/// Yeniden/// Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

/// Yeniden/// Dha Yurt Bülteni-5

Batman'da zincirleme trafik kazası: 10 araç birbirine girdiSavrulan araçların görüntüsüBATMAN-Hasankeyf ve Batman-Kozluk ilçeleri arasında gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen ve 10 aracın zincirleme olarak karıştığı trafik kazasında ölen yada yaralanan olmazken, kazalar nedeniyle yolun...

02.02.2017 12:52

Batman'da zincirleme trafik kazası: 10 araç birbirine girdi

Savrulan araçların görüntüsü

BATMAN- Hasankeyf ve Batman- Kozluk ilçeleri arasında gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen ve 10 aracın zincirleme olarak karıştığı trafik kazasında ölen yada yaralanan olmazken, kazalar nedeniyle yolun kapanması üzerine yolun her iki tarafında yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Yollardaki gizli buzlanma nedeniyle görünmez kazalar, Batman'da bazı yolların kısa süreliğine de olsa trafiğe kapanmasına neden oldu. Batman-Hasankeyf ile Batman-Kozluk karayolunda bazı araçların yola savrulması, bazı araçların da zincirleme kaza yapması, sürücüleri zor durumda bıraktı. Karayolları ve Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolları güçlükle trafiğe açtı.

Sabah saatlerinde Bıçakçı Köyü ile Selamet Mezrası arasındaki zincirleme kazada, TIR, minibüs ve özel araçların da aralarında bulunduğu 10 araç birbirine girdi. Meydana gelen zincirleme kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmadı ancak yolun her iki tarafından yaklaşık 4 kilomtrelik araç kuyruğu oluştu. Karayoları ve Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler, etrafa savrulan araçlar yüzünden tıkanan trafiği güçlükle açtı.

Hasankeyf İlçesi Oğuz Köyü viraijında bazı araçlar, gizli buzlanma nedeniyle sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesiye yola savruldu. Karayolları ekipleri ile vatandaşlar, yolun kenarına savrulan özel araç sürücülerine yardım etti. Trafik ekipleri, araç sürücülerini, zincir takmadan yola çıkmamaları konusunda uyarılar yapıyor. Yollarda yer yer gizli buzlanmanın olduğunu belirten trafik ekipleri, ağır tonajlı araçların bu durumdan en çok etkilenen araçlar olduğunu bu yüzden bütün araç sürücülerinin dikkatli olmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Zincirleme kazada birbirine giren araçlar

Buzlanma nedeniyle yoldan savrulan araçlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

===============================

Çeşme açıklarında lastik bottaki göçmenler böyle kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, İzmir Çeşme Uçburnu açıklarında lastik bot içerisindeki 23 göçmenin yakalandığını açıkladı.

Bugün saat 03.24'te İzmir Çeşme İlçesi Uçburnu açıklarında lastik bot içerisinde bir grup göçmen olduğu ihbar üzerine Sahil Güvenli Botu görevlendirildi. Tespit edilen lastik bottaki 17 Suriye, 6 İran uyruklu olmak üzere toplam 23 göçmen kurtarılarak Çeşme Liman 'na getirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Gözmenlerin kurtarılması

Haber : İZMİR

===============================

FETÖ operasyonunda gözaltı sayısı 46'ya çıktı

SİVAS merkezli 16 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski polis sayısı 46'ya çıktı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan emniyet müdürü ve emniyet amirlerine 6 gün önce operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Sivas merkezli olarak Ankara, İstanbul, Kırşehir, Aydın, Kütahya, Kayseri, Konya, Samsun, Kahramanmaraş, Erzincan, Isparta, Kırıkkale, Yozgat, Bursa ve Muğla illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 38 kişi gözaltına alındı. Bugün ise 15 polis ve başpolis hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 8 kişi gözaltına alınarak Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyon kapsamındaki firari 10 şüphelinin yakalanması için de arama çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntüler

-Sağlık kontrolü sonrası götürülen şüpheliler

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================

Van'da 6.6 milyon TL değerinde sigara ele geçirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, suç örgütlerine gelir sağlamasının yanında insan sağlığını olumsuz etkileyen sigaranın yasadışı ticareti ve kaçakçılığına karşı verdiği mücadeleyi kararlı bir biçimde sürdürüyor.

Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Van Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen şehiriçi operasyonlarda ve Kapıköy Sınır Kapısı'nda yapılan kontrollerde, son bir yılda toplam 6 milyon 600 bin TL değerinde 807 bin 120 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarına karışan 43 kişi hakkında ise ilgili Savcılıklar nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.

Gümrük muhafaza ekipleri, sigara kaçakçılarının ve bağlantılarının ortaya çıkarılması için yürüttükleri istihbari çalışmalar neticesinde belirledikleri yerlere operasyonlar düzenledi. Ayrıca, sınır kapısından giriş yapan araçlar ve şahıslar risk analizi kapsamında değerlendirmeye alındı ve şüpheli görülenler durdurularak fiziki muayeneye tabi tutuldu.

Ekiplerce son bir ayda düzenlenen operasyonlarda kapsamında, Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan bir işyerinde çeşitli markalarda 82 bin 500 TL değerinde 10 bin 200 paket sigara ele geçirildi. Van'ın Tuşba ilçesinde yer alan bir eve ve müştemilatına yapılan diğer bir operasyonda ise 68 bin 400 TL değerinde 8 bin paket sigara ele geçirdi.

Kaçak sigaralara el konulurken şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Bakanlığın sigara kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürüttüğü operasyonlar devam ediyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber : VAN

=====================================

Soğuk ve tipi Doğu'yu vurdu

Zehirlenen aile kepçeye alınarak hastaneye getirildi

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Muş ve Ağrı'da yoğun tipi nedeniyle ulaşım önemli ölçüde sekteye uğradı. Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27,4 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde birkaç günden beri devam eden kar yağışı ve tipi ulaşımı vurdu. Dün akşam saatlerinde Ağrı- Erzurum karayolunda yaşanan yoğun tipi nedeniyle ulaşım 5 saat durdu. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Eleşkirt Kaymakamı Recep Öztürk, yolda kalan sürücü ve yolcuların ekipler tarafından kurtarılma çalışmalarında hazır bulundu. Ağrı-Erzurum yolu gece yarısından sonra ulaşıma açılabildi.

Yine tipi nedeniyle Muş- Bingöl ile Muş-Erzurum karayolları da dün akşam ulaşıma kapandı.Yolda kalan sürücü ve yolcuların yardımlarına karayolları ekipleri koşuyor. Karayolları 113'üncü Şube Şefliği ekipleri, bölgede çalışmalarını sürdürürken, tipiden kapanan yol üç saat sonra açıldı.

Muş'un Varto ilçesinde ise Sever ailesi karbonmonoksit kazından sızan kazdan zehirlendi. Ailenin zehirlenme haberi alan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, sağlık ekipleri ile birlikte Varto belediyesine ait olan kepçeyi Sever ailesinin yaşadığı Sazlıca köyüne yönlendirdi. Tipi nedeniyle kapanan yol açılırken, zehirlenen Abdulkerim Sever, eşi Perizade Sever ve kızı Ceylan Sever ambulansa bindirildi. Fırtına nedeniyle ambulansın silecekleri bozulunca, zehirlenen aile bu kez kepçeye alınarak Varto Devlet Hastanesine getirildi. Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, "İlçede beyaz afet yaşanıyor. Kar ve fırtınadan dolayı ilçenin tüm köylerle bağlantısı kesilmiş durumdadır. Karayolları, ilçe özel idare, belediye araçlarını hastalarımız için seferber ettik. 5,5 kilometrelik yolu 2,5 saatte açıp hastalarımızı sağ selim hastaneye belediye kepçemiz ile ulaştırdılar. Zehirlenen vatandaşların sağlık durumu iyi" diye konuştu.

Öte yandan bölgede dondurucu soğuklar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kar kalınlıklarının Muş'ta 102, Ağrı'da 92, Erzurum'da 50, Kars'ta 42, Ardahan'da 32 santimi bulduğu bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27,4 derece ile Erzurum Havalimanı'nda yaşandı. Termometreler, Erzincan Refahiye'de 26, Ağrı'da 21,2, Erzurum'da 19,2, Ardahan'da 16,5, Kars'ta 15,5, Muş'ta 12,3, Erzincan'da 10,4 ve Iğdır'da 9,5 dereceyi gösterdi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü, kuzey ve katılı yönlerden orta kuvvette, Erzincan'da zaman zaman kuvvetli 30-50 kilometreyi bulan rüzgarın olacağını belirtti. Meteoroloji, dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine ve olası tipi, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

ERZURUM

-Muhabir Hümeyra Pardeli'nin anonsları

-Karayolları ve Belediye ekiplerinin kar temizleme çalışması

-Vatandaşlar ile röp.

Haber: Hümeyra PARDELİ - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: MUŞ

-Tipinin etkili olduğu yoldan görüntü

-Karayolları araçlarının çalışmalarından görüntüler

-Karayolunda trafikten görüntüler

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: VARTO

-Kepçeden indirilen hastalar

-Yolda kalan araç

-Zehirlenenlerin hastaneye götürülmesi

-İlk müdahalenin yapılması

Haber-Kamera: Fatih ÇELİK/ VARTO, (Muş),

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: AĞRI

-Yolda kalan araçlar

-Tipi

-Tipide mahsur kalanlar

-Kaza yapan araçlar

Haber-Kamera: Ayhan İSEN/ ELEŞKİRT, (Ağrı),

================================================

Alkollü sürücü, TIR'a çarptığı kamyonetinden güçlükle çıkarıldı

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, önündeki TIR'a arkadan çarpan kamyonet, TIR'la birlikte metrelerce sürüklendi. Kamyonet kabininde sıkışan sürücü Dursun Coşkun (33), ekiplerin çalışması ile güçlükle araçtan çıkırılarak hasteneye götürülürken, yapılan kontrolde 1.41 promil alkollü olduğu belirlendi.

Kaza, gece Orhangazi-Bursa karayolunda meydana geldi. Dursun Coşkun yönetimindeki 61 RE 322 plakalı kamyonet, Orhangazi'den Bursa yönüne giderken önündeki Ekrem Can'ın (56) kullandığı 41 TN 641 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle TIR'la metrelerce sürüklenen kamyonette sürücü Dursun Coşkun sıkıştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri, Dursun Coşkun'u sıkıştığı kamyonet kabininden çıkardığı. Yaralanan sürücü Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede yapılan kontrolde Dursun Coşkun'un 1.41 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

Kaza yeri,

araç içinde sıkışan sürücü

ekiplerin müdahalesi

araçtan çıkarılması

ambulansa taşınması

kamyon şoförünün görüntüsü

araçlar

detay görüntüler.

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), -

====================================================

Antalya'daki öğrenci yurtlarına yönelik şok rapor

ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde denetlenen öğrenci yurtlarında çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. 5 katlı bir yurdun yangın merdiveninin hiç olmadığı, bir yurtta ise acil çıkış yeri olarak pencere gösterildiği açıklandı.

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal'ın teklifi doğrultusunda öğrenci yurtlarının yangın güvenliği açısından incelenmesi için Aralık 2016'da kurulan Yangın ve Sistemlerini İnceleme Komisyonu çalışmalarını tamamladı. Muratpaşa'da bulunan öğrenci yurtlarının yangın güvenliği açısından incelenmesiyle sorumlu komisyonunun çalışmalarını bitirmesinin ardından rapor hazırlandı.

7 KİŞİLİK KOMİSYON İNCELEME YAPTI

CHP'den 5, Ak Parti ve MHP'den 1'er kişi olmak üzere 7 kişinin oluşturduğu Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor, Muratpaşa Belediyesi'nin şubat olağan toplantısında açıklandı. Adana'nın Aladağ İlçesi'nde geçen kasım ayında özel kız öğrenci yurdunda 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı yangın sonrasında Muratpaşa Belediyesi sınırları içindeki yurtların yangın güvenliği açısından incelemesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunun hatırlatıldığı raporda, son yıllarda özellikle kış aylarında Türkiye'nin değişik kentlerinde yatılı öğrenci yurtlarında yangınlar meydana geldiği, bu yangınlarda öğrencilerin canlarını kaybettiği hatırlatıldı. Belediyenin iki yurdu dahil toplam 16 yurdun incelendiği belirtilen raporda sıklıkla elektrik tesisatlarının yetersiz olduğu görüldüğü kaydedildi.

ACİL ÇIKIŞ KAPISI PENCERE

Acil çıkış yerleri ve tahliye alanlarının yeteri kadar önlem alınmadığına dikkat çekilen raporda, 5 katlı bir yurtta yangın merdiveninin hiç bulunmaması ve tahliye sisteminin olmaması, acil çıkış yeri olarak da pencerelerin gösterildiği ve yüksek katlardan atlama riski olduğu, yangın anında duman algılama sistemi olmadığı, su sistemli yangın dolaplarının olmadığının görüldüğü kaydedildi. 4 katlı olup elektrik sistemlerinin çok eski ve yetersiz olduğu bir yurtta ise hiçbir şekilde standartlara uygun olmadığı, yangın merdiveni mevcut olduğu ancak merdivene ulaşımın sadece katlarda bulunan öğrenci yatakhanelerin içinde olan pencerelerden mümkün olduğunun görüldüğü açıklandı. Raporda şu ifadelere yer verildi: "Pencerelerden çıkışın mümkün olmadığı gibi olası bir yangın anında kazalara sebebiyet vereceği, öğrencilerin can güvenliklerinin tehlikede olacağı tespit edilmiştir. Ayrıca bu binada her katta olması gereken acil ikaz butonu ve sirenleri yok, mutfakta acil gaz algılama sistemi ve davlumbaz içi yangın söndürme sistemi de bulunmamaktadır. Her iki yurt ile ilgili Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne raporumuzu yazılı olarak, önemli eksiklikler giderilene kadar her iki yurdun da faaliyetlerinin ara verilmesi gerektiğini bildirmiş bulunmaktayız."

16 YURTTAN 3'Ü UYGUN

Raporda öğrenci yurtlarının çoğunda acil aydınlatma sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiği, duman algılama detektörlerinin artırılması gerektiği ve elektrik pano kontrol ünitelerinin ahşap gibi kolay alevlenici malzemeyle kaplanmaması gerektiğinin de yurt sorumlularına bildirildiği kaydedildi. Raporda, "İncelenen 16 yurdun 3'ünün yeni binalar olup standartlara uygun olduğu ve hiçbir eksikliğe rastlanmadığı memnuniyetle görülmüştür. Belediyemize ait her iki kız öğrenci yurdumuz da aynı şekilde komisyonumuz ve teknik ekibimiz tarafından incelenmiştir. Her iki yurt ile ilgili tespitlerimiz bildirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Mecliste raporun okunması

Başkan Ümit Uysal'ın sonrasında açıklaması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: ANTALYA-DHA)

============================================

HDP'li Irmak'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaretten' hapis istemi

HAKKARİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım günü tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan HDP Milletvekili Selma Irmak hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HDP Milletvekili Selma Irmak hakkında, 14- 15 Kasım 2015 tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi Genel Kurulu sırasında, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçu işlediği iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede, Irmak'ın televizyon konuşmasında Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren ifadeler kullandığını belirten savcı, şüphelinin ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini kaydetti. İddianamede Irmak'ın PKK'ya yakın televizyon kanalında yaptığı konuşma ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı olan ve devletin manevi şahsiyetini temsil eden Cumhurbaşkanı'na eleştiri sınırlarını aşacak şekilde, özellikle bölgede meydana gelen ölümlerden Cumhurbaşkanını sorumlu tutacak tarzda beyanda bulunmak suretiyle belirtilen suçu işlediği ifade edildi. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Irmak'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

HDP Diyarbakır Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın tutuklandığı soruşturma sonucunda hakkında çeşitli suçlardan 105 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, dosya güvenlik

gerekçesiyle Diyarbakır'a nakledilmişti.

Haber: Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

=====================

Türkiye'nin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersin'de açılıyor

TÜRKİYE'nin resmi olarak hizmete açılacak ilk Entegre Şehir Hastanesi olma özelliğini taşıyacak Mersin Şehir Hastanesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açılacak.

Son teknoloji cihazlarla donatılan 5 yıldızlı otel konforunda tasarlanan 1294 hasta yatak kapasitesine sahip Mersin Şehir Hastanesi'nde 5 bin kişi istihdam edilecek. 51 ameliyathanesi, 210 yataklı yoğun bakım ünitesi, 230 poliklinik odası, 12 bin poliklinik hasta kapasitesi, 3 bin 858 araçlık otoparkı ve helikopter pisti bulunan hastane aynı zamanda bölgenin sağlık turizmine de ev sahipliği yapacak. 6 Şubat'ta hasta kabulüne başlanacak olan hastane, yarın saat 14.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile açılacak.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, hastanenin açılması için titizlikle çalıştıklarını ve hasta kabul aşamasına geldiklerini söyledi. Çamsarı, "Hastanede son kontrolleri yaptık ve hizmete hazır hale getirdik. Kamu ve özel işbirliğinde sağlık hizmeti tamamen kamunun garantisindedir. Vatandaşlarımız daha önceki kamu hastanelerinde hangi hizmeti ne şartta alıyorlarsa şehir hastanemizde de alacaklar. Bu kamunun bir sağlık hizmetidir" diye konuştu.

Öte yandan resmi açılışı yapılmayan Yozgat Şehir Hastanesi de geçen ay hasta kabulune başlamıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Şehir Hastanesi'nin dış görüntüsü

-Hastaneden genel ve detay görüntüler

-Odalardan görüntüler

-Polikliniklerden görüntüler

-Hasta odaları

-Refakatçi odaları

-Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı'nın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Ekber ŞEN/MERSİN,

===========================================

Market soyguncusunu güvenlik kamerası yakalattı

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, geçen pazartesi günü bir markete girerek kasiyeri silahla etkisiz hale getirdikten sonra 2 bin lirayı alarak kaçan arışan 25 yaşındaki Bora C. ve ona gözcülük yapan 19 yaşındaki Muhammet Ö. güvenlik kameralarından kimlikleri tespit edilerek yakalandı.

Orhangazi'de geçen pazartesi günü TOKİ bölgesindeki bir markete giren kişi, görevliyi silahla tehdit ederek kasadaki 2 bin TL'yi alarak motosikletle olay yerinden kaçtı. Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay sonrasında marketin güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinde marketi soyan kişiye bir kişinin gözcülük yaptığını tespit eden polis ekipleri, bu kişinin Muhammet Ö. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Muhammet Ö. verdiği ifadede marketi soyan kişinin Bora C. olduğunu söyledi. Polis ekipleri Bora C.'yi de yakaladı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera : BURSA

==============================================

Asgari ücretli işçiye Milli Piyango'dan büyük ikramiye çıktı

MİLLİ Piyango'nun 29 Ocak çekilişinde çeyrek bilete isabet eden 3 milyon liralık büyük ikramiyenin Malatya'daki talihlisi, parasını bir banka aracılığıyla aldı. Ceyrek biletin karşılığı 750 bin lirayı alan kimliği açıklanmayan talihlinin asgari ücretle çalışan işçi olduğu belirtildi.

29 Ocak 2017 günü çekilişi yapılan Milli Piyango'nun 373000 numaralı çeyrek bilete isabet eden 3 milyon liralık büyük ikramiyenin Malatya'daki talihlisi, bir bank aracılığıyla parasını aldı. Bileti satan Milli Piyango Bayii Cem Yaylagül, kimliğini açıklamadığı talihlinin asgari ücretle çalışan bir işçi olduğunu söyledi. Talihlinin orta yaşlarında asgari ücretle çalışan, evli ve 2 çocuk babası bir işçi olduğu belirtildi.

ASGARİ ÜCRETLİ 'EVİM YOKTU' DİYE BAĞIRDI

İnönü Caddesi'nde bulunan Milli Piyango bayii Can Yaylagül, talihliyle ilgili şunları söyledi:

"Orta yaşlarda, biletine daha bakmamıştı. Listeyi aldı, elinde bilet vardı. Biletinin numarasını gösterdi bana 3 milyon işareti yaptı sevindi sustu. Ondan sonra tabi bir sevinç, bir heyecan var. Evim yoktu diye bağırdı çıktı gitti. Sürekli müşterimiz. İnşallah güzel şeylerde kullanır."

BÜYÜK İKRAMİYE ÇIKAN BİLETİ KABUL ETMEDİ

Bayii, büyük ikramiyenin isabet ettiği 373000 numaralı bileti de bir çok kişinin rakamların çok sıfırlı bittiği için kabul etmediği söylerdi. Bilette çok sıfır olduğu için kabul etmeyen 70 yaşındaki emekli öğretmen Ali Çivi, "Bana bu bayideki arkadaş sonu '0-0-0' verdi. Başta bu kabul etseydim bu ikramiye benimdi ama ben kabul etmedim, demek ki nasipte yokmuş, kaderde yokmuş. Pişman olmadım da keşke alsaydım borcum var biraz borcumu kapatırdım. İnşallah Allah bir gün nasip eder bize de" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Bayiden detaylar

-İşletme Sahibi Can Yaylagül Röportaj

-Vatandaş Ali Çivi Röportaj

Haber-Kamera: Mikail PELİT/ MALATYA,-

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel /// Yeniden/// Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement