlanırken, 7 saatte ancak yarısına gelindi.

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi soruşmasının askerlere yönelik davası Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 asker ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan Tuğgeneral Arı'nın da yer aldığı 5 sanık sabah saatlerinde jandarma ring aracıyla Edirne Adliyesi'ne getirilerek hükümlü kapısından içeri alındı. Üç tutuklu sanık ise SEGBİS video konferans sistemiyle tutuklu bulundukları Tekirdağ ve Kocaeli cezaevinden bağlandı.

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi vekaleten bakan hakim Gökan Yaldız, duruşmada kimlik tespiti yaparak iddianame detaylarının önemli olduğunu, o nedenle özetlenmeden tamamının okunacağını söyledi. Salona sadece tutuklu sanıkların eşleri izleyici olarak alınırken, sabah saat 11.00 sıralarında başlanan 230 sayfalık iddianamenin okunması gün boyu sürdü. Yaklaşık 7 saatte yarısına gelinen iddianamenin okunması halen sürüyor. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların ilk ifadelerinin Çarşamba günü yapılacak ikinci celsede alınacağı belirtildi.

3'ER KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR

Edirne Cumhuriyet Savcısı Eşref Çağdaş Bal tarafından hazırlanan 230 sayfalık iddianamede, aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede sanık Hidayet Arı'nın yanı sıra subay ve astsubay rütbelerindeki Ekrem Tekinarslan, İsmet Sezgin, Kağan Kaya, Ramazan Altun, Ali Soylu, Bülent Yılancı, Ali Koç, Ayhan Atasoy, Ercan Çırak, Furkan Avcı, Harun Kiraz, İlkan Pekcur, Mehmet Sağlık, Mustafa Gençay, Oğuz Özcan, Oğuzhan Çevik, Özhan Yurdugüzel, Sinan Çamur, Şeref Karataş, Tahsin Arda Karabiber ve Zafer Dağdeviren yer aldı.

Sanıklar, 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Yasama Organını ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütü üyesi olmak, bazı sanıklar hakkında da 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Jandarma aracı

-Sanıkların indirilmesi

-Hükümlü kapısı

-Edirne adliyesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

===========================================

Elazığ'da imam nikahlı kocasını öldüren Suyriyeli kadın ve sevgilisi tutuklandı

ELAZIĞ'da, öldürüldükten sonra yakılan İsa Uslu olayını araştıran polis, cinayeti imam nikahlı eşi A.A. ve sevgilisi A.C. ile kardeşi E.C.'nin işlediğini ortaya çıktarı. Gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevkedilen 3 Suriyeli'den kadın ve sevgilisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kardeş E.C. serbest bırakıldı.

Merkez Zafran Mahallesi'nde 3 Haziran günü vatandaşların ihbarı üzerine boş bir alanda, öldürüldükten sonra yakılmış halde bulunan cesetle ilgili olayı araştıran polis, kısa sürede cinayet olayını aydınlattı.

Polis, cinayeti çözmek için  başlattığı araştırmada, İsa Uslu'nun Suriyeli 17 yaşındaki A.A. ile Yıldız Bağları Mahallesi'nde nikahsız yaşadığını saptadı. Evde yapılan aramada yatak odasında kan izlerine rastladı ve cinayet şüphelisi olarak Suriye uyruklu kadını aramaya başladı. Mardin'de yakalanan ve Elazığ'a getirilen Suriyeli kadın A.A, Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadede eşi İsa. Usulu'nun kendisine sürekli şiddet uyguladığını ve bu nedenle sevgilisi olduğunu iddia ettiği A.C. ve kardeşi E.C. ile kafasına çekiçle vurarak öldürdükten sonra sebetli motosiklet ile Zafran Mahallesi'ndeki boş bir alanda yaktıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

A.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda, Suriye uyruklu sevgilisi A.C. (22) ve kardeşi E.C. (22) de gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevkedilen Suriye uyruklu 3 kişi'den E.C., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 17 yaşındaki A.A ve ona yardım eden sevgilisi A.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yaşı büyük Suriyelinin adliyeye getirilişi

-Yaşı küçük kız ve diğer Suriyelinin araçtan indirilmesi

-Adliyeye götürülmesi

-Adliyeden detay

-Zırhlı araçtan detay

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

============================================

Kontrolden çıkan kamyon uçuruma yuvarlandı: 1 yaralı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'de kontrolden çıkan kamyon yaklakış 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada kamyon sürücüsü yaralandı.

Kaza Akyazı'ya bağlı Güzlek Mahallesi'nde meydana geldi. Yol yapım çalışmaları yapan Akyazı Belediyesine ait Serdar Akcan'ın kullandığı kamyon nedeni henüz belirlenemeyen sebeplerden direksiyon hakimiyetini kaybederek önce elektrik direği ardından ağaçlara çarparak yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı.Kazada kamyon şoförü Serdar Akcan yaralanırken yaralıyı olay yerine gelen Büyükşehir belediyesine bağlı Akyazı İtfaiye grubu kaza kırım ekibi ve vatandaşların yardımıyla uçurumdan çıkartıldı.

Yaralı Serdar Akcan'a olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla yaralı Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kaza yapan kamyon

-Yaralanan kamyon sürücüsü

-Olay yerinde jandarma detayları

HABER-KAMERA: Alattin ONUR/AKYAZI(Sakarya)-

============================================

Marmara'daki renk değişimi balık bolluğuna neden olacak

BANDIRMA 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde son günlerde yaşanan renk değişiminin doğa olayı olduğunu ve hiçbir tehlike oluşturmadığını açıkladı. Prof.Dr. Sarı bu değişimle önümüzdeki 2-3 yıl içersinde avlanan hamsi, lüfer ve sardalya da artış olacağını söyledi.

Marmara Denizi'nde yaşanan ve Bandırma'da da gözlenen denizdeki renk değişiminin hiçbir sıkıntısının olmadığını açıklayan 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sarı, yaşanan bu değişimin alg patlaması olduğu  bilgsini verdi. Sarı, "Yaklaşık on gün önce Sahra Çölü'nden gelen tozların Karadeniz Bölgesi'ne taşınmış olması ve gündüz vakti yağmurların yağıyor olması renk değişiminin en önemli nedeni. Çünkü sahradan taşınan tozlar bir demir deposu gibi denizlerin gübrelenmesi gibi bir fonksiyon üstleniyor.Özelikle gündüz yağan yağmurlarla birlikte biyolojik olarak elde edilebilen demir deniz suyuna karıştığında,  'Emilianahuxley' dediğimiz fitoplankton bolca çoğalmaya başlıyor, denizin rengini değiştirmiş oluyor. Denizdeki verimliliği de değiştirmiş oluyor.Şu anda gördüğümüz renk değişimi aslında bir fitoplankton patlaması sonucu oluştu. Bu mevsimde aslında biz bunu beklemeyiz. Çünkü daha çok Mart ve Nisan ayı başında böyle alg patlamalarının olması beklenen bir durumdur.Ancak gündüz yağan yağmurlarda çöl tozlarının bu bölgeye taşınması sonucunda gerçekleşmiş oldu. Marmara Denizi'nin yüzey suları tamamen Karadeniz'den gelen sulardan oluşuyor. Alttan da Akdeniz'in tuzlu ve sıcak suları Karadeniz'e doğru akıyor.Marmara'da sürekli iki akıntı sürekli ters bir şekilde akıyor" dedi.

BALIKLARIN ÜREMESİNE OLUMLU ETKİSİ OLACAK

Renk değişiminin gece yakamoza dönüştüğünü de anlatan Prof.Dr. Sarı "Besin zenginleşmesi var. Buna bağlı olarak alg artışı. Sevindiğimiz şey bu rengin değişmesi insan etkisiyle, evsel atık ya da kirlikten kaynaklanmıyor olması. Çölden taşınan tozlardan kaynaklanıyor. Kesinlikle bu balıkların lehine bir durum. Balıkların şimdi üreme zamanı. Üreme zamanındaki besinin bolluğu önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde balıkların bol olacağını bize gösterir. Lüferi, hamsi ve sardalya yı bol bekleyebiliriz. Bunlar için uygun ortam oluşmuş durumda" diye konuştu. Prof.Dr. Sarı, denizden yaşanan alg patlamasının en fazla on gün daha devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bandırma körfezi

-Harita üzerinden Prof. Dr. Mustafa Sarı anlatıyor

-Uydu görüntülerinden anlatıyor

Haber: Erdem Özcan-TufanDALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA )-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement