Gündem / 26 Mayıs 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 26 Mayıs 2014

Gündem / 26 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

26.05.2014 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Senegal Büyükelçisi Moustapha Mbacke, güven mektubunu sunacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Katar'da, El Cezire Forum'da katılımcılara hitap edecek, Başbakan ve İçişleri Bakanı Abdullah bin Halife Al Sani ile görüşecek. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Ahmet bin Abdullah bin Zeyd el-Mahmud da bulunacak.

Arınç, ayrıca İslam Sanat Eserleri Müzesini ziyaret edecek.

(Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Saraybosna Büyükelçiliği Kançılarya binasının açılış töreni ile "Refah ve İstihdam Forumu"na katılacak.

(Bosna Hersek) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu kabul edecek.

(Ankara/11.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şabanözü'nde esnaf ziyaretinde bulunacak, organize sanayi bölgesini gezecek, sanayici ve iş adamları ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Çankırı/10.00-12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'da, " Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı"na katılacak, mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bilgeler Zirvesi ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun binası ve organize sanayi bölgesindeki ortak sağlık güvenlik biriminin açılışlarına katılacak.

Eker, ziyaret ve temaslarının ardından il danışma meclisi toplantısında yer alacak.

Bakan Avcı ayrıca Mahmudiye ilçesindeki programda bulunacak.

(Eskişehir/12.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Tüketici Kanunu ile ilgili basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "1. Akıllı Ulaşım Sistemleri Kongre ve Sergisi"nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şabanözü ilçesini ziyaret edecek.

(Çankırı/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Mısır'da halk iki gün sürecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidiyor.

Seçimlerde, Savunma Bakanlığından istifa eden Abdulfettah es-Sisi ve Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi yarışacak.

İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Libya'da, orduya bağlı milisler ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter liderliğindeki gruplar arasındaki çatışmalar ve siyasi gelişmeler izleniyor.

(Bingazi/Trablus)

4- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, Filistin ve İsrail'deki temasları sürüyor.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ürdün Üniversitesinde, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen "Ürdün-Türkiye Çalıştayı" yapılacak.

(Amman)

6- Avrupa Parlamentosu ve Ukrayna'daki seçimlerin sonuçlarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği "Türkiye'den Renkler ve Sesler" programının ilk gününde PTT Nadir Pullar Sergisi, Seyyah-ı Alem Evliya Çelebi Sergisi, Hasan Aycın Çizgileri Sergisi ve Mustafa Dedeoğlu Aşura Fotoğrafları Sergilerinin açılışı yapılacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine Müsteşarlığı 7 yıl (2 bin 548 gün) vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli değişken faizli devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı'nın Kudüs Ofisi açılıyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç'ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılışta, Filistin'den önemli isimler de yer alacak.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Fransa Açık Tenis Turnuvası'na (Roland Garros) devam edilecek.

(Paris) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı final ikinci maçında, Aydem Pamukkale Üniversitesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gümüşler Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Denizli/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 26 Mayıs 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • pelin: başbakanım ülkede hattiden fazla suriyeli var hayat düzenimizi bozdular rahat durmuyorlar herkesi rahatsız ediyorlar arkadaşlarımız işsiz kaldı ucuza calışıyorlar arkadaşımızı işdsen cıkarıyorlar ve yerine yarı fiyetına calışan suriyeli alıyorlar bu fiyata arkadaş anca ev kiramı veririm diyor nasıl gecinecek kendi vatandaşlarımız üzülmeye başladı bunları görün lütfen suriyelileerr cok şımarık ve saygısız her şeyi bize verin diyorlar gece saat 3 kadar evlerinde komşularını rahatsız ediyorlar her yerde suriyeli var bunlaar savaşı bahane ederek buraya yerleştiler halk istemiyor yakında millet ayakların bunların yüzüne bunları derhal bir tanbon bölgede tutun sonrada yollayın ülkelerine 0 0 Yanıtla

Advertisement