Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Çağ Üniversitesi ile Adana iş dünyası için eğitinm seminerleri ve serfika programlarında ortak çalışma yürütme kararı aldı.

23.01.2012 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

////////////////////

adsiad ve Çağ Üniversitesi, eğitim seminerleri ve sertifika programları için ortak çalışma yürütecek

ADSİAD-Çağ işbirliği

Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), Çağ Üniversitesi ile Adana iş dünyası için eğitinm seminerleri ve serfika programlarında ortak çalışma yürütme kararı aldı.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Çetin Bedestenci ile Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin'in, ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve Sayman Üye Kenan Akçay'ı ziyaretinde, eğitim seminerleri ve sertifika programları konusunda ortak çalışma yapılacağı açıklandı. ADSİAD'ın üniversitelerle işbirliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Sönmez, ADSİAD Akademi'nin bilimsel faaliyetler yürütmek üzere kurulduğunu hatırlatarak, üniversitelerle işbirliğinin, özellikle kalifiye eleman ve verimlilik sorunlarına çözüm olacağını söyledi. Sanayici ve işadamları ile üniversitelerin oluşturacağı sinerjinin, Adana ve ülkemiz adına büyük kazanımlar doğuracağına inandığını vurgulayan Sönmez, "Üniversitelerle işbirliği farklı iş kollarına ve değişik sektörlere yönelebilmenin önünü de açacaktır" dedi.

Prof. Dr. Bedestenci ise, İş-Kur'un ara eleman eğitim projesinden perakendecilik sektörüne kadar, birçok çalışma ve eğitim programları düzenlediklerini söyledi. Sanayicilerin ara eleman sorunu, müşteri ilişkileri ve verimlilik konularına özel önem verdiklerini vurgulayan Bedestenci, "İş dünyasına, bazı önemli ipuçları vermek istiyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) hudutları içerisindeki kentlerde, birçok alanda ortak çalışma yürütülebilir. Düzenlenen fuarlar konusunda, aynı masa etrafında birleşilerek ortak çözüm yolu üretilebilir" diye konuştu.

Adana, (DHA)

//////////////

'Öğrenciler kendilerini böyle ifade ediyor'

ÇUKUROVA Üniversitesi'nde geçen ay yapılan öğrenci-rektör buluşmasında, öğrencilere çikolata yumurtalardan atarak, gündem oluşturan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, toplantılarda öğrencilere söz hakkı verilmediği için, kendilerini yumurta atarak ifade ettiğini söyledi.

Öğrencilerle toplantı yapılması teklifi geldiğinde, öğrencilerin yetkilileri uzak görmemeleri için sıcak baktığını ve çok sert, ön yargılı sorular sorulacağını, hatta provoke etmek isteyen öğrencilerin olacağını bilerek toplantıya katıldığını belirten Akınoğlu, "Toplantıyı düşündüğümüzde, başımıza gelebilecek en kötü şeylerden biri de, gündemden hiç düşmeyen yumurta atma hareketleriydi. Bunu engellemek için, 'Ne yapabilirim?' diye düşündüm. Bu ihtimale karşı, böyle bir çözüm buldum ve öğrenciler için daha rahat ve samimi bir ortam olsun istedim" dedi.

Yumurta atmanın gerginlik yaratan ve yarar sağlamayan bir hareket olduğunu da ifade eden Akınoğlu, şunları söyledi:

"Toplantılarda siyaset adamları, rektörler ve yöneticiler, öğrencilere bir şey empoze etmeye kalkarlarsa, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanır. Çünkü o kişinin kimliği ve durumu bellidir. Karşısındaki siyasetçiyse, savunacağı şeyleri televizyonlarla, rektörse yayınladığı bildirilerle bunu sağladığını herkes biliyor. Siz orada, öğrencilere söz hakkı vermeyecekseniz, devamlı kendiniz konuşacaksanız, öğrenciler hep dinleyecekse, bu onlar için rahatsız edici bir durum. O halde kendini ifade etmek için, farklı yerlere yöneliyor. Kendilerine söz hakkı tanınmayınca, tepkilerini yumurta atarak dile getiriyorlar."

Akınoğlu, bu tür olayların iletişim kopukluğundan yaşandığını da sözlerine ekledi.

Çilem ANITKAN/Adana, (DHA)

(23.01.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

MHP'li Varlı'dan hükümete çözüm çağrısı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi(MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı, mısır ve pamuk üreticilerinin sorunlarının çözümü için, 'Meclis Araştırma Önergesi' hazırladı. Varlı, MHP Grubunun Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede, çözüm çağrısında bulundu.

Mısır üreticisinin, prim desteği, gümrük kapılarının açılması ve TMO'nun zamansız müdahalesinden endişeli olduğunu belirten Varlı, üreticilerin ayrıca ürün bedellerinin çok geç ödenmesi kaygısı taşıdaklarını öne sürdü. GDO'lu mısır ithalatına da tepki gösteren Varlı, "GDO'lu mısır ithalatına izin verilmesi; GDO'ların sindirim sisteminde hazmedilemeyip, hücrelere kadar taşınabildiği, marketlerden alınan süt örneklerinde, GDO'lu yemlere rastlandığı, pastörize işleminin dahi, bu DNA'yı yok edemediği ve dolayısıyla GDO'lu ürünlerin, sağlık riski oluşturabileceği, verimli topraklarımızda GDO'suz üretime rağmen, dışarıdan mısır ithalatına izin verilmesini anlamak mümkün değildir" dedi.

'ÜRETİCİLERİN SORUNU GİRDİLER'

Yine en çok başta Adana olmak üzere Çukurova bölgesinde ekimi yapılan pamukla ilgili önergede ise, pamuk üretiminin iç piyasa ihtiyacını karşılayamadığı, özellikle Çukurova'da hastalık ve zararlı, maliyet sorunu gibi nedenlerden ötürü pamuk üretiminin cazip olmaktan çıktığı bilgilerine yer veren Varlı, girdi fiyatlarının üretimi azalttığını vurguladı. Mısır ve pamuk üreticilerinin sorunlarıyla ilgili verilen iki ayrı araştırma önergesi veren Varlı, şöyle dedi:

"Üreticiyi tarlasına küstüren, yabancı üretici karşısında zayıf düşüren negatif politikalara son verilmesi, yapılan hataları telafi edici uygulamalara gidilmesi gerekmektedir."

Adana, (DHA)

///////////////////

Lösev yaranına çiçek satışı

Adana'da, 2'nci Güneyde Eczacılık Buluşması konferansının düzenlendiği alanda, Lösemili Çocuklar Vakfı (Lösev) yararına canlı çiçek satışı yapıldı.

Adana Eczacılar Odası tarafından kurulan stantta yapılan çiçek satışından elde edilecek gelir, Lösev'e bağışlanacak. Adana Eczacılar Odası Başkanı Ersun Özkan, Lösev'e destek olabilmek için, böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. 2 gün süren buluşmanın sonunda, çok sayıda eczacı, canlı çiçek satın aldı.

Murat KİBRİTOĞLU/Adana, (DHA)

(23.12.2012/FOTOĞRAF)

///////////////

Mucit öğrenciler organik deterjan üretti

Adana'da özel bir okulda öğrenim gören anadolu ve fen lisesi öğrencileri, doğaya zarar vermeyen organik deterjan üretti.

Deterjanlarda kullanılan kimyasal maddelerin etkilerini, çevreye zararı olmayan organik maddeler kullanarak, yeni bir deterjan ürettiklerini söyleyen öğrenciler, yaptıkları deneyler ve analizler sonucunda, kimyasal deterjanların temizleme etkisinin, gözle görülebildiğini bildirdiler.

Özel Özgören Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Fatih Uysal ve Ömer Burak Tercan, kimyasal deterjanların doğada kolay kolay kaybolmaması ve birçok zararına karşın, ürettikleri deterjanın doğada kolaylıkla çözündüğünü ve çevreye zarar vermediğini öne sürdüler. Proje Koordinatörü Bülent Yaman ise, yaptığı değerlendirmede, öğrencilerin projelerini gerçekleştirmek için, çeşitli fabrikaların Ar-Ge Laboratuarları'na ya da üniversitelerin farklı bölümlerinde yer alan laboratuarlara giderek, öğretim görevlileri ile çalışma yaptıklarını söyledi.

Okul Müdürü Adem Ceylan da, "Öğrencilerimiz, aldıkları teorik bilgileri, laboratuarlarda ve hayatta uygulayarak, pratiğe dönüştürdüler. Okulumuzda bu tür proje çalışmalarına öncülük ederek, öğrencilerimizi yönlendiriyoruz" dedi.

Adana, (DHA)

///////////////

'Kendi elektriğinizi üretin'

Adana'da güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten Korona Temiz Enerji Sistemleri Genel Müdürü Özen Özer, artık isteyen herkesin, şirket kurmadan ve lisans almadan elektrik üretip, fazlasını da dağıtım şirketlerine satabileceğini açıkladı.

Enerji üretimini doğal yollardan yapan şirket, ürettiği elektriğin fazlasını da, dağıtım şirketlerine satıyor. Şirket müdürü Özer, "Proje kapsamında, bölgede artık kendi elektriğini kendi üretecek olan vatandaşlarımız ve özellikle işletmeler, ihtiyaç fazlası ürettikleri enerjiyi de, dağıtım şirketine satacak" dedi. Yurtdışından getirttikleri güneş panelleri ile Adana'da elektrik üretim sistemleri kurduklarını ve özellikle elektrik faturasından dert yanan işletmeler için bu sistemin çok cazip olduğunu belirten Özer, 2012 yılının güneşe yatırım yılı olacağını iddia etti.

Kurdukları sistemin 10 yıl garantili olduğunu vurgulayan Özer, güneşden en çok yararlanması gereken Adana'nın bu alanda geri kaldığını belirterek, şöyle dedi:

"Özellikle Adana'da güneşin olmadığı gün sayısı çok az olduğu için, güneş enerjisiyle elektrik üretimi çok ekonomik olacaktır. Bölgemizde bu işin yaygınlaşması için, biz firma olarak elimizden geleni yapıyoruz. Güneş enerjisinden elektriği anlatmak için üniversite, milli eğitim müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarına yazı yazdık. Talep gelmesi halinde, bu konuyu ücretsiz olarak anlatmaya hazırız. Diyarbakır'da Güneş evi ve Antalya da da Güneş için eğitim merkezi var. Ancak, bölgemizde maalesef, ne üniversitemizde, ne de belediyelerimizde böyle sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden bir proje yok."

Adana, (DHA)

//////////////////

Askeri personelden kan bağışı

Hatay'ın Reyhnalı İlçesi'nde, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Yüzbaşı Hakan Dağ ve şube personeli kan bağışında bulundu.

Kaymakamlık binası önünde kurulan çadırda, İskenderun Kızılay Kan Merkezi ekibine kan veren Şube Başkanı Dağ ve Askerlik Şubesi çalışanları, Kızılay'ın "Kan Ver Hayat Kurtar" kampanyasına katıldı. Kampanyaya vatandaşlar da destek verdi. İskenderun Kızılay Kan Merkezi ekibinden Dr. Ahmet Günaydın, her sağlıklı insanın kan vererek, hem sağlığını koruduğunu ve hem de, kan ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere, kan bağışında bulunarak insanlık görevlerini yapmış olduklarını söyledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),DHA-

(23.01.2012, FOTOĞRAF)

/////////////////

Eczacılara Gülşen morali

Adana 4. Bölge Eczacılar Odası tarafından düzenlenen 'Güneyde 2. Eczacılık' buluşmasında sahne alan sanatçı Gülşen, eczacıları coşturdu.

Hilton Oteli'nde 10 ilden, bini aşkın eczacıya, sanatçı Gülşen unutamayacakları konser verdi. 2 gün süren toplantıda yorgun düşen eczacılar, Gülşen ile moral buldu. Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararname ile bunalan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ciddi sorunlar yaşayan eczacılar önce sorunlarını tartıştılar, toplantı sonunda da eğlenerek, stres attılar. Moral gecesinde sahneye çıkan Gülşen, "Adana'yı ve Adanalıları seviyorum" diyerek, "Çıra gibi yanıyorum" şarkısını seslendirmesiyle eczacılar coştu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren Gülşen'e, eczacılar da eşlik etti. Geceye, TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman, Nevşehir ve Niğde Eczacı Odası üyeleri ile başkan ve yöneticileri katıldı.

Adana, (DHA)

//////////

TSM Çocuk Korosu büyüledi

Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuarı Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu konseri, yoğun ilgi gördü.

Tiyatro Salonu'nda düzenlenen konsere, çocukların aileleri ile müzikseverler katıldı. Korodaki çocuklar, seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle, müzikseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. Çocuklarının aileleri, "Büyükşehir Belediyesi hem yaz, hem kış dönemlerinde düzenlediği çeşitli dallardaki kurslarla, çocuklarımıza sanatı sevdiriyor. Çocuklarımızın sanat dallarına olan ilgisi artıyor" dedi.

Adana, (DHA)

////////////////////

Sahte plakalı kamyonetten sigara çıktı

Adana'da polisin takibinden kurtulmak için, plakasını değiştirdiği kamyonetle kaçakçılık yapan 30 yaşındaki C.Ç., 110 bin paket sigarayla yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nden Adana'ya gelen kamyonette, kaçak sigara bulunduğu bilgisini aldı. Yol uygulaması yapan ekipler, 26 RV 255 plakalı kamyoneti durdurdu. Kamyonettin kasasında, 110 bin paket kaçak sigara ele geçiren ekipler, motor ve şasisini kontrol ettiklerinde, gerçek plakasının 38 E 0274 olduğunu tespit etti. Aynı suçtan daha önce 2 kez hakkında işlem yapılan C.Ç. gözaltındaki ifadesinde, "Aracımın plakası deşifre oldu. Tanımamanız için sahtesini takmıştım. Ama yine de fark ettiniz" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü'nde, gümrük ve tekel maddeleri kanununa muhalefet suçundan idari para cezası yazılan C.Ç., savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, kaçakçılıkta kullanılan kamyonet ve sigaralara el kondu.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(23.01.2012/FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement