Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum - Son Dakika
Güncel

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum

Karadeniz müziğinin beğenilen isimlerinden Davut Güloğlu, tatil günlerini doğup, büyüdüğü Rize Yeni Güzelköy'de geçiriyor. Organik yaşantıdan bahseden Güloğlu, şehirde büyüyen çocuklara acıdığını söyledi.

04.09.2019 09:12  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz müziği sanatçısı Davut Güloğlu, tatil günlerini ve boş zamanlarını memleketi Rize'nin Yeni Güzelköy'ünde geçiriyor. 'Nurcanım', 'Katula Katula' ,'Dur Orda Dur', 'Kopalım Bari' ve son olarak da 'Hayat Devam Ediyor' albümleriyle tanınan Davut Güloğlu, İstanbul'un yoğunluğundan kaçıp geldiği köyünde, sabah tavuklarının yumurtalarını alarak güne başlıyor, yeşil doğada yürüyüş yapıyor. Bahçede yetiştirdiği domates, salatalık, biber ve fasulyeleri de toplayan şarkıcı, Anzer balı da yiyerek organik beslenmeye dikkat ediyor.

"KÖY YAŞANTISINA DOYAMIYORUM"

İstanbul'un yoğun temposundan kaçıp köyünde huzur bulduğunu söyleyen Güloğlu, 'Köy yaşantısına doyamıyorum. Çok güzel bir yer bizim buralar. Her şey çok samimi, sahteliklerden uzak. O yüzden köyde çok mutluyum. Köyümü çok seviyorum. Her şey doğal organik. Tavuklarım yemle beslenmiyor. Bahçede kendileri imkanlarıyla besleniyorlar. Dolayısıyla onların yaptığı yumurtada çok doğal oluyor. Yiyeceğim meyve sebzeyi kendim bahçeden topluyorum. Tereyağımı amcamın eşi yapıp veriyor. Balım Anzer Yaylası'ndan geliyor. Zenginliğe bakar mısınız. Bundan güzel bir hayat olabilir mi İstanbul'un yoğun temposundan kaçıp köyümde huzur buluyorum." dedi.

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum

"ALTIN DEĞERDE BİR ÜLKEYİZ"

Tatillerinin birçok gününü köyünde geçirdiğini belirten Güloğlu, "Nefes aldığım yer burası. Eşim dostum arkadaşlarım burada yaşıyor. Doğa cenneti gibi bir yer Rize. Ben kendimi çok şanslı diye nitelendiriyorum. Dünyanın birçok ülkesine konser için gittim. Gitmediğim pek az yer vardır ama ülkem gibi Rize'm gibi altın değerde bir yer görmedim. Biz altın değerde bir ülkeyiz. Şehirlerimizde öyle fakat Rize biraz daha farklı benim için. Rize; yeşil tonların bol olduğu, yağmurun dinmediği, hiçbir yerde bulamayacağınız doğası içinde barındırdığı bir yerdir. Bu yüzden Rize'yi mutlaka herkes ziyaret edip görmelidir." diye konuştu.

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum

"HER ŞEY ORGANİK"

Köye geldiği zaman tam bir köylü gibi yaşadığını anlatan Güloğlu, sözlerine "Sabah kalkarım, tavuklarım var, onların yaptığı yumurtayı alırım. Ardından bahçemden biber, salatalık, domates, fasulye ve diğer sebzelerden toplarım. Her şey doğal organik. Tavuklarımı yemle beslemiyorum doğal besleniyorlar. Bahçede kendileri imkanlarıyla besleniyorlar. Dolayısıyla onların yaptığı yumurtada çok doğal oluyor. Tereyağımı ise amcamın eşi veriyor. Balım Anzer Yaylasından geliyor. Zenginliğe bakar mısınız. İstanbul'un yoğun temposundan kaçıp köyümde huzur buluyorum." diyerek devam etti.

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum

"BÜYÜK ŞEHİRDE BÜYÜYEN ÇOCUKLARA ACIYORUM"

Rize'de olduğu sürede dost arkadaşlarıyla da hasret giderdiğini belirten Güloğlu, şunları söyledi: 1Rize'yi anlatmakla bitiremem. Ben bu toprakları çok seviyorum. Ben köyümdeki çayırlarda, bayırlarda, ağaçlarda, derelerde büyüdüm. Ağaçların ne zaman meyve vereceğine kadar bilirdim. Ama şimdiki çocuklar maalesef bu şekilde yaşamıyor. Tarlalardan aldığımız mısırları tenekelerde pişirirdik. Bizim çocukluğumuz dolu dolu geçti. Şimdi büyük şehirlerde büyüyen çocuklara acıyorum. Hep bir ekrana bakarak büyüyorlar. İletişimin içinde ama çevreleri, anne, babalarıyla iletişimden uzak yaşıyorlar. Bizim nesil o zaman çok şanslıydı. Belki ülkemiz o zaman çok gelişmemişti ama bir doğallık vardı, samimiyet vardı, enerjimiz vardı. Her şey daha organikti insanlar bile. O yüzden o günleri yaşadığım için bugün tekrar köyümü burada olmadığım her dakika özlüyorum."

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum

"AKŞAMLARI DERELERDE BALIĞA ÇIKIYORUM"

Her fırsat bulduğunda köyüne geldiğini vurgulayan Güloğlu, "Burada tavuklarla uğraşmak, bahçeden meyve sebze almaktan zevk alıyorum. Akşamları derelerde balığa çıkıyorum. Yaylalara çıkıyorum. İnsanları da Rize'yi doğal güzelliklerini görmeye davet ediyorum. Hasret çekip burayı görmek isteyenler var. Rize'yi, Trabzon'u, Giresun'u Ordu'yu, Artvin'i Samsun'u görmek isteyen çok sayıda insanla karşılaşıyorum. Ben bu hasreti bol bol gideriyorum. Bazı akşamlar arkadaşlarla sahilde oturuyoruz onlarla eski günleri anıyoruz. Buraya gelince çocuklaşıyorum. Sabah erken kalkıyorum. Gece beşte yatıyorum sabah 8 de kalkıyorum. Komşularımla komşuluk yapıyorum. Doğal bir hayat yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum

"YENİ ÜÇ ESER GELİYOR"

'Hayat Devam Ediyor' albümü ile güzel bir çıkış yakaladığını ve 3 yeni eserinin bestelerini de köyünde yaptığını dile getiren Güloğlu, şöyle dedi:

"6 yıl üzerine sevenlerimizin gönlünü mutlu ettik. Sağ olsun onlarda ilgi alakalarıyla bizi mutlu etti. 15 eserden oluşan albümde birbirinden değerli eserler var. Sevenlerimin gönlünü aldım ve yeni beklentiler başladı. Bizde boş durmuyoruz. Yeni 3 eser geliyor. Köyümde bestelerini yaptım. Harika eserler oldu. Bir tanesi duygulu. Hareketlisi ise çok hareketli bir eser. İki slov bir hareketli yen eser geliyor. İnanıyorum ki beni sevenler bu eserleri dinlemeye doyamayacak. Bir tanesinde ağlayacak, diğerinde yerlere serilecek birinde ise kalkıp oynayacaksınız. Duyguyu ve enerjiyi iç içe yaşatacak tek müzik Karadeniz müziğidir. Etnik pop yapıyorum. Tüm dünya bizi dinliyor. Her yerde tanınıyor konserler veriyorsak doğru bir iş yapıyoruz demektir. Müzik evrenseldir. Nasıl rap müzik sokaklarda bir yerlere gelmiştir, Karadeniz müziği de kemençede dünyaya sesini duyurmuştur. Bizde bunda pay sahibi oluyoruz. Biz dünyanın her yerinde müziğimizi tanıtmaya temsil etmeye çalışıyoruz. Yeni gelen Karadeniz müziği yapan arkadaşları da destekliyorum. Karadeniz müziği şu an ülkemde en çok merak edilen, en çok dinlenen, insanların ruhuna hitap eden müzikler arasındadır. Bunu internet müzik kanalında görebilirsiniz. Yeni albüm için hazırlıklarıma başlıyorum. Bitimi ardından klip çekeceğiz."

Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum
Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatilini köyünde geçiren şarkıcı Davut Güloğlu: Şehirde büyüyen çocuklara acıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • Müfit : Pislik herif 37 12 Yanıtla
  • Liseli kız: Davut seni seviyorum seni hayal ediyorum uyurken yemek yerken banyo yaparken okuldayken seni seviyorum 2 46 Yanıtla pala remzi: liseli senin evlenme zamanın gelmiş anlaşılan 8 0
  • Duygu: Böyle bir köyüm olsa inanın kocama en az 5 Eş alırım Kuma üstüne kuma getiririm her şey kocam için 3 36 Yanıtla Feryal: Duygu sabah sabah ne içtin? 8 0 cem: bunu yazan bir kadın olamaz yazan kişi çok belli eskilerine hitaben yazılmış 6 0 Kocadan cok: Kocadan çok .5 sözünü unutma ama :) 3 0 By meçhul: Sebep 2 0
  • REYYAN: KESİNLİKLE ÇOK DOĞRU.. BEN DE İSTANBUL DA YAŞAMAKTAN SIKILDIM...ÇOCUKLAR GİTMEK İSTESE BU GÜN ORDU YA GİDER YERLESİRİM..HAYAT ORALARDA ÇÜNKÜ... 11 4 Yanıtla Egeli : Bence Ege daha güzel mesela dağmarmara diye bivyer var reyhan bir bak Manisa'nın bir ilçesinde gör meyvenin her türlüsü orman ise orman doğa ise doğa her yere yakın bir bak 4 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement