Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİDİN ANNESİ HATİCE: CANIM OĞLUM SENİN İÇİN DİK DURUYORUMAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun cenazesi, Kırıkkale Nur Camii'nde öğleleyin kılınan cenaze namazından sonra Şehitlik...

04.12.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİDİN ANNESİ HATİCE: CANIM OĞLUM SENİN İÇİN DİK DURUYORUM

AKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki sözleşmeli er Özgür Mutlu'nun cenazesi, Kırıkkale Nur Camii'nde öğleleyin kılınan cenaze namazından sonra Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye katılan şehidin annesi Hatice, oğlunun tabutunun başında Türk bayrağı ve fotoğrafını öperken, "Canım oğlum, senin için, vatan borcun için dik duruyorum. Seni böyle uğurlayacakmışım, düşmanlar sevinmesin kınalı kuzum" dedi.Şehit er Özgür Mutlu'nun cenazesi önceki gece Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morguna getirilip, bekletildi. Gürler Mahallesi'ndeki babasının evine getirilen şehit er Özgür Mutlu'nun cenazesi helallik alındıktan sonra Nur Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, siyasi parti yöneticileri ile kalabalık bir grup katıldı. Şehit er Özgür Mutlu'nun emekli babası Güngör, annesi Hatice, kız kardeşi Gülçin Mutlu ve anne annesi Sula Yüce ağlamamak için kendilerini zor tuttu. Şehidin annesi Hatice Mutlu, oğlunun tabutunun başında Türk bayrağını ve fotoğrafını öperek, "Yavrum; hainleri sevindirmemekk için ağlamayacağım. Canım oğlum; senin için dik duruyorum. Vatan borcun için dik duruyorum. Kuzum için ben selam verdim, kuzuma dik duruyorum. Seni böyle uğurlayacakmışım kınalı kuzum, düşmanlar sevinmesin kuzum" diye ağıt yaktı.

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası askeri törenle top arabasına konulan şehit er Özgür Mutlu'nun cenazesi, Kırıkkale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Görüntü dökümü

-----------------------

Cenazenin camiye getirilişi,

Yakınlarından görüntüler,

Protokol dan görüntüler,

Yakınlarının tabuta sarılması,

Annenenin selamı,

Annenin ağıtları,

Cenaze namazı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

=====================================================

2)AK PARTİLİ ÖZDAĞ: 'ARACI ECEVİT' LAFINI KULLANMADIM

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Fethullah Gülen ve Papa görüşmesine aracılık eden kişinin Bülent Ecevit olduğuna dair sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Türk Dili ve Edebiyatı Derneği ile haber sitesi EnPolitik'in irtibat bürosu Manisa'da düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, şarkıcı İzzet Yıldızhan, Trabzon spor eski teknik direktörü ve spor yorumcusu Giray Budak ile birçok davetli katıldı. AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan vekili Selçuk Özdağ, açılış kurdelesini davetli ve partililer ile birlikte kesti. Özdağ açılıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Papa ile Fethullah Gülen'in görüşmesine aracılık eden kişinin eski Başbakan merhum Bülent Ecevit olduğuna dair iddialarıyla ilgili düzeltme yaptı. Özdağ, şöyle konuştu: "Burada bir yanlış anlaşılma var; Komisyonda 5- 6 dilekçe vererek Fethullah Gülen'in ilişkilerini ortaya çıkarmak adına faaliyetlerde bulundum. Gülen, Hacettepe Üniversitesi'nden rapor alarak yurt dışına gitti. Giderken kendisine bir koruma polisi verildiği ve bu koruma polisinin de görevinin ABD'de uzatıldığını söylüyorlar. Bunun araştırılması için İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'na bir dilekçe verdim. Fethullah Gülen hangi uçakla gittiyse o uçaktaki yolcuların listesini istedim. Papa ve Fethullah Gülen görüşmesine atıfta bulundum. Papa, Fethullah Gülen'i mi davet etti, yoksa Fethullah Gülen mi görüşmek istedi? Gülen'in Vatikan'a gitmeden bir ay kadar önce Süleyman Demirel ile bir hafta önce de Bülent Ecevit'le görüşme yaptığını söyledim. Yoksa 'Aracı Ecevit' lafını kullanmadım. Aracıyı Vatikan'dan cevap geldikten sonra tüm kamuoyu öğrenmiş olacak."

FETHULLAH GÜLEN'E VE ABD'YE SESLENDİ

Bunun 50 yıllık kirli bir yapı olduğunu ifade eden Özdağ, şöyle devam etti:  "Bu yapı iktidarları ele geçirmek ve iktidarları terbiye etmek, devleti ele geçirmek adına yola çıkmış vesayetçi bir yapıdır. Bu Fethullahçı Terör Örgütü'nün belli bir dönem içinde palazlandığı yalan. 50 yıllık hain bir yapı. Bu yapı ile mücadele etmek herkesin görevidir. MHP'nin, CHP'nin, AK Parti'nin görevidir. Buradan Fethullah Gülen'e sesleniyorum. Eğer senin darbeyle bir alakan yoksa gel Türkiye'ye hesabını ver. ABD'ye sesleniyorum. Fethullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmelisiniz. ABD'ye 1997 yılında gitti, 1 yıl kaldı geldi. Giderken vizeyi kim verdi, giderken yeşil pasaportu nasıl aldı? Vatikan'a 1998'de gitti. Giderken vizeyi kim verdi? Bu özel vizeyi Vatikan mı yoksa o günkü idareciler mi verdi? Çünkü o dönemde 1996-1999'lu yıllarda kimin iktidar olduğunu herkes biliyor. Vatikan'da cevap gelmeden önce yapılacak isim spekülasyonlarına inanmayın."

"BAZI OLAYLAR YENİDEN İNCELENMELİ"

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Hrant Dink, Muhsin Yazıcıoğlu, Rahip Sandora cinayetleri ve Uludere'de uçakların 34 sivili öldürmesinin yeniden incelenmesi gerektiğini söyledi. Özdağ, şunları ekledi:  "Oslo'yu sızdıranlar da bunlardı. Şimdi aynı şekilde ekonomik ameliyat ve canlı bomba ameliyatları yaparak Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak istiyorlar. CHP Genel başkanına sesleniyorum. FETÖ'cülerle el ele vermeyin. FETÖ ile olan mücadelede bir olalım, birlikte mücadele verelim. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin parçalarını sökenler Recep Tayyip Erdoğan'ın oteli basan adamlardır. Bu konu yeniden incelenmeli."

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Açılış kurdelesi kesimi öncesi görüntü,

-Açılış kurdelesinin kesilmesinden görüntü,

-AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklaması.

Haber: İlker KILIÇASLAN- Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

========================================================

3)HDP'Lİ BULDAN VE SANCAR, CEZAEVİNDE DEMİRTAŞ VE TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNİ ZİYARET ETTİ

HDP'nin TBMM Başkan vekili Pervin Buldan ve Milletvekili Mithat Sancar, alınan izin kapsamında dün Edirne ve Silivri Cezaevi'nde bulunan, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın olduğu tutuklu milletvekillerini ziyaret etti. Buldan ve Sancar'ın bugünde Kandıra Cezaevi'ndeki HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve diğer tutuklu vekilleri ziyaret ettiği belirtildi. Adalet Bakanlığı tarafından HDP'li milletvekillerine yaklaşık 15 aydan bu yana uygulanan cezaevi ziyaret yasağı, dün HDP'lilerin cezaevinde tutuklu bulunan Eş Genel Başkanları ve Milletvekillerini ziyaret için kaldırdı. Adalet Bakanlığı'ndan alınan izin ile HDP'nin İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkan vekili Pervin Buldan ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar, önce Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyaret etti. Daha sonra Silivri Cezaevi'ne geçen HDP'li Buldan ve Sancar, burada da HDP milletvekilleri Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Nihat Akdoğan ve Leyla Birlik ile görüştü.

HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar bugün de Kandıra Cezaevi'nde bulunan HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ferhat Encü ile görüştükleri belirtildi.

BAŞKANLAR İLE GÖRÜŞMEYE BAKANLIK İZİN VERMEDİ

HDP'li Buldan ve Sancar'ın dün başlayan ve bugün süren cezaevi ziyaretleri yaklaşık 15 aydan beri yaşanan ilk ziyaret olurken, HDP'lilerin cezaevlerinde bulunan ve görevlerinden alınan belediye başkanları Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Tuncer Bakırhan ve Bekir Kaya gibi tutuklu belediye başkanlarını da ziyaret etmek istedikleri ancak Adalet Bakanlığı'nın buna izin vermeyerek ziyareti sadece tutuklu milletvekilleri ile sınırlı tuttuğu belirtildi.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

===================================================

4)ÇÖPLÜKTE BULUNAN KADIN BACAKLARI SIRRINI KORUYOR

ADANA'da kent çöplerinin döküldüğü Sofulu'da 2 kesik kadın bacağı bulunmasının ardından polisin başlattığı soruşturma devam ediyor. Çöplerin işlendiği arıtma bölgesinde cinayete kurban gittikten sonra üst kısımdan kesildiği anlaşılan aynı kadına ait bacakların bulunması üzerine Cinayet Masası olayı incelemeye aldı. Cesedin diğer parçaları da aynı çöplükte araştırmaya devam eden polis, çöplükte kadının vücuduna ait başka parça bulamadı. Kadın bacakları incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, cinayeti çözmek için önce kadının kimliğini öğrenmeye çalışan polis, Adana ve çevre illerde kadın kayıp başvurusu yapanları davet ederek DNA örneği almaya başladı. Polisin geniş çaplı soruşturması devam ediyor.

ADANA,

==================================================

5)PKK'NIN SÖZDE YAYLADERE SORUMLUSU YAKALANDI

BİNGÖL'ün Solhan İlçesi'nde alınan bir istihbarat üzerine yapılan yol denetiminde durdurulan bir minibüste PKK'nın Yayladere bölgesi sözde sorumlusu ile birlikte 2 PKK'lı yakalandı. Jandarma ekipleri, Solhan İlçesi'nde durdurdukları bir minibüste yaptıkları aramada, terör örgütü PKK'nın Yayladere İlçesi ve çevresini kapsayan sözde Yayladere Bölgesi sorumlusu olduğu belirtilen 'Cudi' kod adlı H.U.E. ile PKK'nın dağ kadrosundan olan L.K.'yi silahsız ve teçhizatsız yakaladı. PKK'lı 2 terörist sorgulanmak üzere Bingöl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

BİNGÖL, -

===================================================

6)ENGELSİZ KORO VE ORKESTRA BÜYÜLEDİ

MERSİN'de '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle uygulamaya konulan Engelsiz Koro ve Orkestrası Projesi kapsamında sahne alan engelliler sahne performanslarıyla beğenildi.

Etkinlik, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li, Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Çamlıyayla Belediye Başkanı MHP'li İsmail Tepebağlı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Görme Özürlüleri engelli dernekleri yönetimleri, siyasi parti temsilcilerinin hazır bulunduğu etkinliğe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaşamda her şeyin fark etmekle başladığını belirterek, "Fark eden kişi, anlamaya çalışırsa, empati kurarsa eğer; fark ettiği değere sadece sevgisini değil her şeyini verir. Son yıllarda tüm dünyada hayli sık kullanılmaya başlanan iki kavram var: 'Farkındalık' ve 'Sürdürülebilirlik.' Bu iki kavram genellikle kaybedilme riski olan değerleri kazanmak ve yaşatabilmek için bir pişmanlık ifadesi olarak kullanılıyor" dedi.

Engellilerin kutsal birer emanet olduğunu ifade eden Kocamaz, 3 Aralık'ın 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Şüphesiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını hatırlamak ve başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli ve geniş bir konudur. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü, engellilerin topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması ve onlar için farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir. 79 milyonluk ülke nüfusumuzun yaklaşık 10 milyonu engelli kardeşlerimizden oluşmaktadır. 1 milyon 758 bin civarında nüfusun olan Mersin'de 200 bin civarında engelli bizlerle birlikte hayatı paylaşmaktadır. Böylesine büyük bir orana, böylesine önemli bir konuya duyarsız kalmanın mümkün olmadığı açıktır."

ORKESTRA BEĞENİLDİ

Başkan Kocamaz'ın konuşmanın ardından Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kısa film izlendi. Film gösteriminden sonra Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında bir araya gelen Mehmet Cankat ve Celil Mataracı yönetimindeki Engelsiz Koro ve Orkestrası, Yemen Türküsü, Kara Tren Fikrimin İnce Gülü, Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım, Benzemez Kimse Sana gibi türküleri söyledi. İzleyiciler türkülere eşlik ederek hem eğlenceli ve duygu dolu anlar geçirdi.

Program sonunda Başkan Kocamaz, Engelsiz Koro ve Orkestrası projesine katkılarından dolayı Mersin Üniversitesi Rektörü adına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet İsmail Yağcı'ya çiçek ve plaket verdi. Konser sonrasında drama, komedi tarzında olan ve görme engelliler için sesli betimlemeli, işitme engelliler için ise işaret dili anlatımlı ve ayrıntılı altyazılı engelsiz film 'Can Dostum', ilgi ile izlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engellilerle selamlaşırken

Salonda bulunanlar

Engellilerin görüntüsü

Engelli Korosu şarkı söylerken

Engelliler solo şarkı söylerken

Konserden genel ve detay

Belediye Başkanı Kocamaz konuşurken

(BOYUT: 652,82 mb) (SÜRE: 05,51 DK)

(Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

===================================================

7)GÖZLERİ KAPALI FİLM İZLEDİLER

MERSİN'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinliği kapsamında protokol üyeleri engellilerle birlikte gözlerini bandajla kapatarak film izledi. Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, belediye tarafından hazırlanan 'Engelsiz Hayaller' adlı kısa filmin galası yapıldı. Kısa filmi izlemek için engelliler ve aileleri 600 kişilik salonunu doldurdu. Filmi tekerlekli sandalyelerle izlemek isteyenler salonun ön tarafında yerlerini aldı. Engellilere filmi kolaylıkla takip edebilmeleri için özel kulaklık dağıtılırken, ilçe protokolüne de filmi bir engelli gibi takip etmeleri için aynı kulaklıktan verilip, gözleri de bandajla kapatıldı. Önce kısa filmi izleyen, ardından da 45 dakikalık filmi takip eden protokol üyeleri, yaklaşık bir saat boyunca görme engelliler gibi film izleyerek empati yaptı. Gösterim öncesi konuşan Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, engellilerin durumunu anlayabilmenin gerçekten mümkün olmadığını belirterek, "İlk defa sinemaya gelen engelli insanlarımız var. Onların yaşadıklarını yaşayabilmemiz için gözlerimizi bandajla kapatıp kendimizi onların yerine koyarak film izleyeceğiz. İşte bu engellilerimize gösterdiğimiz duyarlılığın bir neticesi, onlara sunduğumuz hizmetin bir neticesidir" dedi. Erdemli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve yayınlanan ses betimlemeli kısa filmin yönetmeni Adem Aslan, belediye olarak ilk defa böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:  "Sadece engellilerin rol aldığı bir kısa film yaptık. Bu kısa film görme engelliler için ses betimlemeli özel bir filmdir. Ayrıca protokol başta olmak üzere isteyenler gözlerini göz bandı ile kapatıp, ses betimlemeli filmimizi takip etmeleri için bir kulaklık vereceğiz. Bir görme engelli nasıl bir duygu içerisinde ya da yaşamını nasıl idame ettiriyor, bunun empatisini yaptıracağız."Ardından oyuncuları engellilerden oluşan kısa filmin gösterimi gerçekleştirildi. Kısa filmde müzisyen olmak isteyen ve bunu başaran görme engelli karakteri canlandıran görme engelli Mehmet Kırcılı'ya da hayalini kurduğu org, Başkan Tollu tarafından hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Engellilerin görüntüsü

-Salonda bulunan engelliler

-Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile röportaj

-Belediye Basın yayın müdürü Adem Aslan ile röportaj

-Protokol üyeleri film izlerken gözleri bandlı halde görüntüsü

-engelli gence baksan Tollu org hediye ederken-

-kısa film görüntüsü

(Boyut: 229 MB) (Süre: 7.10 dakika)

(: Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement