Gündem / 6 Mart 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 6 Mart 2017

Gündem / 6 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

06.03.2017 09:01

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "İz Bırakan Kadınlar Zirvesi" ile AK Parti Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanlığınca organize edilen "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliğine katılacak.

(İstanbul 11.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile bir araya gelmesinin ardından ağır sanayi fabrikası ve Bulgar Göçmenleri Derneğini ziyaret edecek, Kadosan yönetimi ile toplantı yapacak.

(İstanbul/09.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Simav, Pazarlar, Gediz, Emet ve Tavşanlı ilçelerinde DSİ tesislerinin toplu temel atma ve açılış merasimleri ile "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında Simav, Gediz ve Tavşanlı'da gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliklerine katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Kütahya/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Digor'da halka hitap edecek, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık ile Dağpınar Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Seçim Kurulu Merkezi açılışına katılarak konuşma yapacak, Selim Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığına ziyarette bulunacak, kanaat önderleri ile toplantı yapacak.

(Kars/10.15-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, 2016 yılı bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Hazine Müsteşarlığınca, 5 yıl (1820 gün) vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracı ile 9 yıl (3234 gün) vadeli TÜFE'ye endeksli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı gerçekleştirilecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, başkent Paris'teki Versailles Sarayı'nda Almanya, İspanya ve İtalya başbakanlarının katılacağı dörtlü gayri resmi liderler zirvesi düzenleyecek, zirve sonrası liderler ortak basın açıklaması yapacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak, yeni yapılan statta incelemelerde bulunacak, esnafı, Tekkeköy Belediyesini ve AK Parti Atakum İlçe Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret edecek.

(Samsun/11.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'de 23. hafta, Gençlerbirliği- Akhisar Belediyespor, Antalyaspor- Galatasaray maçlarıyla tamamlanacak.

(Ankara/19.00/Antalya/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TFF 1. Lig'de 23. haftanın kapanış maçında Altınordu ile Sivasspor karşı karşıya gelecek.

(İzmir/18.30) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 20. hafta, Anadolu Efes-TOFAŞ, Fenerbahçe-Darüşşafaka Doğuş müsabakalarıyla sona erecek.

(İstanbul/18.30/20.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Dünyanın izlediği demiryolu projesinde sona gelindi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"İki ay içerisinde inşaatları bitirip ondan sonraki iki aylık süreçte de testlerini yapıp haziran ayı içerisinde artık Bakü-Tiflis-Kars Projesi'yle dizel lokomotif işletmeciliğine geçmek istiyoruz"

"Bu proje sadece ülkemiz için değil, ülkemiz üzerinden ticaret yapmak isteyen bütün dünya ülkeleri için önemli. Çin'den, Kazakistan'dan, Türkmenistan'dan, Azerbaycan'dan, Gürcistan'dan gelen yük hareketi, ülkemiz üzerinden Avrupa'ya gidebilecek"

"Bakü-Tiflis-Kars bittiğinde Çin'den gelen bir yük, demiryolu ile 15 günde Avrupa'ya gidebilecek. Bunun anlamı ne? Mesafe 3-3,5 kat azalmış olacak. Hem zamandan tasarruf hem maliyetten tasarruf olacak"

(Günay Nuh-Cüneyt Çelik/Kars)

2- "Şehir hastanelerinde kaliteli sağlık hizmeti ve konfor bir arada"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

"Şehir hastaneleri, hem hastaların hem hasta yakınlarının hem de çalışanların azami ölçüde rahat etmeleri, konforlu bir biçimde yaşamaları ve tıbbi açıdan da en mükemmel hizmeti kaliteli şekilde almaları üzerine bina edilmektedir"

"2023'e varmadan Türkiye'de Sağlık Bakanlığına ait bütün hastaneler, Avrupa'nın en modern hastaneleri haline gelmiş olacak"

(Tuğba Yardımcı/Trabzon)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 6 Mart 2017 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement