Eren: "Ülkemizi Konuklarımıza Doğru Tanıtırsak Başarı Ardından Gelir" - Son Dakika
Güncel

Eren: "Ülkemizi Konuklarımıza Doğru Tanıtırsak Başarı Ardından Gelir"

Eren: "Ülkemizi Konuklarımıza Doğru Tanıtırsak Başarı Ardından Gelir"

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Avrasya İşadamları Forumu'nun sadece ekonomik anlamda bir katma değer sağlamayacağını, bu organizasyonla Türkiye'nin, özelde Kocaeli ve Gebze'nin tanıtımına da katkı sağlayacaklarını...

17.11.2013 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Avrasya İşadamları Forumu'nun sadece ekonomik anlamda bir katma değer sağlamayacağını, bu organizasyonla Türkiye'nin, özelde Kocaeli ve Gebze'nin tanıtımına da katkı sağlayacaklarını söyledi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Tüm Karadeniz Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (TÜKSİAD) Gebze Belediyesi, Gebze Ticaret Odası ve MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı)'nın desteğiyle 12-15 Aralık 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin sanayi üssü Gebze'de gerçekleştirecekleri Avrasya İşadamları Forumu'nun hazırlıkları devam ediyor.

Hazırlıklar kapsamında Özbekistan, Türkmenistan ve Kosova'nın Ankara büyükelçileri ziyaret edildi. EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Yönetim Kurulu Üyesi ve EkoAvrasya Dergisi Editörü Yeşim Özcan, TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel, Başkan Yardımcısı İlyaz Özdemir ve Genel Sekreter Ercan Aslan'ın katıldığı ziyaretler kapsamında büyükelçilerin davet mektupları takdim edildi.

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, "Özbekistan-Türkiye ilişkilerinin daha da üst seviyelere taşınmasında sadece bürokrat ve siyasetçilerin diyalogları yeterli değil, bu tür çalışmalara da destek olmalıyız" dedi.

Özbekistan'da iş yapan çok sayıda Türk firması ve işadamı olduğunu anlatan Kadirov, şöyle konuştu: "Bu forum ile Gebze'de yeni projeler, anlaşmalar hayata geçirilecektir. Özbekistan-Türkiye ilişkilerinin daha da üst seviyelere taşınmasında sadece bürokrat ve siyasetçilerin diyalogları yeterli değil, bu tür çalışmalara da destek olmalıyız."

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, iki derneğin yöneticilerini bu başarılı projeden dolayı kutladığını sözlerine ekledi.

BİZ KARDEŞ DEVLETLERİZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov da şunları söyledi: "Biz, kökleri aynı geçmişe dayanan kardeş devletleriz. Özellikle ekonomik ve ticari alanlarda işbirlikleri yaparak birbirimize destek olmalıyız. Bu anlamda gerçekleştireceğiniz Forum için şimdiden sizleri kutluyorum."

BİZ ORADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ

Son yıllarda iki ülke arasında gerek kültürel gerek ekonomik alanlarda çok ciddi bir yol kat edildiğine dikkat çeken Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu da, "Avrasya İşadamları Forumu kapsamında ülkemizden gelecek işadamlarının Gebze'de verimli bir ziyaret gerçekleştireceklerine inanıyorum. Bizler de, orada olmaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi.

ÜLKEMİZİ KONUKLARIMIZA DOĞRU TANITIRSAK BAŞARI ARDINDAN GELİR

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de, Avrasya İşadamları Forumu'nun sadece ekonomik anlamda bir katma değer sağlamayacağını, ayrıca bu organizasyon ile genelde Türkiye'nin, özelde Kocaeli ve Gebze'nin tanıtımına da katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Avrasya İşadamları Forumu'na Azerbaycan başta olmak üzere Afganistan, Arnavutluk, Belarus, Bosna - Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu (Başkurdistan, Dağıstan, Tataristan), Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye'den işadamları, bürokratlar, büyükelçiler, milletvekilleri, ticaret ve sanayi oda başkanları ve üst düzey yetkililerin katılacağını bildirdi. Eren, "Ülkemizi yurtdışından gelen konuklarımıza doğru şekilde tanıtırsak bizler için önemli bir başarı olacaktır" dedi.

30 ÜLKEDEN 300'E YAKIN İŞADAMI GELİYOR

TÜKSİAD Genel Başkanı Gültekin Şenel de yaptığı açıklamada, "Gebze'de uluslararası bir organizasyonun startını vermiş bulunuyoruz. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ile birlikte yapacağımız Avrasya İşadamları Forumu'nda 30 ülkeden 300'e yakın işadamını misafir edeceğiz. Sadece işadamları değil bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler de Forum'a katılacaklar" dedi.

Forum programı hakkında bilgi veren EkoAvrasya Yönetim Kurulu Üyesi ve Forum'un basın ve iletişim sorumlusu Yeşim Özcan da şunlara değindi: "Forum'a davet gönderilen tüm ülkelerden çok güzel dönüşler alıyoruz. Organizasyon kapsamında Gebze'ye gelen işadamları ilk gün ticari ve ekonomik faaliyetler, yatırım imkanları, bölgede yatırım teşvikleri konularının paylaşılacağı forum açılış programına katılacaklar. İkili temasların gerçekleştirileceği ikinci gün Kocaeli ve Gebze'de üretim tesisleri, fabrika ve organize sanayi bölgeleri ziyaretleri gerçekleştirilecek. Programın son günü işadamları için Gebze ve civarında bir kültür gezisi düzenlenecek. Forum'un medya ve basın sponsorları arasında EkoAvrasya Dergisi, Azerbaycan'ın ekonomi dergilerinden Ekolife ile TRT Avaz, Kanal Avrupa ve Türkmeneli Televizyonu yer alıyor. Destekleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eren: 'Ülkemizi Konuklarımıza Doğru Tanıtırsak Başarı Ardından Gelir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement