Dha Yurt Bülteni-14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-14

Dha Yurt Bülteni-14

ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (ek)1)ŞEHİT ACINA BABA YÜREĞİ DAYANAMADISuriye'den açılan ateş sonucu şehit düşen Piyade Er Hüseyin Koroç'un acı haberini alan babası Ahmet Koroç, baygınlık geçirdi.

22.03.2017 16:46

ŞANLIURFA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (ek)

1)ŞEHİT ACINA BABA YÜREĞİ DAYANAMADI

Suriye'den açılan ateş sonucu şehit düşen Piyade Er Hüseyin Koroç'un acı haberini alan babası Ahmet Koroç, baygınlık geçirdi. Baba Koroç'u bu sırada taziye dileklerini ileten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit haberini aldıktan sonra komutana sarılan acılı baba, "O da sizin gibi giyinmişti. Kurban olurum ona. Komutanım onu göremedim. Daha yanına gidecektim" diyerek gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Acı haber üzerine eve gelen baba Ahmet Koroç

Babanın baygınlık geçirmesi

Babaya ekiplerin müdahalede bulunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 145 MB

====================================================

2)BAŞBAKAN YILDIRIM: HAYIR DİYEN KATİYEN TERÖRİST DEĞİLDİR

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Iğdır'da düzenlediği mitingde "Hayır da evet de başımız gözümüz üstünedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda yaklaşık 7 bin kişinin izlediği mitingde, Türk dünyasının Nevruz bayramını kutladı. Soğuk kış günlerini geride kaldığını, doğudaki Iğdır'dan başlayarak bütün Türkiye'ye artık baharın güzel kokusunun yayılmaya başlandığını anlatan Yıldırım, 16 Nisan güneşinin Iğdır'dan doğacağını belirtti. Iğdır'da ve Türkiye'deki kardeşliği bozmaya hiçbir terör örgütünün gücü yetmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Ne FETÖ'cülerin, ne PKK'lıların ne de bazı Avrupalı ülkelerin bizi birbirimize hasım etmeye asla ve asla gücü yetmeyecek. Bugüne kadar bütün zorlukları birlikte göğüsledik. Bugün de yarın da bir olacağız, beraber olacağız" diye konuştu.

İçerde, dışarda bütün terör örgütlerinin kolkola girdiğini anlatan Başbakan Yıldırım, bunların birlikte Anayasa değişikliğine karşı çıktıklarını ve 'hayır' kampanyası yaptıklarını belirtti. FETÖ ile PKK'nın 'hayır' oyu için çalıştıklarına işaret eden Yıldırım, Avrupa'nın iki yüzlülük ettiğini ve çifte standart uyguladığını söyledi.

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Iğdır'daki ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimize, tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin nasıl bir tuzak içinde olduğunu, ne yapmaya çalıştıklarını, Türkiye düşmanlarıyla nasıl bir araya geldiğini görün lütfen. Bizim 'hayır' diyene de tabiki saygımız var. 'Hayır da evet de başımız gözümüz üstündedir. Ama hayır diyen katiyen terörist değildir. Ancak teröristlerin, Türkiye düşmanlarının hep birlikte hayır dediklerini görelim ona göre kararımızı verelim. PKK bizi temsil edemez, FETÖ'nün oyuncağı olmuş bazı hizipler, miliyetçi kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. Miliyetçi, ülkücü kardeşlik için vatanın birliği beraberliği her şeyin önünde gelir. Bunlar Kürt maskesi takanlar, bunlar milliyetçi maskesi takmışlar. Ama bunlar PKK, FETÖ'ye destek veriyorlar. Bu tezgahı Iğdır devirir mi? 'Evet' diyerek bunların hevesini kursaklarında bırakacak mısın Iğdır? 'Evet' dediğinizde Kandil'in mumu sönecek, 'evet' dediğinizde Pensilvanya'nın ışığı sönecek, 'evet' dediğinizde teröristler korkacak, millet sevinecek."

"TEYYO PEHLİVAN, BUNU GÖRSE PATAKLAR"

16 Nisan'da Türkiye'nin ay -yıldızlı bayrağına, geleceğine oy verileceğine dikkati çeken Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin çok kalitesiz, çirkin bir kampanya yürüttüğünü, yalan- dolandan başka bir şeyi olmadığını belirtti. Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Erzurumlu Teyyo Pehlivan bunu görse pataklar. Artık yalan da ölçüyü kaçırdı. Ortaya attıkları iddiaların yalanların hiçbirisi geçerli değil. CHP Genel Başkanı kasıtlı olarak ardı ardına onlarca yalan ana muhalefet partisine yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayan şeyleri varmış gibi anlatıyor. Yalanı da çok rahat söylüyor. Bunlar yalanı meslek haline getirmiş. Sizlerin gözünün içine baka baka yalanları alt alta sıralıyorlar. Bu her şeyden önce temsil ettiğiniz ana muhalefet partisinin tabanına büyük bir saygısızlıktır. Bu sistemle de rejim değişecek diyor yalan. Rejim 1923'te kuruldu adı Cumhuriyet'tir. Ey Kılıçdaroğlu büyük Atatürk'ün kurduğu partinin başındasın sen ana muhalefet partisinin başkanısın. Arka arkaya bu kadar yalanı nereye sığdırıyorsun, hiç mahcup olmuyor musun? Yalanları yüzüne çarpsanız bile yalana devam ediyor. Allah CHP'ye gönül veren seçmene sabır versin."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Miting arama noktasından detay

-Ellerinde bayraklarla mitinge gelen vatandaşlar

-Alınan güvenlik önlemleri

-Başbakan Binali Yıldırım'ın miting alanına gelmesi

-Mitinge katılan vatandaşlardan detaylar

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ IĞDIR,

SÜRE: 02.27 BOYUT: 148 MB

===================================================

MÜEZZİNOĞLU: KILIÇDAROĞLU, CHP EŞ BAŞKANLIĞI KOYABİLİR (ek)

3)"CHP'DEN İSTİFA ET, PARTİSİZ CUMHURBAŞKANI ADAYI OL"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Enez İlçesi'nde halka hitap ederek, esnaf ziyaretinde bulundu. Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Partili cumhurbaşkanlığına şayet millet karşıysa sana bir fırsat, sen de CHP'den istifa et, partisiz Cumhurbaşkanı adayı ol. Meydan boş. Meydan sana açık. Bu milletin gönlünde yer et. Buyur gel. Sana bir yasak var mı? Yok. Partisiz cumhurbaşkanlığına yasak var mı? Yok. Daha önce ekmek için ekmelediğini buldun mu? Gene bul. Millette karşılığı varsa eyvallah kardeşim. Demokrasi bu" dedi.

"ATATÜRK'ÜN GÖLGESİNE YAN GELİP YATMAKTAN VAZGEÇİN"

CHP'ye seslenen Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatmaktan vazgeçin. Sonra da diyorsun ki Atatürkçülük elden gidiyor. Tabii sen böyle yan gelip yatarsan, olmaz bu iş. Atatürk'ü kullanıyorlar, Atatürk'ten geçiniyorlar. Sonra da millete diyorlar, bak tek adam geliyor. Bak ha gençler geliyor. 18 yaşındaki çocuğu şu yapacak bu yapacak. Yanlış yapıyorsak ipin ucu milletin elinde. 'Hadi kardeşim güle güle' dersiniz güle güle gider. Çok doğru yapıyorsa Kılıçdaroğlu, millet onu seçer."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Enez esnafını ziyaret etti.

EDİRNE/DHA

===================================================

4)BAKAN ÇELİK: SİZ KRALILK KURARKEN BİZE Mİ SORDUNUZ ?

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki sistem değişikliğine ilişkin değerlendirmelerini eleştirdi, "Siz krallık kurarken bize mi sordunuz? Size ne oluyor bizim değişikliğimizden" dedi.

Bakan Çelik, referandum öncesi seçim bölgesi Şanlıurfa'da esnafı dolaştı ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Hükümet olarak bölgeye yapılan yatırımları anlatan Faruk Çelik, dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu söyledi.

15 yıldır yapılan çalışmalar ile siyasi istikrarın sağlandığını anlatan Çelik, Şanlıurfa'nın da bu istikrarın sonucunda yatırımlardan faydalandığını kaydetti. Referandumda oylamaya sunulacak yeni sistemin ülkeyi daha ileri götüreceğine değinen Bakan Çelik, "Bakın bu bölgede fabrikalar gibi binlerce hizmet istikrar sayesinde yapıldı ve yapılacaktır. 2 yıldır çatışma ortamı oluşturarak yürüyüşümüzü durdurmak istediler. Önerdiğimiz sistemle beraber kesimler arasında bir diyalog ortamı oluşacak. Bu sistem, bir dayanışma, bir barış bir huzur ortamı oluşturacaktır. Tek adam deniliyor. Başbakan tek adam değil mi, Cumhurbaşkanı tek adam değil mi? Tek adam filan dertleri değil, Erdoğan'ın dik adam olmasından rahatsızlar. Bütün problemleri budur" dedi.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki sistem değişikliğine ilişkin değerlendirmelerini de eleştiren Çelik, şöyle devam etti:

"Size ne oluyor kardeşim. Biz ister Cumhurbaşkanı, Başbakan, ister Cumhurbaşkanlığı sistemiyle idare ediliriz, size ne. Burada anayasa değişikliği yaparken, sistemi kendimiz oluştururken, biz karar veremeyeceğiz, size mi soracağız. Siz bize sordunuz mu krallığı kurarken, yok. Biz size niye soracağız?."

Avrupa ülkelerinin kaçak darbecilere kucak açarak hukuka saygı göstermediklerini ortaya koyduğuna da dikkat çeken Bakan Çelik, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Yani Alman bakan gelecek Türkiye'de Alman konsolosluğuna giremeyecek, orası Alman toprağı. Oradaki konsolosluk da bizim toprağımız. Oraya bakanın girmemesini sağlıyorsanız ne korkudur bu? Yani bir bayan bakan gelip Hollanda'da konsoloslukta ne yapacak. Orada çalışan 20-30 kişiyle konuşacak, çay içecek veya kahvaltı yapacak, gelen vatandaşlarla hasbihal yapacak. Miting yeri değil, bir şey değil. Oraya girmesine izin vermeyenlere özgürlükçü diyebilir misiniz? Bunu dünyanın ve batının geldiği yeri görmeniz için söylüyorum. Bunlar zannediyorlar ki milyarlarca insanı yönetiyorlar. Bitti, bu kafayla bu insanları huzur içerisinde yönetemezsiniz. Zaten dünyadaki bu huzursuzluğun altında bu zavallı düşünceleri yatıyor."

Bakan Çelik daha sonra beraberindeki heyetle birlikte referandum çalışmaları için Atatürk Bulvarı üzerindeki pasaj esnafını dolaşarak destek oylarını istedi. Burada esnafın sorunlarını dinleyen bakan Çelik, Hatay'dan Şanlıurfa'ya şehit ateşinin düştüğünü de hatırlatarak, "Maalesef bir kardeşimizi şehit verdik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Şanlıurfa'da şehit sayımız artmaya başladı. İnşallah bundan sonra bu meseleler bir şekilde noktalanır temennisinde bulunuyoruz. Millet olarak canımızı çok yaktı bu hadiseler. Devlet olarak gerekli önlemleri, gerekli tedbirlerimizi almış bulunuyoruz. Onları kendi inlerinde vuracak şekilde alınan önlemler netice vermeye başladı. Bölgemizin ve insanımızın huzura ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bakan Çelik'in esnafları ziyaret etmesi

Bakan Çelik'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 328 MB

==========================================================

Bakan Akdağ: Avrupa 16 Nisan'dan sonra yanlışından dönecek (ek)

5)STK TEMSİLCİLERİNE KONUŞTU

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Organize Sanayi Bölgesinde Türk Telekom Çağrı Merkezi açılışına katıldı. Açılışını gerçekleştirdiği merkezi dolaşan Bakan Akdağ, bu sırada gelen bir telefonu da 'Ben Sağlık Bakanı Recep Akdağ' diye yanıtladı. Telefon eden vatandaşa yapılan hizmeti anlatan Akdağ, hizmetin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Akdağ, açılışın ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Bölge Müdürlüğü salonunda STK temsilcileri ile yapılan toplantıya katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplanan ardından gazetecilere konuşan Bakan Akdağ, referandum ile ülkenin geleceğinin oylanacağını ifade etti. Türkiye'nin geleceğine milletin karar vereceğini vurgulayan Akdağ, "Biz kendi geleceğimizi kendimiz tayin edeceğiz, bu millet böyle bir millet. Avrupalılara bakarsanız zamanında da Kurtuluş Savaşı'nda Amerika mandacıları, İngiliz muhipleri vardı, onlara da sorarsanız başka bir çare yoktu. Halbuki biz tam bağımsızlığın, özgürlüğün bu ülke için olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Bu referandum milletin iradesi dışındaki her türlü vesayetin Allah'ın izniyle sonu olacaktır."

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Bakanın çağrı merkezini açması

Bakanın gelen çağrıyı yanıtlaması

STK temsilcileri ile toplantı

Bakan Akdağ'ın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

==============================================

6)ÜZERİNE CAM BALKON KORKULUĞU DÜŞEN GENÇ ÖLDÜ

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde fırtına yüzünden üzerine 5'inci kattaki cam balkon korkuluğu düşen 19 yaşındaki Abdullah Dursun yaşam savaşını kaybetti.

Çay Mahallesi Kanatlı Caddesi'nde 10 Mart'ta yeni tamamlanmış 5 katlı binanın 5'inci kat balkonunun cam korkuluğu aşırı fırtına sırasında yerinden söküldü. 5 metre uzunluğunda 70 santimetre yüksekliğindeki cam yoldan geçen Abdullah Dursun'un üzerine düştü. Cam buz gibi dağılırken, Abdullah Dursun ağır yaralı olarak götürüldüğü hastanede tedaviye alındı.

Yoğun bakımda tedavisi süren Dursun, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ailesine teslim edilen Abdullah Dursun'un cenazesi, Çankaya Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

***ARŞİV***

Olay yerinden görüntü

Binadan ve balkondan görüntüler

Yerdeki cam kırıkları

Vatandaşlardan görüntü

Yerde yatan yaralı genç ve etrafındaki kalabalıktan fotoğraf

Vatandaşlarla röp.

Polisin olay yerinde güvenlik önlemi alması

SÜRE: 02'48" BOYUT: 126 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

===================================================

7)NİĞDE'DE TARİHİ EVLER ÇÖKÜYOR

Niğde'de SİT olanı olarak ilan edilen bölgedeki evler, bakımsızlıktan çöküyor.

SİT alanının bulunduğu Eskisaray Mahallesi Muhtarı Rüstem Kaplan, son olarak bir evin daha çöktüğünü belirterek "Buradaki sorunu yetkililere bildirdim ancak çözüm bulunmadı. Çöken evin içerisinde mahallenin çocukları da oyun oynuyor olabilirdi. Ciddi bir tehlike atlatıldı" dedi. Mahallede 20 evin koruma altında olduğunu ifade eden Muhtar Kaplan "Hepsi de çökme riski ile karşı karşıya. Bunların bir an önce onarılması ya da kontrollü şekilde yıkılması gerekiyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

Yıkılan evden görüntü

Evin içerisinden görüntüler

Yollara düşen taşlar

Mahalle muhtarı ile Röp.

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

======================================

8)ÇEVRECİ FESTİVAL BAŞLADI

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22- 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık Haftası nedeniyle Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs Bitkileri Festivali başladı.

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) ortaklığında düzenlenen festivalin açılış törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişci, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, çok sayıda sanatçı ve davetli katıldı. Antalya'da ilk kez yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan 1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs Bitkileri Festivali, belediye binası yanındaki alanda yapılıyor. 22- 26 Mart tarihleri arasında açık kalacak sergide, Adnan Ceylan'ın atık ağaç dallarından yaptığı Atık Ağaç Heykel Sergisi, İsmet Yücel'e ait Ağaç Kökleri Sergisi, Durul Bakan'a ait Ağıt Ağaç Heykel Sergisi, pallet ısınma sistemleri sergisi ve farklı peyzaj markalarının sergi alanları kuruldu. Festival süresince çiçekli bitki dikim atölyeleri, çocuklar için ödüllü yarışmalar festival etkinliğinde yer bulacak. Festivalin ilk gününde peyzaj firmaları ve çiçekçiler, kendi ürünlerini sergiledikleri standlar kurdu. Festival alanının ortasına yerleştirilen Adnan Ceylan tarafından doğadan toplanan ağaç dallarının birleştirilmesinden yapılan at ve boğa heykeli görenleri şaşkına çevirdi. 'Denizin Atı', 'Dağın Boğasına' karşı diyerek sanatını anlatan Ceylan, protokol mensuplarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Standlarda sergilenen çiçekler, kaktüs ve süs eşyalarının da satışı yapıldı.

KENT AĞAÇ VE ÇİÇEKLENDİRME PLANLARI

Festivalin Antalya'da ilk olduğuna ve önemine dikkat çeken Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişci, şöyle konuştu: "Kentler sadece binalardan, okullardan, hastanelerden oluşmuyor. Farkında varalım veya varmayalım, birçok arkadaşımız da parklarda yok kenarlarında evlerimizin bahçelerinde var. Bazılarına iyi bakamamışız, bazılarını iyi yerlere dikmemişiz, bazıları bize neşe, keyif veriyor bazıları ise neşesiz. Bu bahsettiklerim kentlerdeki ağaç, bitki ve çiçekler. Nasıl kentlerin imar planları var ise ve bunların dışına çıkmak öyle kolay değil ise, ağaçlandırma, bitki ve çiçeklendirme planları olmalı. Kente dikilen her ağacın fidanın ve çiçeğin planlı dikilmesi gerekmektedir. Bu festivaller arttıkça kentimizdeki bitkilerin ağaçların çiçeklerinde kalitesi artacak."

MURATPAŞA'YA 22 BİN TURUNÇ AĞACI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise iki yıllık görev süresince yaptıkları çalışmaları özetledi. 350 dönüm yeni yeşil alan ürettiklerini anlatan Başkan Uysal, "İlçemizde dikilen bitki, çiçek ve ağaçları 34 dönümlük kendi seralarımızda üretiyoruz. 21 bin insanımıza sosyal hizmetimiz gidiyor. 51 kalemdeki çalışmamız halen devam ediyor. Bunlardan biri de sokak ağaçlandırmaları. Şehrimizin yapısına uygun turunç ağaçları diktik seralarımıza. 22 bin turunç ağacımız oldu. Sokaklara dikmeye başladık" diye konuştu. Festivalin sonunda oylarla 'Kentim İçin En Güzel Ağacı Seçiyorum' yarışmasının sonuçları açıklanacak. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi içinde değişik yarışma ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gövrüntü DÖkümü

-------------------

-Alanın drone görüntüsü

-Prof. Dr. Tuncay Neyişci'nin konuşması

-Belediye başkanı Ümit Uysal'ın konuşması

-Standların gezilmesi

HABER-KAMERA: DHA/ANTALYA-DHA)

===========================================

9)MUHSİN YAZICIOĞLU VE YOL ARKADAŞLARI ŞİİRLERLE ANILDI

SİVAS'ta Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları, vefatlarının 8'inci yılında şiirlerle anıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Merkezi Amfi'de Nizam-ı Alem Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen programa BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Alperen Ocakları Sivas Şube Başkanı Bilal Yıldırım, Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet Bozdoğan, partililer, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu ve tüm şehitler için Kuran'ı Kerim tilaveti okundu. Ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterisi izletildi. Bazı vatandaşlar sinevizyon gösterisi sırasında gözyaşlarını tutamayarak duygu dolu anlar yaşadı. Programda konuşan Alperen Ocakları Sivas Şube Başkanı Bilal Yıldırım, "Muhsin Başkanım tüm siyasi partilere mal olmuş her insanın ve her siyasi görüşün saygı duyduğu ve hoşgörüsüne nail olmuş bir insandır. Bizim acımız ve sancımız memleketimize mal olmuş,ebedi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için biran önce adaletin tecelli etmesi ve suçluların bulunarak gereken cezaya çarptırılması, tüm Türk İslam davasına gönül vermiş Alperenlerin ve Ülkücülerin isteğidir" dedi.

Konuşmanın ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatan ve Yazıcıoğlu'nun kendi yazdığı şiirler Nizam-ı Alem Kulübü öğrencileri tarafından okundu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Programdan görüntüler

-Konuşmalar

-Şiirlerin okunması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement