Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

KONUTTAKİ vergi oranları ile ilgili olarak yapılan düzenlemelere dikkat çeken, Erciyes İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Beluk, bu durumun sektörde tıpkı beyaz eşyada olduğu gibi 'x fiyat + KDV' olarak özetlenebilecek bir sistemi...

15.02.2013 16:39

//////////////////

konutta KDV dönemi başlıyor

KONUTTAKİ vergi oranları ile ilgili olarak yapılan düzenlemelere dikkat çeken, Erciyes İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Beluk, bu durumun sektörde tıpkı beyaz eşyada olduğu gibi 'x fiyat + KDV' olarak özetlenebilecek bir sistemi getireceğini söyledi.

İnşaat sektöründe, özellikle son dönemlerde yapılan düzenlemelerin ardından, bir belirsizlik ortamının hakim olduğunu belirten Beluk, sektörde ne olduğunu kendilerinin de çözemediğini anlattı. Beluk, "Sektöre, biz inşaat firmalarının gözü ile bakıldığında, daralma öne çıkıyor. İş anlamında bir daralma bu. İşin çok olmasına karşın, gerek arsa fiyatlarındaki fahiş artışlar, gerekse de kat karşılığı anlaştığımız insanların artan talepleri bizi zorluyor" dedi.

"RAYİÇ ARSA FİYATLARINI KİM BELİRLEYECEK?"

Konutta 'KDV' ile ilgili olarak yapılan düzenlemelerin, beraberinde bir karmaşayı da getirdiğini vurgulayan Beluk, buna göre rayiç arsa değeri 500 ile bin lira arasındaki yapılardan yüzde 8, bin lira ve üzerindeki yapılardan ise yüzde 18 oranında vergi alınacağını dile getirdi. Beluk, "Peki, bölgedeki rayiç arsa fiyatlarını kim belirleyecek? Devlet mi yoksa şahıslar mı?" diye sordu.

Rayiç bedel oranlarını serbest piyasada herkesin kendi kafasına göre belirlediğini anlatan Beluk, "Önceleri, işin muhitine göre bir borsası vardı. Ancak kanun koyucu bunu yanlış yorumlar, 500 lira bile etmeyen yere (KDV'yi fazla almak için) bin lira değer biçerse anlamsız olur. Bu yıl 500 lira değer biçilen yerden arsa aldığımızı varsayalım. Gelecek yıl, KDV'yi yükseltmek için bu arazinin rayiç bedeli bin liraya yükseltilirse ne olacak?" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Ulukışla'ya yine vekil Kaymakam

NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde Kaymakam Vekili olarak görev yapan Erkan Savar'ın yerine Yaşar Çarkanat Kaymakam Vekili olarak atandı.

Çarkanat, kısa bir süreliğine de olsa tarihi bir ilçede görev yapmaktan memnuniyet duyacağını söyledi. 1982 yılında Bolu'nun Gerede İlçesi Yeniyapar Köyü'nde doğan Yaşar Çarkanat, ilk ve orta öğrenimini Gerede'de tamamladıktan sonra, 2008 yılında Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Uzman Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişi, 2011 yılında ise Niğde'de Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevlerinde bulundu. Niğde, Çankırı, Ankara'nın Kazan ve Şanlıurfa'nın Birecik ilçelerinde kaymakam adayı olarak görev yapan Yaşar Çarkanat, Kaymakam Vekili olarak Ulukışla İlçesi'ndeki görevine başladı.

Malik GÖDELİNER/ULUKIŞLA(Niğde), (DHA)

(15.02.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Antakya Medeniyetler Korosu'ndan unutulmaz konser

ADANA'da Hz. Muhammed'i anma amacıyla düzenlenen 'En Sevgiliyi Anma Programı' çerçevesinde sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu unutulmaz bir gece yaşattı.

Sarıçam Belediyesi ile Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Hz. Muhammed'i anma amacıyla 'En Sevgiliyi Anma Programı' düzenlendi. Andan Menderes Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Adanalılar büyük ilgi gösterdi. Hz. Muhammed ile ilgili şiir ve konuşmaların olduğu etkinlikte, Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. 3 semavi dine mensup kişilerden oluşan ve dünyanın önemli kentlerinde konserler veren koronun şefliğini Yılmaz Özfırat yaptı. Koro, ilahiler, Alevi deyişleri ve türküleri farkı dillerde seslendirirken izleyicilerden büyük alkış aldı.

Şef Yılmaz Özfırat da esprileriyle geceye renk kattı.

Salih ÜÇTEPE/ADANA, (DHA)

(15.02.2013, FOTOĞRAF)

////////////////////////////

Mersin'de trenden inen denizi görecek

MERSİN kent merkezini canlı kılmak, kentin tarihsel kimliğini belirginleştirmek, tarihi binaları kente ve turizme açmak amacıyla yürütülen 'Kentsel Tasarım ve Revizyon' projesinde, tasarım çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin hayata geçirilmesiyle, Mersin Garı'nda trenden inen yolcuların denizi görebileceği belirtildi.

Akdeniz Belediyesi'nin ihale ettiği 'Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi'nde üst kurul toplantısı yapıldı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk'ten oluşan üst kurul, Mersin Garı ve Mersin Kültür Merkezi arasında kalan 40 hektarlık 'Kentsel Sit Alanı' ile ilgili 5 binlik nazım imar planını onayladı. Akdeniz Belediyesi'nce 'Kent merkezini canlı kılmak, kentin tarihsel kimliğini belirginleştirmek, tarihi binaları kente ve turizme açmak' amacıyla yürütülen 'Kentsel Tasarım ve Revizyon' projesinde, tasarım çalışmaları son aşamaya geldi. Daha önce Proje Danışma Kurulu tarafından onaylanan planlar, Büyükşehir Belediye Meclisine gitmeden önce, son kez Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi Üst Kurulu'na sunuldu. Toplantıya üst kurul üyelerinin yanı sıra, Kültür ve Turizmden sorumlu Mersin Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay, proje yüklenicisi yetkilileri ile şehir plancıları katıldı.

Üst kurulun mutabakata vardığı revizyona göre, Mersin Garı ile deniz arasında bağlantı açılacak. Mersin Garı'nda trenden inen yolcular veya gar civarından geçen vatandaşlar denizi görebilecek. Ayrıca, başta Valilik binası civarı olmak üzere, kentsel SİT alanı içerisindeki yeşil alan miktarı arttırılacak. Proje müellifi, söz konusu değişiklikleri 5 binlik plan üzerinde revize edecek. Ardından, bu planları proje yürütücüsü olan Akdeniz Belediyesi'ne teslim edecek. Akdeniz Belediyesi de, planın son halini Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunacak. Proje müellifi tarafından binlik uygulama imar planları da revize edilerek, Akdeniz Belediyesi'ne teslim edilecek.

MERSİN, (DHA)

(15.02.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////////

Vali Coş'tan hastalara moral ziyareti

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak, yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Levent Başaran'dan hastane hakkında bilgi alan Vali Coş, ilk olarak Çocuk Cerrahi Servisi'ni ederek, burada yatan çocuklarla sohbet etti. Göğüs Hastalıkları Servisi'ni de ziyaret eden Vali Coş, buradaki hastalar ile sohbet ederek, "Hastalarımızın en iyi şekilde tedavi edilip, onların moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak bizim görevimizdir. Burada hizmet veren, hasta bakıcısından, hastane yöneticisine kadar, tüm personelimiz büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Onlara teşekkür ediyor, tüm hastalarımıza Allah'tan şifalar diliyorum" dedi.

3,5 aylık Cumali Arda Terzi bebeği kucağına alan Vali Coş, "Hastalarımız, her türlü sorunlarını bize bildirmekten çekinmesinler. Görevimiz daima vatandaşımızın yanında olmaktır" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

////////////////

Körfez kirliliği mercek altında

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile Çevre Enstitüsü'nün birlikte yürüttüğü KIYITEMA projesi kapsamında pilot bölge olarak belirlenen İskenderun Körfezi'ndeki kirlilik oranının nedenleri mercek altına alındı.

Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, MKÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Turan, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından, sanayi tesislerinden temsilciler katıldı. 'Ülkemiz kıyı ve geçiş sularında tehlikeli maddelerin tespiti ve ekolojik kıyı dinamiği projesi (KIYITEMA) İskenderun pilot bölgesi' toplantısında, suları kirleten unsurlara dikkat çekildi. Projeyle ilgili sunum yapan TÜBİTAK MAM Proje yöneticisi Gülsen Avaz, KIYITEMA projesinde, 4 pilot bölgeden birinin İskenderun körfezi olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Su Kalite Yönetimi Daire Başkanı Dr. Yakup Karaaslan da, 2012 raporları, 2010 verilerine göre, sanayi sıvının yüzde 87, evsel atık suyun da yüzde 76'sının arıtıldığına dikkat çekerek, "Evsel atık sularının yüzde 27'si arıtılmadan deşarj ediliyor. Sanayinin de yüzde 13'ü arıtılmadan deşarj ediliyor. Aslında ülkemiz açısından bu iyi bir rakam. Ülkemizde alıcı ortamlar, kirli iç sular, kıyı sularına göre daha kritik. Bunun birçok nedeni var. Arıtma tesislerinin teknolojilerinin iyi seçilememiş olması, arıtma tesislerinin iyi işletilmemiş olması ve en önemli unsurlardan birisi de noktasal ve yayın kaynaktan gelen kirliliğin iyi tespit edilmemesi önemli bir husus. Bir önemli husus da, mikro kirleticilerle ilgili çalışmaların yapılmaması ve bununla ilgili kriterlerin getirilmemesi" diye konuştu.

10 Ağustos 2012'de başlayan projenin süresinin 28 ay olarak gerçekleşeceği, 10 Aralık 2014'de sona ereceği bildirildi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(15.02.20.13, FOTOGRAFLI)

///////////////

Uyuşturucun zararları tiyatroyla anlatıldı

YÜREĞİR Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği tiyatro gösterisiyle uyuşturucunun zararları konusu işlendi.

Yamaçlı Mahallesi Yunus Emre Kültür Evinde Yapılan tiyatro gösterisi ile madde bağımlılığının zararları anlatıldı. Madde bağımlılığına karşı nelerin yapılabileceği tiyatro diliyle ifade edildi. Özkan Cabbar'ın yazıp yönettiği "Madde bağımlılığına hayır, yoksa biz mi suçluyuz" adlı oyunun oyunculuğunu ev kadını, serbest meslek sahibi bir kişi, üniversite ve ilköğretim öğrencileri, kültür evlerine gelen kursiyerler oluşturdu. Herkesin duygulu anlar yaşadığı tiyatro gösterisinde, madde bağımlılığının insan yaşantısı üzerinde çok kötü etkileri sanatsal olarak da olsa izleyicilerle paylaşıldı. Tiyatro gösterisine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın yanı sıra Vali Yardımcıları İbrahim Avcı, Azmi Yeşil, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Selamet, Yüreğir Halk Eğitim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kültür evlerinin çok güzel hizmetlerde bulunduğunu belirterek, "Kültür evlerimizi, hükümetimizin ve devletimizin destekleri ile tamamladık. Bundan sonra yapacağımız sosyal ve kültürel faaliyetlerde, Sayın Bakanımız Ömer Çelik'ten destek alacağız. Buralardan binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Bugün ise tiyatro gösterisi ile madde bağımlılığının zararlarını vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Bu faaliyetleri görünce diyorum ki, kültür evlerimizi iyi ki yapmışız. Bu gösteriyi hazırlayan ve sunan sanatçı arkadaşlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement