Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EYLEMLER BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYMAYACAKCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'a geldi.

18.12.2016 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EYLEMLER BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYMAYACAK

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'a geldi. Yarın Trabzonspor'un Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimaninda kendisini karşılayan kalabalığa seslenerek, "Eylemler bizi yolumuzdan alıkoymayacak" dedi. Saat 22.35 sıralarında uçakla Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Ak Parti teşkilat başkanları ve vatandaşlar karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konaklayacağı otele gidişi öncesinde havalimanında kendisini karşılayanlara otobüsten seslendi. Terör eylemlerine değinen ve yarın yapılacak olan açılışla cevabın verileceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:  "Yarın Trabzon'da büyük bir açılış törenimiz var. Birçok açılış merasimini bu törende birleştireceğiz. 'Eylemler bizi yolumuzdan alıkoymayacak' dediğimiz için buradayız. Yarın inşallah Trabzon'da Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışında sizlerle bir arada olacağız. ve tabi bir arada oluş bir cevap teşkil edecek. Ama şunu tüm kalbimle inanarak ve bilerek söylüyorum; bu millet çıktığı bu yolda yek vücuttur. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız."

Terörün bitirileceğini belirterek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar ister canlı bomba olsun, ister şu tür bomba olsun, bu tür bomba olsun. Onlar bitecek. Bu millet tarih boyunca hilal, haçlı zihniyetiyle nasıl mücadele ettiyse, bizler bu dar mevzide bunları rahatlıkla, Allah'ın izniyle halledeceğiz. Yeter ki siz aranıza bunları sızdırmayın. Geçenlerde de söyledim, şimdi de söylüyorum. Aman ha, nerede kim var, kimi biliyorsunuz hemen güvenlik teşkilatlarımıza bildirin. Çünkü bu sadece güvenlik teşkilatlarımızın görevi değil. Her mahalledeki muhtarlarımıza ve köylerdeki muhtarlarımıza söylüyorum. Kim senin mahallene taşındı? Köyüne kim taşındı? Bunu senden daha iyi biri bilir mi? Bilmez. Dolayısıyla bunları hemen güvenlik teşkilatımıza bildireceksiniz. ve bunları toplayıp alacağız. ve bunu birlikte yapacağız. Hiç endişeniz olmasın" diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında konaklayacağı otele gitti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Havaalanından görüntüler

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN-Kamera: Osman ŞİŞKO-TOLGA SAĞLAM/DHA

================================================

2)GÖRÜNTÜLERDE SANİYE SANİYE SALDIRI ANI

Kayseri'de dün sabah Zincidere 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne bomba yüklü araçla yapılan hain saldırı anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.Görüntülerde askerlerin bulunduğu otobüsü, bomba yüklü sahte plakalı hafif ticari araç yaklaşık 1 kilometre izliyor. Patlamanın hemen öncesi kavşağı askerlerin bulunduğu otobüsün hemen arkasından dönen terörist, bir kaç saniye sonra bomba yüklü hafif ticari aracı otobüse çarptırıyor. Otobüsün durmasıyla birlikte bomba yüklü araç infilak ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Aracın otobüsü takip etmesi

-Otobüsle aracın yanyana görüntüsü

KAYSERİ

===============================================

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü (EK)

3)ANNE VE BABA HASTANEYE KALDIRILDI

Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit olan 13 askerden komando er Kamil Tunç'un acı haberini alan anne Hamiyet Tunç ile baba İsmail Tunç fenalaştı. Eve gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Tunç çifti, Hocalar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan anne ve babayı Afyonkarahisar'dan gelen heyet hastanede ziyaret etti. Şehidin ablası Emine Yalçın haberi alınca sinir krizi geçirdi. Eve gelen yakınları ve komşular şehidin ablasını sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin halası Şennaz Yaşar, evin önünde ağlayarak feryat etti. Dedesi Mehmet Yıldırım, "Ben senin düğününe gelecektim. Şahadetine mi gelecektim?" diye gözyaşı döktü.

Şehidin baba evi ve bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Komşular ve yakınları şehidin baba evine akın etti.

Şehit komando er Kamil Tunç'un askere gitmeden eczanede kalfa olarak çalıştığı ve 2 ay önce dağıtım izni için memleketine geldiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Evden ve eve Türk bayrağı asılması

Halası Şennaz Yaşar'ın ağlaması

Dedesi Mehmet Yıldırım'ın ağlaması

Evin önünden görüntüler

Taziye için gelenlerden görüntü

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/HOCALAR (Afyonkarahisar),

=======================================

Birlikte çıktıkları çarşı izninde şehit düştüler (EK)

4)ŞEHİDİN CENAZESİ KOCAELİ'DE

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Abdulsamet Özen'in cenazesi, askeri uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Şehit Özen'in cenazesini, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, ailesi ve yakınları karşıladı. Şehit Özen'in naaşı, daha sonra cenaze aracına konularak Körfez Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.

Şehit Abdulsamet Özen'in cenazesi, yarın Kandıra Süllü Köyü'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Cenazenin uçaktan indirilmesi

-Cenaze aracına konulması

-Ailesinden görüntü

-Cenazeyi karşılayanlardan görüntü

Haber: Faruk Kıyak/ Kocaeli

==============================================

5)ŞEHİT ACISI BURSA'YA DA DÜŞTÜ

KAYSERİ'de çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu otobüse yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehit olan çavuş Fehmi Barçın'ın acı haberi, memleketi Bursa'nın İznik İlçesi'ne ulaştı. Ailesi İstanbul Bayrampaşa'da yaşayan şehit çavuş Fehmi Barçın'ın acı haberi, Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Süleymaniye Köyü'nde oturan dedesi Fehmi Barcın ve babaannesi Tayyibe Barçın'a verildi. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Garnizon Komutanı Binbaşı Fırat Toprak'tan haberi alan Barçın çifti gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrağının asıldığı ev, taziyeye gelen yakınlarıyla dolup taştı.

Barçın ailesinin fertlerinin acı haberin ardından cenazeyi almak için Kayseri'ye gittiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Taziye için gelen ilçe protokolünün eve girişi

-Dede ve babaanne ile oturması

-Dede ve babaannenin ağlaması

Haber: Mehmet BULDU/İZNİK (BURSA), -

===========================================

ŞEHİT ATEŞİ ZONGULDAK EREĞLİ'YE DÜŞTÜ (EK)

6)CENAZESİ ZONGULDAK'TA

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan er Kenan Döngel'in cenazesi, askeri uçakla memleketi Zonguldak'a getirildi. Şehidin cenazesini Zonguldak Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeci, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, yakınları ve çok sayıda kişi karşıladı. Şehidin babası Özcan ve annesi Şehime Döngel, askeri uçakla oğullarının tabutuyla birlikte geldi.

Yapılan duanın ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu uçaktan indirilip askerlerin omzunda cenaze aracına götürüldü. Şehidin cenaze aracındaki tabutuna sarılan anne Şehime, baba Özcan, kardeşi Mertcan ve kız kardeşi Rivanur Döngel gözyaşı döktü. Annesi Şehime Döngel, "Mavişim beni bırakıp nereye gidiyorsun? Allahım bu acıya nasıl dayanırım. Yavrum geldin mi yavrumö diye ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ereğli İlçesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Uçağın inmesi

-Anne babanın ağlaması

-Dua edilmesi

-Şehiidin taşınması ve cenaze aracına konulması

-Konvoyun hareket etmesi

Haber-KameraB Durmuş SEVİNDİK/ÇAYCUMA(Zonguldak),

=====================================================

7)OĞLUNUN ŞEHİT HABERİNİ ALDI, HASTANELİK OLDU

KAYSERİ'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 20 yaşındaki er Uğur Korkmaz'ın acı haberi Rize'deki evine ulaştı. Oğlunun şehit düştüğünü öğrenince fenalaşan Nesrin Korkmaz hastaneye kaldırıldı.

Rize'nin Tophane Mahallesi Irmak Sokak Bayram Apartmanı 1'inci kattaki şehit evine gelen Rize Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay İbrahim Akgün, Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy,İl Müftüsü İsmail Yalçın, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Yılmaz ve Nesrin Korkmaz'a acı haberi verdi. Fenalık geçiren anne Nesrin Korkmaz, sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrasında ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken şehit düşen er Uğur Korkmaz'ın 5 aylık asker olduğu öğrenildi. Şehit Korkmaz'ın cenazesi Rize'de toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şehit evine gelen sağlık ekipleri

Annenin ambulansa götürülüşü

Eve bayrak asılması

Haber-Kamera.Muhammet KAÇAR RİZE,

====================================================

BİRLİKTE ÇIKTIKLARI ÇARŞI İZNİNDE ŞEHİT DÜŞTÜLER (EK)

8)ŞEHİDİN DAYISI: EN YÜKSEK MERTEBEYE ULAŞTI

Kayseri'de şehit olan Abdulsamet Özen'in evine bayraklar asılırken, vatandaşlar ve yakınları eve gelerek, ailenin acısına ortak oldu. Şehidin babası Hüseyin Özen gözyaşlarına boğulurken, yakınları tarafından teskin edildi.

Şehidin dayısı Muhammet Küçük, "Daha önce duyardık şimdi yaşıyoruz. Benim de oğlum asker. Yeğenim ile 15 gün önce görüşmüştük. Hakkari'de görev yaptı, görevi bitti ve birliğine geri döndü. Kayseri'ye 12 gün önce geldi. En yüksek mertebeye ulaştı, peygamberimize komşu oldu. Keşke ben de olsam. Çocuğum asker o da Şırnak'a gidecek. Allah'ın takdiri ne ise o olacak. Geride daha çok askerimiz var. Hainlere fırsat vermeyeceğiz" dedi.

ŞEHİDİN ANNESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kayseri'de şehit olan diğer asker Raşit Yücel'in Gebze'de bir fabrikada çalışan annesi Şükran Yücel ise işyerinden otomobille alınarak Körfez'de bulunan eve getirildi. Şehidin annesi evin önünde bekleyenleri görünce otomobilde feryat ederek ağladı.

Şükran Yücel, "Oğlumu versinler bana oğlumu. Oğlumu göreceğim oğlumu. Ne olmuş oğluma söyleyin benim" diyerek ağladı.

Sağlık ekibi otomobilde bulunan şehit annesine müdahalede bulunarak, evine götürülmesine yardımcı oldu. Şehidin evinde Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can bulunurken, şehidin TIR sürücü olan babası Ferit Yücel'e ulaşıldı. Macaristan'da bulunan Ferit Yücel'in Körfez'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Eylül ayında askere giden Raşit Yücel'in arkadaşları evin önüne gelirken, büyük üzüntü yaşadılar.

ANNESİ KINASINI YAKMIŞ

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Raşit Yücel'in Eylül ayında Burdur'daki acemi birliğine gitmeden önce düzenlenen asker uğurlamasında annesinin kına yakarken çekilen fotoğrafı yürekleri burktu. Raşit Yücel, bu fotoğrafı 'Sultanım, asker kınamı yaktı. Hayırlısı artık. Burdur merkez" yazarak sosyal medya hesabından paylaştı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Abdulsamet Özen'in dayısı ile röp, evden görüntüler

-Raşit Yücel'in annesinin feryatlar ederek ağlaması ve evden görüntüler

-Fotoğraflar

Haber-Kamera: Nabi YAZICI-Faruk KIYAK-Çağla DAŞCI/ KOCAELİ

====================================================

9)GÜL VE BAKANLAR, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Şehitlerin memleketlerine uğurlandığı törenin ardından, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde yatan yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaralıların durumlarının iyi olduğunu gördüklerini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise durumu ağır olan hasta sayısının 3'e düştüğünü, yoğun bakımda yatan diğer yaralıların da durumlarının iyiye gittiğini ifade etti. Gül ve bakanların hastane ziyaretine AK Parti Kayseri Milletvekili Op. Dr. İsmail Tamer, MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri eski Milletvekili Dr. Havva Çalış Talay, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru da eşlik etti.

VALİ KAMÇI: ŞEHİT SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da hastane ziyareti sırasında DHA'ya yaptığı açıklamada şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirterek, "Maalesef şehit sayımız 14'e yükseldi. Diğer yaralılarımızın durumu gayet iyi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor" dedi.

Şehitlerden 12'sinin kimliği daha önce açıklanmıştı. Kimliği ilk anda belirlenemeyen şehidin er Serdar Amak olduğu açıklandı. Yaralılardan çavuş Arif Tuğ da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayınca şehit sayısı 14'e çıktı.

KAYSERİ/DHA

=================================================

10)BAKAN ZEYBEKCİ ŞEHİDİN EVİNİ ZİYARET ETTİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, 11. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile ilçe belediye başkanları ile birlikte Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki şehit evini ziyaret etti. Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit olan Hasan İlhan'ın güçlükle ayakta duran babası Süleyman İlhan'a sarılan Bakan Zeybekci, başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı. Bakan Zeybekci, şehidin kardeşi 16 yaşındaki Fatih İlhan'a da sarıldı. Bir süre şehit evinde kalan Zeybekci, daha sonra ayrıldı.

Şehit evinde bekleyen acil sağlık ekibi, baba ve yakınlarının sağlık durumlarını kontrol etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şehidin babası Süleyman İlhan'ın tansiyonunun ölçülmesinden görüntü

-Bakan Zeybekci'nin şehidin evine gelmesi

-Bakan Zeybekci'nin şehidin babası Süleyman İlhan'a sarılıp,bir süre sohbet etmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

==================================================

11)DARICA'DA HDP BİNASINA ATEŞ AÇILDI

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde HDP İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Saat 21.00 sıralarında, Darıca Osmangazi Mahallesi Lokman Hekim Caddesi Mumcular Sokak'ta bulunan HDP Darıca İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırısandı binada kimsenin olmadığı ifade edildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kurşun deliklerinden görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Erol POLAT/ DARICA(Kocaeli), -

===================================================

12)HDP İLÇE BİNASINI ATEŞE VERDİLER

BURSA'da, HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı'nin binası, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, bina kullanılmaz hale geldi.

Merkez Yıldırım İlçesi Ankara yolu üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı'na giren kimliği belirsiz kişiler, kapı ve pencereleri kırıp eşyalara zarar verdikten sonra binayı ateşe verdi. Şüpheliler kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. POlis, bina çevresinde önlem alırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın, kısa sürede söndürüldü. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yangında bina kullanılmaz hale gelirken, polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Cep telefonundan alevli görüntü

-Olay yerinden görüntüler

-Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken

-İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız inceleme yaparken

-Detaylar

Haber: Mehmet İNAN/BURSA, -

==================================================

YURTTA TERÖ PROTESTOLARI

13)TOKAT'TA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

TOKAT'ta MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce kişi, Kayseri'deki terör saldırısını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık Türk bayrağı açarak, 'Vatan sana canım feda', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları atarak yürüyüşe geçti. Grup yol üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde durarak, burada 'polise uzanan eller kırılsın' sloganı attı. Yaklaşık dört kilometre yürüyen grup daha sonra Karşıyaka'da bulunan İl Jandarma Komutanlığı önünde geldi. Burada MHP İl Başkanı Onur Çalışkan, kalabalığı karşılayan bir komutanı öperek Türk bayrağına sarılı Kuran'ı Kerim verdi. Çalışkan, "Bugün Kayseri'de elim bir terör saldırısı ile memleketimiz güne uyandı. Bununla alakalı biz de milli refleksimizi ortaya koymak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne moral vermek için buradayız. Gerçekten milletimizin canı bağrı yanmıştır. Artık PKK terörünü, gerekse siyasi uzantıları, gerekse dağ kadroları bir an önce yerle yeksan edilmelidir. Türk milletinin bekleyecek sabrı kalmamıştır. Terörü lanetliyorum" dedi.

Kalabalık grup daha sonra, 'En büyük asker bizim asker' şeklinde slogan atarak dağıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Grubun görüntüsü

-Yürüyüş ve sloganlar

-Askere Kuran ve bayrak verilmesi

-İl Başkanının açıklaması

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

==================================================

14)UŞAK ŞEHİTLER İÇİN TEK YÜREK OLDU

UŞAK'ta son günlerde yaşanan terör saldırıları, geniş katılımlı olarak düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" ile protesto edilip, şehitler için dua edildi.

Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi'nin siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlediği yürüyüş öncesinde yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ile Belediye Binası önünde toplandı. Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, daha sonra teröre lanet okuyarak, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen Uşak Kardeşlik Platformu Temsilcisi Ali İhsan Uzun, önce İstanbul, ardından da Kayseri'deki bombalı terör saldırısında çok sayıda şehit verildiğine değinip, "Ey zalimler, ey hainler, ey kalleşler, bu vatanı bölmek ve parçalamak isteyen ey maşalar ne yaptığınızı zannediyorsunuz? Aziz milletimizi susturacağınızı, korkutacağınızı mı zannediyorsunuz" dedi.

15 Temmuz'da olduğu gibi Uşaklılar'ın yine meydanlarda olduğunu vurgulayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da "Bugün ciğerimiz yanıyor. Vatan evlatlarımızı katleden, geçtiğimiz hafta polisimize şahadet şerbeti içiren, bugün askerlerimize bombalı suikast düzenleyen PKK'ya, tüm destekçilerine idam gelsin, tüm parlamento bunu duysun. Gözyaşlarımız pınar oldu, ciğerparelerimizi, polislerimizi ahirete yolcu eyledik. Bugün mazlum askerlerimize haince tuzak düzenlendi. Yine hainlik yaptılar, yine kahpelik yaptılar. Her zamanki gibi huylarını ortaya çıkardılar. Rabbim onları kahreylesin. Dış mihraklar Türkiye'de kardeş kavgasını çıkartmak istiyor. Onlara fırsat vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Uşak Valisi Ahmet Okur da "Bir mücadele içindeyiz, dün İstanbul, bugün Kayseri. Kayseri'deki şehitlerimiz ve yaralılarımız bu milletin her ferdine bir emanettir. Bitmeyecek, biz şehit vermeye devam edeceğiz. Bir olduğumuz zaman, hep beraber aynı noktaya baktığımız zaman Allah onları kahredecek, biliyorum. Bunlar, açık bıraktığımız her kapıdan girmeye gayret ediyor. Bu topraklar ucuz kazanılmış değildir. Anadolu toprağındaki her bir fert yere düşmeden bu bayrak inmeyecek. Bu millet birlik ve beraberliğini bozmadığı sürece hiçbir güç devletimize zarar veremeyecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardınan şehitler ve yaralılar için dua okundu, sonrasında kalabalık dağıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Uşak Belediyesi önünde ellerinde türk bayrakları ile toplanan kalabalığın görüntüsü

-Yürüyüşten görüntü

-Uşak Kardeşlik Platformu Temsilcisi Ali İhsan Uzun'un konuşması

-Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın konuşması

-Uşak Valisi Ahmet Okur'un konuşması

-Dua edilmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber - Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

===================================

15)BURSA'DA TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

KAYSERİ'de terör örgütü PKK'nın çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlediği saldırı, yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Merkez Yıldırım İlçesi Esenevler Mahallesi'nde bulunan Esenevler Ülkü Ocakları, son zamanlarda meydana gelen terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 100 kişi, ellerinde bayraklarla tekbir getirip 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak yürüdü. Yürüyüşe, yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Yürüyüşün ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Haber: Mehmet İNAN-Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

=================================================

16)MARMARİS'TE TERÖRE TEPKİ EYLEMİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısı protesto edildi.

Marmaris'te, sosyal medyadaki çağrılarla bir araya gelen yaklaşık 70 kişi ellerinde Türk Bayrağı ile Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. Aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ülkemiz için canımız feda" sloganları atarak tekbir çekti. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın "Türkiyem" şarkısını birlikte söyleyen grup, caddede yürümek isteyince polis tarafından engellendi. Polisin uyarılarını dinleyen grup iki saat boyunca sessizce bekledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu ardından Andımız ve İstiklal Marşı okundu.

Polise teşekkür eden grup, sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

--------------

Atatürk Anıtı önünde eylem yapan gruptan görüntü

Caddede yürümek isteyen gruba polisin sözlü müdahalesi

Andımız ve İstiklal Marşı'nın okunmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=================================================

17)BALIKESİR CHP'DEN TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüşle son günlerdeki bombalı terör saldırıları lanetlendi. Yüüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ile yaklaşık 500 partili katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tren Garı önünden başlayan yürüyüşe katılanlar, dev Türk bayrağı, Atatürk posteri ve "Şehitlerimiz kalbimizde" yazılı pankart ile Milli Kuvvetler Caddesi'ni takip ederek, Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, "Askere ve polise uzanan eller kırılsın", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Alihikmetpaşa Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, "Yine yüreğimiz yanıyor, yine içimiz acıyor. Ne yazık ki yine bugün PKK'nın hain terör saldırısına maruz kaldık. Beşiktaş'taki polislerin ardından bu kez Kayseri'deki çarşı iznine çıkarılan askerlere yönelik bir saldırı gerçekleştirildi. Terör bir insanlık suçudur. Terör asla ülkemizi teslim alamayacak ve yıldıramayacaktır. Kadim bir geçmişe sahip olan aziz milletimiz tarih boyunca önüne çıkan sayısız engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak aklı ve bilinci kullanarak bertaraf etmiştir. Bu hain teröre karşı vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Geçmişte çok defa canlı bomba eylemlerine girişen PKK ve IŞİD gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki karanlık güçlerin ve destekçilerinin milletimizin kararlı ve güçlü duruşu karşısında yok olacakları aşikardır" dedi.

Başkan Biçki sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Balıkesir il örgütü olarak acılarımızın ortak olduğunu ve her türlü siyasi düşünce farkını bir kenara koyarak bu büyük acıyı paylaştığımızı ve yüreğimizde hissettiğimizi özellikle ifade etmek isterim. Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Balıkesir'de teröre karşı yapılacak her türlü çalışmada ve alınacak kararda gerekli katkıyı sonuna kadar vermeye hazırız."

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş olaysız sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Tren Garı'nın önünde toplanan kalabalıktan görüntü

-Yürüşten görüntü

-Slogan atılmasından görüntü

-CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki'nhin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

===============================================

18)KARABÜK'TE, KAYSERİ SALDIRISINA TEPKİ

KARABÜK'te, Alperen ve Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 800 kişi, Kayseri'deki terör saldırısını yürüyüşle protesto etti.

Kemal Güneş Caddesi'nde toplanan yaklaşık 800 kişi Türk bayraklarıyla, 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz' sloganları atarak Askeri Gazino Müdürlüğü önüne yürüdü. Burada görevli askerlere her zaman yanlarında olduklarını söyleyen kalabalık İstiklal Marşı'nı okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Alperen Ocakları İl Başkanı Dursun Kıraç şöyle dedi:

"Gün geçmiyor ki uykumuzdan acı haberle uyanmayalım. Şüphesiz ki gün gelecek akıttıkları kanda boğulacaklardır. Sorumluluk sahiplerinin gereğini yapma zamanı gelmiştir geçmektedir. Tedbir almayan, eksiği, hatası, ihmali olan herkes hesap vermelidir. Emperyalist güçlerin uşağı hain, katil, kahpe terör örgütleri bilsinler ki; Türkiye'yi Suriye yapmalarına izin vermeyeceğiz. Böylesi hain, kahpece pusularla milletimizi sindiremeyecek, yıldıramayacaklardır. Bin yıllardır bu coğrafyada oynanan kirli oyunları, dönen dolapları nasıl başlarına geçirdiysek Allah'ın izniyle bunları da aşacağız. Hiç kimse zannetmesin ki, bu aziz milleti yıldırabilirler. Terör örgütlerin kökünü kazıma vakti gelmedi mi?"

Basın açıklamasının ardından tekbir getiren kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Yürüyüş

-Askeri Gazino Müdürlüğü önünde İstiklal Marşı'nın okunması

-Alperen Ocakları İl Başkanı Dursun Kıraç'ın basın açıklamasını okuması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===============================================

19)MEVLANA, ŞEB-İ ARUS'LA ANILDI

MEVLANA, ölüm yıl dönümünü nedeniyle 'Hz. Mevlana'nın 743'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma' etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus Töreniyle anıldı. Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda 7 Aralık'ta başlayan 'Hz. Mevlana'nın 743'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma' etkinlikleri bugün Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mevlana'nın düğün gecesi olarak kabul ettiği 'Şeb-i Arus' törenleriyle sona erdi. Şeb-i Arus törenine eski Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, milletvekilleri çok sayıda davetli katıldı.

"DÜNYA'YA MESAJ VERMEK İÇİN TOPLANMIŞ BULUNUYORUZ"

Kayseri'de düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşenleri anarak konuşmasına başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu gece sadece Şeb-i Arus değil, dünyaya mesaj vermek için bir araya gelindiğini belirtti. Avcı, şunları söyledi:

"Bu gece sadece Şeb-i Arus için değil, aynı zamanda bütün dünyaya mesaj vermek için toplanmış bulunuyoruz. Bütün dünyaya birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, iyi, güzel ve doğru işler yapma konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Mevlana'nın öğretisinin özü, özeti ve ruhu da budur. Bu vatana sahip çıkma kararlılığımızı göstermek için birlikteyiz."

Bakan Avcı, Mevleviliğin ayini şerifi olan sema ayinlerinin liyakatli kişiler tarafından ayine uygun yerlerde yapılmasını vurgulayarak, bakanlık olarak bu konuda denetimlerini artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Son bir hafta içerisinde yaşadıklarımız bize Şeb-i Arus'un anlamını hatırlatan gelişmelerdi. Bugün Kayseri'de canlarımızı vuslatla buluşturan bir terör saldırısı yaşadık. Yine Halep'te bir şehrin barbarlar tarafından nasıl yerle bir edildiğine şahit olduk." dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN MESAJI OKUNDU

Törende, başbakanlık döneminden itibaren her yıl törenlere katılan ancak bu yıl yoğun programı nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Yapılan konuşmalardan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu solisti Ahmet Özhan, konser verdi, araştırmacı Ömer Tuğrul İnançer, Mevlana'nın ünlü eseri Mesnevi'den seçmeler okudu.

Program, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun sema töreniyle sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Davutoğlu'nun konuşması

Konser'den detay

Sema töreninden detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

=======================================================

20)EVİNİN ÖNÜNDE POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRÜLDÜ

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, evinin önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan 42 yaşındaki Ufuk Abacı pompalı tüfekle vurularak hayatını kaybetti.

Olay, bugün gece saat 02.00 sıralarında Kozağaç Mahallesi 249/1 Sokak'ta meydana geldi. Evli ve 4 çocuk babası restoran işletmecisi Ufuk Abacı, işinden evine döndüğü sırada apartmana girerken, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Pompalı tüfekten çıkan saçmaların kafasına ve göğsüne isabet ettiği Abacı ağır yaralanırken, saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı. Olayı gören Abacı'nın yakınları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Abacı ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Abacı yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ufuk Abacı'nın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Olay sonrası çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve olay yerindeki pompalı tüfekten çıkan fişeklerde parmak izi çalışması yapan polis, kaçan şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

---------------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Ufuk Abacı'nın fotoğrafı

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

===========================================

21)AKARYAKIT TANKERİ ALEV ALDI: 3 ÖLÜ, 5 YARALI

AYDIN'da bir otomobil ve bir kamyonete çarpan akaryakıt tankerinin alev aldığı kazada 3 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı.

Aydın-Muğla Karayolu Çakırbeyli kavşağında bugün saat 18.30 sıralarında, Ünal Akbal yönetimindeki 09 LF 414 plakalı akaryakıt tankeri kavşakta Mustafa Kara yönetimindeki 45 RA 1161 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle kontrolden çıkan benzin yüklü tanker, şerit ihlali yapıp karşıdan gelen Saygı Gümüştaş'ın kulladığı 09 JC 693 plakalı kamyonete çarptı. Devrildikten sonra alev alan tanker, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Kazada İzmir Aliağa rafinerisinden yüklediği benzini Muğla'ya götürdüğü öğrenilen tankerin çarptığı otomobilin sürücü Mustafa Kara ile yanındaki Ahmet Çoban ve İhsan Çimen yaşamlarını yitirdi. Kamyonet sürücüsü saygı Gümüştaş ile yanındaki Süslem Karayel, Güldünya Çelebi, Hülya Özlem ve tanker şoförü Ünal Akbal ise yaralandı. Yaralılalar ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Jandarma ve saccının olay yerindeki incelemelerinin ardından ölen üç kişinin cenazeleri Aydın Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da olay yerinde incelemelerde bulundu, kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Kaza nedeniyle Aydın-Muğla Karayolu trafiğe kapanırken, yolda uzun araç konvoyu oluştu. Yolun açılması için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Kaza yapan araçların görüntüsü

-Tanker şoförü Ünal Akbal'ın opağı

-Cesetlerin kaldırılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Cem ULUCAN - Kamera: Ediz VERDİOĞLU/ AYDIN,

==================================

22)HALK OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI

ADANA'da seyir halindeyken motor kısmından alev alan halk otobüsü, yangında kullanılmaz hale geldi.

Regülatör Köprü-100'üncü Yıl Mahallesi hattında çalışan İsrafil Ünver yönetimindeki 01 J 0191 plakalı halk otobüsü, Sular Kavşağı'ndaki kırmızı ışıkta beklerken, motor kısmından alev aldı. İsrafil Ünver, otobüsteki 5 yolcuyu tahliye edip yangın tüpüyle alevlere müdahale etti. Alevler kısa sürede yayılıp otobüsü sararken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Otobüsün kullanılmaz hale geldiği yangın nedeniyle trafiğe kapanan kavşak, aracın kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı. Otobüs şoförü İsrafil Ünver, "Şansımızdan fazla yolcu yoktu, 5 kişi vardı, dumanı fark edince onları da indirdim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Yanan Halkotobüsüne İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesi

Kullanılamaz hale gelen otobüs

Kırmızı ışıkta bekleyen araçlar

Aracın yanma nedeni ve müdahale ettiğini anlatan sürücü İsrafil Ünver'in konuşması

Genel görüntü

Haber - Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

=====================================

23)LPG'Lİ OTOMOBİL CAYIR CAYIR YANDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, içinde üç kişi bulunan LPG'li otomobil kırmızı ışıkta beklerken, birden alev aldı. Otomobil kısa sürede alev topuna dönerken, içindeki aynı aileden üç kişi inerek canlarını kurtardı.

Bir sitede bahçıvanlık yapan Nerol Öztürk'ün kullandığı 48 KE 994 plakalı otomobil, bugün saat 17.30 sıralarında Bodrum - Ortakent Karayolu'nun Atatürk Bulvarı kesiminde kırmızı ışıkta beklerken birden motor kısmından alevler yükselmeye başladı. Alevler kısa sürede büyüyerek LPG'li otomobili sardı. Otomobil sürücüsü Nerol Öztürk, yanındaki eşi Meryem Öztürk ve kızı Sude Öztürk otomobilden inerek canları kurtardı. Yoldaki diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, otomobilin LPG tankının patlama ihtimaline karşı çevre güvenliğini aldıktan sonra alevleri su ve köpük sıkarak 45 dakikada güçlükle söndürdü. Kullanılmaz hale gelen otomobil, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Otomobilleri gözleri önünde yanan Meryem Öztürk ve kızı Sude Öztürk, gözyaşlarını tutamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan otomobilin görüntüsü

-Yanan otomobili söndürme çalışmalarından görüntü

-Sıkışan trafikten görüntü

-Otomobil sürücüsü Nerol Öztürk, eşi Meryem Öztürk ve kızı Sude Öztürk'ün görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

======================================================

24)HIRSIZLARIN ÇALMAK İSTEDİĞİ VANA GEVŞEYİNCE GAZ FIŞKIRDI

ANTALYA'da hırsızların çalmaya kalkıştığı, kapatılan akaryakıt istasyonundaki tankın vanası gevşeyince, gaz fışkırdı. Yaklaşık 2 saat boyunca çevreye yayılan gazı, istasyona gelen teknik personel kesti.

Olay, saat 20.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meydan Mahallesi Aspendos Bulvarı'nda meydana geldi. Bir süre önce kapatılan ve tahliye edilen akaryakıt istasyonundaki tanktan gaz sızıntısı olduğunu fark eden çevre sakinleri, polise ve itfaiyeye haber verdi. Polis, gökyüzüne tazyikli bir şekilde sızan gaz nedeniyle, bulvarı yaya ve araç trafiğine kapatıp, çevredeki işyerleri ile bir oteli tahliye etti, bölgenin elektriği kesildi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer de olay yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı.

2 SAAT BOYUNCA ÇEVREYE YAYILDI

Polis, uzun süre istasyon yetkililerine ve teknik servise ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat sonra çevreye yayılan gaz, gelen teknik personelin müdahalesiyle kesildi. Görevli daha önce boşaltılan tankta az miktarda kalan gazın sıcağın etkisiyle genleşip, vananın gevşetilmesi sonrası da açığa çıkmış olabileceğini belirtti.

HIRSIZLIK VANALARI ÇALMAYA ÇALIŞMIŞ

Yapılan incelemede, gaz sızıntısına hırsızların vanayı çalmak isterken gevşetmesinin neden olduğu belirlendi. İtfaiye ekipleri yayılan gazın tehlike oluşturmaması için çevreyi ıslattıktan sonra yol tekrar trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Fışkıran gazdan detay

İstasyon detay

Polis ve itfaiye ekipleri detay

Kapanan yoldan detay

Polisin yetkililerle görüşmesi

Çalınmak istenen vanadan detay

Haber: Alparslan ÇINAR- Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, -

================================================

25)DARBE GİRİŞİMİNİN ÖNLENMESİ TİYATRO OYUNU İLE ANLATILDI

ÇANAKKALE'de, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin önlenmesi sırasında yaşananlar "15 Temmuz; Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" isimli tiyatro oyunu ile anlatıldı.

İÇDAŞ kongre merkezinde saat 20.00'de başlayan etkinliğe AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etkinlikte Kur-an Tilaveti ile şehitlerimiz için dua okundu. Tiyatro oyununa geçilmeden önce kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Ne yaparlarsa yapsınlar. Ne olursa olsun teslim olmadık. Olmayacağız. Adeta bir 15 Temmuz daha olsa Allah korusun dimdik ayakta duracağımızı bu akşam bir kez daha gösterdik. Aramızda yüzlerce, binlerce Ömer Halis Demir'ler olduğunu bir kez daha gösterdi. Onların silahları, teçhizatı olmamasına rağmen askerimizin içerisine giren hainleri engellemek için bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, bayrağına, milli egemenliğine uzatan eli kırmak için iman dolu göğsüyle meydana çıktılar. ve o kararlılığı gösterdiler. Çünkü biz 'Zafer demokrasinindir. Meydanlar milletindir' dedik" dedi.

Turan'ın konuşmasının ardından Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuları 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin önlenmesi sırasında yaşananları "15 Temmuz; Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" tiyatro oyunu ile anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tiyatro öncesi salondan genel ve detay görüntüler

Bülent Turan konuşma görüntüsü

Tiyatro oyunundan genel ve detay görüntüler

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement