Gündem Özeti / 14 Ocak 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 14 Ocak 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda, kamu-özel sektör tarafından tamamlanan 99 baraj ve hidroelektrik santralinin toplu açılış törenine katılacak.

14.01.2016 00:08

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda, kamu-özel sektör tarafından tamamlanan 99 baraj ve hidroelektrik santralinin toplu açılış törenine katılacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek güvenlik toplantısına başkanlık edecek, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ı kabul edecek.

(Ankara/11.00/16.00/18.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde il başkanlarıyla bir araya gelecek.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- 8. Büyükelçiler Konferansı

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, konferansa katılacak.

(Ankara/09.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, konferansta konuşma yapacak ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konferans vesilesiyle vereceği öğle yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/09.00/13.00)

- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, büyükelçilere hitap edecek.

(Ankara/11.30)

BM Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien, "İnsani Sorunlar: Kapsamlı Bakış Paneli"ne katılacak.

(Ankara/17.45)

2- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ar-Ge Reform Paketi Taslağı programına iştirak edecek.

(Ankara/10.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e hareket edecek.

(Ankara/19.00)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/15.00)

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla "Üniversitelerde Bölgesel Odaklı Misyon Farklılaşmasına Yönelik Değerlendirme" toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/10.00)

6- TBMM'den.

Genel Kurul'da, dövizle askerlik bedeline ilişkin düzenlemenin de yer aldığı kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Anayasa Komisyonu'nda 2011-2013 yıllarında görev yapan TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları değerlendirilecek.

(14.00/11.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, doğum yapanlara yeni haklar getiren ve çalışma hayatında bazı imkanlar sağlayan düzenlemenin de bulunduğu kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Avusturya'da AGİT Daimi Konsey Toplantısı'na katılacak.

(Viyana)

3- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- İsrail'in "saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle ilgili hukuki tartışma ve ölümler dolayısıyla uluslararası toplumdan gelen tepkiler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesindeki insani durum izleniyor.

(Şam/Halep)

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

7- Bağdat ve Diyala'da meydana gelen saldırılar, sonrasında ülkedeki Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

8- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

9- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki yürütülen operasyonlar izleniyor.

(Riyad)

10- Tunus'ta 14 Ocak Devrimi dolayısıyla düzenlenen etkinlikler takip ediliyor.

(Tunus)

EKONOMİ

1- TÜİK, aralık ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 4. hafta, 5 maçla tamamlanacak.- A Grubu'nda Amed Sportif Faaliyetler- Şanlıurfaspor, B Grubu'nda Eskişehirspor- Büyükçekmece Tepecikspor, C Grubu'nda Beşiktaş-1461 Trabzon ve Kardemir Karabükspor-Sivas Belediyespor, H Grubu'nda da Tuzlaspor- Antalyaspor karşı karşıya gelecek. (Diyarbakır/12.00/Eskişehir/18.30/İstanbul/14.00/20.30/Karabük/16.30)2- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 3. haftası 4 maçla başlayacak.

E Grubu'nda Fenerbahçe ile Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımı Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/21.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda 2. tur rövanş maçları yapılacak.

Türk takımlarından İstanbul Üniversitesi ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken, Orduspor evinde Çek Cumhuriyeti'nin Nymburk, Edirne Belediyesi Edirnespor ise deplasmanda Fransa'nın Basket Landes ekibi ile çeyrek finale yükselebilmek için mücadele edecek.

(İstanbul/18.00/Ordu/20.30/Mont de Marsan/21.00)

4- Spor Toto Basketbol Ligi erteleme maçında Muratbey Uşak Sportif ile Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Uşak/19.00)

5- Tekvandoda 16-17 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Eleme Turnuvası öncesi basın toplantısı WOW Airport Hotel'de yapılacak.

(İstanbul/12.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement