Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)KAZA ŞEHİDİ ASKERLER, MEMLEKETLERİNE UĞURLANDIKİLİS'te, askeri kamyonet ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik ile 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay'ın cenazeleri, Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen askeri...

29.06.2017 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAZA ŞEHİDİ ASKERLER, MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

KİLİS'te, askeri kamyonet ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik ile 29 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Çintay'ın cenazeleri, Gaziantep Havalimanı'nda düzenlenen askeri törenle memleketlerine gönderildi. Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli oldukları belirtilen ve konuşlu oldukları karakola dönen Astsubay Şevket Alnıdelik yönetimindeki 27 L 1683 plakalı askeri kamyonet, dün öğleden sonra Kilis- Elbeyli karayolunun 18'inci kilometresindeki Havuzluçam Köyü yakınlarında, karşı yönden gelen 47 yaşındaki Süleyman Temizkan'ın kullandığı 31 ZB 251 plakalı kamyon ile çarpıştı. Kazada uzman Çavuş Ömer Çintay olay yerinde, astsubay Şevket Alnıdelik ise kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Kamyon sürücüsü Süleyman Temizkan ile yanındaki 4 kişi yaralandı.

Kazada şehit olan askerlerin cenazeleri, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsilerinin ardından Gaziantep Havalimanı'na götürüldü. Şehit askerler için burada düzenlenen uğurlama törenine, Vali Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, askerler ve protokol üyeleri katıldı. Şehitlerin cenazeleri, askerler tarafından cenaze aracından omuzlanıp Solotürk uçağına taşındı. Şehitlerden astsubay Alnıdelik'in cenazesinin Samsun'a, uzman çavuş Çintay'ın cenazesinin ise Muş Havaalanı'na,orandan da karayoluyla Bingöl'e götürüleceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Gaziantep Havalimanı

Törene katılanlar

Askerler

Cenaze aracının gelişi

Tabutların araçtan uçağa alınması

Uçağın hareket etmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 114 MB

=====================================================

2)30 METRELİK FALEZLERDEN ÖLÜME ATLADI

ANTALYA'da 30 metrelik falezler kenarında denizi seyreden 29 yaşındaki Erhan Erçay, bağırarak kendisini boşluğa bıraktı. Erçay, düştüğü yerde yaşamını yitirdi.Olay, sabaha karşı Muratpaşa İlçesi Lara Caddesi Fener Mahallesi üzerinde bulunan Falez 3 Parkı falezlerinde meydana geldi. 30 metrelik falezler kenarına bir arkadaşıyla gelen Erhan Erçay, burada bir süre oturup denizi seyretti. İddiaya göre, bir anda ayağa kalkıp bağırmaya başlayan Erçay, falezlerden kendisini boşluğa bıraktı.

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirilmesi üzerine bölgeye ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Erçay'ın falezlerin dibindeki kayalıklara sıkışması nedeniyle deniz polisinden yardım istendi. Deniz polisinin uzun uğraş sonucu önce sedyeye, daha sonra bota alarak Kaleiçi Yat Limanı'na çıkardığı Erçay'ın düştüğü yerde hayatını kaybettiği belirlendi.

Erçay'ın cesedi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Cesedin bota alınması

Falezlerden detay

Bottan ve deniz polisinden detay

Ambulans itfaiye detayı

Yat limanına çıkarılmış halinden detay

116 MB/// 01.02

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

===================================================

3)OTOMOBİL BARİYERLERE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

İZMİT'te, otomobilin yol ayrımındaki bariyerlere çarpması sonucu sürücü İsmet Yalta yaşamını yitirirken, arkadaşı Necdet Gülderen ise yaralandı.Kaza saat 03.30 sıralarında D-100 Karayolu Yahya Kaptan mevkiinde meydana geldi. İsmet Yalta ile arkadaşı Necdet Gülderen birlikte gezmeye çıktı. İsmet Yalta idaresindeki 41 FP 607 plakalı otomobil sürücüsünün dikkatsizliği sonucu yol ayrımındaki bariyerlere çarptı. İsmet Yalta araç içerisinde sıkışırken Necdet Gülderen ise hafif yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin tüm müdahalelerine rağmen İsmet Yalta kurtarılamadı. İtfaiye ekipleri İsmet Yalta'nın cesedini araçtan çıkardı. Necdet Gülderen ise bir süre sağlık ekiplerinin müdahale etmesini kabul etmezken arkadaşının yaşayıp yaşamadığını sordu. Arkadaşının öldüğünü öğrenen Necdet Gülderen üzüntü yaşadı. Kazanın şokunu atlatan Necdet Gülderen yapılan ilk tedavisinin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Yaralının görüntüsü

Cesedin araçtan çıkarılması

Olay yerinden detaylar

Yaralının arkadaşının ölüp ölmediğini sorması ve sağlıkçıların müdahale etmek için ısrarları

İZMİT(Kocaeli),

================================================

4)KUYUDA MAHSUR KALAN 2 YABAN DOMUZUNU AKUT KURTARDI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 1 hafta önce 4 metrelik su kuyusuna düşen 2 yaban domuzunu AKUT kement sistemiyle kurtardı.Sandıklı merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Arızlar Köyü'ne bağlı Köyönü mevkiinde atıl durumdaki su kuyusuna 1 hafta önce 2 yaban domuzu düştü. Taşla örülü 4 metre derinliğindeki kuyuya düşen domuzları çevrede hayvan otlatan ve tarlada çalışanlar fark etti. Domuzları düştükleri yerden kurtarmak isteyen köylüler başarılı olamadı. Düştükleri su kuyusunda kurtarılmayı bekleyen domuzların yardımına açlıktan ölmemeleri için onlara yiyecek atan köylülerin çağrısı üzerine AKUT koştu.

DOMUZLAR YUKARI ÇEKİLDİ

Afyonkarahisar AKUT ekibi dün akşam saatlerinde domuzların düştüğü kuyuya geldi. AKUT ekibi ön keşif sonrası ana emniyet noktası oluşturdu. Daha sonra halat yardımıyla bir AKUT personeli kuyuya indirildi. Kurulan düzenekle domuzlardan önce büyük olanı, daha sonra diğeri kuyudan çıkarıldı. Kurtulan domuzlar bulundukları bölgede doğaya salındı.

Köy sakinlerinden 66 yaşındaki Halit Kılınç, "Bir hafta önce buraya düşen hayvanlar mahsur durumdaydı. Olayı duyan AKUT'tan arkadaşlar geldi. Bu hayvanları kuyudan çıkardılar. Çok teşekkür ederiz" dedi.

"HER CANLI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Kurtarma çalışması sonrası açıklama yapan AKUT Lideri Ali Çukur, "Afyonkarahisar Sandıklı İlçesi Arızlar Köyü'nde 4-5 metre büyüklüğünde bir kuyuda iki domuzun mahsur kaldığını öğrendik. Her canlı bizim için önemli olduğu için bundan kendimize görev çıkarttık. İleri ip tekniklerini kullanarak hayvanları herhangi bir zarar vermeden kurtardık. Doğaya serbest bıraktık" diye konuştu.

AKUT Operasyon Tim Lideri Mithat Şener de şöyle dedi:

"Daha önce de bu tür operasyonlar yaptığımız için deneyimliyiz. Ön keşiflerimizi yaptıktan sonra ana emniyet noktamızı oluşturduk. O noktadan itibaren arkadaşımız Cemal'i kuyudan bir miktar indirdik. Mustafa emniyetini aldı. Daha önce İstanbul'da hayvan kurtarma eğitimlerini alan Cemal arkadaşımızın hazırlamış olduğu aparat ile bir kement sistemi yaparak önce büyük hayvanı yukarı aldık. Daha sonra da diğerini yukarı çekerek operasyonu sonlandırdık. Arkadaşlarımızın hepsi bunun mutluluğunu yaşıyor, teşekkür ediyorum."

Görüntü Dökümü

--------------

Domuzların kuyudayken görüntüsü

AKUT hazırlıklarından

AKUT kurtarma çalışmalarından

AKUT domuzu kuyudan çekerek doğaya salarken

AKUT'un operasyon sonunda sevinci

RÖP 1: Ali Çukur(AKUT ekip Lideri)

RÖP 2: Mithat Şener(AKUT Operasyon Tim Lideri)

RÖP 3: Halit Kılınç(köy sakini)

130 MB/// 04.06"

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

======================================================

5)GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ'NE, 'SICAK' AYARI

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde, havaların ısınmaya başlamasının ardından sıcaktan bunalan hayvanların serinlemesi için özel önlemler alınıyor. Barınaklarında gölge alanlar ile süs havuzlarında bulunan, dondurulmuş meyve kokteyli ve et ikram edilen hayvanlar hortumla su tutularak serinletilmeye çalışılıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Gaziantep'te, 325 tür ve 7 bini aşkının hayvanın barındığı Hayvanat Bahçesi'nin sıcaktan etkilenen bazı sakinleri için ise çeşitli tedbirler alındı. Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Hayvanat bahçesinde ayı, aslan ve kaplanlar gölgeliklerde korunup, günün büyük bölümünü barınaklarındaki havuzlarında geçiriyor.  Ancak bakıcılar sıcakların en üst seviyeye çıktığı saatlerde, dondurulmuş meyve kokteyli ve et ile besleyerek serinlemelerine yardımcı oluyor. Ayı ve yırtıcı hayvanların bakıcılarının verdiği buz kokteylleri ile karınlarını doyurarak serinlemesini ziyaretçiler ilgiyle izliyor.

Aşırı sıcaktan etkilenen deve ve devekuşları ise bakıcıları tarafından sık sık vücutlarına hortumla su sıkılarak serinletiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, sıcaklara karşı tedbirleri aldıklarını söyledi. Hayvanların aşırı sıcaktan etkilenmemeleri için çaba harcadıklarını anlatan Özsöyler, "Havaların ısınmasıyla birlikte, kaplanlar, leoparlar, ayılar, devekuşları, develer gibi hayvanları serinletmek için gerekli önlemleri alıyoruz. Hayvanlar, sıcakta barınaklarındaki havuzlarına giriyorlar. Tabi bu yetmiyor ve biz kendilerine serin tutacak yiyecekler veriyoruz. Bunun için de ayılara dondurulmuş meyve kokteyli; yırtıcı hayvanlara ise dondurulmuş et kokteyli veriyoruz. Böylece hayvanların hem serinlemelerini, hem de yaşam standartlarının yükselmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Hayvanat Bahçesi'ni ziyarete gelenler ise hem hayvanların serinlemesini ve dondurulmuş ürünlerle beslenmesini yakından takip ediyor. Ziyaretçiler aynı zamanda hayvanat bahçesindeki 'Şakir' isimli zürafanın bakıcısı tarafından incir ile beslenmesini de ilgiyle izliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Gaziantep Hayvanat Bahçesi

Ziyaretçilerin hayvanları izlemesi

Ayıların suda serinlemeye çalışması

Bakıcının meyve kokteylini ayılara atması

Ayıların dondurulmuş meyveleri yemesi

Aslan ve kaplanlara dondurulmuş et atılması

Ziyaretçiler ile röp.

Devekuşlarının hortumla su sıkılarak serinletilmesi

Celal Özsöyler ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -GAZİANTEP-DHA)

=======================================================

(ÖZEL HABER)

6)JEREMY MEEKS, BODRUM'DA MAVİ YOLCULUĞUN TADINI ÇIKARDI

ABD'de sabıka fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldıktan sonra ünlenen modellik ve DJ'lik yapmaya başlayan evli ve üç çocuk babası Jeremy Meeks, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çıktığı mavi yolculukta yanındaki kadını öpücüklere boğdu. Yatın ucundaki bastondan, 7 metre yüksekten taklalar atarak denize atlayan Meeks, menajeri ve kadın arkadaşının yüreklerini ağzına getirdi.Silahlı çete üyesi olmak suçundan hapis yatan ve sabıka kaydı fotoğrafı internete düşünce yakışıklığı sayesinde ünlenin ABD'li 33 yaşındaki Jeremy Meeks, Bodrum tatilini sürdürüyor. Dört gün önce kente gelen Meeks, dün (çarşamba), Yalıkavak Mahallesi'ndeki Tilkicik Koyu'ndan 50 metre uzunluğundaki üç direkli 'Hazar Yıldızı' isimli yatla mavi yolculuğa çıktı. Meeks'in yanında menajeri ve ABD'li DJ arkadaşlarının yanı sıra bir de kadın arkadaşı olduğu görüldü. Ege Denizi'ne açılan Gökova'nın cennet koylarından Kisesbükü, Tavşanburnu, Karaada Orak Adası'nı gezen Meeks'in, akşam çam ormanları arasında mola verdiği ve karadan ulaşımın olmadığı Kargıcık Koyu'nda teknenin üzerinde bol bol fotoğraf çektirdi. Meeks'in eğlendiği o anlar, DHA tarafından görüntülendi. Meeks'in, kucağına oturan kadın arkadaşıyla dakikalarca öpüştüğü görüldü.

Teknede hem güneşlenen hem de arkadaşlarıyla kurulan müzik sisteminde dans edip eğlenen Meeks, zaman zaman içki de içti. Yatın burnundaki baston denilen yerden 7 metre yüksekteki çelik halat üzerinden yürüyerek denge gösterisi yapan Meeks, daha sonra aynı yükseklikten ters taklalar atarak defalarca denize atladı. Meeks'in kafasını çarpma tehlikesi geçirdiği görüldü. Kız arkadaşı ve menajeri, Meeks'i korku dolu gözlerle izledi. Meeks'in bugün Yunan adalarında mavi yolculuğu sürdüreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Meeks yatın üzerinde fotoğraf çektirirken güneşlenirken

Yanındaki kadın ile teknede eğlenirken öpüşürken

Tekneden atlarken, tekne üzerinde dans edip eğlenirken

(Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=================================================

(ÖZEL)

7)ANTALYA'NIN MERKEZİNDE SELÇUKLU MEZARLIĞI

ANTALYA kent merkezindeki arkeolojik ve restorasyon çalışmalarında, Selçuklu Dönemi'ne ait mezarlık, kanalizasyon sisteminin yanı sıra 2'nci Bayezid'in eşi Nigar Hatun'un türbesinde bezemeli ve motifli Selçuklu Dönemi'ne ait taşlar bulundu.

Antalya Valiliği'nin finansal desteğiyle restorasyon çalışmaları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nın hemen yanı başında yürütülen Mevlevihane Müzesi'nde çalışmalar sona erdi. Çalışmalar kapsamında Osmanlı Sultanı 2'nci Bayezid'in eşi Nigar Hatun ile Antalya'yı 1373 yılında Kıbrıs Krallığı'ndan geri alan Zincirkıran Mehmet Bey'in türbeleri ve Selçuklu Hamamı'nın da yeniden ele alınması değerlendirildi. Restorasyon ve arkeolojik kazılar devam ettiği esnada farklı bulgulara rastlanıldı. Alanda özel bir kanalizasyon sisteminin yanı sıra, Selçuklulara ait mezarlık bulundu. Ayrıca Nigar Hatun'un sandukasının altında mezar odasına rastlandı. Burada Nigar Hatun'un mezarına ulaşılırken, daha önce gündeme gelmeyen bezemeli ve motifli Selçuklu dönemine ait taşlar bulundu.

YENİ BULUNTULAR

Alanda incelemelerde bulunan Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, Mevlevihane alanında 2 yıldır çalışmaların sürdüğünü hatırlattı. Mevlevihane'de çalışmaların bittiğini fakat Zincirkıran Mehmet Bey ve Nigar Hatun kümbetlerinde çalışmaların başladığını kaydeden Karabayram, şöyle dedi:

"Çalışmalar kapsamında Nigar Hatun Kümbeti'nde sandukanın bulunduğu alanda bilimsel kazı devam ediyor. Kazı sonucunda sandukanın altında yeni bir mezar odası bulundu. Burada Nigar Hatun'un kabrine ulaşıldı. Kabirde özel ve daha önce gündeme gelmeyen bezemeli ve motifli Selçuklu dönemine ait taşlar bulduk. Artık proje çok genişledi. Mevlevihane bir kompleks olarak ortaya çıktı."

"YANLIŞ UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ"

Nigar Hatun türbesindeki mezarın dualarla açıldığını dile getiren Karabayram, çok titiz bir çalışmayla ve dualarla mezarın açıldığını söyledi. Taşların tekrar elden geçirildiğini aktaran Karabayram, şöyle devam etti:

"Türbenin yan tarafında da mezarlar bulundu. Çalışmaların devam ettiği alanın yan tarafında çay bahçeleri var. Araştırmalarımızda bu hazine bölümünün devam ettiği kanaati ortaya çıktı. Valimiz Münir Karaloğlu çevredeki yapıların da ele alınarak kazı çalışmalarının devam etmesini istedi. 1980'li yıllarda buralarda yanlış uygulamalar yapılmış. Beton haline getirilmiş. Yeni restorasyon çalışmalarıyla burayı eski ihtişamına çevireceğiz."

SELÇUKLU HAMAMI YENİ MERMERLERLE KAPLANMIŞ

Alanda yer alan Selçuklu hamamının daha önceki restorasyon çalışmaları kapsamında mermerle kaplandığı ve elektrik panoları yerleştirildiği görüldü. Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram, mermerlerin hepsinin söküleceğini ve eski yapıyı tekrar ortaya çıkaracaklarını söyledi. Karabayram, "Buraya müze işlevi kazandırılacak. Bu mermerler ve elektrik panosu burası için çağdışı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Mevlevihanenin genel görüntüsü

Türbenin dış plan görüntüsü

Ortaya çıkartılan mezarların torbalarla muhafaza altına alınması

Çalışmalardan görüntü

RÖP: Cemil Karabayram

Cemil Karabayram çalışmaları incelerken ve mevlevihaneyi incelemesi

Detaylar

395 MB/// 05.48

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

===================================================

(ÖZEL)

8)TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN ŞEKER VEREN ÇÖP KUTUSU TASARLADI

MANİSA Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim alan 14 yaşındaki Batuhan Algan, çocuklara çöp kutusu alışkanlığı kazandırmak ve yerlere çöp atmalarını engellemek amacıyla tasarladığı şeker veren çöp kutusu projesi ile TÜBİTAK'ın, 'Bu benim eserim' yarışmasında Ege Bölge birincisi oldu.

Şehitler Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Batuhan Algan, öğrenci arkadaşlarının okul bahçelerine attığı çöplerden duyduğu rahatsızlığı projesine taşıdı. Algan, okul sonrası eğitim gördüğü Manisa Bilim Sanat Merkezi'nde çocuklara çöp kutusu alışkanlığı kazandırmak ve yerlere çöp atmalarını engellemek amacıyla şeker veren çöp kutusu tasarladı. Sensör sayesinde, kişinin çöpe yaklaşmasıyla birlikte otomatik olarak kapak açılıyor. Çöpün atılmasıyla birlikte şeker bölmesinde bulunan çark hareket ederek, şeker veriyor. Böylece çöpü atan kişi şekerle ödüllendirilmiş oluyor.

Algan bu projesi ile, TÜBİTAK'ın 'Bu benim eserim' yarışmasında 50 proje arasında Ege Bölge birincisi oldu. Algan hedefinin, projesinin daha temiz bir çevre adına yerel belediyelerce geliştirilerek kullanılması olduğunu söyledi. Algan, "Okulda çevreme baktığımda yere çöp atan çocuklar görüyordum. Bu durumdan gerçekten büyük üzüntü duyuyordum. Ben de bu duruma çözüm getirmek amacıyla böyle bir projeye imza attım" dedi.

Manisa Bilim Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Selman Ülker, küçük çocuklara çöp kutusu alışkanlığı kazandırmak amacıyla proje üreten öğrencisi Batuhan Algan'a teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şeker veren çöp kutusunda görüntü

-Şeker veren çöp kutusunun çalışırken görüntüsü

-Şeker veren çöp kutusunu tasarmayan Batuhan Algan ile röp.

-Manisa Bilim Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Selman Ülker ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

========================================================

9)MARMARİS KOYLARINI MARŞLAR EŞLİĞİNDE GEZİYORLAR

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği günübirlik gezi teknelerinde, yolculuğu marşlar eşliğinde tamamlıyor. Yat Limanı, Kordon Caddesi ve Saman İskelesi'nde sıralanan, boyları 15-35 metre arasında değişen yaklaşık 200 günübirlik tur teknesi, tatilci ile yabancı turistlerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Öğle yemeği ile birlikte kişi başı 35-80 lira arasında değişen günübirlik gezi tekneleri saat 10.00-10.30 sıralarında hareket ediyor. 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde demir alan tekneler, Cennet, Bedir, Çiftlik ve Kumlubük adalarını dolaşıyor. Koy ve adaları gezen turistler, masmavi sularda denize girip, cennet koyları keşfederek fotoğraflarla anı ölümsüzleştiriyor. Zaman zaman 10'uncu Yıl Marşı'nın çalındığı teknelerde, tatilciler de İzmir Marşı'nı hep bir ağızdan söylüyor, dans yarışmaları gibi çeşitli etkinliklerle de anın tadı çıkartılıyor. Tur tekneleri Marmaris Körfezi'ne 16.30-17.00 saatleri arası giriş yapıyor.

Tur teknesi sahibi ve kaptanı Anıl Berk, "Marmaris İlçesi'ne gelen tatilcilerin olmazsa olmazları arasında günübirlik gezi tekne turları vardır. Turistler, ilçemize neden dünyanın incisi adının verildiğini yeşil ve mavinin her tonunun bulunduğu koy ile adaları gördükçe daha iyi anlıyor" dedi. Ankara'dan yaz tatiline gelen Ahmet Göçmez, "Haberlerde duyuyor ve çok merak ediyordum. İlk defa Marmaris'e tatile geldim ve tekne turunda unutamayacağım güzel anlar yaşadım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Günübirlik gezi teknesinden görüntü,

-Günübirlik gezi teknesinde çalan 10.Yıl Marşı'ndan genel-ayrıntılı görüntü,

-Günübirlikte gezi teknelerinde tatilcilerin İzmir Marşı söylemesinden görüntü,

-Günübirlik gezi teknelerinin tur dönüşü inen yolcuların görüntüsü,

-Tura çıkan vatandaşlarla röportaj.

Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

Toplam: 4 dakika 38 saniye-334 MB görüntü

======================================================

10)ÇÖPTEN ELBİSELER TÜRKİYE'YE AÇILIYOR

ANTALYALI make-up artist ve modacı Mustafa Demir tarafından tasarlanan çöpten elbiseler, İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenecek defilelerle tanıtılacak.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için make-up artist ve modacı Mustafa Demir'in atıkları kullanarak tasarladığı 11 elbisenin katalog çekimi yapıldı. Elbiseler, Esline Ajans A kadro mankenleri Perihan Koz, Olya Jumagylyjova, Irmak Dağcı, Ecehan Çalışkan, Deniz Dursun, Begüm Düzel, Julia Sky, Sahar Delhevas tarafından giyildi. Plastik su şişesi, kapaklar, kağıt, çöp poşetleri, plastik bardak, çatal ve bıçakların kullanıldığı elbiseler, 'Her atık, çöp değildir' sloganı ile podyumlarda tanıtılacak.

Kreasyonu hazırlamaktaki amacının çevreye ve çevre kirliliğine dikkat çekmek olduğunu belirten Mustafa Demir, şöyle dedi:

"Gece- gündüz demeden bu projeye hazırlandım. Çevreden topladığım geri dönüşüm çöplerini tek tek bir araya getirerek çöpten elbiseler oluşturdum. Çevre duyarlılığına çevre bilincine ve gelecekte çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmaya dikkat çekebilirsem ne mutlu bana. İlk etapta 11 tasarım hazırladım. Hedefim 30 kostüm hazırlayarak Türkiye podyumlarında mankenlerin giymesini sağlamak."

Tasarımcı Mustafa Demir'in çalışmalarına mankenleriyle destek veren Esline Ajans sahibi Esra Keskinol ise, "Çevre ve temiz bir dünya için her türlü projeye destek vermeye hazırız. Mankenlerimle birlikte Mustafa Demir'in çöp elbiselerini tüm dünyaya tanıtmak için çalışacağız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Mankenlerin hazırlanması

Atıklardan yapılan giysilerin sergilenmesi

Defile detay

Röp: Mustafa Demir

Mankenlerle röp

369 MB/// 06.03ö

( HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

=========================================

11)PORTAKAL FESTİVALİ BAŞLADI

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen Finike Portakal Festivali başladı.

Finike'de bu yıl 2'nci düzenlenen Finike Portakal Festivali kortej yürüyüşü ve resmi açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Finike ve çevre ilçelerin siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Finike ilçe merkezinden başlayan korteje, ilçeyi simgeleyen figürlerin yer aldığı portakalla süslenmiş heykeller, festivalde program yapacak gösteri grupları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korteje katılan gruplar, festival alanına kadar bando eşliğinde yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Finike'de devam eden yatırımlar ile festivalin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Portakalı'nın tanıtımının yanı sıra yatırımlarla da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Finike portakalının gerçek değerini bulması için çalışıyoruz. Ancak Finikeli hemşehrilerimizin de sahip çıkması gerekir. Kolalı içeceklere 'hayır' portakal suyuna 'evet' diyorum" dedi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, "Ülkemizde tarımsal ürünler için düzenlenen festivaller, o ürünün ve yörenin turizm potansiyelinin tanıtımı açısından çok önemli oluyor. Ülke olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, festivalimizin güzelliklere vesile olmasını, yöremize katkı sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da festivalin sanat, kültür ve yöresel değerlerle süslendiğini belirterek, bu festivalle ilçenin tanınırlığını artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından festival alanında portakaldan yapılan dev heykeller gezildi.

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ

Festivalin ilk gününde Mustafa Ceceli konser verdi. Sevilen parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Ceceli, sahnenin önünde oturan fiziksel engellilerle de fotoğraf çektirdi.

Konser sırasında eşi Dilek ve kızı Elif'le birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Mustafa Ceceli'yi tebrik ederek, Finike Belediyesi Kooperatifi bünyesinde üretilen yöresel reçeller, plaket, çiçek ve mozaik tablo hediye etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kortej ve festival açılış töreninden detaylar

Konserden detaylar

( HABER- KAMERA: Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

================================================

12)YILDIZ TİLBE, BODRUM'DA SAHNE ALDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sahne alan ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, hayranlarına keyifli bir gece yaşattı. Gümbet Barlar Sokağı'ndaki Pasha Club'ta sahneye çıkan Yıldız Tilbe'yi, yaklaşık 1000 kişi izledi. 'Şivesi Sensin Aşkın' isimli parçasıyla sahneye çıkan Tilbe, ardından 'Hayatı Tesbih Yapmışım' ve 'Haberi Olsun' isimli parçaları söyledi. Yaptığı danslarla dikkatleri çeken Tilbe'yi, hayranları cep telefonları ve amatör kameralarıyla görüntüledi. Sahneye uzun siyah bir elbiseyle çıkan Tilbe, hayranlarının geçmiş bayramını kutlayarak kendisini izlemeye gelenlere teşekkür ederek iyi eğlenceler diledi. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Tilbe, sevenlerine oldukça keyifli saatler yaşattı.

GRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yıldız Tilbe'nin sahne performansından görüntü

İzleyenlerden görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber: Hülya ELTEŞ- Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM, DHA)

==============================================

13)BERKAY'DAN İKİ KLİP BİRDEN

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde sahne alan ünlü şarkıcı Berkay, önümüzdeki hafta iki klip çekeceğini söyledi.Gümbet Barlar Sokağı'nda yeni açılan Club Ampersand'da sahneye çıkan Berkay'ı yaklaşık 750 kişi izledi. Sahneye 'İnanırım' şarkısı ile çıkan Berkay, sevilen parçası 'Ey Aşk' ile konserine devam etti. Spor bir kıyafet ile sevenlerinin karşısına çıkan Berkay hem söylediği şarkılar hem de yaptığı danslar ile sevenlerine keyifli anlar yaşattı. İzleyenler arasında yer alan ünlü şarkıcı Cengiz İmren de sahneye çıkarak Berkay ile düet yaptı. Sahneye çıkmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berkay, çok yoğun bir tempoda çalıştığını ve yeterince uyuyamadığını belirtti. Eşi hamile olan Berkay bebek için sayılı günler kaldığını ve bebeğin her şeyinin hazır olduğunu söyledi. Berkay, bebeğinin ülkeye, vatana, millete ve herkese hayırlı bir evlat olmasını diledi. Klip çekmeye zamanı olmadığını belirten Berkay, "Yaz dönemi olduğu için iki tane klip çekmeyi düşünüyoruz. Eylül'ün 15- 16'sına kadar haftada 3-4 konserim var. O dönemde klip çekecek kadar vakit bulamayacağımız için bu 2 klibi önümüzdeki hafta çekeceğiz" dedi. Berkay yaklaşık 1.5 saat sahnede kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Berkay ile röp,

-Şarkıcının sahne performansından görüntü,

-İzleyenlerden görüntü,

-Cengiz İmren ve Berkay'ın şarkı söylerken görüntüsü.

Haber: Hülya ELTEŞ -Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement