29 Ekim Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Genel

29 Ekim Etkinliklerle Kutlandı

29 Ekim etkinliklerle kutlandıŞANLIURFA - Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. yılı Ceylanpınar ilçe stadından düzenlenen törenle kutlandı.

29.10.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim etkinliklerle kutlandı

ŞANLIURFA - Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. yılı Ceylanpınar ilçe stadından düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkan V. Aziz Demir, Garnizon komutanı P. Yzb. Cihan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Fazlı Şen, Gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, "Cumhuriyetin millet iradesinin tecelli etmesi açısından olmazsa olmazı da demokrasidir. Her organizmanın yaşadığı gibi devlet yönetiminin de değişen şartlara göre gelişim göstermesi doğaldır. Nitekim son yıllarda ülkemiz yönetiminde de son derece köklü gelişmeler sağlanmaktadır ve inşallah sağlanmaya devam edecektir. Cumhurun reisini kendisinin doğrudan seçebilmesi bunun en güzel göstergelerinden biridir" dedi.

Program Kepez Ortaokulunun müzikal gösterimleri, halk oyunları ve şiirler dinletileri ile devam etti. Öğrencilerin şehit yoklaması ve zeybek oyunu beğeni toplarken tören bando ve okulların geçiş töreninin ardından son buldu.

HATAY - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü İskenderun'da coşkuyla kutlanırken, bayraklarla süslenmiş askeri araçların geçişi sırasında vatandaşlardan büyük alkış aldı.

İskenderun Kaymakamlığında tebrikatların kabul edilmesiyle başlayan tören, Atatürk Bulvarı üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil halkın ve törene katılanların bayramlarını kutladı.

Bayraklar ile süslenmiş askeri konvoyların ve öğrencilerin geçitleri sırasında törene katılan vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarıyla destek vererek Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadılar.

Geçit töreninde Engelsiz İskenderun Derneği down sendromlu çocukların geçişi sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in down sendromlu çocukların geçişi sırasında bir hayli duygulandığı gözlendi.

Törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, kamu kurum ve askeri erkanın yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAKKARİ - Hakkari Belediye Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle çocuklar için özel oyun parkı kurdu.

Hakkari Belediye Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çocuklar için eski hükümet konağı binası önündeki alanda 80 metrekarelik şişme oyun grubu, 5,5 metre yüksekliğine sahip şişme tırmanma duvarı kurdu. Aileleri ile birlikte oyun grubunun kurulduğu hükümet konağı önüne akın eden Hakkarili çocuklar, burada eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Bir taraftan şişme oyun grubu diğer taraftan şişme tırmanma duvarına tırmanan çocukların mutluluğu ailelerini bile duygulandırdı.

ADANA - Adana'da Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen törende ilk olarak Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, üstü açık araçla vatandaşların bayramını kutladı.Demirtaş'ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sunarken öğrenciler şiirler okudu. Geçit töreni sırasında başlayan yağmura rağmen aralarında gazi ve öğrencilerin de olduğu okullar ve dernekler, törene devam etti. Geçit töreninde askeri ve hizmet araçlarının geçişini vatandaşlar ilgiyle izledi.

Törene, kent protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

SAMSUN - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Samsun'da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Samsun'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl etkinlikleri Samsun Valiliği'ndeki bayramlaşma ile başladı. İlk olarak Vali Osman Kaymak, valilik binasında tebrikleri kabul etti. Program daha sonra etkinliklerin yapılacağı Batıpark'a geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Kaymak'ın konuşmasıyla devam etti.

Program daha sonra şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, hava merasim gösterisi, karete gösterileri, engelli öğrencilerin paten gösterisi, artistik jimnastik gösterileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Tesisi sporcularının gösterisi ve Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Bölge Bandosu'nun mini konseri ile sonlandı. Özellikle engelli öğrencilerin paten gösterisi ve jimnastik gösterileri büyük beğeni topladı.

Programa ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Tayfur Paşaoğlu, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KONYA - Konya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yağış nedeniyle 100. Yıl spor salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler öğrenciler tarafından, Kıbrıs Gazisi Mustafa Bayındır tarafından da "Türkoüğlu Türküm" isimli şiir okundu. Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İl milli eğitim müdürlüğünce ilkokul ve lise öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile program sona erdi.

Programa Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet. Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, adli, mülki, askeri, sivil erkan ve gaziler katıldı.

ESKİŞEHİR - Cumhuriyetin ilan edilişinin 94'üncü yılında, Eskişehir'de yüzlerce vatandaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.

Eskişehir Valiliğinde sabah saatlerinde başlayan kutlamada, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Eskişehir Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti. Tebrikleri kabul eden protokol, daha sonra kutlama töreni ve tören geçişi için Atatürk Bulvarına hareket etti.

Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanları, yargı temsilcileri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, üniversite rektörleri, vali yardımcıları ve yüzlerce Eskişehirli katıldı. Vali Çakacak, Orgeneral Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in araç üzerinde törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Öğrenciler tarafından yapılan zeybek gösterisi protokol ve vatandaşlar tarafından yoğun alkış aldı. Dans gösterileri sonrası yine askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçit töreni gerçekleşti. Tören geçidi sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sona erdi.

KIRIKKALE - Kırıkkale'de Cumhuriyet'in 94. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı töreninin Kırıkkale'deki adresi bu sene yağışlı hava sebebiyle İl Kültür Merkezi oldu. İl Kültür Merkezinde düzenlenen törende halk oyunları gösterileri ve şiir sunumları yapıldı. Özellikle okunan şiirlerde katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Kültür Merkezindeki tören sonrası Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde geçiş töreni düzenlendi. Geçiş töreninde kamu kurumları bünyesindeki faaliyetler sergilendi, geçiş törenine Kırıkkaleli bisikletliler de eşlik etti.

AYDIN - Cumhuriyet'in ilanının 94. yıldönümü Nazilli'de de törenlerle kutlanırken, 87 yaşındaki Kore Gazisi Mustafa Özbayram okuduğu kendi yazdığı şiirle ayakta alkışlandı.

28 Ekim günü istasyon meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından başlayan törenler renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi gecesi ses sanatçısı Kıraç'ın konuk olduğu halk konserlerinin ardından Pazar günü Kaymakam İbrahim Küçük makamında tebrikleri kabul etti. Şehir stadında yapılan kutlamaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. 2 gün süren etkinliklerde vatandaşlar evleri başta olmak üzere işyerleri ve arabalarını Türk Bayrakları ile kırmızı-beyaz renklere donattı. Cumhuriyet bayramı kutlama törenlerinde 87 yaşındaki Kore Gazisi okuduğu kendi yazdığı şiirle ayakta alkışlandı. Kutlama törenlerine damgasını vuran Kore Gazisi Mustafa Özbayram'a tebrik yağdı.

KÜTAHYA - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Şehitler Ortaokulunun 35 öğrenciden oluşan Halk Oyunları ekibinin 'erik dalı' oyunu büyük alkış aldı.

Şehitler Ortaokulunun 35 öğrenciden oluşan Halk Oyunları ekibi Görsel Sanatlar Öğretmeni Raziye Uysal ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seher Mahrum nezaretinde yaptıkları bir aylık çalışma sonunda Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde son günlerin popüler şarkısı 'erik dalı' eşliğindeki gösterisi izleyenleri coşturdu ve büyük alkış aldı.

ZONGULDAK - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Zonguldak Valiliği tarafından doğa yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet yürüyüşüne Vali Çınar başta olmak üzere Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Elvanpazarcık Beldesinde bulunan kent ormanda yaklaşık bin 300 kişinin katılımı ile 5 kilometre yol yürüdüler. Tedbir amaçlı 112 Acil ve AFAD ve UMKE ekipleri hazır bulundu. Yürüyüşün ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü Kato Dağı eteklerindeki Beytüşşebap ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle etkinlik düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlik, Kaymakam Murat Şener ve ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşların katılımıyla kapalı spor salonunda devam etti.

UŞAK - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Uşak'ta büyük bir coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılması planlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Vali Salim Demir ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende kısa bir konuşma yapan Uşak Valisi Salim Demir, Cumhuriyetin 94. yıl dönümünün tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta büyük bir coşku içerisinde kutlandığını dile getirdi. Cumhuriyete hayat veren ruhun 94 yıl önce olduğu gibi bugün de ayakta olduğunu kaydeden Vali Demir, 15 Temmuz ihaneti karşısında milletin 250 şehit ve 2 bin 193 gazinin canı pahasına gösterdiği şanlı direnişin bu ruhun olduğunu ifade etti.

29 Ekim Etkinliklerle Kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 29 Ekim Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement