KKTC'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde Türk Eğitim-Sen'den anlamlı panel - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde Türk Eğitim-Sen'den anlamlı panel

KKTC\'nin 40\'ıncı kuruluş yıl dönümünde Türk Eğitim-Sen\'den anlamlı panel

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Birliği (UAESEB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40'ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle 'Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını' temalı...

10.11.2023 14:35  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) ve Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Birliği (UAESEB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40'ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle 'Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını' temalı panel düzenledi.

Lefkoşa'da gerçekleştirilen panele, UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC Tarım ve Orman Bakanı Hüseyin Çavuş, KKTC Milletvekilleri, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Seyit Ali Kaplan, Cengiz Kocakaplan, Orhan Kütük, Kazakistan Eğitim, Bilim ve Yükseköğretim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Aygül Mukaşeva, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanvekili Baktıkul Tynybekova, Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga ve yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı Genel Başkan Yardımcısı Mirza Jaferzade, Kuzey Makedonya Ufuk Derneği Genel Başkanı ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Devlet Eski Bakanı Dr. Elvin Hasan, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala, Romanya Türk Tatar Kökenli Öğretmenler Derneği Genel Başkan Vekili Vildan Bormambet katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan panelde, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf protokol konuşmaları yaptı.

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan konuşmasında, "Kıbrıs Türklüğü, mücadelesi ve onurlu direnişi ile Türk Dünyası'nın iftihar kaynağı, Türk milletinin göz bebeği, kahraman ecdadımızın emanetidir. Tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz ki, Kıbrıs adası, yaklaşık 500 yıldır ecdat yurdudur. Kıbrıs adası, ana vatanın ayrılmaz bir parçası, öz evladıdır. Tarih şahittir ki, Türk milleti zulüm gören milletler tarafından her dönem hep bir kurtarıcı olarak görülmüştür. Zalimler karşısında mazlumlar için sığınılacak bir liman olarak dünya milletlerinin zihinlerinde yer etmiştir" dedi.

'KIBRIS ÇOK YAKIN ZAMANDA LAYIK OLDUĞU ULUSLARARASI STATÜYÜ KAZANACAKTIR'

Türk Eğitim Sen ve UAESEB olarak her durum ve şartta Türk milletinden yana Türk milleti için çalışmayı şiar edindiklerini belirten Geylan, "Ant içiyoruz ki, bir adım geri adım atmadan daha iyi, daha ileri ve daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'ın girişimleri, diğer Türk Devletleri başkanlarının destekleri ile Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olarak kabul edilen Kıbrıs Türk Devleti, çok yakın zamanda layık olduğu uluslararası statüyü kazanacaktır. Kıbrıs Türk'tür. Kıbrıs Türklüğü vardır, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır. Herkes bunu öyle veya böyle yakın zamanda kabul edecektir. Buna inancımız tamdır. Aksi bir durum, Güneşi Balçıkla sıvamaya çalışmak kadar beyhude bir girişimdir" diye konuştu.

'TÜM DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ'

'Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu panelin son derece önemli olduğunu belirten KKTC Başbakanı Ünal Üstel ise, "Bizler, tarihi, milli ve kültürel şuurumuzu çocuklarımıza aktaramazsak, bu şuuru geleceğe taşıyamazsak gelecekte Cumhuriyetimizi yaşatamayız, yüceltemeyiz. Tarihten kopan, tarihini unutan milletler yok olmaya mahkümdurlar. Biz yok olmak istemiyoruz. O yüzden tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz. Hepimizin ortak sorumluluğu, devletimize her koşulda inançla sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde devletimizin güçlenmesi için çok çalışmaktır" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından 'Kıbrıs Türklüğünün Dünü, Bugünü ve Yarını' konulu panel gerçekleştirildi. Panelistler arasında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Yeşil, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Yalçın Sarıkaya ve Mücahit, KKTC Kültür Eski Bakanı İsmail Bozkurt ve Bereketçi Mücahit Rauf Özhun yer aldı. Panelin ardından Türk Eğitim-Sen tarafından hazırlanan 'Çocuklar İçin Kıbrıs Türk Tarihi' ve 'Fotoğraflarla Kıbrıs Türklüğü' adlı kitapların tanıtımı yapıldı.

Başkan Talip Geylan ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılında başkent Lefkoşa'da anma törenlerine katıldı. Atatürk Anıtı önünde yapılan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın himayesinde gerçekleştirilen devlet töreninde protokol sırasına göre anıta çelenkler sunuldu. 09.05'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesinin ardından Anıt Özel Defteri imzalandı. Genel Başkan Talip Geylan, "Lefkoşa'da düzenlenen 10 Kasım törenlerine iştirak ettik. 85'inci yıldönümünde devletimizin kurucusu ölümsüz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Cennet mekan ruhu şad olsun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde Türk Eğitim-Sen'den anlamlı panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement