Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AHMET HAMDİ GÜL'ÜN CENAZESİ İÇİN KAYSERİ'DE CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 91 yaşında yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenaze törenine katılmak üzere Kayseri'ye geldi.

08.05.2017 13:55

1)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AHMET HAMDİ GÜL'ÜN CENAZESİ İÇİN KAYSERİ'DE

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 91 yaşında yaşamını yitiren babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenaze törenine katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kayseri Havalimanı'nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Görüntü Dökümü

----------------------Fotoğraflar

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ın Kayseri havalimanında karşılanması

-Cami avlusunda Abdullah Gül ile  kucaklaşması

KAYSERİ, -

=====================================================

2)18 YAŞINDAKİ GENÇ KENE KURBANI OLDU

SİVAS'ın Zara İlçesi'nde kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 18 yaşındaki Yusuf Bozok yaşamını yitirdi.

Zara İlçesi'ne bağlı Baharşeyh Köyü'nde yaşayan Sehel ve Hamdi Bozok çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan Yusuf Bozok'un boynuna 10 gün önce kene yapıştı. Bozok, boynuna yapışan keneyi kendisi çıkartıp attı. Birkaç gün sonra Bozok'ta halsizlik, miğde bulantısı ve baş ağrısı başladı. Zara Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bozok, KKKA şüphesiyle 3 Mayıs'ta sevk edildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Servisi'nde tedaviye alındı. 5 gün boyunca yoğun tedavi uygulanan Yusuf Bozok tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün hayatını kaybetti. Ailesine teslim edilen Bozok'un cenazesi Baharşeyh Köyü'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Hastaneden genel görüntüler

-Ölen gencin fotoları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(51.2 mb)

===================================================

3)SURUÇ'TAKİ BOMBALI ARACI KULLANAN PKK'LI TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde patlayıcı yüklü araçla saldırı planlayan ancak yakalanacağını anlayınca bomba yüklü aracı infilak ettirerek ölen PKK'lı kadın teröristin Ekin Deniz Fırat olduğu belirlendi.Geçen, 21 Nisan günü Suruç ilçe girişinde polislerin takip ettiği ve durdurmak istediği 33 CFY 67 plakalı otomobildeki terörist, araçta bulunan bombayı infilak ettirdi. İstihbarat birimlerinin takip ettiği ve terör örgütü PKK'nın Suriye denetimindeki PYD bölgesinden geçtiği saptanan ve patlamada parçalanan teröristin, 23 Nisan ve 1 Mayıs törenlerinde saldırı planladığı ortaya çıktı. Suruç'ta olası facianın önlendiği olayın ardından güvenlik güçlerinin araştırması ve patlamanın ardından cesede ait parmak izinden, bomba yüklü araçtaki teröristin 2008 yılında üniversiteyi bırakarak terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılan ve 'Yekta Varlı' kod adını kullanan Batman nüfusuna kayıtlı Ekin Deniz Fırat olduğunu belirledi.

Patlamada ölen teröristin cesedine ait parçaların ise halen Adli Tıp Kurumu morgunda olduğu öğrenildi.

ŞANLIURFA, -

====================================================

4)SAVAŞ TANKI DALIŞ TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Genelkurmay Başkanlığı'nca hurdaya çıkartılan 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalma savaş tankı, dalış turizmini geliştirmek amacıyla kentte batırılacak.

Marmaris Ticaret Odası, alternatif turizm adı altında dalış turizmini geliştirmek için proje geliştirdi. Marmaris Dalış Merkezleri Derneği işbirliğiyle Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan hibe izniyle hurdaya çıkarılan 1941'den kalma "M48 A5 T1" adlı savaş tankı, Konya'daki askeri üsten karayoluyla Marmaris'e getirildi. Kent merkezine 13 kilometre dışındaki Albatros Marina'ya çekilen savaş tankı bugün basına tanıtıldı.

TÜRKİYE'DE İLK

Albatros Marina'da tankın önünde basın açıklaması yapan Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, alternatif turizmin ilk adımları savaş tankı ile atılacağını belirtti. Marmaris turizmine katkı koymak için bir ay önce projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Baysal, "Genelkurmay Başkanlığı hibe izni ile Konya askeri üsten savaş tankını karayolu ile getirdik. Alınacak izinlerle kısa süre içinde Marmaris Körfezi'nde belirlenen beş noktadan birinde savaş tankı dalış turizmi için batırılacaktır" dedi.

Marmaris Dalış Merkezleri Derneği Başkanı Tuncer Uysal ise, "Uzun süredir Marmaris turizmine alternatif bir hava kazandırmak için projelerimiz mevcut idi. Bu projelerimizi Marmaris Ticaret Odası ile paylaştık. Türkiye'de ilk defa bir savaş tankı batırmayı planladık. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'ndan alınan izinle bizlere 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalma hurdaya ayrılmış "M48 A5 T1" adlı savaş tankı hibe edildi. Savaş tankı 2'inci Dünya Savaşı'nda hizmet etmiş, askeri de uzun yıllar görev yaptırıldıktan sonra hurdaya ayrılmıştır. Şu anda Marmaris Körfezi'nin beş noktasından birinde verilecek izinle tankımız batırılarak turizme kazandırılacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Albatros Marina'da karada bekletilen savaş tankının görüntü

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal açıklaması

Marmaris Dalış Merkezleri Derneği Başkanı Tuncer Uysal açıklaması

(Toplam: 5 dakika 17 saniye-378 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

================================================

5)DİYARBAKIR, TÜRKİYE İŞ ZİRVESİ KONSEYİNE HAZARLANIYOR

TÜRKİYE Girişimci İş Dünyası Konseyi, 39'uncu toplantısı 12-13 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) ev sahipliğinde Diyarbakır'da yapılacak. DİSİAD Başkanı Burç Baysal, TÜSİAD ve TÜRKKONFED başkan ve yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı toplantıda, genelde Türkiye'nin, özelde de Diyarbakır ve bölgenin ekonomik sorunlarını masaya yatırarak, çözüm önerileri konusunda görüş alış-verişininde bulunacaklarını söyledi.

DİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, 12-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 39'uncu Girişimci İş Dünyası Konseyi toplantısının Diyarbakır'da yapılacağını belirterek, toplantı ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2.5 yıldan beri Diyarbakır'ın büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Baysal, bu sıkıntıların sona ermesi adına bu toplantıya talip olduklarını belirterek, "Yaklaşık 2.5 yıldan beri Diyarbakır'ın inanılmaz sıkıntalrı yaşadığı dönemin içerisindeydik. Bu bulutları dağıtma adına böyle bir zirveye talip olduk. 12-13 Mayı'sta TÜRKKONFED'in her yıl bir kentte yaptığı organizasyona talip olduk. 39'uncu Girişimci İş Dünyası Konseyi'nin toplantısı bu. Türkiye'nin çok çeşitli kentlerinden işadamlarının buluştuğu bir toplantı olacak. Diyarbakır ve bölgenin sorunlarını dillendireceğimiz bir toplantı olarak planlıyoruz. Ekonomik olarak artılarını, cazibe merkezi programı olarak, işveren olarak aktarılacağı bir organizasyon olacak. Haliyle beşeri ilişkilerin de kuvvetlendirileceği, bölgede de kalkınmanın konuşulacağı bir iş olmasını istiyoruz. Uzun zamandır bölge dışından yoğunluklu sivil bir iş örgütlenmelerini kabul etmedi, malum yaşanan olaylar çerçevesinde. Genelde amacımız Diyarbakır özelinde kalkınmanın konuşulacağı bir döneme adım atmak. Umarım bu anlamda hizmet ederiz. Gelen çok kıymetli iş adamları, iş örgütlenmeleri var. TÜRKKONFED ve TÜSİAD başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlar, bizimle birlikte olacak. Türkiye'nin en uç köşesinden, en ücra köşesine kadar iş çevresi Diyarbakır'da olacak" dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu siyasit tıkanıklık düzlemine de yön verme düşüncesi içinde olduklarını ifade eden DİSİAD Başkanı Burç Baysal, sürdürülebilir bir ekonomin de demokrasinin olduğu ortamlarda oluşabileceği düşüncesini toplantıda dillendireceklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"İş toplantıları açısından somuta giden adımların atılacağı bir toplantı olacak. 2 yıldır TÜRKONFED içerisnde yapılan organizasyonlarda ticaret köprüsü dediğimiz bir toplantı tekniği kullanıyoruz. Bu teknik içerisinde kentteki üretici ve dışardan gelen üreticilerle işbirliği yapabilecek olanak yaratma çabası içerisindeyiz. 2 gün sürecek programda kentin tanıtımına önem verecek çalışmaları misafirlerle buluşturacağız. Bölgenin karakteristik özellikleri içerisinde bulunan sorunları ortadan kaldırmakla ilgili sivil insanların niyetini alacğğız. Bu açıdan bir eşkilde kalkınmanın bölge için ne kadar elzem olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kalkınmanın oluşmadığı ortamda üretim ve istihdamın oluşmasının imkanı yok. Bölgenin de işsizlik oranlarını önümüze koyduğumuz zaman, Türkiye'nin geneline sirayet eden, aslında bir boşluk var. Bu boşluğu ortadan kaldırmak için iş çevreleri olarak, işveren örgütlenmeleri olarak bu çabamızı yükselteceğiz. Kalkınmayı konuşurken, ülkenin içinde bulunan tıkanmış siyaset düzlemine de yön verme düşüncesi içindeyiz. Demokrasinin olmazsa olmaz vurgusunun yapıldığı, sürdürülebilir bir ekonominin de demokrasinin olduğu ortamlarda oluşabildiğini ifade etmekten geri kalmayacağız. Genel anlamda Diyarbakır'da işler doğru bir zeminde giderse Türkiye'nin geneli için bir menfattir. Vurgularımız arasında bunu dile getireceğiz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-DİSİAD Başkanı Burç Baysal'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

================================================

6)TORTUM ŞELALESİ CIVIL CIVIL

ERZURUM'un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi havaların ısınması ile birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.

UNESCO'nun 'Dünya Mirası'na aday gösterilen, 48 metre yükseklikten akan Tortum Şelalesi, 18'inci yüzyılda Balıklı Köyü yakınlarında bulunan dağda heyelan oluşması sonucu oluşmuş. Yılda yaklaşık 5 bin turistin görmek için geldiği Tortum Şelalesi'nde işletmecilik yapan Şaban Ata, "Dünyanın en yüksek şelalelerinden Tortum yalancı bir cennet gibi. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Suyun coşkulu aktığı günlerde muhteşem bir görüntüye bürünen şelalenin üzerinde gökkuşağı eksik olmaz" diye konuştu.

Erzurum - Artvin karayolunun 110'uncu kilometresindeki Tortum Şelalesi'ni görmek için Antalya'dan geldiklerini söyleyen Leyla Erginyürek ise, "Şelalenin 2016 yılında Türkiye'nin 11'inci Sakin Şehri seçilen Uzundere ilçesi sınırlarında olması çok güzel. Burası gerçekten muhteşem bir yer. Ama sosyal tesis yok denecek kadar az. Şelaleye inen merdivenler de tehlikeli ve önlem alınmalı" dedi

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Şelaleden detay görüntüler-

-Şelaleye inen merdivenlerden çıkanlar

-Mangalda et pişirenler

-Gençlerin horon görüntüsü

(Haber-Kamera: Murat AYDIN/ TORTUM (ERZURUM),

Süre: 4.59 Dk/ 554 MB)

======================================================

7)YAVRU TİLKİLER EMİN ELLERDE

KARS'ın Digor İlçesi Dağpınar Beldesi'nde, köpekler tarafından parçalanan tilkinin yavruları, Doğa Parklar Milli Koruma Şube Müdürlüğü'ne ait Kafkas Yaban Hayatı Uygulama ve Araştırma Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım altına alındı. Sağlık durumları iyi olan yavru tilkilerin bakımını gönüllü öğrenciler yapıyor. Bir haftalık tilkiler belli bir olgunluğa geldiklerinde doğal ortama bırakılacak.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Yard.Doç.Dr. Ekin Emre Erkılıç, 6 tilki yavrusunun duyarlı bir kişi tarafından kurtarıldığını belirtti. Erkılıç, tarlada çalışan Vedat Bargün'e ait, köpeklerin bir tilkiyi telef ederek yuvasındaki yavrulara da ulaşmaya çalıştığını görünce olaya müdahale ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Yuvadaki 6 yavruyu evine götürmüş ve 3 gün boyunca biberonla beslemiş. Gözleri henüz açılmayan ve yaklaşık 1 haftalık oldukları tahmin edilen 6 yavru tilkiyi Vedat Bargün, bize getirip teslim etti. Burada Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne ait Kafkas Rehabilitasyon Merkezi'nde yavrular özel bir ilgiyle bakıma alındı. Bu yavrular 6 haftaya kadar anne bakımına muhtaçlar ve anne tarafından beslenmeleri gerekiyor. Fakat anne olmadığı biz de tabi ki anne sıcaklığının yerine geçecek hiçbir şey yok ama anne sıcaklığını bir nebze olsun sağlayabilmek için ısıtıcı petler ve havlular kullanıyoruz. Yaklaşık 2 haftalık bir süreçte gözleri açılacak olan tilkilerin bakımlarını gönüllü öğrencilerimiz yapıyor. Sütlerini bire bir oranında sulandırıyoruz. İçerisine yumurta sarısı, krema ve çok az miktarda da tuz katarak beslenmelerine dikkat ediyoruz. Yavrular dış yaban hayatı ortamında kendi hayatlarını idame edebilecekleri düzeye geldiklerinde yine Kars Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce irtibata geçip bunları doğal ortama bırakacağız."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tilkilerden genel ve detaylar

-Isıtıcı, kab ve havlu

-Yrd. Doç. Dr. Ekin Emre Erkılıç'ın konuşması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

267 MB - 4 DK 09 SN -

=======================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement