Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

KARAMAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI1)FELÇİ BABASINI ZİYARET İÇİN GELECEKTİ, CENAZESİ GELDİHAKKARİ'nin Oğul Köyü yakınlarında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'da yaklaşık 15 bin kişi tarafından...

29.06.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARAMAN ŞEHİDİNİ UĞURLADI

1)FELÇİ BABASINI ZİYARET İÇİN GELECEKTİ, CENAZESİ GELDİ

HAKKARİ'nin Oğul Köyü yakınlarında çıkan çatışmada PKK'lı teröristlerce şehit edilen 25 yaşındaki Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'da  yaklaşık 15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.  Rahatsızlanan felçli babası İdris Dündar'ı, bugün ziyarete gelmeye hazırlanan şehit Dündar'ın, bugün cenazesi memleketi Karaman'a getirilmesi ise yürekleri dağladı. Bekar olan şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın, cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Karaman'a getirildi. Baba evinde helallik alınan şehit Dündar'ın cenazesi morga konuldu. Şehit Dündar'ın, cenazesi bugün morgdan alınıp, törenin yapılacağı 15 Temmuz Aktekke Meydanı'na getirildi.

FELÇLİ BABASI AMBULANSLA GETİRİLDİ

Oğlu şehit düşmeden saatler önce idrar yollarındaki enfeksiyon  nedeniyle hastaneye kaldırılan baba İdris Dündar ise ambulansla tören alına getirilerek, tabutun yaklaşık 10 metre ilerisinde ambulans içinde bekletildi. Şehit babası Dündar'a, oğlunun şahadet haberini ise ambulansa bindirildiği sırada verildiği öğrenildi. Şehidin dedeleri Mevlüt Dündar ve Osman Gürbüz, yaşlılık nedeniyle yürüyemediği için tekerlekli sandalye ile tören alına getirildi.

BABASINI ZİYARETE GELECEKTİ CENAZESİ GELDİ

Özel Harekat Polis memuru Dündar'ın, şehit düşmeden önce babasının aniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığını öğrenince bugün izin alıp, babasını ziyarete gelmeye hazırlandığı belirtildi. Ancak şehit Dündar'ın bugün memleketi Karaman'a naşının getirilmesi yürekleri dağladı.

KARAMAN SON 2 GÜNDE 2'İNCİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker,  ailesi, yakınları, emniyet mensupları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Vali Fahri Meral, dün şehidin cenazesi Karaman'a getirildiğinde morg önünde cenaze törenine katılmak isteyen kamu kurumları çalışanlarının, tören saatinde idari izinli sayılacağını açıklamıştı.

Karaman son 2 günde 2'inci şehidini uğurlarken törene, 2 gün önce son yolculuğuna uğurlanan Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli üs bölgesine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen  sözleşmeli er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük'ün babası Alaaddin Küçük de katıldı.

Küçük, şehit Dündar'ın yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Şehitliğiniz mübarek olsun. Vatan, millet sağ olsun."dedi.

ŞEHİT ANNESİ: AYNISINI BİZDE YAŞADIK

Alaaddin Küçük daha sonra şehit annesi Şerife Dündar'a, başsağlığı dileyip, "Artık çocuklarımız komşu oldu."dedi. Şehit annesi Şerife Dündar da, "Biz sizi televizyondan izlemiştik ve çok üzülmüştük. Aynısını bizde yaşadık."dedi.

Şehit Dündar'ın amcası Sami Dündar da, tabutun başında bulunan şehidin kardeşleri ve diğer yakınlarına, "Bakın sakın ağlamayın. Dün ki şehidimizin babası burada. O nasıl dimdik ayakta durduysa bizde öyle duracağız. Dışarıya görüntü veremeyeceğiz."dedi.

Şehidin ağabeyi Muhammed Musa Dündar ise tabuta sarılıp, "Aslanım, koçum, yiğidim. Ne zaman istersen bizde hazırız, senin yanına geleceğiz."dedi. Şehidin kız kardeşi Amine Betül Dündar ise ağabeyinin fotoğrafını elinden hiç bırakmadı.

Şehidin diğer kardeşi Muhammed Masum Dündar da, ağabeyinin başında nöbet tutan özel harekat polislerinin terini sildi. Şehidin beresi ise tabutun üzerine kondu.

CENAZEDE İZDİHAM

Şehit Dündar'ın cenazesi, tören ve  kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınıp, şehitlere götürüldü. Bu sırada törene katılanlar tabutu omuzlarında taşımak isteyince izdiham oluştu. Bunun üzerine şehit amcası Sami Dündar, kalabalığı uyarmak zorunda kaldı. Şehit Dündar'ın cenazesi, Karaman Şehitliği'ne defnedildi.

ÜÇ KARDEŞİN İSMİ MUHAMMED İLE BAŞLIYOR

3'ü erkek 5 kardeş olan şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın ecza deposunda çalışan ağabeyi Muhammed Musa Dündar ile ziraat mühendisi kardeşi Muhammed Masum Dündar'ın, isimlerinin Muhammed  ile başlaması dikkat çekti. Şehit Dündar'ın, ablası Ayşe Türk'ün hafız, en küçük kardeşi Amine Betül'ün de imam hatip ortaokulu öğrencisi olduğu öğrenildi. Hamile olan ablası Ayşe Türk, fenalaşında ambulansta müdahale edildi.

ŞEHİT, 15 TEMMUZ'DA GAZİ OLMUŞ

Dündar ailesinin yakınları, şehit Dündar'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Şırnak'ta görevli iken geçici görevle Ankara'ya geldiği ve havalimanını ele geçirmeye çalışan askerlerle mücadele ettiği ve askerlerin başındaki generali gözaltına alırken çıkan arbedede düşüp kolunu kırdığı ve koluna platin takıldığını belirtti. Şehit Dündar'ın, tedavisinin ardından yaklaşık 2 ay Karaman'daki evinde istirahat ettiği ve ardından Hakkari'ye gittiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------

Şehidih cenazesinin tören alınana getirilemesi

Ailesinden detay

Babasının getirildiği ambulanstan detay

Törenden detay

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=============================================================

2)ŞEHİT ANNESİ: BEN SENİ BÖYLE Mİ GÖRECEKTİM

KİLİS'te askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 30 yaşındaki bekar Astsubay Şevket Alnıdelik'in cenazesi Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki havalimanında karşılandı. Şehitin annesi Aysel ve baba Akif Alnıdelik, oğullarının tabutuna sarılarak "Oğlum ben seni böyle mi görecektim?" diyerek gözyaşı döktü.

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde, askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan bekar olan Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik, kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Şehit Alnıdelik'in cenazesi askeri uçakla Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Merzifon Havaalanı'na getirildi. Samsun ve Amasya'dan gelen kamu kurum vekuruluşlarının temsilcileri, şehidin ailesi ve vatandaşların katıldığı törende şehit annesi Aysel Alnıdelik, ayakta durmakta zorluk çekti. Cenazenin gelmesinin ardından anne Aysel Alnıdelik'in oğlunun tabutunu görmesini istemesi sonucu cenaze aracı durduruldu. Oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutuna gören anne Aysel Alnıdelik, tabuta sarılarak "Oğlum. Annesinin bir tanesi, ben seni böylemi görecektim. Canım evladım" diyerek eşi Akif Alnıdelik ile gözyaşı döktü. Duaların edilmesinin ardından şehitin naaşı cenaze töreni düzenlenmesi için karayoluyla memleketi Samsun'un Havza İlçesi'ndeki Kevser Camii'ne gönderildi.

Görüntü dökümü

-----------------

-Havalimanından detay

-Protokoldem detay

-Cenaze aracının gelişi

-Şehitin anne ve babasının tabuta sarılarak ağlaması

-Cenaze aracının gidiişi

-Şehitin fotoğrafı

(Süre: 02.41) - (Boyut: 85.96 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/MERZİFON(Amasya),

======================================================

SAKARYA'DA TEM OTOYOLU'NDA ZİNCİRLEME KAZA (EK)

3)TEM OTOYOLU'NDA KAMYON DEHŞETİ

Kaza, TEM Otoyolu Alancuma mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan 27 Y 8943 plakalı kamyon önce bariyerlere ardından da önünde ilerlemekte olan yolcu otobüsüne ve otomobillere çarptı. Arkadan gelen araçlar da kazaya karıştı. 1 kamyon, 1 yolcu otobüsü ve 8 otomobilin çarıştığı kaza nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil ekibi ve itfaiye ekibi yönlendirildi. Hasar gören kamyonda sıkışan sürücü itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı. Vatandaşlar ekiplere yardımcı olurken, otoyolda can pazarı yaşandı. Kazada yaralanan 57 yaşındaki Nurettin Özsoy, 29 yaşındaki Emir Güleryüz, 42 yaşındaki Fatma Çar, 34 yaşındaki Eray Avcı, 34 yaşındaki Mehmet Köroğlu, 35 yaşındaki Kübra Köroğlu, 1 aylık Eda Köroğlu ve 32 yaşındaki Mehmet Yaşar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

Araçların yoldan kaldırılarak yolun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

SAKARYA/DHA

====================================================

4)AKÇAKALE İLE CEYLANPINAR ARASINDAKİ SINIRA YOL

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi ile Ceylanpınar ilçeleri arasında beton modüler duvar örülen Suriye sınırında yapılan 8 metre genişliğinde ve 110 kilometre uzunluğundaki yol asfaltlanıyor.

Sınıra beton modüler duvar örülmesinin ardından Akçakale ile Ceylanpınar arasında 110 kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğinde yeni yol yapıldı. İş makineleri tarafından yoldaki zemin düzeltmesinin tamamlanmasının ardından asfalt çalışması başlatıldı. Akçakale'den Ceylanpınar'a kadar olan sınırdaki yolun güvenlik güçlerince kullanılacağı belirtildi.

Görüntü dökümü

------------------

Sınır hattı

Örülen modüler beton

İş makinelerinin çalışması

Askeri araçlar

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIRUFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 222 MB

=====================================================

5)YAŞLANMA HASTALIĞINA YENİK DÜŞEREK HAYATINI KAYBEDEN GAMZE, TOPRAĞA VERİLDİ

ALMANYA'nın Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki Hemmingen kentinde, erken yaşlanma hastası olan (progeria) ve 27 Haziran'da Almanya'da yaşamını yitiren 17 yaşındaki Gamze Yağar, memleketi Kayseri'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.THY'nin tarifeli uçağı ile bu sabah Köln kentinden Kayseri'ye getirilen Gamze'nin cenazesi bir süre Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletildikten sonra cenaze namazı için Hunat Camii'ne getirildi. Tabutunun üzerine Gamze'nin uzun süreden bu yana başını kapatmak için kullandığı eşarp örtüldü.Talihsiz Gamze'nin babası Metin Yağar, yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta dururken, cenaze namazına Fenerbahçe kalecisi Volkan ve eşi Zeynep Demirel ile Fenerbahçeli eski  futbolcu Mehmet Topuz çelenk gönderdi. Öğleleyin kılınan cenaze namazı ardından Gamze Yağar'ın fotoğrafı babası tarafından taşındı. Gamze'nin cenazesi babasının oturduğu merkez Kocasinan İlçesi'ne bağlı Güneşli Mahallesi'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Tabuttan ve fotoğraftan görüntü

-  Gamze'nin babasından ve ağabeyinden görüntü

Cenaze namazının kılınması

Babasının kızının resmini taşıması

Detay görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 2 dakika 34 saniye/84 MB

======================================================

6)BARIŞ AKARSU DOĞUM GÜNÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu 10 yıl önce yaşamını yitiren şarkıcı Barış Akarsu, doğum gününde Bartın'ın Amasra İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

29 Haziran 2007'de doğum gününü kutladığı Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede 4 Temmuz tarihinde yaşamını yitiren Barış Akarsu'nun sevenleri, şarkıcının heykelinin bulunduğu Amasra Kültür Park'ta bir araya geldi. Annesi Hatice Akarsu, babası Selahattin Akarsu ve yaklaşık 20 kişi, genç şarkıcının fotoğraflarını taşıyarak Şehir Mezarlığı'na yürüyerek Akarsu'nun şarkılarını söyledi. Akarsu'nun yakınları ve hayranları mezarı başına çiçekler bırakarak dualar ettiler.

Oğlunun mezarı başında dua ederek gözyaşı döken Hatice Akarsu, "Bugün oğlumun doğum günü. Bugün onu hatırladık. Oğlumun her yerden hayranı geldi. Şimdi oğlumu mezarı başında ziyaret ediyoruz. Zaman çabuk geçti. Sanki dünmüş gibi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bütün yüreklerime giren yavruma binlerce kez teşekkür ediyorum. Bizleri Barış'ın hayranları ayakta tutuyor. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ankara'da yaşayan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Alperen Pehlivan'da Akarsu'nun hayranı olduğunu söyleyerek, "10 yıl önce Barış Akarsu öldüğünde kendime bir söz verdim. Barış abi öldüğünde ben 10 yaşındaydım. Bir gün büyüyüp kendi ayaklarımın üzerinde durduğum gün Barış ağabeyimin mezarına gideceğim demiştim. Şimdi onu gerçekleştiriyorum. Barış Akarsu'yu hiç unutamıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Mezarlık detay

-Barış hayranları

-Annenin oğlunun resmini sevmesi

-Mezara su dökülmesi

-Barış hayranı ile röp.

-Anne Hatice Akarsu ile röp.

Süre: (3.41 DK) Boyut: (117 MB)

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

====================================================

7)SICAKTAN BUNALANLAR DENİZ VE HAVUZDA SERİNLEDİ

HAVA sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde hissedildiği Kuşadası'nda tatilini geçirenler konakladıkları turistik tesislerde plaj ve havuzları doldurdu.

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Kadınlar Denizi, Sahil Siteleri, Sevgi Plajı ve Güzelçamlı sahilleri serinlemek isteyenlerin akınına uğradı. Bugün en yüksek sıcaklığın 39.3 derece ölçüldüğü Kuşadası'nda hissedilen sıcaklık değerleri 40'ı aştı. Meteorolojinin yaptığı aşırı sıcak uyarısını dikkate alanların bir bölümü evlerinden çıkmazken, dışarı çıkanlar ise plajlar ve su parklarını doldurdu. Aquaparklarda su aktivitelerine katılan vatandaşlar animasyonlar eşliğinde keyifli vakit geçirdi. İlçede hizmet veren 'herşey dahil' konseptli oteller, yiyecek menülerini sıcak havaya göre düzenlerken, Aydın Valiliği de yayınladığı bir genelge ile kamu kurumu ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin perşembe ve cuma günleri idari izinli sayılacağını açıkladı. İlçe merkezinde sıcaktan bunalan vatandaşlar ise sığınacak gölgelik yer aradı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Plajlardan genel görüntü,

-Su parkından görüntü.

Haber - Kamera: Latif SANSÜR/ KUŞADASI (Aydın),

====================================================

8)UYDU TAKİP CİHAZI TAKILAN CARETTALAR DENİZE SALINDI

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi'ndeki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi'nde (DEKAMER) uydu takip cihazı takılan 2 dişi caretta caretta, uluslararası sulara bırakıldı.

DEKAMER görevlileri tarafından kabuğu temizlenen biri 50, diğeri 70 yaşlarındaki 2 dişi deniz kaplumbağasına uydu takip cihazı yerleştirildi. Boyu ve kilosu ölçülen kaplumbağalar daha sonra bir süre bekletildi. Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş'un 'Zeynep Çiçek' ve 'Azra' ismini verdiği caretta carettalar, merkezdeki işlemlerin ardından dün (çarşamba) akşam araçlarla İztuzu sahiline getirildi. Daha sonra açıkta bekleyen sahil güvenlik botuna alındı. Caretta carettalar, daha sonra Türk ve İtalyan bilim adamları, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve DEKAMER görevlileri tarafından uluslararası sulara bırakıldı. Kaplumbağanın getirilişini ve bota taşınma anını ise İztuzu Sahili'nde denize giren yerli ve yabancı turistler ile DEKAMER görevlileri izledi.

DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, "Merkezimiz yaptığı çalışmalarla hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda ismini duyurarak, önemli çalışmalar imza atmaktadır. DEKAMER olarak deniz kaplumbağaları üzerine çeşitli araştırmalar yapmayı sürdürüyoruz. Bu çalışmayla kaplumbağanın denizden bırakılarak kumsala ya da başka yönlere nasıl yöneldiğini, yerin manyetik alanından, akıntının yönünden nasıl etkilendiğini uydu takip sistemiyle test ediyoruz. Bu dişilerden biri 50, diğeri ise 70 yaşlarında. Dolayısıyla bu 2 hayvanın bundan sonraki göç yollarını takip ederek bir sonraki yuvayı nerede yapacağını izleyeceğiz. Caretta carettaların tekrar İztuzu kumsalına gelip gelmeyeceğini izleyeceğiz. Eğer gelirlerse ne kadar hızla ne kadar derinlikten yüzdüklerini ve akıntıya göre nasıl yol aldıklarını da öğrenebileceğiz. Çalışmayı İtalya Pisa Üniversitesi'nden Paolo Luschi ve Paolo Casale ile yürütüyoruz. Bir kaplumbağanın korunması demek, bir ülkenin yaptığı güzel çalışmalarla değil uluslararası alanda diğer ülkelerle işbirliği içerisinde yapılan koruma çalışmaları neticesinde başarıya ulaşacaktır. Böylece de bu uluslararası alanda göç eden, sınır tanımayan kaplumbağaları biz Akdeniz'deki bütün ülkelerin işbirliğiyle korumuş olacağız. Uydu takip sistemini şu ana kadar 21 kaplumbağaya takmıştık. Genelde bu yaptığımız, cihazların takımından sonra kaplumbağanın kumsaldan kendisinin yürüyerek denize gitmesi ve daha sonraki göç yollarının takip etmesi şeklindeydi. Uydu takip cihazı taktığımız carettaları biz hep sahilden denize yolluyorduk. Ancak bu sefer değişik bir metot uyguladık. Şu an bu dünyada çok fazla uygulanan yöntem değil. DEKAMER'de ve İztuzu'nda yaptığımız bu çalışma, dünyada bir ilk olacak çalışma. Kaplumbağaları denizin ortasından, uluslararası sulardan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yardımıyla bıraktık. Kaplumbağanın acaba nereye, nasıl göç edeceğini bu sayede görmüş olacağız. Veriler elde edildikçe kaplumbağaların nerede dolaştığı, ne kadar hızla göç ettiği gibi bilgilerin bilim dünyasına ışık tutacak" dedi. Caretta carettalara uydu takip cihazlarını yerleştiren İtalya Pisa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paolo Casale ise "Kaplumbağalara takılan cihaz ve çalışma öncesinde ön test çalışmaları yaptık. Çok heyecan duydum, çünkü dünyada ilk defa böyle bir şey denendi ve bu cihazlar da ilk kez kullanılıyor. Kaplumbağalara bağladığımız bu cihazlar sayesinde onların korunması, göç yolları ve doğada verdikleri mücadeleyle ilgili önemli bilgilere ulaşacağız. 3 cihaz bağladık, biri manyetik alanı, biri hızı, biri derinliği ölçüyor. Daha önceki cihazlar sadece yeri ve yönünü gösteriyordu. Dünyada ilk defa yapılmasıyla da çok ilginç bilgiler, yararlı bilgiler elde edeceğimizi umuyorum" diye konuştu.

Pisa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Paolo Luschi ise "Bu çalışmalarda DEKAMER önemli işler yapıyor. Bu tür projelerin uzun süreli yapılması gerekiyor. Elde edilecek bu bilgiler sayesinde uzun süre yaşayan kaplumbağalar ancak böyle korunabilir. İlk defa katıldığım bir proje. Şu ana kadar kaplumbağalar tedavi merkezlerinde tedavi edildikten sonra kumsaldan bırakılıyordu. Ben Avrupa Birliği projelerinin de içinde oldum, çalışmalar yaptım. Bunlar uluslararası sularda bırakılan ilk kaplumbağalar, ama devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Uydu cihazı takılırken görüntü

Denizden görüntü

Yakup kaska ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

=========================================================

9)DOĞAL YAŞAM'DA BUZLU SERİNLİK

İZMİR Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar 40 dereceyi bulan sıcaklar nedeniyle suya girerek serinlemeye çalışırken, görevliler de onlara yemeleri için, içinde meyveler bulunan buz kalıpları veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında hizmete açtığı İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri, sıcak yaz günlerinde buzlar içinde sunulan dondurulmuş yiyeceklerle serinliyor. 40 dereceyi bulan sıcaklardan korunabilmek için barınaklarındaki gölge alanları tercih eden hayvanlar, her fırsatta suya girerek serinlemeye çalışıyor. Sıcakların aşırı yükseldiği günlerin özel sürprizi ise içinde yiyecek bulunan özel buz kalıpları oluyor. Sıcak hava nedeniyle iştahları kapanan hayvanları rahatlatmak için beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan buzlu yiyecek kalıplarında hayvanın türüne göre et veya çeşitli meyveler sunuluyor. Hayvanlar bu sayede hem sağlıklı bir şekilde besleniyor hem de serinliyor. Lemurlar, aslanlar, maymunlar, filler bu soğuk ziyafetin tadını doyasıya çıkarıyor. Sıcaktan bunalan hayvanlar, dondurulmuş yiyeceklerin yanı sıra barınaklarındaki havuzlara girerek de serinleme imkanı buluyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Suya girerek serinlemeye çalışan hayvanlardan görüntü

-Ağaçlara buzlu yiyeceklerin asılması

-Buzlu yiyeceği yemeye çalışan aslan

-Fillerin buzlu meyveleri yemeleri

-Buzlu meyve yiyen maymun ve lemurlar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement