Diyarbakır Valiliği'nden Basına Çifte Standart - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Valiliği'nden Basına Çifte Standart

Diyarbakır Valiliği’nin, şehit yakını ve gazilere verilen ‘Devlet övünç madalyası’ törenine devlet medyası haricinde basın mensuplarının alınmayarak, gazetecilerin haber alma özgürlüğünü kısıtlamasına basın mensupları tepki gösterdi.

16.03.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği'nin, şehit yakını ve gazilere verilen 'Devlet övünç madalyası' törenine devlet medyası haricinde basın mensuplarının alınmayarak, gazetecilerin haber alma özgürlüğünü kısıtlamasına basın mensupları tepki gösterdi.

Başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde 45 vilayette düzenlenen törenle şehit yakını ve gazilere 'Devlet övünç madalyası' verildi. Ankara'da düzenlenen törende şehit yakınları ve gazilere madalyaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilirken, bazı illerde ise valilik tarafından basın mensuplarının törene alınmaması tepkilere neden oldu. Diyarbakır Valiliği, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene katılmak üzere giden basın mensupları kapıdan çevrildi. Kapıdaki görevliler valiliğin talimatıyla devlet medyası haricinde hiçbir basın mensubunun içeri alınmayacağını söyleyerek, gazetecilerin törenin yapılacağı bölgeden uzaklaşmasını talep etti. Bu duruma tepki gösteren basın mensupları, gazetecilerin haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasına yol açan bu uygulamayı kınadıklarını söyledi.

Devlet medyası ekipleri haricinde kimsenin salona alınmaması talimatı veren Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise konu ile ilgili her hangi bir açıklama yapmadı. Basın mensuplarının Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla Vali Hüseyin Aksoy'dan istedikleri görüşme talepleri de 'Toplantı ve yoğunluk' gerekçesiyle gerçekleşmedi.

Törene sadece devlet medyası muhabirleri alınırken, İHA, DHA, Habertürk ve yerel gazete muhabirlerinin alınmaması tepkiye neden oldu. Türkiye genelinde Ankara, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Karaman, Bartın, Batman, Yalova, Karabük ve Osmaniye illerinde düzenlenen törenler kapsamında toplam 212 gazi ve şehit yakınına madalyaları verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Valiliği'nden Basına Çifte Standart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement