Gündem 21 Aralık 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem 21 Aralık 2016

Gündem 21 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugia'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

21.12.2016 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugia'yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelişinde resmi törenle karşılayacak Erdoğan, Nishani ile baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeye katılacak.

Erdoğan, bazı anlaşmaların imza törenine ve ortak basın toplantısına iştirak edecek, Nishani onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/13.30/14.30/16.30/16.45/17.30/18.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugia ile ayrı ayrı görüşecek.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gidecek Kahraman, Kazakistan Meclis Başkanı Nurlan Nigmautlin ve Kırgızistan Meclis Başkanı Çınıbay Tursunbekov ile bir araya gelecek.

(TBMM/10.00/11.30/Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani onuruna öğle yemeği verecek.

Yıldırım, partisinin genel merkezinde Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugia ile bir araya gelecek, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00/15.15/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan'da 11. İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Cidde) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sudan Cumhuriyeti Su ve Enerji Bakanı Mutaz Salim'le makamında bir araya gelecek, ardından iki bakan "İyi Niyet Beyanı İmza Merasimi"ne katılacak.

(Ankara/14.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM'den.

Genel Kurulda Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmelere devam edilecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Anayasa Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Emekli Sandığı Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sürdürülecek.

(14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Azerbaycan'da Şehitlik ve Devlet Mezarlığı'nı ziyaret edecek, "Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 6. Toplantısı"na katılacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Kooperatifçilik Günü programına iştirak edecek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve heyetini kabul edecek.

(Ankara/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, aralık ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ermenistan'da resmi temaslarda bulunacak, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Başbakan Karen Karapetyan'la görüşecek.

(Erivan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı terör gruplarının kuşatmasındaki doğu Halep'te sivillerin ve muhaliflerin tahliye süreci ile iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Şam-Hama-Humus-Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ev sahipliğinde yapacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. haftaya 6 maçla devam edilecek.

E Grubu'nda Galatasaray, Türk Telekom Arena'da 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 13. haftasında iki Türk takımı Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-AEK, Ventspils-Muratbey Uşak ve Maccabi Rand Media- Pınar Karşıyaka maçları yapılacak.

(İstanbul/Ventspils/20.00/Richon Le Zion/22.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda BC Mures- Gaziantep Basketbol ve Prievidza-Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşmaları oynanacak.

(Tirgu Mures/Prievidza/20.00)

5- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Erkekler Challenge Kupası 16'lı finaller rövanş maçında Ziraat Bankası, Arnavutluk'un Studenti takımını konuk edecek.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı)

7- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 9. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

8- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde ilk yarı oynanacak 5 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

9- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 12. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "AK Parti ve MHP'den fire olmayacağı kanaatindeyim"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan:

"(Anayasa değişikliği teklifi) AK Parti ve MHP'den fire olmayacağı kanaatindeyim. Bırakın fireyi, başka partilerden destek olunacağı kanaatindeyim çünkü bu mesele, bir Tayyip Erdoğan meselesi değil, bir AK Parti meselesi değil"

"330 milletvekilinin çok kolay bulunabileceğini, CHP'nin içinden de sağduyulu bazı vekillerin de 'evet' oyu verebileceğini düşünüyorum"

(Burak Akay/Çanakkale)

2- Promosyoncularda 8 milyar liralık yılbaşı mesaisi

Yılbaşının yaklaşmasıyla işleri yoğunlaşan promosyoncular, kalemden ajandaya, masa takviminden duvar saatine kadar tanesi 25 kuruş ile 500 lira arasında değişen ürünlerle ilgili siparişleri yetiştirmeye çalışıyor

Promosyon siparişlerinde ilk sırayı kalem alırken, USB bellek ve powerbank da yoğun talep gösteriliyor

PROMOTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler:

"Türkiye'de promosyon sektörünün hakim olduğu yıllık toplam tutar, yaklaşık 20 milyar lira. Mevcut yıllık cironun yaklaşık yüzde 40'ını yılbaşı promosyonları oluşturuyor"

(Büşra Nur Özcan/Bursa)

3- Yılbaşı ağaçlarını 97 milyon dolara süsledik

Türkiye, yeni yıl kutlamalarında kullanılan ağaçların süs ve lambalarına son 5 yılda 96,9 milyon dolar harcadı

Aynı dönemde 36 milyon dolarlık havai fişek, 59,5 milyon dolarlık da diğer eğlence malzemeleri ithal edildi

İthalatta Çin ilk sırayı alırken, Türkiye geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nden 597 bin dolarlık yılbaşı ağacı süs ve lambası ihraç etti

(Seval Ocak Adıyaman/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement