Gündem / 28 Aralık 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 28 Aralık 2016

Gündem / 28 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenine katılacak.

28.12.2016 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenine katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde düzenlenecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de düzenlenecek Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu toplantısına katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Anayasa Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu hazırlık toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Etiyopya'da Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ve Başbakan Hailemariam Desalegn tarafından kabul edilecek.

İkili temaslarda bulunacak Zeybekci, Türkiye-Etiyopya İş Forumu ile 7. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na katılacak, ülkedeki Türk firmalarını ziyaret edecek.

(Addis Ababa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, ekim ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

(Ankara/09.15/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı ve iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenecek "Vefatının 80. Yılında Akif'i Anlamak, Asım'ı Yaşamak" paneline katılacak.

Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerin tarih, edebiyat, sanat, kültür ve turizm alanındaki akademik birim yöneticileriyle YÖK Konferans Salonu'nda toplantı yapacak.

(Ankara/09.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 4. haftaya 6 maçla devam edilecek.

E Grubu'nda Galatasaray, 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Voleybolda Kupa Volley birinci bölüm rövanş maçları başlayacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "2017 yılının 2016'dan daha iyi geçeceği muhakkak"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Türkiye'nin 2016'nın son çeyreğinden itibaren yine büyüme trendine girmiş olduğunu göreceğiz"

"Bütün olumsuzluklara ve beklentilere rağmen 2017'de yüzde 5'lik büyümeyi yakalayacağız. 2017 yılının 2016'dan daha iyi geçeceği muhakkak"

"2017'nin reel sektörün canlandırılması, ihracatın ve üretimin artırılması ile yeni pazarlara açılım noktasında farklı bir yıl olacağını düşünüyorum"

"Esnafın beklediği işsizlik fonundan tutun da sicil affına kadar bir takım düzenlemeleri kısa zamanda hayata geçireceğiz"

(Hüseyin Karatepe/Mustafa Çalkaya/Ankara)

2- GRAFİKLİ- PKK, uyuşturucu, kaçakçılık ve haraçtan besleniyor

Eylemleriyle dünyanın en acımasız terör örgütleri listesinde ilk sıralarda yer alan PKK'nın finans kaynağını, uyuşturucu, insan, silah ve sigara kaçakçılığı ile haraç ve kara para oluşturuyor

Uyuşturucu ekimini yöredeki örgüt yandaşlarına yaptıran, bunun yanı sıra Irak'ın kuzeyinde de önemli miktarda uyuşturucu üreten PKK, Avrupa ülkelerine pazarlanmasında da etkin rol oynadığı uyuşturucudan yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir elde ediyor

Irak, İran ve Suriye'den yurda yasa dışı yollardan çay ve sigara getiren kaçakçılardan "vergi" adı altında haraç alan terör örgütü, sözde "vergilendirme" adı altında özellikle iş adamlarından milyonlarca lirayı bulan haraç topluyor

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin:

"Örgütün, milyar dolarla ifade edilen bir gelir kaynağı olduğunu biliyoruz. Bu kaynağın bazı verilere göre Türkiye'nin savunma bütçesinden 20-25 milyar dolar yüksek olduğu söyleniyor"

ASAM Terör Uzmanı Dr. Eray Güçlüer:

"Terör örgütünün en büyük finans kaynağı uyuşturucudur. İkinci olarak da Avrupa'da topladıkları haraç"

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar:

"Yurt dışında toplanan para, ihale ve müteahhitlerden alınan haraç, PKK'ya müzahir belediyelerden aktarılan fon, belediyelere iş yeri açmak için başvuranlardan alınan komisyon, silah, insan ve organ ticareti örgütün finans kaynağını oluşturuyor"

(Nurten Aslan/Diyarbakır)

3- GRAFİKLİ - BES'e otomatik katılımda geri sayım başladı

Kamu ve özel sektördeki 45 yaşını doldurmamış çalışanların, işverenleri aracılığıyla BES'e otomatik katılımını öngören süreç 1 Ocak 2017'de başlıyor

Yeni yılla birlikte ilk etapta bin ve üzerinde çalışanı olan özel sektör sisteme dahil olacak

Bu kapsamda çalışanların prime esas kazançlarından yüzde 3 kesinti yapılacak, isteyen bu oranın üzerinde katkı payı kesilmesini talep edebilecek

Çalışanlara yüzde 25 devlet katkısının yanı sıra bin lira tutarında da teşvik sağlanacak.

(Zeynep Akyıl/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 28 Aralık 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement