Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)SURİYE'DEN ATEŞ AÇILDI 1 ASKER ŞEHİTHATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye'den açılan ateş sonucu Bükülmez Karakolu'nda görevli bir asker şehit oldu.

22.03.2017 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SURİYE'DEN ATEŞ AÇILDI 1 ASKER ŞEHİT

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriye'den açılan ateş sonucu Bükülmez Karakolu'nda görevli bir asker şehit oldu.

Sabah saatlerinde Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Suriye'nin Atma Kasabası'ndan Türkiye tarafına ateş açıldı. Açılan ateş sırasında sınır karakolu olan Bükülmez Karakolu bölgesindeki bir askere yaralandı. Yaralı asker, götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde yapılan tedaviye rağmen kurtarılamadı.

Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olan askerin piyade er olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Reyhanlı Devlet Hastanesi

Askerlerin görüntüsü

sÜRE: 01'33" BOYUT: 49.03 MB

Haber-Kamera: Razaman ÇELİK- Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),

========================================================

2)ÇUKUROVA'DA ARI ÖLÜMLERİNİN NEDENİ TARIM İLACI

TÜRKİYE Arıcılar Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Ekici, arı ölümlerinin nedeninin kesinlikle tarım ilacı olduğunu söyledi. Çukurova Bölgesi'nde arı ölümlerini Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç ile araştırdıklarını söyleyen Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Ekici, sonuçları değerlendirdi. Ekici, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç'un kendi üniversitesinde tahlil ettiğini belirterek, "Hocamızın raporu maalesef bizim tahminimizi gözlemlerimizi doğruladı. Arı ölümleri kesinlikte tarım ilacı kaynaklı" dedi. Tarım ilaçlarının Çukurova'da mısır ve ayçiçeğinde kullanıldığını belirten Mehmet Ekici, "Tarım ilacı tohumla birlikte toprağa atılıyor ve topraktan buharlaştığı zaman rüzgarın etkisiyle kilometrelerce ilerdeki arı kovanlarını zehirliyor" dedi.

Yıllardır arı ölümleri ile ilgili yapılan tahlillerin negatif çıkmasının, bölgesel laboratuvarların yetersizliğinden kaynaklandığını kaydeden Ekinci, şunları söyledi:

"Numuneleri bölgesel araştırmaya gönderiliyor. Bölgesel laboratuvarların bunları tahlil etme gibi bir imkanı yok. 'Negatif çıktı hiçbir şey çıkmadı' diyorlar. 5 yıldır çıkmadı ama bugün üniversite de yapılan tahlillerde çıktı. Bizi dinlemediler. 2007'de Hatay'da 60 bin kovandan 28 bin kovan arı öldüğünde bu konuyu yine dile getirdik. Bizi o zamanlar dikkate alsalardı belki de bugün Çukurova'da arı ölümleri yaşanmayacaktı. Çukurova'da ağlayan, sızlayan 'benim ocağım battı' diyen, 'nasıl geçineceğim' diyen insanlarla dolu. Zarar gören arkadaşlarımıza mutlaka ve mutlaka devletimizin yardımcı olmaları gerekiyor. Bu kayıp sadece onların değil milli ekonominin kaybıdır."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Mehmet Ekici ölmüş arılardan kalan boş kovanları gösterirken

-Kovanlardaki petekleri gösterirken

-Mehmet Ekici ile röp.

SÜRE: 5'09" BOYUT: 234 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=================================================

3)KANADA BÜYÜKELÇİSİ, GAZİANTEP'TE

KANADA'nın Ankara Büyükelçisi Christopher John Cooter, Gaziantep'in çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek, " Kanada'da mülteciler konusunda elinden geleni yapıyor. Bundan sonra Suriye'nin yeniden inşasını konuşmalıyız" dedi.Büyükelçi Cooter, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Fatma Şahin, mülteci barındırma noktasında Kanada'nın diğer ülkelere örnek olması gerektiğini ifade etti. 2 milyonluk Gaziantep'te 100 bini çocuk 450 bin mültecinin bulunduğunu anlatan Şahin, "Yaptığımız çalışmalarda 18 yaş altı çocukların yüzde 60'ını eğitim hayatına başlattık. Kanada'ya gidenlerin yapısına baktığımız zaman, ekonomik olarak daha güçlü, eğitim anlamında daha iyi genç bir nüfus gidiyor. Diğer dezavantajlı olanlar, engelli yaşlılar hareket alanı kısıtlı olanlar şu anda bu bölgede. Daha büyük sorunlara, daha güçlü bir işbirliği ile daha güçlü projeler ile daha hızlı kararlar ile çözüm bulmak durumundayız" dedi.

Büyükelçi Cooter, Gaziantep'ten Kanada'ya 50 bin mülteci gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Kanada'da yaralı ve ihtiyaç sahibi mültecilere yardım etme konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ben sizin de buradaki inanılmaz çabanızı tebrik etmek istiyorum. Gösterdiğiniz çabalar bütün dünya için bir örnek oluşturuyor. Benim bir düşüncem var. Ticari açıdan da mültecilerin Kanada'ya gelmesi bu bölge için faydalı olacaktır. Çünkü, bölgeye geri döndükleri zaman kuracakları iş ilişkileri bu bölgeye de katkı sağlayacaktır. Çok yakın zamanda Suriye'yi nasıl yeniden inşa etmemiz gerektiğini düşünmemiz gerekecek. Buradaki insan kaynağının tekrar ülkelerinde nasıl faydalı olduğunu konuşmamız gerekecek."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Fatma Şahin'in Büyükelçiyi karşılaması

Fatma Şahin'in konuşması

Kanada büyükelçisinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 292 MB

=====================================================

4)BURSA'DA POLİS İLE UYUŞTURUCU TACİRİNİN NEFES KESEN KOVALAMACASI KAMERALARDA

BURSA'da uyuşturucu satıcıları ile polis ekipleri tarafından şehrin göbeğinde yaşanan kovalamaca, kameralara yansıdı. Nefes kesen takip ve kovalamaca sonrasında, 1 şüpheli gözaltına alınırken otomobilde 1 kilo metamfetamin ve silah ele geçirildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, 34 plakalı bir otomobilin İstanbul'dan, Bursa'ya yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaştı. Osmangazi ilçesinde otomobili takibe alan polis ekipleri, otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü G.S ile polis arasında yaşanan kovalamacanın ardından araç Altıparmak Caddesi üzerinde durduruldu. Yapılan aramada 958 gram metamfetamin, bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Nefes kesen kovalamaca, kameralara da yansıdı. Şüpheli G.S emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

: Polis ekiplerinin dur ihtarı

-Otomobile operasyon düzenlenmesi

SÜRE: 1 dakika 5 saniye

BOYUT: 11 MB

BURSA/DHA

=====================================================

(ÖZEL)

5)PATLAMADA ÖLDÜ' DENİLEN AĞABEYİNİN CENAZESİNİ İSTİYOR

KAHRAMANMARAŞ'ta yaşayan İsa Kök, geçen yıl Eylül ayında Tunceli'nin Hozat ilçesinde terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, aralarında 47 yaşındaki ağabeyi İsmail'in de olduğu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Patlamada 1 kişinin cesedinin bulunduğunu, ağabeyi ile diğer kişinin cesedinden parça bile bulunamadığını belirten İsa Kök, "Ben devletimizden olayın daha derinden araştırılmasını istiyorum. Öldüyse cenazesinin bulunup bize teslim edilmesini istiyorum" dedi.

Ormanlarda ağaç kesimi taşeronluğu yapan İsmail Kök, izinli ağaç kesimi yapacakları sahayı görmek için 9 Eylül 2016'da arkadaşları Ramazan Mağra ve Mehdin Kaylıalp ile Tunceli'nin Hozat İlçesi'ne gitti. Ramazan Mağra'nın kullandığı 46 ZD 655 plakalı minibüs Bozsivritepe bölgesinden geçtiği sırada terör örgütü PKK, yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sonrası olay yerinde yapılan incelemede Ramazan Mağra'nın cesedi bulunurken, bulunamayan Mehdin Kaylıalp ile İsmail Kök'ün önce teröristler tarafından kaçırılmış olabileceği sanıldı. Ancak 11 Şubat 2017'de Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, kayıp 2 kişinin de patlamada öldüğünün olay yerindeki kan izlerinden yapılan DNA eşleştirmesi ile öldüğünün belirlendiği duyuruldu.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 3 Mart 2017 tarihli yazısı ile de İsmail Kök 'öldü' denilerek nüfustan düşürüldü.

"CESETLER PARÇALANIYOR KİMLİKLER SAĞLAM KALIYOR"

İsmail Kök'ün kardeşi İsa Kök ise kendilerine bugüne kadar ağabeyine ait bir ceset parçasının dahi verilmediğini söyledi. Patlama sonrası bulunan bir kan damlasına göre ağabeyi için öldüğünün söylendiğini öne süren Kök, jandarma tarafından yapılan inceleme sonunda hazırlanan rapora göre; patlamanın sürücü Ramazan Mağra'nın olduğu tarafta meydana geldiğini belirterek, "DNA örneği verdikten sonra sonuçlar açıklandı ve ağabeyim ile diğer şahsın da öldüğünü söylediler, ancak ortada ceset yok, küçük bir parça yok. Patlamanın en yoğun olan bölgede bulunan arkadaşın cesedinin yüzde 90 vücut bütünlüğü vardı. Benim ağabeyim ile diğer şahsın cesedinden hiçbir parça kalmaması, bu insanların kimliklerinin sağlam olarak dosyada mevcut olduğu görülüyor" diye konuştu.

"BİR KEMİK 2 KİŞİYE AİT ÇIKTI"

Olayın ardından yaşadıkları hiçbir şeyin mantıklı olmadığını, dosyadan herhangi bir evrak dahi alamadığını öne süren İsa Kök, şöyle devam etti:

"Bizden örnek alındıktan sonra DNA sonuçları açıklandığında savcı bey ile görüştüğüm zaman bir kemik parçası olduğunu söylediler. Ancak 410 gram ağırlığındaki kemik parçasının hem kaybolan Mehdin Kaylıalp'a, hem de ağabeyim İsmail Kök'e ait olduğunu söylediler. Bunun ayırt edilmesi için tekrar incelemeye gönderildiğinde parçanın ağabeyime ait olmadığı, Mehdin Kaylıalp ile patlama sırasında ilk ölen Ramazan Mağra'ya ait olduğu söylendi. Bir kemik parçasının 2 kişiye ait olmasını sorduğumuzda ise yetkililer susuyor, herhangi bir cevap veremiyor. Ben devletimizden olayın daha derinden araştırılmasını istiyorum. Biz ağabeyimin cesedi hiç yoksa parçalarını alıp gömerek dua edecek bir mezarının olmasını istiyoruz."

"ŞAHSİ EŞYALARINI DAHİ VERMİYORLAR"

7 aydır hem kendilerinin, de hem de İsmail Kök'ün eşi Fatma ile kızları Leyla ve Büşra'nın çok zor günler geçirdiğini belirten İsa Kök, yetkililere çağrıda bulunarak olayın aydınlatılmasını isteyerek şöyle devam etti:

"Bu olaydan sonra aile olarak hepimiz yıkılmış bir durumdayız. Olay, geçen Kurban bayramında oldu ve biz bayram yaşamadık. Olayın üstünden 7 ay geçti kendi evimde huzur bulamıyoruz. Her gece tüm aile ağlıyoruz. En azından cenazesi olsa bunu kabulleneceğiz. Ama, ortada herhangi bir cenaze yok, parça yok, olay yerinden alınan bir kan lekesiyle 'Öldü' diyorlar. İşin en saçması ağabeyimin olay yerinde bulunan kimlik, telefon gibi şahsi eşyalarını istiyorum ama vermiyorlar, mahkeme yoluyla verileceğini söylüyor."

ARAÇ İÇERİSİNDE KAN VE DOKU PARÇASI BULUNAMADI

Öte yandan olay yeri inceleme raporunda da ilginç detaylar mevcut. Rapora göre patlama sonrası yolda 3.2 metre çapında ve 1.1 metre derinliğinde çukur oluştuğu ancak olay yerinde yapılan detaylı incelemede herhangi bir kablo, uzaktan kumanda düzeneği ve pil gibi herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtiliyor. Yine raporda olay yerinde sadece tek bir ceset ile etrafta doku ve organ parçaları dışında herhangi bir ceset olmadığı, araçta bulunan 3 kişiye ait nüfus cüzdanları, banka kartları, alacak verecek, sağlam ve parçalanmış şekilde cep telefonu ve paraların bulunduğu yer alıyor. Raporda; aracın komple hasar gördüğü, patlamanın sürücü koltuğu altındaki bölümde hasarın daha fazla olduğu, aracın iç kısımlarında herhangi bir kan sıçraması, doku ve organ parçası gibi bulgu bulunamadığı görüşüne yer verilmesi dikkat çekiyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

İsa Kök'ün konuşması

İsmail Kök'ün sağlık fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-Mustafa KILIÇLI-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 398 MB

====================================================

6)7 İLDE ÖĞRETMENLERE FETÖ OPERASYONU: 22 GÖZALTI

AKSARAY merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda örgütün emniyet ve milli eğitim müdürlüklerinden sorumlu olduğu ileri sürülen 22 öğretmen gözaltına alındı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında örgütün Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sorumlu olduğu ve örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen, Kanun Hükmünde Kararnameyle ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Bugün polis tarafından Aksaray merkezli Ankara, Adana, Amasya, Niğde, Konya ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında kadınlarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Polisin eve baskını

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçiilmesi

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

======================================

7)BODRUM'DA AVUSTURYA GÜNLERİ SONA ERDİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bodrum'da Avusturya Günleri', Cobario dünya müziği konseriyle son buldu.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bodrum'da Avusturya Günleri' etkinliği, Heredot Kültür Merkezi'ndeki Viyanalı Cobario üçlüsünün konseriyle sona erdi. Ücretsiz konseri, yaklaşık 350 kişi izledi. Gitarda Georg Aichberger ve Jakob Lackner'ın, keman ile piyanoda Herwig Schaffner'ın sahne aldığı grup, 1 saat süren konserde sanatseverlerin beğenisini topladı.

Avusturya Lisesi Mezunları Derneği Bodrum Temsilcisi Asuman Alkan, "Yaklaşık 2 haftadan beri süregelen Bodrum'da Avusturya Günleri etkinliklerinin bugün sonundayız. Son gün Cobario üçlüsünü dinleyeceğiz. Çok sayıda ödüle layık görülen Viyanalı Cobario üçlüsü, iki gitar ve bir kemanla yerkürenin yarısını dolaşarak, müzik dağarcıklarına gittikleri her yerden farklı esintiler katmış. Kimi sefer tozlu Güney Amerika çöllerinden esiyor bu rüzgar, kimi sefer de İrlanda'nın yemyeşil tepelerinden. Klasik Viyana kafeleri ise bu gezintilerin olmazsa olmaz uğrak noktası elbette. Araya serpiştirdikleri Viyana esprileriyle sımsıcak, keyifli bir akşam bekliyor bizi" dedi.

Konser sonunda Bodrum Belediyesi adına belediye personeli Zeynep Atılgan, Cobario üçlüsüne çiçek verdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Konserden görüntü

İzleyenlerin görüntü

Asuman Alkan'ın görüntü

( Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

============================================================

8)DALIŞ SEZONUNU ŞEHİTLERİ ANARAK AÇTILAR

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde yeni dalış sezonunun başlangıcı sualtında Türk bayrağı açılarak yapıldı.

Türkiye'nin en önemli dalış merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Demre'deki ünlü Kekova bölgesinde dalış sezonu başladı. 2009 yılında 135 saat 2 dakika 19 saniye ile su altında en uzun süre kalarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Türk sporcu Cem Karabay'ın da aralarında bulunduğu 17 sporcu, Kekova'da sezonun ilk dalışını gerçekleştirdi. Kekova Adası'nın güneyindeki Mavi Mağara'da gerçekleşen dalış öncesi Cem Karabay, mağara hakkında bilgi verdi.

Kekova'daki 23 dalış noktasından en güzeli olan Mavi Mağara'ya toplu dalış yapan grup, öncesinde 'Türkiye' sloganları attı. Ardından mağaranın koridorlarından geçerek tekrar bir araya gelen grup şehitleri anmak amacıyla sualtında 6 metrekarelik Türk bayrağı açtı. 40 dakikalık dalışı tamamlayan grup su yüzeyinde de bayrak açarak slogan attı.

Kekova bölgesinde çoğunluğu Kekova Adası'nın güneyinde 23 dalış noktası yer alıyor. Özellikle mağaralar, amforalar, canlılar, bitkiler ve batıkları ile zengin dalış noktaları son yıllarda ilgi odağı oldu.

Cem Karabay, "Yaptığımız dalışlarla hem suyun altında hem suyun üstünde Türk bayrağımızı gururla açarak bizim için, vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha anmak istedik" dedi.

Yıldız Atatekin, "Su altında, su üstünde 18 Mart şehitlerimizi andık. Mavi Mağara'yı gezdik, çok güzel keyif aldık" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Kekova Bölgesi'nden genel bölümler

Mavi Mağara'nın girişi ve dışı

Dalış için hazırlık

Dalışa başlama

Dalış ve su altında Mavi Mağara'dan bölümler

Su altında bayrak açma

Suyun üstüne çıkış

Suyun üstünde bayrak açma

Türkiye sloganı atılması

Tekneye çıkış

Röportajlar

197 MB///

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya),

====================================================

9)PALANDÖKEN'DE NEVRUZ BEREKETİ

İRANLI turistlerin iki haftalık Nevruz tatili için Paladöken Kayak Merkezi'ne akın etmesi üzerine, otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Kayak Merkezindeki oteller de Nevruz turizmi nedeniyle İranlı turistler için özel eğlence programları ve etkinlikler hazırladı. Çoğunluğu gençlerden oluşan İranlı turistler, gündüz kayak yapıp, geceleri de discoda eğlenerek, bayramın keyfini çıkarıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Nevruz Bayramı tatili nedeniyle Palandöken'e gelen İranlı gençler, gönüllerince eğleniyor. Türkiye'ye karayolu ile gelen İranlı turistler, Palandöken'deki Dedeman, Sway, Polat ve Palan otelleri doldurdu. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Palandöken'de baharın gelişini kutlayan İranlı gençler, gündüz kayak ve snowboard yapıyor. Bazıları gece kayağı olanağından yararlanırken, bazıları da otellerin diskolarında sabahın ilk ışıklarına kadar eğleniyor.

Türkiye'nin yaz ve kış turizm cenneti olduğunu belirten İranlı tur rehberi Hamed Samedian, " 21 Mart, bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilir. Nevruz Bayramı tatili nedeniyle ülkemize yakın olan Palandöken'e geldik. Burada kendimizi ev sahibi gibi görüyoruz. Örfümüz, adetlerimiz bir olduğu için yabancılık çekmiyoruz. Muhteşem bir tatil yaşıyoruz. Nevruz Bayram'ının tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

2011 Universiad Kış Oyunları ve Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) nedeniyle Palandöken'in büyük tanıtım yaptığını ifade eden Dedaman Otel Satış Pazarlama Müdürü Veli Tuzak, "Yaklaşık 170 İranlı misafirimiz var. Ama otele girişleri hala devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İranlılar Nevruz tatillerini Erzurum'da geçiriyor. Şu an itibari ile otelimizin yüzde 70'i İranlı misafirlerimizle dolu. Yaklaşık 80 santim karın bulunduğu pistler muhteşem. Hedefimiz Nisan'ın sonuna kadar Palandöken'de kayak sezonunu sürdürmek" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-İranlıların şarkı söyleyerek eğlenmesi

-Palandöken kayak pistlerinden detay

-Kayak yapan iranlı turistler

-İranlılar ile röp.

-Tur Lideri Hamed Samedian ile röp

-Satış Pzaralama müdürü Veli Tuzak ile röp

-Nevruz kutlaması

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

===============================================

10)DİREKSİYONDA DİZİ İZLEDİ

ADANA'da şehir için yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücüsü, cep telefonundan bir dönemin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi'nin eski bölümlerini izlerken görüntülendi.

Merkez Yüreğir ve Sarıçam İlçeleri arasında yolcu taşıyan minibüs şoförünün direksiyon başında cep telefonundan dizi izlemesi görenleri şaşkına çevirdi. Akşam karanlığında zaman zaman hız limitlerini de zorlayan Ferhat isimli şoför, direksiyon üzerinde tuttuğu cep telefonundan dönemin fenomen dizisi Kurtlar Vadisi'nin eski bölümlerini hayranlıkla izledi. Bir taraftan dizi izleyen diğer taraftan da yolculardan para alış verişi yapan şoförün rahat tavırları da dikkat çekti. Bir yolcu tarafından görüntülenen şoför, güzergah boyunca gözlerini cep telefonundan ayırmadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Direksiyon başında Kurtlar Vadisi isimli diziyi izleyen şoför

Aynı dolmuş şoförünün aşırı hız yaptığı görüntü

SÜRE: 41" BOYUT: 78 MB

Haber-Kamera: ADANA,

======================================================

11)50 YAŞINDAKİ KADININ ORGANLARI 4 HASTAYA UMUT OLDU

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Ferhai Duman'ın, bağışlanan karaciğer, akciğer ve 2 böbreği, 4 hastaya hayat verecek. Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan Ferhai Duman, 5 gün önce beyin kanaması geçirerek Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yaşam savaşı veren Duman'ın dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Duman ailesinin isteği üzerine organları bağışlandı. Trabzon, Erzurum ve İstanbul'dan Ordu'ya gelen ekip, başarılı operasyonla Ferhai Duman'ın, karaciğer, akciğer ve 2 böbreğini aldı. Ambulansla Ordu Giresun Havalimanı'nda bekleyen, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen askeri uçakla karaciğer ve akciğer İstanbul'a, böbreklerde Trabzon ve Erzurum'da bekleyen iki hastaya gönderildi.

İNSANLARA UMUT YOLU AÇILDI

Ordu Devlet Hastanesi Organ Doku Nakli Koordinatörü Şükran Gürcan, organ bağışında bulunan Duman, ailesine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Hastamız 5 gün önce beyin kanaması nedeniyle hastanemizde tedavi görüyordu. Beyin ölümü gerçekleşti, ailesi organ bağışı yapılmasına onay verdi. Bir çok organ bekleyen ve tek umudu bu olan, ilaçla herhangi bir tedavi süreci olmayan insanlara umut yolu açıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından askeri uçak tahsis edildi ve İstanbul'dan iki uçak Ordu'ya geldi. Karaciğer Marmara Üniversitesi, akciğer İstanbul Acıbadem Üniversitesi, böbrekler ise Trabzon ve Erzurum'da 4 kişiye umut olacak. İnsanların acı yaşarken, böyle kutsal bir karar vermeleri hem rahmetliye yaptıkları hayır, hem de bir çok insana umut kaynağı. Bu kararlar toplumda duyarlılıkta yaratıyor. Çünkü organ bağışı yapan insanların çevresindeki insanların bu konuya bakış açıları değişiyor.ö

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şükran Gürcan'ın açıklamaları

-Hastaneden görüntü

-Organ nakli çalışmalarından görüntü

(SÜRE: 04.12 DK) (BOYUT: 248 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement