Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Şehit polis Konuk, memleketine uğurlandıHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Erhan Konuk'un cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Adana'ya uğurlandı.

06.08.2017 14:11

Şehit polis Konuk, memleketine uğurlandı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit olan Özel Harekat polisi Erhan Konuk'un cenazesi Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Adana'ya uğurlandı.

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü'nde operasyonu sürdüren Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Şube timleri ile PKK'lı teröristler arasında dün gece çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Erhan Konuk şehit olurken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şehit Özel Harekat Polisi Erhan Konuk için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Van Valisi Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van YYÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Ahmet Kazankaya ile askeri erkan ve polisler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua ardından şehit polis memuru Erhan Konuk'un Türk Bayrağı'na sarılı tabutu polis arkadaşları tarafından tekbirlerle uğurlandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gülay KUYUCU- Arif KARAKAŞ/VAN, -

======================================================

Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni Türkiye' yorumuna beklentisi

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi Ayhan Oğan'ın, "Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır" sözleri hatırlatılınca, asıl açıklamayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı'ndan beklediğini söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Antalya'da Konyaaltı Belediyesi'nin 20'nci Yaz Şenlikleri kapsamında düzenlediği Feslikan Yaylası'ndaki yağlı pehlivan güreşlerini izledi. Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Durdu Özpolat, ilçe belediye başkanları ve CHP'nin Antalya'daki yöneticileri eşlik etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nu şenlik alanı girişinde Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin bu yılki başpehlivanı İsmail Balaban karşıladı. Balaban'a altın takan Kılıçdaroğlu, güreşlerin yapıldığı alanı gezerek güreşçilerle selamlaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, tribünlerde kendisini alkışlayanlara alkışla karşılık verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Ak Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'ın, "Biz yeni bir devlet kuruyoruz, kurucusu da Erdoğan'dır" açıklamasını sorması üzerine, "Asıl açıklamayı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı'ndan bekliyorum. Ona nasıl tepki verecek onu merak ediyorum" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin ısrarına rağmen başka soru almadı.

Güreşler devam ederken kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, pehlivanların ata sporunu yaşatmasından dolayı kendilerine teşekkür etti. Çok ülke gezdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Vatanım kadar güzel bir ülke görmedim. Her iklimi yaşıyoruz. Ovaları, yayları, denizle ve güzel insanları ile cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Antalya'nın da Türkiye'de farklı bir önemi var. Antalya dünya içinde önemli bir markadır. Bu markayı büyütmek zorundayız" dedi. Antalya'yı marka haline getirmek için yapılan bu festivalde 900'ün üzerinde güreşçinin er meydanında yarıştığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bu er meydanı; atalardan bize miras kaldı. Bu er meydanında yiğitler, yiğitliklerini sürdürecek. Oğuzlar'da, Selçuklu'da, Osmanlı'da ve Türkiye'de güreş hep vardı. Başpehlivan (Kırkpınar) olan İsmail Balaban'ı ayrıca kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk, birçok sözüyle ülkenin insanlarına güvenini ifade etmiştir. Toroslardaki Yörüklere ayrıca güvenmiştir. Torosların yiğit evlatlarına saygılarımı sunuyorum. Elbette çadırlarımız var, dumanımız tütüyor. Hayat aynı imanla devam ediyor. Yörüklere hep inandık, inanmaya devam edeceğiz. Kalbi vatan sevgisiyle atanlara tekrar saygılarımı sunuyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından bir süre güreşleri izledikten sonra şenlik alanından ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMNÜ

---------------

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları (Canlı verildi)

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

======================================================

Bakan Sarıeroğlu: Çocukları tarlada çalıştırmayın, okula gönderin

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Polatlı'nın Sarıoba Köyü'nde bulunan tarım işçilerinin yaşadığı Çadırkent'i ziyaretinde, " Sizin eğitim, altyapı ve barınma sorunlarınızı Eylül ayı içerisinde çözeceğiz, siz de çocukları okullara gönderin, tarlada çalıştırmayın" uyarısında bulundu. İşçiler, sosyal güvenceleri olmaması nedeniyle sağlık hizmetlerinden ve emeklilikten yararlanamadıklarını belirttiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ankara Valisi Ercan Topaca, Polatlı'nın köylerinde bulunan tarım işçilerini ziyaret etti. İlçeye 45 kilometre mesafedeki Sarıoba Köyü'nde bulunan Çadırkent'te yaşayan tarım işçileri, yaşadıkları sorunları bakanlara anlattılar. Elektrik, içme suyu, yol, eğitim, sağlık ve barınma sorunlarını anlatan işçilerin söylediklerini bakanlar Fakıbaba ve Sarıeroğlu ile Vali Topaca not alıp, en kısa sürede bu sorunların çözüleceğini söylediler. İşçileri temsilen konuşan bir işçi çavuşun, Çalışma Bakanı Sarıeroğlu'na yönelik, "Tarım işçisi olarak hiç bir sosyal güvencemiz yok. Yevmiyelerimiz oldukça düşük. Sosyal güvencemiz olmadığı için sağlık hizmetlerinden ve emeklilikten yararlanamıyoruz. Bunun biran önce düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.

Bunun üzerine Bakan Sarıeroğlu bu konuda bir çalışma başlattıklarını, sorunu çok iyi bildiğini, bütün Türkiye'deki tarım işçilerinin sosyal güvenlik sorunları ile emeklilik konusunu çözeceklerini belirterek, "Sayın Başbakanımızın emri üzerine geldim. Ben, tarım işçilerine yönelik bir paket hazırlıyorum. Onların yaşam koşullarını daha iyiye kavuşturmak için çalışma yapıyoruz. Ayrıca tarım işçilerinin ulaşım sorunlarını da kapsayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Daha sonra tarım işçisi olan Sadiye çiftçi ise, "Yollarımız siz gelince yapılıyor. Siz gidince bizi arayan ve soran olmuyor. Suriyelilere daha çok yardım yapıyorsunuz, bize yapmıyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Ankara Valisi Ercan Topaca söylediklerinin doğru olmadığını, Suriyelilere sadece aylık 80 TL yardımda bulunduklarını belirtti ve, "Sizin eğitim, altyapı ve barınma sorunlarınızı Eylül ayı içerisinde çözeceğiz, siz de çocukları okullara gönderin, tarlada çalıştırmayın" dedi. Bunun üzerine Bakan Sarıeroğlu, "Çocukları sakın çalıştırmayın, bu konuda çok hassasız. Bunların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Bakanların çadır kenti ziyaretinde çocuklara oyuncaklar hediye edildi. Karşılıklı konuşmaların ardından her iki bakan Polatlı'nın Şabanözü ile Karaahmet köylerine ziyarette bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Çocukların toplanması

Bakanların Çadırkent'i ziyareti

Karşılıklı konuşmalar

Sadiye Çiftçi'nin konuşması

İşçi temsilcilerinin konuşması

Vali Ercan Topaca'nın konuşması

Bakan Eşref Fakıbaba'nın konuşması

Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun konuşması

Detay

Haber-Kamera; Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), -

=============================================

CHP'li Arslan: Yeni bir devlet kurmaya güçleri yetmez

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu eski Üyesi Ayhan Oğan'ın bir televizyon kanalındaki "15 Temmuz günü yeni bir devlet kurduk. Kabul etseniz de, etmeseniz de kurduk. Bu devletin kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan'dır" sözlerine tepki gösterdi.

Oğan'ın ne söylediğini bilmediğini belirten Arslan, "Ağızından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her şeye rağmen dimdik ayakta iken hangi devleti yıkarak yeni bir devlet kuracak? Eğer böyle bir planları varsa, ancak bir kabile devleti kurabilir. Onların Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak yeni bir devlet kurmaya güçleri yetmez, CHP olarak asla buna müsaade etmeyiz" dedi.

"DEVLETİ DİNAMİTLEMEYE KALKMIŞTIR"

Yaptığı 'Yeni devlet' açıklamasıyla tartışma konusu yaratan Oğan'ın AK Parti'nin yeni yönetiminde kendine yer bulamadığını öne süren Milletvekili Kazım Arslan, şöyle dedi: "Ayhan Oğan bindiği dalı kesiyor. Çok bağıranın, sırtını tarikata yaslayanın koltuk sahibi olduğu yeni Türkiye'de ünvansız kalan Ayhan Oğan, birilerine hoş görünmek uğruna Türkiye Cumhuriyeti devletini dinamitlemeye kalkmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan beri Ayhan Oğan gibileri her zaman kurmaya değil, yıkmaya meyletmiş ancak başaramamıştır. Ayhan Oğan gibileri gerçeğin değil, dönen rüzgarın peşinden gitmeyi tercih etmiştir."

Haber; Deniz TOKAT/DENİZLİ, -

==============================================

Kars'ta kaza: 2 ölü, 4 yaralı

KARS'ın Arpaçay İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza bugün Kars'ın Arpaçay ilçe girişindeki Akçalar Köyü yakınlarındaki Zöhrep Mevkinde meydana geldi.  A.Y. idaresindeki 36 AL 918 plakalı araç ile sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 65 AG 828 plakalı araç kafa kafaya çarpıştı. Kazada 36 AL 918 plakalı araç içersindeki evli çift  A.Y ile T.Y.  olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araç içerisindeki Y.Y ile D.Y. ve 65 AG 828 plakalı araç içerisindeki 2 kişi de yaralandı.

Olayı görenlerin ihbari üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Karayolu jandarma tarafından kapatılarak araç trafiği tek şeritten sağlandı. Kazada yaralanan 4 kişi olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslar ile Kars'taki hastanelere kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenler ise Arpaçay Belediyesine ait cenaze aracıyla hastane morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza yerinden genel ve detaylar

-Cesetlerin kaldırılması

-Plakalar ve diğer detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

================================================

Kreşin sahibi Yavuz Sultan Köprüsü'ne çıktı

ADAPAZARI'nda küçük yaşta bir çocuğa şiddet uyguladığı iddiasıyla gündeme gelen özel kreşin sahibi Z.G, İstanbul Yavuz Sultan Selim Körpüsü'nde intihar girişiminde bulundu. Adalet istediğini belirten Z.G, "Ben hiç bir çocuğa zarar vermedim" dedi.

Adapazarı Orta Mahallesi'nde özel bir kreşin sahipleri tarafından 2,5 yaşındaki bir çocuğa şiddet uyguladığı iddia edildi. Özel kreşle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettişleri ve polis inceleme başlattı. Geçen günlerde bazı televizyon programlarına katılarak ortaya atılan iddiaların iftira olduğunu söyleyen kreş sahibi Z.G. dün İstanbul'daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde intihar girişiminde bulundu. Köprü korkuluklarına çıkan kadın, sahibi olduğu eğitim kurumunda hiçbir çocuğa zarar vermediğini savunurken şöyle dedi: "Ben hiç bir çocuğa zarar vermedim. Ben çocuğumu öpmeden yatmam, bu akşam benim çocuğum öpmeden yattı. Gerekirse atarım kendimi. Ben yapmadım, bunu açığa kavuşturmak için gerçeğe ihtiyacım var. Bu kadar basit değil her şey, gerçek bu kadar basit değil. Bu iş çözülene kadar buradan ayrılmaya niyetim yok. Çocuğum için, herkes için, adalet için buradayım."

İntihar girişiminde bulunan kadının yakınları ve arkadaşları da bu anlarda Facebook adreslerinden canlı yayın yaparak olayı duyurdu. Köprüde uzun süre bekleyen Z.G. daha sonra bulunduğu yerden alındı. Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada özel kurumda birden fazla çocuğun şiddet gördüğü kaydedilirken, baronun konunun takipçisi olacağı belirtilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İntihar girişimi sırasında çekilen görüntüler

Haber: Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI(Sakarya), -

==========================================================

Sıcaktan bunalan sahile koştu

ANTALYA'da sıcak ve yüksek nem nedeniyle bunalanlar sahillerde serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığının 31, deniz suyu sıcaklığının 29 derece, nem oranın yüzde 66 kaydedildiği turizm kenti Antalya'da sahiller doldu taştı. Sıcaklık ve yüksek nemden bunalanlar denizde serinlik aradı. Sabah erken saatlerden itibaren Konyaaltı sahili başta olmak üzere plajlara gelen kent sakinlerinin yanı sıra tatilciler Akdeniz'in turkuaz sularında kulaç attı. Çocuklar kıyıda kumda oynarken bazıları spor yaptı bazıları da güneşlenmeyi tercih etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Sahilde yüzenlerden görüntü

Denizdeki genç ve çocuklardan görüntü

Denizdeki kızlardan görüntü

Denizdeki kalabalıktan görüntü

Denizde bebekleriyle yüzünden görüntü

Vatandaş röp 1

Vatandaş röp 2

Vatandaş röp 3

Denizde yüzen çocuklardan görüntü

Kumla oynayan çocuktan görüntü

Sahildeki kalabalıktan detay görüntü

Jet Ski ve Jet Ski'den sahile PAN

Kuma gölümü yaşlı kadının barfiks çekmesinden görüntü

Antalyaspor ve Türk bayrağından görüntü

Falezler ve bayraklardan görüntü

Konyaalsı Sahili'nin kuşbakışı detay görüntüleri

Denizde yüzen gençlerden görüntü

Kayalık üzerindeki gençlerden görüntü

Sahil yakın plandan geniş açıya geçiş

Haber- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

================================================

Diyarbakır'da kavurucu sıcaklar sürüyor

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesi'nin en sıcak illerinden olan Diyarbakır'da kavurucu sıcaklardan etkilen çocuklar parktaki havuzlara akın ederken, yetişkinler ise tarihi surların gölgesinde serinleniyor. Resmi hava sıcaklığının 35 derece göründüğü, termometrelerin ise 42 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artacağı bildirildi

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Diyarbakır'da, aşırı sıcaklar günlük hayatı da etkilemeye başladı. Meteoroloji 15'nci Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır'da sıcak havanın önümüzdeki hafta boyunca kendini hissettireceğini bildirdi. Bugün termometrenin 42 dereceyi gösterdiği Diyarbakır'da, bunaltıcı sıcaktan etkilenenler serinlemek için havuzlar ve gölgelik alanları tercih etti. Sur İlçesi'nde bulunan Anzele Parkı'na gelen çok sayıda çocuk, parkta bulunan havuzda serinlemenin tadını çıkardı. Parktaki havuzun ücretsiz olduğu için tercih ettiğini anlatan çocuklar, günün büyük bir bölümünü Anzele Parkı'nda geçirdiklerini söyledi. Sıcaklardan bunalan yaşlılar ise tarihi Diyarbakır Surları'nın gölgesinde serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşların Sur diplerinde uyudukları görülürken, kimisi de gölgelikte sıcaklardan korunmaya çalışıyor.

Görüntü Dökümü:

-Havuza giren çocuklar

-Röportajlar

-Sur diplerinde bulunanlar

-Termometreden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/ DİYARBAKIR

==================================================

Gölcük'te MHP'den istifa edenlerden Meral Akşener'e destek

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde geçen hafta Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanlığı'ndan istifa ederek, Meral Akşener'in yanında yer alacaklarını açıklayanlar bir araya geldi. MHP MKYK eski üyesi Adnan Özdere partiden 360 kişinin istifa ettiğini söyledi.

Gölcük Değirmendere sahilinde bir çay bahçesinde düzenlenen kahvaltıya geçen hafta MHP'den istifa eden MKYK eski üyesi Adnan Özdere, MHP Gölcük İlçe eski başkanlarından İsmail Eroğlu ve yaklaşık 70 kişi katıldı. Kahvaltıda konuşan Adnan Özdere istifa eden MHP'lilere baskı uygulandığını belirterek, istifaların tek tek gerçekleştiğini ve sayının her geçen gün arttığını söyledi. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü'nün istifa edenlere ilişkin iki elin parmaklarını geçmeyeği yönündeki sözü üzerine Özdere, "İzmit'ten zatı biri diyor ki siz iki elin parmaklarını geçmezsiniz. ya sen hiç sopa yemedin ya da sayı saymasını bilmiyorsun. Yıllardan beri mücadele yürüten arkadaşlarımız var burada" dedi.

Özdere şu anda 360 kişinin istifa ettiğini açıklayarak, "Hemşerimiz olan Meral Akşener'in yanında yer alacağız ve kendisine destek vereceğiz. İstifa eden arkadaşlarımız için 'Hiç hizmet yapmamış insanlar' diyorlar ama bu işi buradaki arkadaşlar yürüttü. Buradaki arkadaşlar görev almış, yöneticilik yapmış kişiler. Orada kalan arkadaşlarımız var, Allah da onların yardımcısı olsun. Şu anda 360 istifa var ve bu sayı zamanla 500'ü geçecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kahvaltıdan görüntüler

Adnan Özdere'nin konuşması

HABER: Alişan KOYUNCU/KAMERA: Orhan UZUN/ KOCAELİ

===================================================

Suriyeliler'in hesap kavgasında ölü sayısı 2'ye yükseldi

GAZİANTEP'te Suriyeliler'in işlettiği bir lokantada hesap anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Olay, dün gece geç saatlerde Türkmenler Caddesi'nde meydana geldi. Suriyeliler'in işlettiği bir lokantada yemek yiyen Suriyeli grup, gelen hesaba itiraz etti. İşyeri çalışanları ile müşteriler arasında başlayan tartışma büyüyerek, av tüfeği, tabanca ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen av tüfeğinden çıkan saçmalar, işyeri çalışanı 28 yaşındaki Muhammed Osman ve isimleri öğrenilemeyen 2 Suriyeli ile o sırada olay yerinden geçen Türk vatandaşı İbrahim Tekin'e isabet etti. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Muhammed Osman'ın öldüğü belirlenirken, 3 yaralı Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Olaya karıştığı belirlenen 2 Suriyeli ise polis tarafından gözaltına alındı. Olay saatinde bir akrabasının düğününden döndüğü ve eşini eve bıraktıktan sonra olayın yaşandığı lokantaya yemek almaya geldiği sırada yaralanan İbrahim Tekin, bu sabah tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı. Tekin'in cenazesi otopsi yapılamak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.  Polisin, olayla ilgisi olduğunu belirlediği 1 Suriyeliyi yakalama çalışması devam ediyor.

Haber: Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, -

==================================================

2 kişi öldürmek suçundan aranan zanlı 11 yıl sonra yakalandı

BİNGÖL'de, 2006 yılında iki aile arasında çıkan kavgada 2 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle aranan M.A., 11 yıl sonra Bursa'da kardeşine ait Uludağ yolundaki çay bahçesinde yakalandı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Sancaklı Yazgülü Mahallesi'nde 2006 yılında, iki aile arasında çıkan kavga sonucu iki kişinin öldürülmesi olayına karışarak kasten adam öldürmek ile mala zarar verme ve kasten yaralama suçlarından 11 yıldan bu yana hakkında yakalama kararı bulunan M.A.'nın Bursa'ya geleceği bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. 'Kasten adam öldürmek, mala zarar verme ve kasten yaralama' suçlarından aranan M.A.  işletmeciliğini kardeşinin yaptığı Uludağ yolundaki çay bahçesinde, İstihbarat şube müdürlüğü ile Asmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındı.  M.A. jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: BURSA, -

==============================================

Bingöl'de 1 terörist ölü ele geçirildi (2)

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİN MALZEMELERİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl'ün Adaklı İlçesi'nin kırsal kesiminde catışmada ölen PKK'lı teröriste ait ele geçirilen malzemelerle ilgili Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca terörle mücadele kapsamında Bingöl İli Adaklı ilçesi Döşlüce Mahallesi Mevkii'nde yapılan arama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensuplarına ait bir sırt çantası ele geçirilmiştir. Sırt çantası içerisinde 2 adet boş mühimmat kutusu, 1 adet bixi mühimmatı, 2 adet şemsiye, 1 adet enjektör, 1 adet düzenek anahtarı, 16 adet kalem pil, 2 adet büyük pil, 1 ampermetre, bol miktarda yaşam malzemesi ve 2 adet uyku tulumu ele geçirilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

Haber: BİNGÖL

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement