Devlet Tiyatroları'nda Bahar Oyunları - Son Dakika
Güncel

Devlet Tiyatroları'nda Bahar Oyunları

Devlet Tiyatroları\'nda Bahar Oyunları

Devlet Tiyatroları Mayıs ayında, 2'si yeni 62 değişik oyunla 331 temsil verecek.

30.04.2012 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Mayıs ayında, 2'si yeni 62 değişik oyunla 331 temsil verecek. Devlet Tiyatroları 19 ilde, 76 sahnede ve turne sahnelerinde sanatseverlerle buluşacak. Trabzon Devlet Tiyatrosu "13.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali", Antalya Devlet Tiyatrosu "3.Uluslararası Tiyatro Festivali" de, Mayıs ayında tiyatroseverlerle buluşacak.

-ANKARA DEVLET TİYATROSU OYUNLARI-

Devlet Tiyatrolarının Mayıs 2012 programına göre, Ankara Devlet Tiyatrosu Büyük Tiyatro'da "Kerbela" 1, 4, 6 Mayıs tarihlerinde, "Genç Osman" 8, 11, 13 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde "Fosforlu Cevriye" müzikali 1-6 Mayıs tarihleri arasında, "Bir Ceza Avukatının Anıları"ndan Memet Baydur'un oyunlaştırdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği "Elma Hırsızları" 8-13 Mayıs tarihlerinde; Şinasi Sahnesi'nde "Tek Kişilik Şehir" 1-5 Mayıs tarihleri arasında, çocuk oyunu "Karlar Kraliçesi" 4, 6, 8 Mayıs tarihlerinde, "Soğuk Bir Berlin Gecesi" adlı oyun da 8 -13 Mayıs tarihleri arasında temsil edilecek.

Küçük Tiyatro'da William Shakespeare'nin yazdığı, Erhan Gökgücü'nün yönettiği "Venedik Taciri" 1-13 Mayıs, Akün Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Antıgone" 1-6 Mayıs, "Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablosu" 8-12 Mayıs tarihleri arasında, çocuk oyunu "Pal Sokağı Çocukları" da 12, 13 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

Altındağ Tiyatrosu'nda "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" 1-6 Mayıs, "Haydi Karına Koş" 8-13 Mayıs tarihleri arasında, "Boğaçhan" adlı çocuk oyunu 9 Mayıs Çarşamba günü da izleyenleri ile buluşacak.

İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde "Yastık Adam" 2, 3, 5 Mayıs, "Orkestra" adlı oyun ise 9, 10, 12 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Stüdyo Sahne'de Erdal Beşikcioğlu'nun tek kişilik oyunu "Bir Delinin Hatıra Defteri" 1, 4, 6, 8, 11, 13 Mayıs tarihlerinde, Oda Tiyatrosu'nda "Yosunlar" adlı oyun da 1-12 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

-İSTANBUL DEVLET TİYATROSU OYUNLARI-

İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Salon 1'de, "Birdy" adlı oyun 1-13 Mayıs, Cevahir Salon 2'de "Aşkın Sıradanlığı" adlı oyun 1-5 Mayıs tarihleri arasında, çocuk oyunu "Çocuktan Al Haberi" ise 6 Mayıs Pazar günü sahnelenecek.

Küçük Sahne'de; 4 Mayıs Cuma günü prömiyer yapacak olan Yavuz Özkan'ın yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği "Herkesin Bildiği Sırlar" 5, 6 Mayıs tarihlerinde de sahnelenecek.

Küçük Çekmece DT Sahnesi'nde "Bedensiz Kadın" 3-6 Mayıs tarihleri arasında, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi'nde, "Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk" adlı oyun 4, 5, 6 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Zeytinburnu Sahnesi'nde, S. Dündar Müftüoğlu'nun yazıp yönettiği çocuk oyunu "Zalim Mahmut" ise 4, 5, 6 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

-İZMİR DEVLET TİYATROSU OYUNLARI-

İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Kırmızı" adlı oyun 1-6 Mayıs tarihleri arasında, 8 Mayıs Salı günü prömiyer yapacak olan Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli'nin çevirdiği, Ali Hürol'un yönettiği "Bit Yeniği" adlı oyun 9-12 Mayıs tarihleri arasında da sahnelenecek.

Konak Melek Ökte Sahnesi'nde "Don Quıjote'nin Maceralarının Dostları Tarafından Temsili" 3, 4, 5 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

-BURSA DEVLET TİYATROSU OYUNLARI-

Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesi'nde Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın oyunlaştırdığı, Berrin Kulya Balkanların yönettiği çocuk oyunu "Çizmeli Kedi" 1, 2, 3, 6, 8, 9, 13 Mayıs tarihlerinde, Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı, Turgut Özakman'ın uyarladığı, Mustafa Kurt'un yönettiği "Sarıpınar 1914" 3, 4, 5 Mayıs tarihlerinde, "Bu da Benim Karım" adlı oyun da 10, 11, 12 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

-TRABZON VE ANTALYA'DA FESTİVAL VAR-

Trabzon Devlet Tiyatrosu, Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde 2-15 Mayıs tarihleri arasında "13.Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında 10 ülkeden 15 farklı oyun sahnelenecek. Festivale, Ankara, Konya, Bursa ve İstanbul Devlet Tiyatrolarının yanı sıra Gürcistan ,Yunanistan, Macaristan, İngiltere, Romanya, Makedonya, Rusya, İtalya, Letonya ve Afganistan'dan tiyatro toplulukları katılacak. Ayrıca Hollanda ve Avusturya da festival için alternatif etkinlikler düzenleyecek.

Festival, 2 Mayıs Çarşamba günü yapılacak törenin ardından, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Barış" adlı oyunu ile başlayacak. Oyun Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde saat 20.00'de temsil edilecek. Festivalin ev sahibi Trabzon Devlet Tiyatrosu ise 12 Mayıs Cumartesi günü "Ben Feuerbach" adlı oyunuyla festivalde yer alacak. Festival, 15 Mayıs'ta İtalya Uluslararası Tiyatro Merkezi'nin oyunu ve kapanış töreni son bulacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu Haşim İşçan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon'da da 14-25 Mayıs tarihleri arasında "3.Uluslararası Tiyatro Festivali" düzenlenecek. İtalya'dan Stüdio Festi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki "Gezegenler" oyunuyla başlayacak olan festivalde, Ankara, İstanbul ve Trabzon Devlet Tiyatroları ile KKTC Lefkoşe Belediye Tiyatrosu'nun oyunlarının yanı sıra Rusya, İsviçre, Hollanda ve Romanya'dan da tiyatro toplulukları yer alacak. Festival, Çin Sokak Tiyatrosu'nun "Ejderha ve Arslan" gösterisi ile son bulacak.

-VAN'DA "ŞENLİK" DEVAM EDİYOR-

Depremin vurduğu Van'da, Van Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nce "Van'da her okul bir tiyatro" sloganı ile 23 Nisan'da başlayan "11.Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği" devam ediyor. Her okulun bir tiyatroya dönüştürüldüğü ve çocuklara yönelik tiyatro oyunlarının yanı sıra gölge oyunu ve atölye çalışmaları düzenlenen şenlik 8 Mayıs'ta sona erecek.

-DİYARBAKIR DEVLET TİYATROSU OYUNLARI-

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde çocuk oyunu "Oz Büyücüsü" 2, 13 Mayıs tarihlerinde, "Titanik Orkestrası" 3, 4, 5 Mayıs tarihlerinde, çocuk oyunu "Kurnaz Avukat" 6, 7 Mayıs tarihlerinde, "Bugün Git Yarın Gel" adlı oyun da 10, 11, 12 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

-ERZURUM, KONYA, SİVAS, GAZİANTEP, OYUNLARI-

Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda, Konya Devlet Tiyatrosu yapımı "Suskunlar Kapısı (Bab-I Hamüşan)" 3, 4, 5 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

Konya Devlet Tiyatrosu'nda çocuk oyunu "Dört Köşe Palyaço" 1 Mayıs Salı günü, İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Yerin Altında" adlı oyunu 3-6 Mayıs tarihleri arasında, müzikal çocuk oyunu "Güzel ve Çirkin (Bir Güzel ile Bir Hayvan)" ise 8-13 Mayıs tarihleri arasında sahnelenecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu AKM Sahnesi'nde çocuk oyunu "Dans Eden Eşek" 2, 9 Mayıs tarihlerinde, "İlk Yıllar (Roksalan)" adlı oyun da 3-12 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

Gaziantep Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde Adana Devlet Tiyatrosu yapımı "Murtaza" 4, 5 Mayıs tarihlerinde, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı "Halktan Biri" 11, 12 Mayıs tarihlerinde, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı çocuk oyunu "Sihirli Hediyeler" 22-25 Mayıs tarihleri arasında sahnelenecek.

-MARAŞ, ELAZIĞ, MALATYA, SAMSUN, ZONGULDAK, ORDU, RİZE OYUNLARI-

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, Adana Devlet Tiyatrosu yapımı "Murtaza" 2, 3 Mayıs tarihlerinde, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı "Halktan Biri" adlı oyun 9, 10 Mayıs tarihlerinde temsil edilecek.

Elazığ Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı "Kuvayı Milliye" ile "Bremen Mızıkacıları" 2, 3 Mayıs tarihlerinde, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı "Rab Şeytana Dedi ki" adlı oyun da 9, 10 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek.

Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, "Kuvayı Milliye" ile "Bremen Mızıkacıları" 4, 5 Mayıs tarihlerinde, "Rab Şeytana Dedi ki" 11, 12 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

Samsun Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı "Sıçan" adlı oyun 1, 2 Mayıs, "Don Quıjote'nin Maceralarının Dostları Tarafından Temsili" adlı oyun da 8, 9 Mayıs tarihlerinde sahnede olacak.

Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" 4, 5 Mayıs tarihlerinde, İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı "Budala" adlı oyun 11, 12 Mayıs tarihlerinde izlenebilecek.

Ordu Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde, "Soğuk Bir Berlin Gecesi" 4, 5 Mayıs tarihlerinde, "Murtaza" 11, 12 Mayıs tarihlerinde, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sahnesi'nde de "Soğuk Bir Berlin Gecesi" 2 Mayıs Çarşamba günü, "Murtaza" ise 9 Mayıs Çarşamba günü temsil edilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Devlet Tiyatroları'nda Bahar Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement